Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 19

Inhoud

  Weekoverzicht van 9 mei tot en met 15 mei

  * Weetjes:
  - De BAFTA waren eerst alleen filmprijzen (British Film Academy) en werd in 1947 opgericht. In 1958 fuseerde de BAFTA met Guild of Television Producers and Directors en toen werd het de Society of Film and Television. In 1976 kreeg het zijn huidige naam de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). Sinds 2010 is Prins William voorzitter van de academie.

  Algemeen Serienieuws
  Chicago franchise
  - De pilot van Chicago Justice moet nog uitgezonden worden, maar Dick Wolf kijkt alweer verder. Hij kijkt naar een vijfde Chicago franchise. Dick Wolf beantwoorde de vraag bevestigend of hij nog meer plannen heeft met Chicago: “Ja, maar ik ga je niet vertellen wat dat is.” De karakters uit de vierde Chicago franchise, Chicago Justice zullen tijdens de 21ste aflevering van Chicago PD aan het publiek worden voorgesteld. De aflevering is op 11 mei uitgezonden. “Chicago Justice is de vierde poot van de tafel,” vulde Wolf aan. Chicago Fire was de eerste poot van de tafel, die ging in oktober 2012 in première. Chicago PD volgde in 2014 en Chicago Med de derde poot van de tafel ging in november 2015 in première. Inmiddels heeft NBC een eerste seizoen besteld van Chicago Justice voor het seizoen 2016-2017.

  Jessica Jones
  - Marvel gaat een steeds grotere rol spelen bij Netflix. Niet alleen Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en The Defenders, maar ook de spin-off The Punisher staan allemaal op het uitzendprogramma van Netflix. Voor Jessica Jones actrice Krysten Ritter is het een hele drukke tijd want de opname van Jessica Jones sluiten direct aan bij The Defenders: “Die worden back-to-back opgenomen. Ik weet niet of ze een beetje overlappen… Maar het begint een serieuze onderneming te worden. Ik ben begonnen met mijn fysieke training – veel gewichtstraining en boksen.” Er is ook veel potentieel voor crossovers: We leven allemaal in hetzelfde universum, dus er zijn eindeloze mogelijkheden.” Ritter vertelde verder:” Misschien ben ik ook wel te zien in Luke Cage en in het tweede seizoen van Jessica Jones gaan we dieper in op haar leven voordat ze een superheld werd.”

  Penoza
  - De Nederlandse maffiaserie Penoza is binnenkort te zien bij Walter Presents, een Britse betaalzender die gekoppeld is aan Channel 4, een commerciële Britse zender. Volgens RTL Boulevard brengt Walter Presents een selectie van de beste niet-Engelstalige series ter wereld. Penoza wordt in Nederland bij de KRO uitgezonden en is al vernieuwd met een vijfde seizoen, ondanks kritische geluiden over het vierde seizoen. Maar de kijkcijfers hebben niet geleden onder deze kritiek, Penoza wordt gemiddeld door 1 miljoen mensen bekeken.

  Supernatural
  - Jeremy Carver showrunner bij Supernatural heeft de bovennatuurlijke serie verlaten na het slot van het elfde seizoen. Carver wil zich volledig gaan richten op zijn nieuwe The CW thriller Frequency. Hij wordt opgevolgd door het nieuwe showrunners team Robert Singer en Andrew Dabb.

  Datums Series
  Barbarians Rising
  Op 8 december 2015 berichtte MijnSerie al over de nieuwe History Channel serie Barbarians Rising. Nu heeft deze nieuwe historische docudramaserie een premièredatum gekregen en de castleden zijn ook bekend. Op 6 juni aanstaande gaat de achtdelige serie Barbarians Rising in première. Castleden zijn onder andere Nicholas Pinnock als Hannibal, Ben Batt als Spartacus, Kirsty Mitchell als Boudica, Tom Hopper als Arminius, Emil Hostina als Attila, Gavin Drea als Alaric, Steven Waddington als Fritigern, Richard Brake als Geiseric en Jefferson Hall als Viriathus.

  FX/FXX
  - FX heeft de datums aangekondigd van twee series. Op 28 augustus zal het derde seizoen van de apocalyptische horror serie The Strain van start gaan. En het derde seizoen van de kritisch toejuichte FXX komedieserie You're the Worst zal op 31 augustus beginnen bij FXX.


  Gecancelde Series
  CSI: Cyber
  Na zestien jaar komt er een eind aan de Crime Scene Investigation franchise. CSI: Cyber is gecanceld door CBS na twee matig bekeken seizoenen.

  Faking It
  - MTV heeft de komedie Faking It gecanceld, er komt geen vierde seizoen.

  Home Fires (2015)
  - Aan het begin van deze week had ITV de serie Home Fires (2015) vernieuwd met een derde seizoen. Helaas voor de fans heeft ITV toch besloten halverwege de zelfde week, om Home Fires (2015) niet te vernieuwen. Cast en crew hebben het nieuws via twitter bevestigd.  Limitless
  - Er gaan geruchten dat CBS niet verder wil gaan met Limitless, de serie gebaseerd op de gelijknamige film, maar dat er gekeken wordt om de serie ergens anders onder te gaan brengen. Helaas is er nog niet meer bekend, maar MijnSerie houdt je op de hoogte.

  Louie
  - Fans van Louie C.K. zullen lang moeten wachten op een zesde seizoen van Louie. Het zou zelfs zo maar kunnen dat er helemaal geen zesde seizoen meer komt. Louie C.K. verklaarde tegenover The Hollywood Reporter het volgende: “Ik denk niet dat ik nog verhalen heb voor die kerel. Ik denk dat de man die ik speelde in die kerel – net gescheiden, soort van worstelende vader en komiek – ik denk dat ik voor die man geen verhalen meer heb. De serie is autobiografisch, dus wat John Landgraf en ik altijd gedacht hebben, is dat het misschien terug kan keren met een andere set verhalen en een andere invalshoek. Ik weet alleen nog niet welke, dus dat hangt er vanaf of het geschreven kan worden. Ik denk dat als ik weer naar televisie terug keer, met een enkele camera-show, dat het dan Louie wordt. Maar ik weet het niet, ik heb geen idee.”

  Minority Report
  - Op 12 oktober 2015berichtte MijnSerie al dat het er niet goed uitzag voor de sciencefiction serie gebaseerd op de gelijknamige film met Tom Cruise, Minority Report. Nu heeft FOX het dan eindelijk officieel gemaakt, Minority Report is gecanceld, er komt geen tweede seizoen.

  Recovery Road
  - Na slechts één seizoen van tien afleveringen heeft Freeform de stekker uit de dramaserie Recovery Road. De allerlaatste aflevering werd op 28 maart uitgezonden. Uitvoerend producent Holly Sorensen uitte haar verdriet op twitter.

  Nieuwe Series
  CBS
  - CBS heeft wat nieuwe series besteld. Trainig Day de sequel van de gelijknamige film. De Dr. Phil geïnspireerde serie Bull met NCIS ster Michael Weatherly. Pure Genius (voorheen Bunker Hill) en Doubt een dramaserie met Katherine Heigl in de hoofdrol was oorspronkelijk bedoelt voor het seizoen 2015-2016, maar na herbewerkt te zijn staat het nu gepland voor 2016-2017. Ook heeft CBS drie komedies besteld, Ma With a Plan en The Great Outdoors met Joel McHale. Beide zijn meerdere camera’s komedies net als de nieuwe komedie met Kevin James, Kevin Can Wait. Dat houdt in dat de net vernieuwde komedie Life in Pieces de enige één-camera komedie zal zijn in het seizoen 2016-2017.

  De Ludwigs
  - Nickelodeon had op 8 mei een persviewing van hun nieuwe serie De Ludwigs en MijnSerie mocht daarbij zijn. Klik hier om er alles over te lezen.

  Electric Dreams: The World of Philip K. Dick
  - Channel 4 en Sony Pictures Television komen met een nieuwe anthologyserie Electric Dreams: The World of Philip K. Dick. En niemand minder dan Bryan Cranston (Breaking Bad) is gecast voor de hoofdrol, Cranston zal ook uitvoerend producent zijn samen met Michael Dinner (Justified) en Ronald Moore (Battlestar Galactica). Iedere aflevering van Electric Dreams: The World of Philip K. Dick gaat een afzonderlijk verhaal krijgen gebaseerd op de korte verhalen van de bejubelde sciencefiction ateur. Dick was ook verantwoordelijk voor de verhalen die reeds verfilmd zijn als Blade Runner, Total Recall, Minority Report, The Adjustment Bureau en de serie The Man in the High Castle. Er is nog niet bekend wanneer de serie in première zal gaan.

  FOX
  - FOX heeft voor het seizoen 2016-2017 zes nieuwe series besteld, klik hier om te lezen welke komedies en drama series je in het najaar/winter kunt gaan zien bij FOX.

  Godless
  - Netflix Original komt met de nieuwe serie Godless, een dramaserie die zich afspeelt in de 19e eeuw. Godless gaat over Frank Griffin, een intimiderende bandiet die het Wilde Westen terroriseert terwijl hij zijn voormalige partner/huidige aartsvijand Roy Goode opjaagt. Goode was een wees die werd opgevangen en opgeleid door Griffin, totdat hij een vermogen stal van de oude man. Wie Griffin gaat spelen is nog niet bekend maar jong talent Jack O’Connel (Skins) zal de rol van Goode op zich nemen. Steven Soderbergh, Scott Frank en Casey Silver gaan Godless produceren. Frank zal daarnaast ook het script schrijven en regisseren. Wanneer de serie te zien zal zijn op Netflix is nog onbekend.

  Krypton
  - De man van staal Superman komt van Krypton en dankzij Syfy gaan we heel veel leren over deze bijzonder planeet. Syfy heeft het groene licht gegeven voor een pilot van de nieuwe sciencefiction serie Krypton die een Superman-prequel is. Bill McGoldrick, Executive Vice President, Scripted Content, NBCUniversal Cable Entertainment vertelt: “Krypton is een van de meest iconische verhalen in het comic-universum. In de getalenteerde handen van David S. Goyer en het DC Entertainment/Warner Horizon Television team, zal dit opwindende Syfy project de kijker meenemen naar Supermans thuis, om te laten zien hoe deze tijdloze legende begonnen is. Krypton gaat zich 200 jaar voor de gebeurtenissen van Superman afspelen, jaren voor de Superman-legende die we kennen, werd het House of El verstoten. De serie volgt de grootvader van de man van staal, terwijl hij hoop en gelijkheid naar Krypton brengt, waarmee de planeet waardig wordt voor de geboorte van de grootste superheld ooit.”

  MacGyver
  - MacGyver is officieel nieuw leven ingeblazen door CBS. De actie-avonturen serie zal terugkeren op het televisiescherm nadat het ter grave was gedragen in 1992 na zeven seizoenen. De serie volgt een 20-en een beetje-jarige MacGyver (nieuwkomer Lucas Till), die gerekruteerd wordt in een geheime organisatie. Daar moet hij zijn talent voor het oplossen van problemen op onconventionele wijze gebruiken en rampen voorkomen. Uitvoerend producenten zijn: Peter Lenkov, Henry Winkler, Lee Zlotoff, James Wan, Michael Clear en David Von Ancken die ook regisseur zal zijn.

  Mayans MC
  - Eindelijk heeft FX een script besteld van de langverwachte spin-off van Sons of Anarchy, Mayans MC. Kurt Sutter en Elgin James, mede-bedenkers en producenten van Sons of Anarchy, zijn eindelijk begonnen met de ontwikkeling van de spin-off. James zal het script gaan neerpennen. Sutter zei over James: “Ik wilde een sterk en uniek Latino geluid vinden, omdat ik niet dacht dat een blanke gozer uit Jersey moest gaan schrijven over de Latino cultuur en tradities. Elgin is dat geluid.“

  NBC
  - NBC heeft twee nieuwe series besteld; Powerless en John Lithgow’s Trail & Error. Powerless is een werkplaats komedie met Vanessa Hudgens in de hoofdrol. De order van deze halfuur komedie moet samen gaan met de DC Comics Gotham op FOX, Supergirl op CBS en Arrow, The Flash en DC’s Legends of Tomorrow van The CW. Trail & Error is een komische twist op de Netflix docudrama Making a Murderer. Beide komedies zullen in het seizoen 2016-2017 in première gaan.

  Nancy Drew
  - Op 1 maart 2016 berichtte MijnSerie dat Sarah Shahi (Person of Interest) de nieuwe Nancy Drew zou worden bij CBS. De serie zou een upgrade worden van het jonge karakter uit de boeken van Carolyn Keene. Nu heeft CBS besloten om niet verder te gaan en wordt er gekeken of de oudere Nancy Drew elders te verkopen is.

  The Grand Tour
  - Het is dus geen Gear Knobs geworden. De nieuwe autoshow met Jeremy Clarson, Richard Hammond en James May gaat The Grand Tour heten. De serie gaat zo heten omdat ze elke week ergens anders zullen zijn, de show wordt dan ook gepresenteerd vanuit een tent. Het nieuwe autoprogramma bij Amazon moet de komende drie seizoenen 36 afleveringen gaan krijgen. De presentatoren hebben zelf via twitter de naam aangekondigd, al lijkt niet iedereen daar blij mee te zijn.  Ultimate Beastmaster
  - Sylvester Stallone heeft een contract getekend bij Netflix. Niet als Rocky of Rambo maar als presentator van het nieuwe programma Ultimate Beastmaster, waarin Stallone op zoek gaat naar The Beast. Het zal het eerste reality spelprogramma worden op Netflix. Er zijn kandidaten gezocht in zes verschillende landen, Verenigde Staten, Mexico, Japan Duitsland, Zuid-Korea en Brazilië. In alle afleveringen, die één uur duren, moeten de 108 kandidaten een hindernisbaan afleggen, ieder land komt eerst apart aan de beurt om het daarna tegen elkaar op te nemen en de winnaar mag zich The Beast noemen. Ieder land krijgt een eigen host Terry Crews (Brooklyn Nine-Nine), Charissa Thompson, Anderson Silva, Rafinha Bastos, Seo Kyung Suk, Park Kyeong Rim, Ines Sainz, Luis Ernesto Franco, Hans Sarpei, Luke Mockridge, Sayaka Akimoto en Yuju Kondo zullen de deelnemers interviewen. Alle afleveringen zullen wereldwijd te zien zijn, maar er is nog niets bekend gemaakt over een premièredatum.

  Vernieuwde Series
  Gomorra (2014)
  - De Italiaanse misdaad serie Gomorra (2014 is vernieuwd door Sky Atlantic (Italia) met een derde en vierde seizoen. Het nieuws komt vlak voor de start van het tweede seizoen op 17 mei.

  Last Man Standing
  - ABC heeft de Tim Allen sitcom Last Man Standing vernieuwd met een zesde seizoen.

  Sleepy Hollow
  - FOX heeft Sleepy Hollow vernieuwd met een vierde seizoen. In dit vierde seizoen zal Sleepy Hollow een creatieve reboot krijgen maar dan zonder één van de belangrijkste hoofdrolspelers.

  Supergirl
  - Even zag het er niet goed uit voor Supergirl maar CBS en The CW zijn eruit. Het nichtje van Superman verhuist naar The CW en Vancouver. Dat betekent dat het budget naar beneden gaat en dat er een tweede seizoen gaat komen, met misschien wel meer cross-overs met The Flash, in het seizoen 2016-2017. The CW heeft bekend gemaakt dat het tweede seizoen van Supergirl 22 afleveringen gaat krijgen.

  Columns
  Showtime, aflevering 05
  - Deze week was er weer een aflevering van Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.

  Kijkcijfers
  Week 18
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 2 mei tot en met 8 mei.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  ABC
  - De alfabet zender heeft een grote opruiming gehouden. Welke series ten grave zijn gedragen, welke vernieuwd zijn en welke series er een serieorder hebben gekregen lees je hier.

  ABC, CBS, FOX en The CW
  - Welke series zijn gecanceld en vernieuwd? Hier kun je het lezen.

  NBC
  - Ook NBC heeft opgeruimd, maar ook nieuwe series besteld. Klik hier om te lezen welke series de Peacock serie heeft gecanceld, besteld of vernieuwd.

  Nominaties en Prijzen
  BAFTA’s 2016
  - Op zondag 8 mei zijn de televisie BAFTA’s uitgereikt. Lees hier welke series er hebben gewonnen.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Orange Is the New Black
  - Op 17 juni gaat het vierde seizoen van Orange Is the New Black van start. Netflix heeft alvast een voorproefje vrijgegeven. Netflix heeft ook de serie al vernieuwd met een vijfde, zesde en zevende seizoen.
  Video on youtube


  * Wist je Dat?:
  - De echte naam van Louie C.K. Louis Szekely is. De Amerikaanse stand-up komediant en acteur is geboren in Washington D.C op 12 september 1967. Hij is zijn carrière begonnen als scenarist en regisseur van komische films en hij werkte veel met Chris Rock samen.

  Met dank aan Inna1989, CC11, Mackey en sarlottje voor de tips.

  Met overzichtelijke groet

  Mandy

  Louis C.K.

  Leuk?
  3
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (3)

  avatar_CC11
  16 Mei 2016 12:23 -
  De vrees die ik eerder al uitte met nog meer Chicago wordt blijkbaar sneller realiteit dan ik verwacht had.
  Geloof me als ik zeg dat ik Fire (8,8) en P.D. (9,0) echt wel kan appreciëren maar sinds Med er is bijgekomen sta ik niet meer te springen om 05.00 uur 's ochtends om de laatste aflevering van de dag voordien binnen te halen, integendeel zelfs.
  Niet alleen vind ik Med het zwakke broertje/zusje uit de reeks; Ik wil vooral niet verplicht worden door middel van allerhande cross-overs met Fire/PD om toch te kijken indien ik nog wil kunnen volgen met de eerste 2.
  Dat er met Justice een vierde in de reeks bij ging komen stemde mij al niet echt vrolijk maar dat er nu nog een Chicago Postal/Waste Disposal/Metro/of wat dan ook gaat bijkomen zal mij eerder doen neigen om met het hele Chicago gebeuren te kappen dan om ze allemaal te gaan volgen want die vier- en vijfvoudige cross-overs komen er toch.
  Reageer
  avatar_tweemaalh
  16 Mei 2016 13:35 -
  Ik vind het werkelijk niet te geloven dat Sleepy Hollow het tot seizoen vier heeft weten te halen. Toen het begon vond ik het een fijne en amusante serie, maar zo ongeveer halverwege het tweede seizoen begon het zijn charme te verliezen, en seizoen drie was gewoon echt niet goed meer. Tegelijkertijd begonnen de kijkcijfers ook steeds meer te dalen (2-3 miljoen kijkers voor seizoen 3, terwijl het eerste seizoen rond de 7 miljoen kijkers wist te trekken)

  Vorig seizoen zou de serie ook een creatieve reboot krijgen (nieuwe showrunners, nieuwe verhaallijn en een cast die op de schop ging), maar die vond ik vies tegenvallen. Ik wil het echt proberen, ik gun de makers en de acteurs en de zender het succes, maar ik hou m'n hart echt vast bij deze.
  Reageer
  avatar_Petertjuh4
  16 Mei 2016 13:52
  Afgelopen seizoen was het inderdaad een heel matig verhaal. Seizoen 1 en 2 waren een stuk beter. Het verbaasde me ook toen ik net las dat het inderdaad vernieuwd was. Dat ze het nu al voor een tweede keer proberen met nieuwe showrunners, zou toch ook een hint moeten zijn dat de koek misschien wel op is...
  Reageer