Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 41

Inhoud

  Weekoverzicht van 10 oktober tot en met 16 oktober

  * Weetjes:
  -Altijd al naar een opname gewild van een autoprogramma? Hier is je kans. The Grand Tour (2016) komt naar Nederland. Het autoprogramma van Amazon met Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May komen binnenkort naar Rotterdam. En daar in een tent wordt het studio gedeelte met live publiek opgenomen. De opnames vinden plaats op 22 oktober en hier kunnen fans zich opgeven.


  Algemeen Serienieuws
  The Night Manager
  - AMC en BBC zouden het geweldig vinden als er een tweede seizoen van The Night Manager zou komen. Producent Simon Cornwell zei: “Uiteraard willen de zenders een ander seizoen. Ik denk aan heleboel wegen waarop we met liefde een ander seizoen kunnen maken, het zou erg opwindend zijn.”

  Westworld
  - Ondanks dat er nog steeds geen officiële vernieuwing aangekondigd is door HBO, is men al begonnen aan het tweede seizoen van Westworld. "We werken op dit moment aan het tweede seizoen”, aldus co-bedenker Jonathan Nolan. “Ik vind het maar moeilijk om te stoppen met werken. En de serie zal voorlopig nog niet naar Roman World of Medieval World gaan.” Zodra Westworld officieel wordt vernieuwd laat MijnSerie je dat uiteraard weten.

  Datums Series
  Ripper Street
  - Amazon heeft besloten om het vierde en allerlaatste vijfde seizoen in het zelfde jaar uit te zenden.

  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers van de Vlaamse televisie, hierbij de startdatums van de Belgische zenders van tot 12 en met 24 oktober.

  Gecancelde Series
  Alan Carr: Chatty Man
  - Na zestien seizoenen komt er een eind aan het komische praatprogramma Alan Carr: Chatty Man bij Channel 4. Carr gaf toe dat hij niet op kon concurreren tegen The Graham Norton Show en The Jonathan Ross Show: “Ik ben zo ver gegaan als ik kon met Chatty Man. De kunst van een talkshow is dat het evalueert als je altijd fantastische gasten kan krijgen als Graham Norton altijd krijgt. Ik zal eerlijk zijn, ik denk niet dat de verhuizing naar de donderdagavond goed is geweest. Het voelt als een partyshow, als een vrijdagavond show.”

  Murder in the First
  - TNT heeft na drie seizoenen de stekker uit Murder in the First getrokken. Klik hier om meer te lezen.

  Ultimate Spider-Man
  - De animatie serie Ultimate Spider-Man is gecanceld door Disney XD. De twee laatste afleveringen van het vierde en nu laatste seizoen zal in januari 2017 worden uitgezonden om daarna vervangen te worden door Marvel’s Spider-Man die later in 2017 in première zal gaan.

  Nieuwe Series
  Brazza
  - Idris Elba (Luther) gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Narcos-achtige dramaserie Brazza. Brazza gaat over een Congolese man die in Parijs woonachtig is, maar wordt gedwongen om terug te keren naar Afrika wanneer zijn vader onder verdachte omstandigheden komt te overlijden. Eenmaal in Congo aangekomen raakt hij betrokken bij een bloederige vendetta, die de vrede in het land bedreigt.

  Eternal Sunshine of the Spotless Mind
  - De cultfilm uit 2004 met een hele lange titel krijgt een serie. Klik hier om meer te weten te komen.

  Roy Donders Stylist uit het Zuiden
  - RTL 5 zag geen heil meer in Roy Donders en cancelde zijn serie. SBS 6 ziet nog wel wat in Roy Donders en blaast de serie nieuw leven in. Het enig wat verandert is het woordje 'van' in de titel, dat wordt nu 'uit'. Vanaf vrijdag 21 oktober is Roy Donders Stylist uit het Zuiden te zien bij SBS 6 om 21.30 uur.

  Vernieuwde Series
  Glitch
  - Netflix heeft nog voordat er ook maar één aflevering is uitgezonden van de zesdelige paranormale saga serie Glitch vernieuwd met een tweede seizoen. ABC1 heeft de serie in juli en augustus al uitgezonden. Vanaf 15 oktober is Glitch te zien via Netflix in de rest van de wereld. Het tweede seizoen zal in 2017 tegelijkertijd wereldwijd door Netflix en in Australië door ABC1 worden uitgezonden.
  Video on youtube


  Halt & Catch Fire
  - Er is goed en slecht nieuws voor de fans van de AMC dramaserie Halt & Catch Fire. Klik hier als je wilt weten wat het goede en slechte nieuws is.

  History Channel
  - History heeft bevestigd dat The Curse of Oak Island vernieuwd is met een vierde seizoen. De realityserie Hunting Hitler is ook vernieuwd maar dan met een tweede seizoen. Ze zullen beide op 15 november van start gaan.

  Scream
  - MTV heeft de horrorserie Scream vernieuwd met een derde seizoen.

  The Bad Girls Club
  - Het zestiende seizoen is nog in volle gang, maar Oxygen ziet wel brood in nog een seizoen van de Stoute Meiden Club. Het zeventiende seizoen van The Bad Girls Club zal in 2017 worden uitgezonden.

  Van Helsing
  - Syfy laat er geen gras over groeien. Na slechts vijf afleveringen heeft de zender de horrorserie Van Helsing vernieuwd met een tweede seizoen. De productie van het dertiendelige tweede seizoen over de afstammeling van vampierjager Van Helsing gaat in januari 2017 van start.

  Afleveringen
  Law & Order: Special Victims Unit
  - Aflevering vijf van het achttiende seizoen Unstoppable schuift op naar woensdag 9 november. In de gehekelde aflevering speelt acteur Gary Cole een schatrijke, maar boerse en onbeschofte zakenman die besluit president te willen worden. Gaandeweg zijn succesvolle campagne blijkt hij echter diverse vrouwen verkracht te hebben. Het toeval wil dat afgelopen week de Republikeinse presidentskandidaat Trump van exact hetzelfde werd beschuldigd. Daarom hebben de makers van Law & Order: Special Victims Unit besloten om deze aflevering na de verkiezingen uit te zenden, dit om eventuele problemen te voorkomen.

  Lethal Weapon
  - FOX heeft het vertrouwen uitgesproken in de serie Lethal Weapon, de actieserie krijgt vijf afleveringen meer.

  Casting Nieuws
  Legion
  - Jemaine Clement (The Flight of the Conchords) heeft een rol gekregen in de nieuwe FX mutantenserie Legion. Het personage dat Clement gaat spelen zal in meerdere afleveringen te zien zijn van de X-Men spin-off. Legion gaat over David Haller, een man die sinds zijn jeugd worstelt met mentale problemen. Wanneer hij de diagnose schizofrenie krijgt toegeschreven, brengt hij jaren door in psychiatrische inrichtingen. Na een vreemde ontmoeting komt hij er echter achter dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij heeft wel eens echt zouden kunnen zijn. Andere rollen zijn weggelegd voor onder andere Dan Stevens (Downton Abbey), Rachel Keller (Fargo), Aubrey Plaza (Parks and Recreation) en Jean Smart (Fargo). Legion gaat, als alles naar wens verloopt, in het eerste kwartaal van 2017 in première gaan.

  The Defenders
  - The Defenders van Marvel/Netflix heeft eindelijk een naam gezet bij de slechterik uit The Defenders. Actrice Sigourney Weaver (Political Animals) gaat een nog niet benoemde slechterik spelen in de superheldenserie. Jeph Loeb zegt: “Marvel is vereerd om een actrice van haar kaliber en status te hebben in wat al onze grootste serie ooit is.” De Marvel-helden Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist komen bij elkaar en gaan het op nemen tegen Weaver in The Defenders. Wanneer The Defenders in première gaat is nog niet bekend.

  Columns
  Showtime, aflevering 23; Jubileumuitzending
  - Deze week was er een speciale aflevering van Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Week 40
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 3 oktober tot en met 9 oktober.

  MijnSerie
  Recensies
  - Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en te beoordelen of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen
  - Wist je dat iedereen zelf series kan toevoegen op MijnSerie.nl? Klik hier en voeg je favoriete serie toe als hij nog niet in de database staat die inmiddels al meer dan 6000 series bevat. Ook kun je als je een foutje ziet in de content van een serie het zelf wijzigen. Onder info op de seriepagina zie je bewerk content staan, klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Nominaties en Prijzen
  Gouden Televiser Ring 2016
  - Lees hier wie de winnaars zijn van de 51ste Televizier Awards.

  Overlijdensberichten
  Marnix Kappers
  - Marnix Kappers, acteur, presentator en zanger, is overleden op 10 oktober 2016. Zijn familie maakte het nieuws bekend door een kort bericht de wereld in te sturen: “Geschokt door de dood van zijn partner in 2013 en getroffen door ernstige en toenemende gezondheidsproblemen besloot hij nieuwe slagen van het noodlot niet langer lijdzaam af te wachten." Kappers was een veelzijdig artiest en werd bekend door onder andere de rol van neef Herbert/vader Vogel en buurvrouw Pronk in de komische kinderserie De Familie Knots. Hij speelde ook in series als Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Mijnheer?, Waaldrecht, De Poppenkraam en Zonder Ernst. Zijn laatste televisieoptreden was in 2010 in Het Sinterklaasjournaal. Marnix Kappers is 73 jaar geworden, R.I.P.

  Patricia Barry
  - Actrice Patricia Barry (foto) is 11 oktober in haar huis in Los Angeles overleden. Barry heeft honderden televisie-credits op haar naam staan maar het bekendst werd ze in Days of Our Lives en All My Children. Haar carrière begon al in 1946 en in de jaren ’50 was ze voor het eerst te zien op het kleine scherm. Maar ze speelde ook in onder andere Maverick, Gunsmoke, Bronco, Columbo, Insight, The Guiding Light, Ghostwriter, Murder, She Wrote, Dallas en Hunter. Haar laatste televisieoptreden was in Providence uit 2001. Barry wordt overleefd door twee dochters en twee kleinkinderen. Patricia Allen White is 93 jaar geworden, R. I.P.


  Prijsvragen
  - Tot 19 oktober kun je kans maken op de onderstaande serie:

  Arrow
  - Klik hier als je kans wilt maken op het vierde seizoen van Arrow.

  Banshee
  - Klik hier als je kans wilt maken op het vierde seizoen van Banshee.

  Antwoorden prijsvragen week
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * Gomorra (2014)
  Vraag: De activiteiten van de Napelse maffia overschrijden nog wel eens de landsgrenzen van Italië. Welke van onderstaande landen komt niet voor in Gomorra (2014)?
  Antwoord: Colombia

  * The Walking Dead
  Vraag: In de laatste episode van seizoen 6 intimideert antagonist Negan de groep met zijn favoriete wapen. Wat is de bijnaam Negan's wapen?
  Antwoord: Lucille

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van oktober.

  -Maanddag 17 oktober:
  00.00 – Travelers (2016) – Serie première (Showcase)
  21.40 – De Slimste Mens ter Wereld – Seizoen 14 (Een)

  -Dinsdag 18 oktober:
  21.00 – Ordinary Lies – Seizoen 2 (BBC One)

  -Woensdag 19 oktober:
  21.00 – HIM – Serie première (ITV)
  21.00 – Crazyhead – Serie première (E4)

  -donderdag 20 oktober:
  18.00 – Teen Titans Go! – Seizoen 4 (Cartoon Network)

  -Vrijdag 21 oktober:
  21.30 – Roy Donders Stylist van het Zuiden – Seizoen 5 (SBS 6) van is vervangen door uit
  22.00 - QI – Seizoen 14 (BBC Two) was zaterdag 15 oktober

  -Zaterdag 22 oktober:
  08.00 – Thunderbirds Are Go! – Seizoen 2 (ITV)
  21.20 – Alleen Elvis blijft bestaan – Seizoen 6 (Canvas/Ketnet)

  * Wist je Dat?:
  -Lyanna Mormont terugkeert in het zevende seizoen van Game of Thrones als Bella Ramsey. Lyanna zorgde in het zesde seizoen, waar zij Jon Snow steunde, voor de nodige humor in haar korte optreden. Fans zijn dan ook zeer blij dat ze terugkomt. Wanneer het zevende seizoen van start gaat is nog niet bekend gemaakt.


  Met overzichtelijke groet

  Mandy


  Jon Snow
  Leuk?
  4
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (1)

  avatar_Sproet2jes
  17 okt 2016 20:42 - 17 okt 2016 20:45
  Ik zie geen bewerk content onder Info..?
  Veder baal ik echt dat Murder in the first gecanceld is. Waarom..?
  Brazza heb ik zin in met Idris Elba ..Yeah..
  Wanneer is de air-date ..? Kan niet wachten, verheug ik me op.
  Reageer