Bates Motel

7.9 / 10
43 min
Drama, Mysterie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Bates Motel sluit de deuren na seizoen 5

*** LET OP: Dit nieuws bericht kan spoilers bevatten voor de kijkers die het vierde seizoen nog niet hebben gekeken. ***


Op maandag 16 mei is de laatste aflevering van het vierde seizoen van Bates Motel uitgezonden. Het is nog steeds de bedoeling dat met vijfde seizoen de deuren van Bates Motel definitief zullen sluiten. Hoewel A&E nog steeds de kaken stijf op elkaar houdt over het sluiten van het familiehotel, houden uitvoerend producenten Carlton Cuse en Kerry Ehrin niet hun mond.

TVLine vroeg : “Zo, ik moet het vragen, is het volgende seizoen echt het allerlaatste seizoen? Omdat A&E het nog steeds niet heeft bevestigd.”
Ehrin: “Het is ons laatste seizoen. (lacht)”
Cuse: “We hebben al heel lang gezegd dat we wilden dat de serie vijf seizoenen zou krijgen en dat het daarmee klaar zou zijn. Ik denk dat dat het plan is. Het is altijd pijnlijk omdat de serie zo succesvol is.”
Ehrin: “…en we houden ervan…”
Cuse: “…en we houden ervan. Maar het moet echt stoppen nu het nog steeds goed is. En de kracht van de laatste twee afleveringen maakt allemaal deel uit van het vijfjarige plan. Om zulke grote narratieve twisten te maken, kan alleen maar als je naar het eind aan het toewerken bent. Het is het beste voor de serie. We hebben een geweldig vijfde seizoen gepland.”
Ehrin: “Het zal behoorlijk episch gaan worden.”

Zal in het vijfde seizoen ook daadwerkelijk alles afgerond gaan worden? Er komt in ieder geval een hele bijzondere gast slapen in het Bates Motel. In het vijfde seizoen zal Marion Crane (in de film Psycho wordt zij gespeeld door Janet Leigh) inchecken. Wanneer ze zal inchecken is nog niet bekend, maar ze zal waarschijnlijk niet meer uitchecken.

Vera Farminga (Norma Bates) zal wel terugkeren in het vijfde seizoen als onderdeel van de psychose van Norman Bates. De serie komt met het vijfde seizoen in de periode van Norman Bates zijn leven die we kennen van de Alfred Hitchcock film Psycho, maar dat houdt niet in dat het vijfde seizoen een herhaling wordt van die film. "Wij willen dat het laatste seizoen ons de kans geeft om onze versie van Psycho neer te zetten," aldus producent Carlton Cuse. "We willen sommige van de gebeurtenissen uit de film introduceren, maar het zou saai zijn om Psycho stap voor stap na te maken."

Ben jij ook benieuwd naar het allerlaatste vijfde seizoen van Bates Motel?


Vorige aflevering
The Cord
The Cord
05x10
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Reacties (11)

avatar_KE1992
19 Mei 2016 16:21 -
Stoppen op een hoogtepunt noemen ze dit. Echt een topserie die iedereen moet zien!
Reageer
avatar_Mandy1966
19 Mei 2016 16:23
en daar sluit ik mij volledig bij aan.
Reageer
avatar_tweemaalh
19 Mei 2016 16:29 -
Stoppen op het hoogtepunt inderdaad. Het einde van seizoen vier was echt geweldig. Nu kunnen we ons nog gaan verheugen op een vijfde seizoen dat ons hopelijk een mooie afsluiter zal bezorgen.
Reageer
avatar_CC11
19 Mei 2016 16:34 -
Ik kijk er in ieder geval naar uit.
Dat de serie na 5 seizoenen zal stoppen vind ik helemaal niet erg want
je kan het verhaal natuurlijk niet blijven rekken als prequel zijnde van "Psycho".
Reageer
avatar_DavidPrice
19 Mei 2016 21:21
Nog Lucifer geprobeerd?
Reageer
avatar_CC11
19 Mei 2016 21:32
Bijgewerkt op: 19 Mei 2016 21:33
Nee, Lucifer zit er voor mij niet meer in, ik moet hem gewoon niet.
Komt nog bij dat het lijkt of ik nu al tijd te kort kom met alles dat ik volg, en ik kijk al bijna 7 op 7 de klok rond.
Wat dat betreft probeer ik nu eerder vlugger series te schrappen als ze me niet echt bevallen dan dat ik dat vroeger deed.
Dat moet ook wel want alleen vandaag al kwamen er 7 series (die nog moeten beginnen) bij op mijn lijstje dat nu exact 250 nog te volgen stuks telt :-)
Reageer
avatar_thoontje
19 Mei 2016 18:43 -
Idd, super serie, wel jammer dat Norma dood is ... maar misschien brengt Marion ook zo goed zijn
Reageer
avatar_Rowi
22 Mei 2016 23:53
Spoiler!!!
Reageer
avatar_DavidPrice
19 Mei 2016 21:20 -
Prachtige serie. Maar zonder Norma, meteen stoppen. Zonder haar geen Bates Motel.
Reageer
avatar_alexanderleveld
20 Mei 2016 04:46 -
Ik heb genoten van seizoen 4! Wat waren aflevering 9 en 10 van een ongekende kwaliteit. Als er niet één nominatie voor de Emmy's bij zitten, dan weet ik het ook niet meer.
Reageer
avatar_anonymous
20 Mei 2016 21:09 -
Ik loop erg achter, maar wil een complete box op dvd dus daar wacht ik dan meer gewoon op...Maar het is een geweldig leuke serie!
Reageer
Bates Motel