Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: luckysilver

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij het liefst naar kijkt en waarom. De 19de Onbekende Seriekijker is Jasper Achterbergh (34).

Jasper Achterbergh

Aantal serie-uren per week: Dat varieert heel erg en is afhankelijk van wat er uit is gekomen en hoe druk het is op het werk en privé. Maar zoals je straks zal lezen kan ik mezelf echt verliezen in series kijken. Dan kijk ik ook met gemak tot een uurtje of twee ’s nachts.
Allereerste serie ooit gezien: Jody en het Hertenjong is de eerste serie die ik mij herinner. Super gênant! Ik keek het samen met een jongetje uit de buurt. Het was dat jullie er naar vroegen, ik was het al lang vergeten.
Beste serie ooit: Voor mij is dat Band of Brothers. Het is ook de eerste serie waar ik voor MijnSerie een recensie over heb geschreven. Ik kan nog steeds elk jaar genieten van deze serie over de mannen van de 101ste luchtlandingstroepen. Het is een serie die ook heel erg verweven is met de jaren van jong volwassen zijn (net als Friends trouwens). Ook was het voor mij de eerste keer dat een serie aanvoelde als een film. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat er ooit een serie komt die meer indruk op mij maakt.
Beste serie op dit moment: Ik kijk uit naar de nieuwe Sherlock (2010). Ik vind Ray Donovan te gek en hetzelfde geldt voor Marvel-series zoals Daredevil, Jessica Jones en Arrow. True Detective was cool, net als Love, Marco Polo, The Blacklist, Suits en Overspel. Blue Mountain State, Californication en Nashville zijn mijn 'guilty pleasures'. Je wilt eigenlijk niet dat anderen weten dat je ernaar kijkt, maar stiekem...
Serie die op de planning staat: Ik kijk nu al uit naar mijn jaarlijkse Band of Brother weekje en natuurlijk Game of Thrones die 24 april weer is begonnen.
Jasper Achterbergh, zijn gebruikersnaam is luckysilver, is 1 jaar en 6 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben papa van twee lieve kinderen en man van een geweldige vrouw. Ongeveer anderhalf jaar geleden bezocht ik voor het eerst MijnSerie.nl en zag ik dat er schrijvers werden gezocht. Schrijven is behalve werk ook een hobby, net als het kijken van series. Dat leek mij de ideale combinatie.”

De top vijf van Jasper ziet er als volgt uit; 1. Band of Brothers, 2. Friends, 3. Sherlock (2010), 4. Game of Thrones, 5. Ray Donovan/True Detective.
Met zo’n top vijf ben je vast wel eens verslaafd geweest? “Zonder overdrijven, ik raak verslaafd aan (bijna) elke serie die ik begin te kijken. Ik ga net zo lang door totdat ik weet hoe het eindigt. Of dit na tien of vijftig afleveringen is maakt niet uit. Daarin ben ik vrij obsessief.”
Heb je dan ook wel een hele slechte series gezien? “Ik heb maar weinig series die ik echt slecht vind, maar ik houd niet van series in het horrorgenre. Ik ben in mijn relatie de vrouw, in die zin dat ik erg geniet van 'chick-flicks' in films en series. Het moet bij voorkeur goed aflopen en positief zijn. Game of Thrones is een mooie uitzondering op die regel overigens, hoeveel 'hoofdpersonen' daar al dood zijn gegaan…”Wat beteken al die series, is het ontspanning of iets anders? “In het dagelijks leven werk ik voor een politievakbond als coördinator van een heel diverse afdeling. Dat vraagt veel hersenwerk en dan is het soms heerlijk om weg te vluchten in het kijken van series. Ik vind verhalen van mensen heel leuk en interessant, dat kan via boeken, maar zeker ook via series.”
Serie kijken is echt je hobby, maar waar kijk je dan en met wie? “Alleen met een koptelefoon op, achter mijn iPad of iPhone.”
Stream je of heb je een abonnement op een streamingdienst en kijk je weleens rechtstreeks via de televisie? “Ik kijk eigenlijk geen televisie meer en stream alles. Ik heb Netflix en HBO Go. De laatste tijd probeer ik niet betalen tot een absoluut minimum te beperken.”


Er zijn vele landen waar series vandaan komen en ook vele genres, wel land en welk genre zijn je favoriet? “Amerikaanse en Engelse series hebben mijn voorkeur. Historische series en humor.
Welke series volg je op dit moment? “Pffff veel Netflix Originals. Het laatste wat ik heb gekeken was: Scorpion (seizoen 1), The Farm (seizoen 1), een aflevering van Orphan Black en Daredevil (seizoen 2).”
Carice van Houten uit Game of Thrones
Al die series hebben acteurs, maar welke acteur of actrice is jouw favoriet en waarom? “Ik heb een zwak voor Carice van Houten. Niet alleen vind ik haar knap (al heeft die bevallings-scene in Game of Thrones er wel voor gezorgd dat ik haar met andere ogen bekijk), ik vind ook haar uitstraling en humor grappig. Voor zover je dat uiteraard van een afstand kunt bepalen.”

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer hij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Jasper: “Ik ben denk wel een redelijke serie-fanaat (8). Mijn hele familie zit vol met leraren. Ik vind het geweldig om iets te delen van mijn enthousiasme over series. MijnSerie helpt daarbij. Daarnaast is het leuk om te zien hoeveel uur van mijn leven ik inmiddels heb verpest door series te kijken.”

Jasper (luckysilver) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 30 mei komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Jasper, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

xlucasverbunt
xlucasverbunt 16 mei 2016, 15:32
Arrow is van DC, niet van Marvel! Voor de rest leuk stuk! :)
Log in om een reactie achter te laten