Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Verkiezingen: Meest teleurstellende serie van 2016

Wat waren de beste en slechtste series van 2016? Vanaf 5 januari tot 4 februari kun je stemmen voor de Serie van het Jaar verkiezing. Deze column dient ter ondersteuning voor de categorie Meest teleurstellende serie van 2016.

Er zijn series die zó gigantisch de plank misslaan, dat ze daarvoor eigenlijk even wat extra aandacht moeten krijgen. Waarom ik deze categorie graag wilde behandelen? Omdat wij, Nederlandstaligen, altijd zo heerlijk kunnen zeuren over alles wat er mis is in deze wereld. Dus ik daag u allen uit: zeur tot je een ons weegt, zeur op de series die ik voor jullie heb genomineerd, zeur op alle slechte series in de wereld! Want nu mag het!

Een serie kan immer en alleen teleurstellen als je er hoge verwachtingen van had. En van welke series hadden wij dat eigenlijk in 2016?

Persoonlijk keek ik enorm uit naar het tweede seizoen van Mr. Robot. Voor mij was het de beste nieuwe serie van 2015. Ook volgens jullie was Mr. Robot één van de beste series van vorig jaar, maar was seizoen 2 net zo goed? Niet iedereen was daar over uit. Sommigen vonden het “te vaag en chaotisch” en velen zijn daardoor afgehaakt. Ik vond het geniaal. Either you love it, or you hate it.

Ook sommige nieuwe series waar we hoge verwachtingen van hadden konden ons niet echt overtuigen. Denk aan Vinyl. Wat een groot succes had moeten worden vanwege het script en de cast, werd een laag gewaardeerde serie dat al na het eerste seizoen gecanceld werd. Hetzelfde geldt voor The Get Down, waar de verwachtingen torenhoog voor waren. Of The Get Down vernieuwd gaat worden, is nog niet bekend gemaakt. We zullen het zien.

Dan hebben we nog de spin-offs die geflopt zijn. Heroes Reborn is er zo een. Wat een teleurstellende afsluiting van de ooit zo populaire serie Heroes. Het was leuk om oude karakters weer te zien, maar dat was dan ook het enige positieve. De spin-off Fear The Walking Dead deed met seizoen 2 een poging om in de pauzes van The Walking Dead te schitteren op het kleine scherm maar lijkt daarin niet helemaal te zijn geslaagd. De verhaallijnen en de karakters zijn niet overtuigend genoeg en al die zombies hadden we toch al gezien.

Twee series die nieuw leven zijn ingeblazen, hebben het ook lastig gehad. Toen bekend werd dat The X Files terug kwam na tien jaar, hoorde ik om mij heen overal positieve geluiden. Maar na afloop bleek het “de grootste afknapper ooit” en daarmee was het gedaan. Ook The Muppets kwamen na een lange tijd weer terug op de buis. Maar helaas vonden sommigen het een “slap aftreksel” van de originele Muppet Show.

Tot slot nomineer ik nog twee series die een beetje buiten de boot vallen, namelijk The Vampire Diaries en Blindspot. Hoe lang kunnen ze The Vampire Diaries nog uitmelken? Na het vertrek van de hoofdrolspeelster Nina Dobrev werd verwacht dat het succes weer aan zou trekken, maar helaas is dat niet gelukt. Laten we hopen dat ze goed afsluiten met een achtste seizoen. Blindspot nomineer ik omdat deze serie is zoals de meeste films: de vetste stukjes zitten in de trailer. Misschien had deze serie nooit een tweede seizoen moeten krijgen..

Nog een keer op een rijtje, de nominaties voor Meest Teleurstellende Serie van 2016:

Mr. Robot
Vinyl
The Get Down
Heroes Reborn
Fear The Walking Dead
The X Files
The Muppets
The Vampire Diaries
Blindspot

Nu, aan jullie de keus om uit deze negen series te kiezen. De verkiezing begint 5 januari, dus dan kunnen jullie je stem uitbrengen. Nu kunnen we er alvast lekker over zeiken. Ben je het niet met mijn keuzes eens? Dat kan, want meningen verschillen. Gelukkig kun je tijdens het stemmen een wildcard in zetten. Ik zie jullie meningen over deze categorie met hoge verwachtingen tegemoet! Bij welke serie zat jij tenenkrommend, zuchtend, ogen-neer-slaand, kreunend, fronsend of slapend op de bank?

Stem op de beste series van 2016
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Reacties (22)

avatar_JanWillemK
23 dec 2016 11:16 - 23 dec 2016 11:18
In mijn ogen hoort Mr. Robot niet in het lijstje voor te komen. Het 2e seizoen van Mr. Robot mag dan minder zijn geweest dan seizoen 1, maar het een teleurstelling noemen is natuurlijk belachelijk.

Blindspot is gewoon een simpele politie serie die lekker wegkijkt. ik kan me dan ook niet voorstellen dat iemand zijn verwachtigingen zo hoog waren dat zij het 1e seizoen als een teleurstelling zullen zien. Wat had je verwacht..?

Ik had liever The Walking Dead genomineerd zien worden, dat is pas een teleurstelling. Duidelijk één van mijn wildcard opties dit jaar.
Reageer
avatar_Mandy1966
23 dec 2016 11:26 -
Voor mij zijn dat toch The Muppets, ik had me enorm op verheugd en dan zie het uiteindelijke resultaat, bah wat een teleurstelling. Maar ook Als de Dijken Breken en Damien vond ik dit jaar erg teleurstellend.
Reageer
avatar_kingsi
23 dec 2016 11:55 -
Voor mij staat MR. Robot ver bovenaan het lijstje van grootste flop. Ik vind het gewoon helemaal niets. Als ik dan naar seizoen 1 ga kijken, dat is toch een stuk beter.
Reageer
avatar_eentje
23 dec 2016 13:16
Helemaal mee eens
Reageer
avatar_dutchzaphod
23 dec 2016 12:52 -
Ik kan nu al verklappen dat het The X files wordt. Ligt misschien aan de (te) hoge verwachtingen, maar toch...
Reageer
avatar_KoNijn
23 dec 2016 14:20 -
Van dit rijtje : The Muppets.... maar de serie Aftermath vind ik slechter...
Reageer
avatar_micli29
23 dec 2016 14:24 -
Ik zou eerder Fuller House verkiezen. Waar de oude serie nog leuk en grappig was, is het vervolg van een tenenkrommend slecht niveau. Sommige afleveringen waren ook gewoon remakes van de originele.

Vinyl was, wat mij betreft, helemaal geen teleurstelling. Ik vond dit net een fantastische serie.
Reageer
avatar_anonymous
23 dec 2016 15:18 -
Het 2de seizoen van MR. Robot vond ik ook erg tegenvallen, maar ik ben wel weer benieuwd naar S3. Verder vielen X Files en MacGyver mij ook erg tegen.
Reageer
avatar_svandenberg86
23 dec 2016 15:41 -
Designated survivor vind ik echt verschrikkelijk teleurstellend. Op basis van aflevering 1, de trailer, de omschrijving van de serie en Kiefer Sutherland had ik echt hele hoge verwachtingen van de serie. Je zou (misschien wat overdreven) de serie bij aflevering 1 een 10 kunnen geven, maar na het kijken van elke volgende aflevering, er direct een punt vanaf halen. Wat een soap gehalte heeft deze serie.
Reageer
avatar_DavidPrice
24 dec 2016 05:21
Volledig mee eens. Dramatisch.
Reageer
avatar_renzoroy
23 dec 2016 16:19 -
The walking dead mist in dit rijtje, want das elk seizoen een groter wordende teleurstelling. Vinyl was juist een geweldige serie, zeker voor mij als muziekfanaat. The X-files seizoen 10 vond ik ook helemaal niet teleurstellend, het haalde niet de kwaliteit van de eerdere seizoenen, maar teleurstellend was het zeker niet. Blindspot wordt steeds meer van hetzelfde, in seizoen 1 was ik nog een beetje nieuwsgierig naar wat er met haar gebeurd was en hoe ze aan die tattoos kwam, maar nu is bijna elke ep hetzelfde.
Reageer
avatar_fidodido
23 dec 2016 16:59 -
mr robot, seizoen 2 was wat minder, maar om hem in deze lijst te zetten, gaat mij te ver. The walking dead afgelopen seizoen was zeker minder, maar dit seizoen is gewoon echt goed!

Blindspot is net zoals Hawaii Five-0 je kijkt het maar op een gegeven moment wordt je het wel zat. Dan is de nieuwigheid ervan af en wordt het uitmelken en op een dan gaan deze series op elkaar lijken.

Heroes Reborn staat ieder geval stipt op 1, daar hadden ze nooit verder mee moeten gaan. Klaar is klaar op een gegeven moment, die eeuwige reboots en remakes.
Reageer
avatar_RLS90
23 dec 2016 17:06 -
Mr. Robot hoort helemaal niet thuis in dit lijstje. Misschien was het een minder seizoen, ik geloof dat het een opmars is naar een groter plan van de schrijvers.
Daarnaast vraag ik me af of degene die er over klagen, het hele seizoen hebben gezien.
Reageer
avatar_Effo
23 dec 2016 20:38 - 23 dec 2016 20:39
Ach, het lijstje kan zeker nog met een aantal series uitgebreid worden, op tijd stoppen blijkt in de praktijk niet mee te vallen en doet dan vaak het enthousiasme over eerdere seizoenen te niet. Da's dan ook weer jammer. Voor dit lijstje zou ik zeggen:" Geef vooral aan wat je zélf niet goed vond en val niet de mening van een ander aan/af. Smaken verschillen nu eenmaal en de daarop gebaseerde.keuzes dus ook! Veel plezier met alle verkiezingen.
Reageer
avatar_tweemaalh
23 dec 2016 22:00 - 23 dec 2016 22:01
Ik snap de keuzes, ook Mr. Robot. Het is een lastige categorie die vooral gebaseerd is op persoonlijke smaak, meer dan andere categorieën. Zelf vond ik het tweede seizoen van Mr. Robot wel prima. Ik snap waarom mensen het geniaal of tegenvallend vinden. Om heel eerlijk te zijn heb ik van dit lijstje alleen Mr. Robot en Fear The Walking Dead gezien, en ik denk dat mijn stem naar de laatstgenoemde gaat. Ik kan ook de wildcard inzetten op Arrow of Sleepy Hollow, twee series waarmee ik gestopt ben nadat ik het een tijdje al erg matig vond.
Reageer
avatar_Arjensky
23 dec 2016 23:22 -
Ik heb misschien een aparte smaak maar de series die ik tegen vond vallen staan met best hoge cijfers op deze site, te weten: Designated Survivor en Westworld. Van het genoemde rijtje springen voor mij de Muppets en The X Files er wel uit, daar konden mijn verwachtingen toch echt niet worden waargemaakt.
Reageer
avatar_heplam
24 dec 2016 12:40 -
Een serie waar ik zelf hele hoge verwachtingen van had was Van Helsing maar aangezien het een syfy serie is werd die verwachting alweer snel teniet gedaan. Verder vond ik de reboot van The X-files zwaar teleurstellend
Reageer
avatar_ThomasNL92
24 dec 2016 21:43 -
Blindspot.
Reageer
avatar_Droene
24 dec 2016 22:44 -
Fear the walking dead.. yep
Reageer
avatar_alex3012
25 dec 2016 11:39 -
kijk er maar 2 van deze lijst.
fear the walking death en blindspot
blindspot vind ik niet slecht
fear the walking death is niet super vergeleken de orginale twd daarom zal deze serie ook veel kritiek krijgen omdat iedereen het vergelijkt.

maar als ik iets moet kiezen van deze lijst ga ik voor de muppets kan gewoon niet goed zijn
Reageer
avatar_patrick_1987
25 dec 2016 12:39 -
Zonder twijfel: heroes reborn- blindspot is niks hoogstaands maar zeker vermakelijk, en vampire diaries had het kunnen zijn, maar was zelf al afgehaakt.
Reageer
avatar_renzoroy
26 dec 2016 00:54 -
fuller house is verlengd voor een derde seizoen.... :\
Reageer

Meer van BingingBirgit