Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 20

Weekoverzicht 20

Weekoverzicht van 16 mei tot en met 22 mei

*Weetjes:
- Iedereen bij The X Files is wel in voor een elfde seizoen. CEO van FOX, Dana Walden, is in gesprek met Duchovny (Fox Mulder), Anderson (Dana Scully) en Carter(schrijver): “Ik geloof dat iedereen aan boord is voor nog een reeks in de serie. Hopelijk hebben we volgend jaar rond deze tijd meer nieuws". Het wachten op goed nieuws kan dus beginnen.


Algemeen Serienieuws
Crimi Clowns
- Uit zeer betrouwbare bron hebben we vernomen dat de opname van het derde seizoen van Crimi Clowns op maandag 16 mei van start zijn gegaan. In ‘Den Botermelk’ in Schoten nabij Antwerpen zijn de opnames gestart en ‘Den Botermelk’ is ook het stamcafé van de familie Tersago en consorten. Crimi Clowns is zelfs bij buitenlandse zenders opgevallen. FOX heeft de rechten gekocht voor een Amerikaanse remake. Wanneer Crimi Clowns is te zien is nog niet bekend gemaakt.

Fear The Walking Dead
- Zoals bijna wel iedereen zal weten is Jos (Lange) naar de set van Fear The Walking Dead geweest in Mexico, hij heeft daar de cast en crew mogen interviewen. Ofelia Salazar (Mercedes Mason) is de eerste. Victor Strand (Colman Domingo) is het tweede castlid die aan tand werd gevoeld door Jos en het derde castlid was Alicia Clark (Alycia Debnam-Carey).

Gilmore Girls: A Year in the Life
- Gilmore Girls bij Netflix krijgt zijn eigen titel. De dramaserie die vernieuwd werd door Netflix gaat The Gilmore Girls: A Year in the Life heten. In januari kondigde Netflix aan dat ze de Gilmore Girls zouden terugbrengen op de televisie. De serie was vanaf 2000 tot 2007 te zien bij The CW. Bijna iedereen van de originele cast keert terug in de serie bij Netflix. Gilmore Girls: A Year in the Life krijgt vier afleveringen van elk 90 minuten en elke aflevering vindt plaatst in een seizoen van het jaar. De productie is bijna klaar volgen Laren Graham.

Looking
- De serie Looking mag dan misschien afgelopen zijn, het verhaal gaat nog één keer door in een film. HBO heeft aangekondigd dat het filmen erop zit en op 23 juli zal de film Looking in première gaan.

Datums Series
ABC
ABC heeft zijn herfst/winterschema voor 2017 bekend gemaakt. Klik hier om te zien op welke dag welke serie gepland staat.

CBS
CBS heeft ook het herfstwinterschema bekend gemaakt, klik hier om te zien op welke dag welke serie gepland staat.

Between
- City heeft aangekondigd dat op donderdag 30 juni het virus zich zal gaan verspreiden met de wereldwijde start van het tweede seizoen van Between.

FOX
- NBC mocht dan de eerste zijn met het 2016-2017 schema, FOX ging nog een spatje verder en kondigde ook het midseason schema aan. Klik hier om te zien op welke dag welke serie gepland staat.

NBC
- NBC heeft als eerste het nieuwe herfst/winterschema bekend gemaakt van 2016-2017. Klik hier om te zien op welke dag welke serie gepland staat.

The CW
Als laatste heeft de kleinste van de grote vijf zijn herfst/winterschema bekend gemaakt, waarbij opvalt dat The Originals naar midseason is verplaatst. Klik hier om te zien op welke dag welke serie gepland staat.

Shooter (2016)
- Shooter (2016) de nieuwe serie van USA Network heeft een première datum gekregen. Op dinsdag 19 juli zal de actieserie Shooter gebaseerd op de bestseller van Stephen Hunter, Point of Impact en de gelijknamige film uit 2007 met Mark Wahlberg in de hoofdrol, in première gaan.
Video on youtube


Gecancelde Series
Bates Motel
- Het hotel van de familie Bates zal na vijf seizoenen definitief zijn deuren sluiten. Uitvoerend producenten Carlton Cuse en Kerry Ehrin hebben verteld dat, ondank het zwijgen van A&E, er zeker geen zesde seizoen gaat komen.

Damien
- De serie Damien, een vervolg op de film The Omen uit 1976 is geen lang leven beschoren. A&E heeft besloten om de horrorserie na één seizoen met tien afleveringen te cancelen. Seriebedenker Glen Zazzara heeft via twitter alle fans bedankt.


Want ondanks het feit dat het tweede seizoen, inclusief eindplot al meer dan een idee was, bleven de kijkcijfers te veel achter om een tweede seizoen te kunnen rechtvaardigen.

House of Lies
- Showtime heeft de dramedy House of Lies gecanceld na vijf seizoenen. De allerlaatste aflevering zal op 12 juni worden uitgezonden. Acteur Ben Schwartz bedankte de fans op twitter.

Nieuwe Series
Falling Water
- USA Network heeft Falling Water besteld, een nieuwe bovennatuurlijke dramaserie. De serie vertelt het verhaal van drie vreemdelingen die zich realiseren dat zij delen van dezelfde droom dromen. Als zij dieper gaan graven naar de betekenis van hun connectie met elkaar, beseffen ze dat de implicaties van hun persoonlijke lot veel groter is dan ze zich realiseerden. De toekomst van de mensheid ligt in hun handen. Castleden zijn; Lizzie Brochere, Will Yun Lee en David Ajala.
Video on youtube


Netflix en Marvel
- Of het waar is hebben we niet kunnen bevestigen, dus neem dit nieuws niet al te serieus, maar volgens MovieCreedLive staan er mogelijk nog drie andere Marvel helden in de rij om bij Netflix van start te gaan. Blade de hybride mens/vampier die jaagt op vampiers, Ghost Rider, de geest van de wraak in Johnny Blaze en Moon Knight, de Batman van Marvel zijn allemaal genomineerd om ook een serie te krijgen.

The Adventures of Buckaroo Banzai Across the Eighth Dimension
- Regisseur Kevin Smith heeft laten weten dat hij een van zijn favorieten cultfilms, The Adventures of Buckaroo Banzai Across the Eighth Dimension uit 1984, tot serie gaat maken: “De gehele eerste film kun je in het eerste seizoen stoppen, en in het tweede seizoen kun je echt aan het vervolg beginnen waar we allemaal over dromen; Buckaroo Banzai Against the World Crime League. Ik wil heel graag Peter Weller en John Lithgow in de hoofdrollen en ik ga in gesprek met Earl Mac Rauch (scenerast van de film)". Hieronder de trailer van de originele film.
Video on youtube


Will
- TNT heeft een tiendelige dramaserie besteld. Will vertelt het verhaal over de wilde jeugd van William Shakespeare. Nieuwkommer Laurie Davidson zal de schrijver/dichter spelen in de periode/kostuum drama, die begint als de jonge Will aankomt in de punkrock theaterscene van Londen in de zestiende eeuw. TNT omschrijft het als een moderne kijk op het leven van Shakespeare dat zich afspeelt met een moderne soundtrack. Will zal in 2017 in première gaan.
Video on youtube


Vernieuwde Series
Adam Ruins Everything
- De komedie – documentaire serie Adam Ruins Everything is door TruTV vernieuwd met een tweede seizoen. Het veertien-delige tweede seizoen, die eerder is aangekondigd als seizoen 1B, gaat op 23 augustus 2016 van start.

American Crime Story
- De anthologie serie American Crime Story is officieel vernieuwd met een tweede seizoen door FX. Het eerste ging over O.J. Simpson en het tweede seizoen zal gaan over Orkaan Katrina die in 2005 verantwoordelijk was voor 3,576 doden en 153 miljard aan schade.

Mocht je je afvragen waar America Crime Story is gebleven op Net5? Net5 heeft de serie verplaatst van de maandag naar vrijdagnacht 00.20 uur vanwege behoorlijk beroerde kijkcijfers.

Impractical Jokers
- TruTV heeft de realityserie Impractical Jokers vernieuwd met een zesde seizoen. Wanner het zesde seizoen van start gaat of hoeveel afleveringen het gaat krijgen is nog niet bekend gemaakt.

Jimmy Kimmel Live
- Op dit moment is het veertiende seizoen van Jimmy Kimmel Live in volle gang. En nu al heeft ABC besloten om het contract met Kimmel te verlengen voor drie jaar. Dat houdt in dat de talkshow vernieuwd is tot zeker 2019, wat weer inhoudt dat er zeker een seizoen achttien gaat komen.

Witless
- Witless is vernieuwd door BBC Three. Het tweede seizoen van de komedie met Kerry Howard en Zoe Boyle krijgt vijf afleveringen van elk 25 minuten.


Casting Nieuws
Fargo
- Ewan McGregor gaat de hoofdrol spelen in het derde seizoen van Fargo. McGregor (Long Way Round) gaat twee broers spelen, Emmit en Ray Stussy. Het derde seizoen van Fargo zal weer een geheel nieuw verhaal vertellen. De productie start later dit jaar en in 2017 zal het derde seizoen van Fargo van start gaan bij FX.

Grey’s Anatomy
- Na tien jaar verlaat actrice Sara Ramirez de hit serie Grey’s Anatomy, ze speelde dokter Callie Torrez. Met een emotionele brief aan iedereen, in het speciaal vermeldde zij Ellen (waarmee ze Ellen Pompeo, Meredith Grey bedoelde), en via Instagram nam zij afscheid.

Shonda Rhimes, schrijver, heeft vrede met het vertrek en zei het volgende: “Dr. Callie Torres kwam tien jaar geleden in ons leven terwijl ze danste in haar ondergoed en ik ben heel gelukkig met de reis die ze heeft afgelegd. Ik zal Callie enorm missen, maar ik ben benieuwd te zien wat de toekomst Sara zal brengen.”

Sherlock (2010)
- Toby Jones (Wayward Pines) gaat in het vierde seizoen van Sherlock (2010) een belangrijke rol spelen. Toby Jones over zijn rol: “Ik ben opgewonden over en gefascineerd door mijn personage die ik zal spelen in Sherlock (2010)...". Jones zal in twee van de drie afleveringen te zien zijn. Steven Moffat (bedenker) over de rol van Jones: “Verrukt om Toby Jones aan boord te hebben en een van Doyle’s beste slechteriken tot leven te brengen”. De opnames van het vierde seizoen van Sherlock (2016) zijn 16 mei van start gegaan.

Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we luckysilver gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

Showtime, aflevering 6
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.

Kijkcijfers
Week 19
- Klik hier voor de kijkcijfers van 9 mei tot en met 15 mei.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
CBS
- CBS heeft besloten om niet verder te gaan met Limitless en de spin-off van The Good Wife te bestellen. Klik hier om alles over deze beslissing te lezen.

HBO
- Michael Lombardo verlaat zijn post als president van HBO, volgens bronnen in de industrie, na 33 jaar. HBO stond onder de normale druk in het programmering front maar dat heeft geen rol gespeeld, hij is niet gepusht door HBO, de beslissing was die van Lombardo zelf. Het is nog niet duidelijk hoe HBO dit gat gaat opvullen. Lombardo was verantwoordelijk voor HBO en Cinemax, HBO Films, Sport, Documentaire en Familie. Ook overzag hij marketing, juridische en de zakelijke afdelingen.

Overlijdensberichten
Alan Young
- Komedieacteur Alan Young is dinsdag 17 mei overleden. Zijn dood had een natuurlijke oorzaak. Young was vooral bekend als eigenaar van het pratende paard Mister Ed, hij speelde van 1961 tot en met 1966 architect Wilbur Post bij de CBS serie. In Nederland werden de 143 afleveringen eerst uitgezonden via het REM-eiland en later door de TROS. Young speelde ook in series als, Murder, She Wrote, St. Elsewhere, Coach, The Wayans Bros. Sabrina The Teenage Witch en ER. Hij verleende zijn stem voor onder ander Batman: The Animated Series, The Smurfs, DuckTales en House of Mouse. Angus Young is 96 jaar geworden, R.I.P.
Video on youtube


Overzichten
Overzicht nieuwe, vernieuwde en gecancelde series bij ABC, CBS, The CW, FOX en NBC
- Omdat lijstjes heel makkelijk kunnen zijn voor de serie-fanaat, hebben we een lijstje gemaakt van de grote vijf zenders met welke series er zijn vernieuwd, gecanceld of besteld.

Prijsvragen
- Tot 24 mei kun je kans maken op de onderstaande serie:
Follow The Money
- Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van Follow The Money.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
De Superhelden van The CW
- Bekijk hieronder alle Superhelden van DC Comic die te zien zijn bij The CW.
Video on youtube


Peaky Blinders
- Vanaf 31 mei is het derde seizoen van Peaky Blinders te zien bij Netflix (USA).
Video on youtube


Star Trek
- CBS heeft een teaser vrijgegeven van de nieuwe Star Trek serie. Het is de bedoeling dat de nieuwe Star Trek reeks in 2017 in première gaat.
Video on youtube


Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maand.
-23 mei :
De Jacht – Serie première (SBS 6)

* Wist je Dat?:
- Kit Harington (John Snow in Game of Thrones) zo graag onder een verkeersboete uit wilde komen dat hij een politieagent heeft omgekocht. Niet met geld, maar hij vertelde de agent wat er met zijn karakter ging gebeuren na de enorme cliffhanger van het vijfde seizoen. Alle castleden hadden strikte orders gekregen om niemand iets te vertellen, maar Harington vertelde het niet alleen aan de agent maar ook aan zijn vriendin Rose Leslie en aan zijn ouders. Harington vertelde over het relaas met de agent: “De agent zei: We kunnen dit op twee manieren doen. Je kan me volgen naar het bureau en ik maak een proces-verbaal op of je kan me vertellen of je volgend seizoen nog leeft.'' Harington heeft de agent dus verteld wat er het zede seizoen met het karakter John Snow ging gebeuren en kwam zo onder de boete uit. {vanwege mogelijke spoilers gaan we dus niet vertellen wat Harington heeft verteld.}

Met dank aan CC11 voor de tip.

Met overzichtelijke groet

Mandy


Kit Harington
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

CC11
CC11 25 mei 2016, 07:01
Mijn felicitaties aan mijnserie.nl om de kaap van 100.000 leden te ronden !! :-)
Lange
Lange 26 mei 2016, 11:32
We zijn er nog niet helemaal. Nog een paar honderd. Tegen die tijd zal ik een nieuwsbericht plaatsen ;-)
CC11
CC11 26 mei 2016, 11:59
Ik liet me leiden door de voorpagina die al 100.000 leden vermelde, vandaar :-)
Log in om een reactie achter te laten