Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, aflevering 33

Showtime, aflevering 33

"It's Showtime everybody. Showtime"

The Young Pope

Een gezicht als een engel, maar hij is duivels. Ze noemen hem een Saint, de jonge paus Pius XIII. Lenny Belardo ziet er misschien wel uit als een engel en misschien heeft hij wel een kort lijntje met God, maar hij gelooft niet in God. Pius XIII is sluw, weet alles van iedereen, stuurt kardinalen naar Alaska maar weigert zich te laten zien aan het publiek.

Bijna het hele seizoen is het Sint-Pietersplein dan ook angstvallig leeg. Belardo wordt bijgestaan door allerlei competente en wijze personen, maar Pius XIII is paus en hij hoeft naar niemand te luisteren. Zuster Mary, gespeeld door Diane Keaton, is ambitieus maar heeft een klein monster gemaakt van haar geliefde weeskind. Belardo is nog steeds op zoek naar zijn ouders en dat staat zijn rol als een goede paus flink in de weg. Kardinaal Michael (James Cromwell) vertelt hem dat ook, maar Pius weigert te luisteren.

En als hij dan eindelijk lijkt te gaan luisteren naar zijn raadgevers is het ogenschijnlijk te laat. Jude Law zet een briljante paus neer. Hij lijkt geschapen voor deze rol, of de bedenker en regisseur Paolo Sorrentino had Law in zijn hoofd toen hij The Young Pope bedacht. Een andere fantastische bijrol is weggelegd voor Silvio Orlando die Kardinaal Voiello speelt. Maar Jude Law steelt hier absoluut de show.

Deze serie zou minimaal in de top 5 van beste nieuwe series van 2016 terecht moeten komen. De aankleding, de dialogen, de prachtige omgeving van Vaticaanstad, had ik Jude Law al genoemd? Alles draagt bij tot een topper. Al kan ik heel goed begrijpen dat het niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Dit was de radiocolumn, Peter en ik hebben ook een aantal nieuwe series besproken die in januari 2017 in première gaan. Welke series hoor je hieronder in het Ochtend Oostrom audiofragment.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

De plaat van de week is Eurythmics – Sweet Dreams (are made of this)

Namens Peter en mij hele fijne kerstdagen en fantastisch oud en nieuw en met feestelijke radiogroet. Tot 7 januari 2017.

Mandy


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

E71
E71 26 december 2016, 23:40
Ben het helemaal met je eens Mandy! Top 5 2016.
Log in om een reactie achter te laten