Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Verkiezing van de beste series van 2016 (introductie)

Verkiezing van de beste series van 2016 (introductie)

Het is bijna kerstmis en het jaar 2016 is voorbijgevlogen, en wat is er leuker dan afsluiten met jaaroverzichten en verkiezingen voor van alles en nog wat van 2016? Ook op MijnSerie hebben we onze eigen overzichten en verkiezingen, want de Serieverkiezing van het Jaar komt er weer aan!

2016 was een interessant jaar qua series. Het aanbod lijkt met de dag te groeien en we hebben een aantal opmerkelijke trends gezien. Grote filmacteurs besluiten dat het kleine scherm toch ook leuk is. Zo hebben we Anthony Hopkins dit jaar in Westworld gezien. Ook lijkt er voorlopig nog geen einde te komen aan de populariteit van superheldenseries. Op The CW kunnen we inmiddels naar vier verschillende helden kijken en ook het Marveluniversum breidt zich nog steeds uit. Streamingdiensten nemen steeds meer het heft in eigen hand en gaan zelf series maken. Dit leidt tot zowel nieuwe pareltjes als vreselijk slechte series.

Uiteraard kiezen we de beste serie van het afgelopen jaar uit, maar er zijn zoveel series dat we niet alles in één categorie kunnen passen. Daarom hebben we twaalf categorieën waarop je kunt stemmen. De categorieën zijn:

- Beste serie van 2016
- Beste superheldenserie
- Beste komedieserie
- Beste nieuwe serie
- Beste miniserie
- Beste misdaadserie
- Beste sciencefictionserie
- Beste serie om te bingewatchen
- Beste animatieserie
- Beste Nederlandse/Vlaamse serie
- Meest teleurstellende serie
- Beste beëindigde serie
- Leukste guilty pleasure

Onze redacteuren hebben voor elke categorie een column geschreven en een aantal series genomineerd. Vanaf morgen verschijnt er elke dag een column van een specifieke categorie. Het stemmen zelf kan tussen donderdag 5 januari en zaterdag 4 februari. Per categorie kun je slechts één serie kiezen.

Maar is je favoriete serie binnen een categorie nou niet genomineerd? Geen paniek. Dit jaar hebben wij iets nieuws: de wildcard-functie. Mocht je favoriete serie er nou niet tussen staan, dan kun je er via de wildcard toch nog op stemmen. Tijdens de gehele verkiezing kun je deze drie keer inzetten.

Begin februari zullen wij de uitslagen bekendmaken. Iedereen fijne feestdagen alvast succes met stemmen!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

DavidPrice
DavidPrice 23 december 2016, 10:45
Zin in!
Log in om een reactie achter te laten