Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Interview met Ofelia van Fear The Walking Dead

Vorige week werd ik uitgenodigd door AMC om op bezoek te gaan bij de set van Fear The Walking Dead in Tijuana, Mexico. Naast een rondleiding op de set, waar ook andere bekende films zijn opgenomen zoals Titanic en Master and Commander, kreeg ik ook de gelegenheid om samen met andere media de cast van de serie te interviewen. Wat een gave ervaring!

In totaal mochten we drie acteurs interviewen. Deze interviews mogen wij nu publiceren, mits wij geen spoilers weggeven over wat er gaat gebeuren in de aankomende afleveringen. Er is dus het een en ander uitgeknipt. Het interview bevat overigens wel spoilers over wat reeds is uitgezonden, dus mocht je nog niet alles hebben gezien, wees gewaarschuwd!

Het eerste interview van de dag was met de vrolijke en charmante Mercedes Mason, die Ofelia Salazar speelt in de serie.



Mercedes Mason

Ofelia Salazar


Hoeveel weet Ofelia van haar vader, Daniels?
“Ze weet echt heel weinig. Ze weet dat hij en haar moeder zijn gevlucht tijdens de oorlog en dat ze alles moesten achterlaten. Als ze haar vader aan het eind van seizoen 1 een man ziet afslachten, verandert het hele beeld wat ze had van haar vader volledig. Blijkbaar is haar vader niet zo onschuldig als zij dacht.”

Je hebt eerder in horror films gespeeld. Is het daarom makkelijker om in Fear The Walking Dead te spelen?
“Ik heb inderdaad in Quaratine 2 gespeeld. Dat was de eerste keer dat ik mijn eigen stunts mocht doen, wat ik erg tof vond. Helaas is Ofelia nog niet zo ver. Ik hoop echt dat de makers van de serie haar geïnfecteerden laten vermoorden maar tot nu toe heb ik nog geen gehoor gekregen.”

Denk je dat Ofelia in de toekomst wel stunts mag gaan doen?
“Ik smeek de makers erom. In dat opzicht ben ik erg vervelend. Elke keer vraag ik of ik een schedel in mag slaan, een tand eruit mag trekken of iemands ogen in mag drukken. Ik denk dat ze bang zijn want ze reageren niet meer op mijn e-mails. Hopelijk blijft Ofelia nog lang genoeg leven - je weet het namelijk nooit hoelang je blijft leven in een serie - en dat ze straks geïnfecteerden mag doden :).”

Ofelia heeft een sterke relatie met Nick. Kan je hier wat meer over vertellen?
“We zijn natuurlijk allemaal onbekenden voor elkaar. Toen we bij de Abigail aankwamen, kenden we elkaar nog maar twee à drie weken. Het is allemaal nog erg nieuw. Maar het is menselijk dat als je hetzelfde meemaakt, dat je je tot elkaar aangetrokken voelt. Nick en Ofelia zijn rond dezelfde leeftijd en ze hebben beiden een onbevangen blik op de wereld. Ze zien beiden altijd het goede in mensen. Nick heeft bijvoorbeeld medicijnen gevonden voor haar. Er is dus een kans dat er wat gaat gebeuren tussen de twee.”

Gaat ze binnenkort de boot verlaten? Want dat heeft ze nog niet gedaan toch?
“Dat klopt, dat komt door de schotwond. Ze heeft daar nog veel last van. Het is nu redelijk genezen. Iedereen probeert de boot van ons af te pakken. We willen graag een plek waar iedereen zich thuis kan voelen en waar het veilig is.”

Wat is je persoonlijke hoogte punt tot nu toe dit seizoen?
“Die komt eraan! Het is een erg triest moment. Toen we het script eenmaal hadden gelezen belden we elkaar ook allemaal op en lagen met onze kaken op de grond. Er gaat veel veranderen en iedereen zal verbaasd zijn.”

Hoe lang van te voren weet je of je karakter blijft leven?
“Dat vertellen ze je niet. We zijn nu aflevering 12 aan het filmen en die heb ik twee dagen geleden ontvangen. We krijgen de scripts twee à drie dagen van te voren, net voordat we beginnen met filmen. We nemen de producers vaak mee uit en voeren ze dronken om te achterhalen wat er met ons gaat gebeuren. Helaas hebben we tot nu toe nog geen geluk gehad.”

Volg je ook The Walking Dead en hoe vergelijk je de series? En hoop je dat de cast elkaar ontmoet in de nabije toekomst?
“Dat zou echt geweldig zijn, want ik ben al vanaf het begin fan van The Walking Dead. Ik denk dat elke fan wel zou willen weten of er ooit een cross-over komt. Ik weet dat er tot nu toe nog geen plannen voor zijn maar het zou wel erg tof zijn. Bijvoorbeeld dat Rick wakker wordt uit zijn coma en dat wij daar dan in eens zijn. We zitten wel ver uit elkaar, zij zitten in North Carolina en wij in Mexico, maar er kan van alles gebeuren. Maar ik zou graag willen dat Ofelia, Daryl en Carol op een moordtocht gaan. En dan gewoon super veel geïnfecteerden vermoorden zonder reden.”

Aangezien je zelf van te voren niet weet wat er gaat gebeuren, wat verwacht je dat er gaat gebeuren?
“Wij gaan deze wereld denk ik steeds beter leren kennen, en ik verwacht dat er iemand dood gaat. Ik weet natuurlijk niet wie. We weten nog niet heel veel van elkaar, en of we uit elkaar gaan of dat er gebeurt iets waardoor we dichter bij elkaar komen. Maar ik verwacht wel dat we ergens naar toe gaan waar het veiliger is dan op de boot.”

Wat is je grootste angst?
Naast dat ik bang ben voor spinnen en om verdronken of vermoord te worden vind ik het vooral eng om een speech te geven en dat je het publiek al lang kwijt bent. Je maakt je verhaal nog wel af maar je weet al dat niemand meer luistert. Je kan er ook niks meer aan doen.. Dat is mijn grootste angst!”

Later deze week worden de overige twee interviews met Alycia Debnam-Carey (Alicia Clark) en Colman Domingo (Victor Strand) gepubliceerd. Ik vond het een fantastische ervaring en er is een grote kans dat MijnSerie vaker wordt uitgenodigd voor dit soort set visits of interviews.
Vorige aflevering
The Road Ahead
The Road Ahead
08x12
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_Mandy1966
19 Mei 2016 19:49 -
Wat een leuk interview en wat moet het gaaf zijn geweest op de set. Volgende stop de set van The Walking Dead?
Reageer
avatar_Gibbs
19 Mei 2016 20:17 -
Helemaal geen foto's gemaakt?
Reageer
avatar_Lange
19 Mei 2016 20:23
Zelf mocht ik helaas geen foto's maken. Dit vanwege spoilers etc. Er was wel een fotograaf met ons mee maar deze foto's heb ik helaas nog niet ontvangen.
Reageer
avatar_JanWillemK
19 Mei 2016 20:33 - 19 Mei 2016 20:34
Leuk interview! Ondanks dat ik de serie niet volg ben ik wel benieuwd naar je interview met Alycia Debnam-Carey. Je gaat haar toevallig niet wat vragen stellen over haar personage (Lexa) uit de serie The 100? :P
Reageer
avatar_Lange
19 Mei 2016 20:40
Bedankt. Daar kan ik op dit moment nog niks over zeggen maar dat zal je snel genoeg lezen ;)
Reageer
avatar_Rodejong
19 Mei 2016 21:47
Die vraag wilde ik ook stellen, en heb dus het antwoord al voor ik het kon stellen :D Dank u beide :D
Reageer
avatar_DavidPrice
19 Mei 2016 21:32 -
Wat leuk dit! Ik hoop dat je elke maand wordt uitgenodigd. Lekker de wereld rond.
Reageer
avatar_CC11
19 Mei 2016 21:49 - 20 Mei 2016 15:00
Het artikel heb ik niet gelezen omdat ik zelf het hele zombie gebeuren niet moet.
Dat neemt niet weg dat ik het bijzonder knap vind dat mijnserie.nl uitgenodigd werd op de set van zo'n (hoe is het in godsnaam mogelijk ? ;-) ) populaire serie.

Nu Netflix begonnen is met praatprogramma's en spelshows hebben ze ongetwijfeld ook interesse in een nieuwe wekelijkse reality serie genaamd "Op de set met mijnserie.nl".
Tijd voor een volgende stap dus, wat mogelijk moet zijn mits een beetje lobbywerk. :-)
Reageer
Fear The Walking Dead