Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 38

Weekoverzicht 38

Weekoverzicht van 19 september tot en met 25 september

* Weetjes:
-Game of Thrones krijgt misschien een prequel. George R.R. Martin vertelde: “Ik heb wel duizenden pagina’s aan nepgeschiedenis van alles dat leidde tot Game of Thrones, dus er is genoeg materiaal en ik werk aan nog veel meer. Maar dat wil niet zeggen dat er snel een nieuwe serie volgt. Op dit moment hebben we nog een serie af te maken en ik heb nog twee boeken te schrijven. Dus alles is verder pure speculatie.” Showrunners David Benioff en D.B. Weiss laten weten geen behoefte te hebben aan een nieuwe serie: “Misschien moet je George daarnaar vragen. Het is een geweldige, rijke wereld en ik weet zeker dat er nog een serie komt in Westeros, maar voor ons eindigt het hiermee.” En daarmee bedoelen ze uiteraard seizoen zeven en acht.


Algemeen Serienieuws
Downton Abbey
- Na zes succesvolle seizoenen komt er in 2017 een film over Downton Abbey, lees het hier.

Weet Ik Veel
- Linda de Mol en Jamai Loman keren terug met de kennisquiz Weet Ik Veel. Maar geen quiz kan zonder kandidaten en dus zoekt Weet Ik Veel kandidaten voor vijfde seizoen. Dus ben jij student en durf je het op te nemen tegen bekend Nederland geef je op. De opnames starten eind november/begin december en opgeven kan nu al. Klik hier om je aan te melden.

Datums Series
Fuller House
- Candace Cameron Bure heeft aangekondigd dat het tweede seizoen van Fuller House vanaf 9 december 2016 te zien zal zijn bij Netflix.

Startdatums series op de Vlaamse TV september (3)
- Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie, hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn van 24 september tot en met 30 september.

The Grand Tour (2016)
- De drie voormalig Top Gear presentatoren zijn vanaf 18 november te zien bij Amazon Prime in het nieuwe autoprogramma The Grand Tour (2016). Klik hier om meer te lezen over The Grand Tour (2016).

Gecancelde Series
Homeland
- Stopt Homeland echt na acht seizoenen of is het alleen showrunner Alex Gansa die gaat stoppen met de populaire serie Homeland? Lees er hier meer over.

Nieuwe Series
Dutch Ridiculousness
- MTV gaat een Nederlands-Vlaamse versie maken van de Amerikaanse realityserie Ridiculousness, met de toepasselijke naam Dutch Ridiculousness. Vanaf 27 november om 22.00 uur zal de serie bij MTV in première gaan. Gaby Blaaser (Goede Tijden, Slechte Tijden) zal samen met komiek Edson Da Graca en televisiemaker Joffrey Breeuwer de serie over de leukste virale video’s gaan presenteren.

Elvis Presley
- Er wordt op dit moment gewerkt aan een serie rond Elvis ‘The King’ Presley door The Weinstein Television. De serie wordt gebaseerd op het boek Elvis van Dave Marsh. Er schijnt ook een overeenkomst te zijn met de nabestaanden van Presley met TWC om niet alleen beelden te mogen maken op Graceland, maar ze krijgen ook toegang tot zijn auto’s, kleding en vele andere memorabele zaken. Uitvoerend producer is Presley's ex-vrouw Priscilla Presley samen met Jerry Schilling, Harvey Weinstein en David Glasser. Wanneer de acht tot tiendelige serie uitgezonden gaat worden en wie de hoofdrollen gaan spelen is nog niet bekend gemaakt. MijnSerie houdt je uiteraard op de hoogte.

Magnum, P.I.
- Of Magnum (Tom Selleck) ook nog langs gaat komen is niet bekend gemaakt, maar de jaren ’80 serie Magnum, P.I. krijgt een vervolg. ABC werkt aan het vervolg waar de dochter van Magnum, Lily ‘Tommy’ Magnum in de voetstappen van haar beroemde vader gaat treden. Tommy Magnum pakt het iets groter aan, want Lily en haar vrienden bestrijden internationale misdaad en spionage. De makers beloven wel dat de nieuwe serie dezelfde ontspannen sfeer houdt als het origineel. Eva Longoria (Desperate Housewives) zal producent zijn. "We wisten dat niemand de iconische Thomas Magnum kon vervangen, dus hebben we besloten er een vervolg van te maken met zijn dochter", zegt de scriptschrijver tegen de site Deadline. Lily kwam in de laatste afleveringen van de originele serie op de proppen.

The Dark Tower
- Weer een boek, of boekenreeks, van Stephen King die verfilmd gaat worden en er komt ook een serie van The Dark Tower. Lees hier meer.

Vernieuwde Series
A Haunting
- TLC heeft aangekondigd dat de paranormale horrorserie A Haunting op 21 oktober 2016 zal terugkeren voor een negende seizoen.

American Horror Story
- FX heeft heel stiekem de horrorserie American Horror Story vernieuwd met een zevende seizoen. Ryan Murphy, bedenker, heeft dit bevestigd: “Het is mijn geheime seizoen. Ik heb samengewerkt met een schrijver aan een seizoen waar alleen hij en ik van weten. Het is een soort tweejarig project waar we aan gewerkt hebben aan de zijlijn en we niemand iets over verteld hebben.” Wanneer het zevende seizoen van start zal gaan weet Murphy nog niet: “Ik weet niet wanneer het uitgezonden gaat worden maar het is ook een experiment. Het is een andere manier om het te doen. Het is één persoon die alle afleveringen schrijft. Ik weet niet hoe het gaat uitpakken, maar het is iets van 'laten we zien hoe het gaat uitpakken'. Het zou ook kunnen dat als het klaar is, we het gaan opnemen en daarna laten vallen. Dat heeft ook gewerkt voor Beyoncé.”

Better Late Than Never
- “Het succes van het eerste seizoen was een leuke verrassing”, zei Henry Winkler. “Ik kan niet wachten om te zien waar Bill, Terry, George, Jeff en ik het tweede seizoen terecht gaan komen. Weet iemand waar we heen gaan? Ze vertellen me helemaal niets.” NBC heeft de komedieserie Better Late Than Never vernieuwd met een tweede seizoen.

Dice
- Showtime heeft Dice vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen krijgt zeven afleveringen van 30 minuten en zal in 2017 te zien zijn.

Flowers
- De kritisch toegejuichte dramedy Flowers is voorlopig nog niet uitgebloeid. Channel 4 heeft de serie vernieuwd met een tweede seizoen. Het filmen start in 2017 en het tweede seizoen krijgt zes afleveringen van elk 30 minuten. In de press-release van Channel 4 staat: “Dit is niet het genre komedie. Als je helemaal voor Mrs Brown’s Boys bent…zoek dan ergens anders.”

FX
- FX heeft twee komedies vernieuwd met een tweede seizoen. Lees hier welke.

Hotel Impossible
- Anthony Melchiorri zal terugkeren als hotel-fixer bij Travel Channel. De realityserie Hotel Impossible is vernieuwd met een achtste seizoen die op 24 oktober van start zal gaan.

Kuromukuro
- Netflix heeft bevestigd dat de Japanse animatieserie Kuromukuro is vernieuwd met een tweede seizoen en dat het tweede seizoen vanaf 10 oktober te zien zal zijn bij Netflix.

Odd Mom Out
- Bravo heeft de komedieserie Odd Mom Out vernieuwd met een derde seizoen. In het voorjaar van 2017 zullen de opnames van start gaan voor een tiendelige derde seizoen.

Ride with Norman Reedus
- We mogen nog even blijven doorrijden met The Walking Dead ster Norman Reedus. AMC heeft besloten om Ride with Norman Reedus te vernieuwen met een tweede seizoen. Het tweede seizoen van het reisprogramma staat gepland voor 2017.

The Mr. Peabody and Sherman Show
- The Mr. Peabody and Sherman Show is vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen zal vanaf 21 oktober te zien zijn op Netflix.

Victoria
- ITV heeft de succesvolle koninklijke dramaserie Victoria vernieuwd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen met Jena Coleman als de jonge Koningin Victoria en Tom Hughes als Prins Albert trok gemiddeld 7,7 miljoen kijkers.

Afleveringen
Superstore
- Het ziet er goed uit voor de komedie Superstore die op 22 september is begonnen aan het tweede seizoen. NBC heeft negen extra scripts besteld voor het tweede seizoen. Dat houdt in dat het tweede seizoen geen dertien afleveringen gaat krijgen maar 22. Dat is goed nieuws voor een eventueel derde seizoen. Meer afleveringen betekent meer vertrouwen en dus naar alle waarschijnlijkheid een vernieuwing met een derde seizoen. MijnSerie houdt je uiteraard op de hoogte.

Casting Nieuws
Fargo
- Mary Elizabeth Winstead is naast Ewan McGregor en Carrie Coon gecast om een rol te spelen in het derde seizoen van Fargo. Winstead (Mercy Street) gaat Nikki Swango spelen, een sluwe, verleidelijke, recent vrijgelaten dame met een voorliefde voor het spelen van Bridge. Nikki is een vrouw met een plan, erop gefocust om haar tegenstanders altijd een stap voor te blijven. Ook acteur Scoot McNairy (Halt & Catch Fire) is toegevoegd aan de castinglijst, al is het niet bekend welke (hoofd)rol hij zal gaan spelen. Het nieuwe seizoen speelt af in 2010. McGregor speelt de tweelingbroers Emmit en Ray Stussy. Carrie Coon speelt de chef van politie Gloria Burgle.

Lost in Space
- Netflix is al een tijd bezig met het ontwikkelen van een remake van de serie Lost in Space en nu zijn de eerste drie castleden aangekondigd. Taylor Russell (Falling Skies) gaat de rol van Judy Robinson spelen. Die rol werd in de originele serie gespeeld door Mara Kristen en later door Heather Graham. Het personage is de dochter van John en Maureen en oudere zus van Penny en Will. Toby Stephens (Black Sails) speelt de rol van astrofysicus en expeditieleider John Robinson. En Maxwell Jenkins (Sense8) zal Will Robinson gaan spelen.

Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we peter1981 gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

Droomstudio; welke serie zou jij terug willen brengen, overdoen of zelfs maken?
- Deze week weer een nieuwe column, klik hier om die te lezen.

Showtime, aflevering 20
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Netflix
- Netflix heeft onderzoek gedaan naar hoe snel een kijker verslaafd raakt aan een serie. Klik hier om over het onderzoek te lezen.

Week 37
- Klik hier voor de kijkcijfers van 12 september tot en met 18 september.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
Netflix
- Netflix geeft in 2016 maar liefst 6 miljard dollar uit aan aanbod van films en series. En in dit jaar is Netflix ook bezig met een overgang en CFO David Wells geeft nu duidelijkheid: “De dienst werkt ernaar om voor de helft eigen content aan te bieden en de andere helft producties van andere studio’s. Op dit moment is men een derde op die weg en het is de bedoeling om de komende jaren meer naar het doel toe te werken.” Wells vertelt ook: “We hoeven niet alleen maar homeruns te slaan. Het is ook prima om mindere successen te boeken.” Aan het begin van dit jaar maakte CEO Ted Sarandos bekend dat in 2016 600 uur aan eigen content zal worden uitgezonden. Dat getal moet dus flink omhoog wil Netflix aan 50 procent gaan komen.

Nominaties en Prijzen
Emmy Awards
- Op zondag 18 september zijn voor de 68ste keer de belangrijkste televisieprijzen uitgereikt. Lees hier wie er die avond een Emmy mee naar huis mocht nemen.

Prijsvragen
Antwoorden prijsvragen week 37
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* Rizzoli & Isles
Vraag: Sasha Alexander (Maura Isles) en Angie Harmon (Jane Rizzoli) hebben in het verleden dezelfde award gewonnen, van welke awardshow was dat?
Antwoord: People’s Choice Award

* Vinyl
Vraag: Welke van onderstaande muzikanten heeft geen cameo in seizoen 1 van Vinyl?
Antwoord: Mick Jagger

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Supergirl
- 10 oktober 2016 start het tweede seizoen van Supergirl bij The CW. In het tweede seizoen komt Superman ook langs. Zie hieronder de ‘Sky’ trailer.
Video on youtube


Westworld
- 2 oktober aanstaande start de langverwachte serie, gebaseerd op de gelijknamige film Westworld. HBO heeft al wat video’s uitgebracht. Nu een nieuwe met onder andere beelden en interviews met enkele makers en acteurs.
Video on youtube


Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maand.

-Maandag 26 september:
19.30 – Regular Show – Seizoen 8 (Cartoon Network)
22.00 – Gangland Undercover – Seizoen 2 (History Channel)

-Dinsdag 27 september:
21.30 – Empire – Seizoen 3 (FOXNL)
22.25 – Shades of Blue – Seizoen 1 (FOXNL)

-Donderdag 29 september:
21.00 – The Fall Seizoen 3 (BBC Two)

-Vrijdag 30 september:
22.35 – The Graham Norton Show – Seizoen 20 (BBC One)

* Wist je Dat?:
-John Barrowman open staat voor terugkeer naar Doctor Who als fan-favoriet Captain Jack Harkness. “Ja, absoluut sta ik daarvoor open. Het is een serie en een genre dat mijn leven veranderd heeft. Ik houd er heel erg van en zou meteen ja zeggen als men me vraagt om terug te keren,” aldus Barrowman. “En ook mijn producenten in de Verenigde Staten voor wie ik nu Arrow maak, zeggen dat ze me het laten doen, mocht ik teruggevraagd worden.” Barrowman vraagt zich af of hij het beste kan terugkeren naar Doctor Who of de spin-off Torchwood: “Ik zou het geweldig vinden om te doen. De eerste vraag die mensen mij altijd stellen is, ‘Wanneer kom je terug naar Doctor Who?’ of ‘Wanneer komt Torchwood terug’ en ‘Zou jij je ermee bemoeien?”

Met overzichtelijke groet

Mandy

John Barrowman

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten