Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: Bo0809

De Onbekende Seriekijker: Bo0809

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar zij het liefst naar kijkt en waarom. De 27ste Onbekende Seriekijker is Bo Verhoef (21)

Bo Verhoef

Aantal serie-uren per week: Dat verschilt eigenlijk wel. In het herfstseizoen zijn er meer series die ik kijk op televisie, maar als ik ineens een serie ontdek en alles achter elkaar kijk dan schieten de uren wel ineens omhoog. Ik denk dat ik gemiddeld wel een stuk of zeven tot tien series kijk? Dus ik denk ergens tussen de zeven en tien uur.
Allereerste serie ooit gezien: Als kind kan ik me als eerste serie vooral Onderweg naar Morgen herinneren. Toch was ik soms nog wat te jong voor bepaalde scenes, maar dat begreep ik toen toch niet echt. Naast deze soap keek ik met mijn gezin naar heerlijke Amerikaanse komedies, zoals The Nanny, Friends en The Cosby Show. Lekker tegen mijn ouders aan op de bank, met allerlei lekkers op tafel. Mijn ouders waren altijd al fan van televisieseries, dus eigenlijk keek ik in het begin gewoon met hen mee. Toen ik een jaar of 14 was begon ik mijn eigen series te ontdekken en toen is mijn seriedatabase alleen maar uitgebreider geworden.
Beste serie ooit: Toen ik klein was vond ik The Cosby Show heerlijk om naar te kijken, heel down to earth en toch heel grappig. Ook Friends valt in diezelfde categorie. Dat zijn toch echt wel de beste series uit mijn jeugd. Toen ik iets ouder was, begon ik enorm fan van CSI: Crime Scene Investigation te worden. Elke week weer een nieuwe spannende aflevering en de serie stopte nooit, dus lekker lang plezier op de maandagavond. De eerste series die ik helemaal alleen keek, omdat het niet echt series zijn voor mijn ouders, waren 90210 en The Vampire Diaries. Omdat mijn persoonlijke serieverslaving daar mee is begonnen, hebben die wel een speciaal plekje veroverd in mijn database. Toch is het zo dat ik ze nu niet meer zo goed vind, maar tijden veranderen natuurlijk! Maar als ik echt denk aan vroeger, dan steekt Friends er boven uit.
Beste serie op dit moment: Beste series zijn series waar ik elke dag / week weer naar uit kijk. Voor mij zijn dat er een handje vol; MasterChef Australia, Grey's Anatomy, Suits, House of Cards (2013) en How to Get Away with murder. Al deze series hebben voor mij zo’n level van spanning en opwinding. Geen enkele aflevering is hetzelfde en ik denk dat de schrijvers van deze series geen beter werk kunnen leveren. Natuurlijk zit er hier en daar een mindere aflevering tussen, maar ik ben van mening dat dat de serie alleen maar sterker maakt. Ik hoop dat deze series nog een tijdje zullen doorgaan, want ik krijg er geen genoeg van. En wat betreft MasterChef Australia, natuurlijk niet een typische serie, maar dit is een serie waar ik elk jaar een nog grotere fan van word. Het is het enige kookprogramma dat ik kijk, maar de Australische barmhartigheid en gemoedelijke sfeer, zorgt ervoor dat ik geen enkele aflevering wil missen.
Serie die op de planning staat: Dat is een goede vraag. Ik heb op dit moment nog niet echt een lijstje (tips zijn zeer welkom). Ik ben eigenlijk door alle series heen die ik heel graag wilde kijken. Ik denk dat de volgende stap nog enkele Netflix Originals worden (en misschien wat series inhalen waar ik nog enorm achterloop).



Bo, haar gebruikersnaam is Bo0809, is 3 jaar en 10 maanden lid van MijnSerie.nl: “Hoi, mijn naam is Bo Verhoef, ik ben 21 jaar en ben in het dagelijkse leven Communicatiewetenschap studente aan de Universiteit Twente. Ik kijk eigenlijk al series zolang ik me kan herinneren. Zoals ik al zei, altijd bij mijn papa en mama op de bank, met allerlei lekkers op tafel, kijkend naar de leukste series op televisie. We gingen altijd rond bepaalde tijden voor de televisie zitten, om niets te hoeven missen. En als we iets misten, dan zorgde mijn vader er wel voor dat het werd opgenomen, zodat we het altijd later nog konden kijken. Volgens mij begon het allemaal met soapseries die ik met mijn moeder keek, als klein meisje naar Onderweg naar Morgen kijken op Yorin, en dan in de pauze naar bed, want afkijken mocht ik nooit. Daarnaast keken we met het hele gezin naar The Nanny, Friends, The Cosby Show en Are You Being Served? Toen mijn broer en ik ouder werden, begonnen we ook met kijken naar spannendere series, zo was mijn maandagavond papa-dochter avond met CSI: Crime Scene Investigation en Bones, terwijl mijn broer en moeder naar Grey's Anatomy en Gilmore Girls keken (ik weet het, omgekeerde wereld). Sinds toen is mijn interesse in series gewekt en ben ik niet meer weg te slaan uit deze wereld. Tientallen series staan al op mijn lijstje en ook nu mijn broer en ik het huis uit zijn, kijken we altijd nog met het gezin naar allerlei series als we weer thuis zijn. Een echte seriefan dus. Toen ik wat ouder was, keek ik steeds meer series. Vooral omdat we op een gegeven moment een eigen laptop kregen en ik van mijn broer leerde hoe ik series kon downloaden en online kijken. Echter, het was allemaal niet meer bij te houden. Via mijn broer kwam ik toen op een website die voor je bijhield wanneer welke serie weer was begonnen en wanneer er weer een nieuwe aflevering uit was. Deze website was echter Engelstalig, niet heel praktisch en redelijk onoverzichtelijk. Daarnaast bestond de website alleen uit dat overzicht en dus geen andere opties. Op dat moment ben ik op zoek gegaan naar een Nederlandse versie en zo kwam ik bij MijnSerie.nl uit. Ik ben sinds 2013 al bezoeker van MijnSerie.nl en ben eigenlijk ook gelijk recensies gaan schrijven voor de site. Ik vond het leuk om mijn liefde voor series te combineren met mijn liefde voor schrijven, en het was een fijne afwisseling naast al dat wetenschappelijke schrijven voor de studie. Op MijnSerie ben ik te vinden onder mijn naam en onder Bo0809.



Bo zegt over haar top vijf: “Dat is echt wel lastig. Er zijn tegenwoordig zoveel goede series. Maar als er een top vijf gemaakt moet worden van alle series die ik ooit heb gekeken, dan zouden Friends, Grey's Anatomy, House of Cards (2013), Suits en MasterChef Australia erin zitten. In die volgorde ook. Maar ik geef liever een top tien:
1. Friends, 2. Grey's Anatomy, 3. House of Cards (2013), 4. Suits, 5. MasterChef Australia, 6. Downton Abbey, 7. The Blacklist, 8. Monk, 9. How to Get Away with Murder, 10. Wie is de Mol? En al die series wat betekenen die voor je? Is het ontspanning of iets anders?: “Series zijn voor mij totale ontspanning. Ik kijk series op elk mogelijk moment van de dag (of nacht) en waar dan ook. Ik kan genieten van series tijdens het wakker worden, tijdens vrije uurtjes, onder het koken (en eten) en voor het slapen gaan. Vaak combineer ik het ook nog met studeren of andere hobby’s, zoals tekenen. Ik vind het heerlijk om nieuwe series te ontdekken en om gesprekken met vrienden en familie aan te gaan over series. Iedereen heeft zo’n andere smaak op het gebied van series, het is altijd een goed gespreksonderwerp.”



Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie?: “Ik denk dat ik verslaafd ben geweest aan alle series die ik heb gekeken. Er waren altijd momenten dat ik zo veel mogelijk afleveringen achter elkaar keek, zonder te slapen eigenlijk. Ik denk dat de eerste serie waarbij ik dat had Grey's Anatomy was. Toen ik begon met kijken waren er volgens mij al zeven of acht seizoenen geweest. Mijn broer en moeder keken het altijd, maar ik dacht dat het niet iets voor mij was. Toen ik er op een gegeven moment mee begon, heb ik volgens mij twee weken non stop achter elkaar gekeken. Dit was vlak na mijn examens en had ik er gelukkig tijd voor. Wat een geweldige serie is dat. Nu is het zelfs zo dat ik meer fan ben dan mijn broer en moeder, maar die kijken het gelukkig nog wel. Nu dat Netflix bestaat, is binge-watchen ook zeer gemakkelijk, vooral als er één seizoen in één keer uit komt. Dan kan je me vinden op de bank of in bed, met die serie aan. En ik rust pas als hij afgelopen is. Klinkt dat verslaafd? Mijn vrienden vinden in ieder geval van wel haha. We hebben het over goede series gehad, maar heb je ook wel eens een hele slechte serie gezien?: “Het ding met slechte series is, dat je ze eigenlijk al heel snel vergeet. Ik kan wel kijken naar recensies die ik voor MijnSerie heb geschreven, en daar staan wel een paar drieën en vieren tussen, maar of dat de slechtste serie ooit was? Ik weet in ieder geval dat ik geen fan ben van die Nederlandse series van vroeger (zoals Flodder) en ook niet van de Amerikaanse komedies van tegenwoordig. Die heb ik in ieder geval voor een tijdje afgeschreven (met uitzondering van Modern Family). Maar slechtste serie ooit? Geen idee.”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Ik denk dat thriller en drama mijn favoriete combinatie is. Ik hou van een goede afwisseling tussen een goed verhaal, met flink wat spanning. Toch houd ik ook van de verschillende verhaallijnen en cliché dingen. Geef mij maar een goed plot, met daarin heerlijke verhaallijnen en ik ben verkocht. Heb je ook een voorkeur uit welk land een serie moet komen: “Ik kijk eigenlijk alleen Amerikaanse series, met hier en daar wat Britse en Australische indringers. Het maakt mij eigenlijk niet echt uit waar de serie geproduceerd wordt, maar vaak zijn het toch wel de Amerikaanse series.”
Kevin Spacey uit House of Cards (2013)
Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Ik ben enorm fan van Kevin Spacey en Robin Wright. Er is geen sterker koppel dan die twee. Mijn allereerste enge film was Se7en, met Brad Pitt, Morgan Freeman en Kevin Spacey, waar hij een hele enge seriemoordenaar speelt. Tot House of Cards (2013) keek ik geen enkele andere film of serie meer met hem erin, maar nu niks dan lof voor deze acteur.
Zoals hij zijn rol weergeeft, dat kan geen ander. House of Cards (2013) is naar mijn mening zo’n goede serie door hem (en Robin).”



Waar ben je en met wie als je series kijkt? Hoe zit je erbij?: “Als ik een serie kijk doe ik dat in bed, op de bank of achter mijn bureau, zowel bij mij thuis als bij mijn ouders of bij mijn vriend. Ook kijk ik series tijdens het reizen van mijn kamer naar mijn ouders, dus dan is een treintafeltje of mijn schoot ook een goede plek. Veel series kijk ik met mijn vriend, maar ik kijk er ook genoeg alleen. Series kijken met mijn ouders en broer is helaas wat minder geworden, maar ook dat is nog steeds een favoriet moment voor mij.” Stream je, kijk je via de televisie, of doe je beide? En heb je een abonnement op Netflix of een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik stream eigenlijk alleen maar. Wachten op de Nederlandse televisie duurt zo lang, daar heb ik geen geduld voor. En dan heb ik het nog niet eens over de reclames op televisie. Nee, gewoon 42 minuten achter elkaar streamen, en zo snel mogelijk de volgende weer aanklikken. Ik heb al twee jaar een account op Netflix, heerlijk.” Welke series volg je op dit moment?: “Heb je even? Ik zal alleen de series noemen die nog lopen, want ik heb ook al zoveel series gekeken die inmiddels al zijn afgelopen, maar wel ontzettend goed waren. Als ik alles ga opnoemen ben ik nog even bezig, dus dan houd ik het maar bij de lopende series op dit moment; MasterChef Australia, Grey's Anatomy, Suits, The Blacklist, How to Get Away with Murder, House of Cards (2013), Homeland, Luther, Sherlock, Mistresses (US), Modern Family, Once Upon a Time, Pretty Little Liars, Quantico, Reign (2013), The Catch, The Originals, The Vampire Diaries, Wie is de Mol?, Sense8, en ik heb het gevoel dat ik er nog wel wat vergeet…”



Op alweer de laatste vraag, welk cijfer zij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Bo: “Ik denk dat op een schaal van één tot tien op het gebied van een seriefanaat, ik een 8 ben. Ik kijk graag series, maar niet alle series. Er zijn genoeg series die mij totaal niet aanspreken en hoe goed ze ook worden beoordeeld, dan ga ik ze alsnog niet kijken. Maar als mijn series weer zijn begonnen, dan ben ik een dikke 10, want wat zijn series heerlijk!

Bo (Bo0809) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 19 september komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Bo, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten