Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Netflix doet onderzoek; Hoe snel is een kijker verslaafd?

Het is niet het eerste onderzoek die Netflix heeft gedaan naar het kijkgedrag van mensen. In juni 2016 hebben ze al onderzocht welke soort serie het meest binge-watch waardig was. Nu hebben ze gekeken hoe snel de kijker verslaafd raakt aan een serie. Dus na hoeveel afleveringen gaat de kijker binge-watchen.

De hele wereld (190 landen waar Netflix te zien is) is precies op hetzelfde moment verslaafd aan een serie. Maar alleen in Nederland zijn we iets sneller en gaan we eerder binge-watchen en dus verslaafd. In het buiteland is de kijker na drie afleveringen verslaafd aan Stranger Things, in Nederland na slechts twee afleveringen. Voor de Gilmore Girls hebben kijkers zeven afleveringen nodig voor de kijker gaat binge-watchen.

Bij American Horror Story, Making a Murderer en Fuller House sloeg de verslaving na vier aflevering in. Voor Narcos had het buitenland vier afleveringen nog om verslaafd te raken, in Nederland was dat drie afleveringen voordat we vierkanten ogen kregen en alles wisten over Pablo Escobar.

Het ligt aan de verhaallijn die zorgt dat we meer willen zien, en het liefst in één dag of weekend. Michael Scofield komt er in de derde aflevering van Prison Break achter dat overleven in een gevangenis moeilijker is dan ontsnappen. Pas in de derde aflevering van Narcos krijgt Pablo Escobar politieke ambities en in Gilmore Girls krijgt Rory haar eerste kus pas in aflevering zeven. Allemaal omslagpunten waardoor de kijker direct de volgende aflevering wil gaan zien en zo ontstaat een serieverslaving.

Nog even op een rijtje:

Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
22 sep 2016 11:03 -
Eigenlijk heel herkenbaar. Maar bij mij zijn die getallen vaak ook het omslagpunt: blijven kijken of stoppen.
Reageer
avatar_alyssameerburg
25 sep 2016 11:31 -
Klinkt bekend, ben zelf erg snel verslaafd aan een serie. Erg overgevoelig ervoor!
Reageer

Laatste nieuws

In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Vandaag, 10:56
Showtime heeft een vijfde seizoen van The Chi aangekondigd. De Amerikaanse dramaserie werd net na de finale van het vierde seizoen vernieuwd.
Vandaag, 10:00
Amazon Prime Video maakt de premièredatum van de The Lord of the Rings serie bekend. Daarnaast is er ook een foto gedeeld.
Vandaag, 09:00
3
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Atlantic Crossing. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
maandag, 11:01
Het leek er op dat Criminal Minds na de beëindiging in 2020 bij Paramount+ verder zou gaan. Volgens hoofdrolspeelster Paget Brewster liggen de plannen nu stil.
maandag, 10:00