Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Showtime, aflevering 5

"It's Showtime everybody. Showtime"

The Americans

De jaren ’80, de periode waarin ik tiener en jong volwassen was en volwassen werd. Ik hield en hou nog steeds van die tijd. De muziek, walkman, Dallas, MTV, Pac-man en de Koude Oorlog. Ik herinner mij nog de demonstraties ‘Liever een Rus in mijn keuken dan een kernraket in mijn tuin.’

Vele bands zongen over het vallen van de bom van Sting tot Doe Maar. Maar ik wist niets over spionnen die spionnerig bezig waren in Amerika. Tuurlijk kende ik From Russia with Love maar verder ging mijn kennis niet.

Nu 30+ jaren later zit ik al vier seizoenen gefascineerd te kijken naar de FX serie The Americans. Als er ook maar een grammetje waarheid in zit, was die tijd nog gevaarlijker dan ik dacht.

De familie Jennings lijkt een gewone Amerikaanse familie maar niets is minder waar. Elizabeth en Philip zijn getrouwd en hebben een dochter en een zoon. Ze hebben een reisbureau en zo op het oog lijken ze het gedroomde Amerikaanse paar dat alles heeft. Maar alles is gepland en vooropgezet, ze zijn Russische spionnen die hun opdrachten krijgen vanuit Moskou.

Gewapend met een arsenaal aan vermommingen, pruiken, brillen, snorren en aanverwante artikelen, leggen ze het aan met mensen die onder andere werken voor de FBI. Ze gebruiken daarbij geweld, seks en leugens om achter Amerikaanse geheimen te komen. Alles voor Moedertje Rusland.

Op dit moment is het vierde seizoen in volle gang en is het leven voor de Jennings niet meer zo makkelijk als het leek in het eerste seizoen. Spionnenwerk eist zijn tol, het persoonlijke leven en hun geestelijke gezondheid gaat er onder lijden. De vraag is dan ook niet of ze ontmaskerd gaan worden, maar wanneer.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.De plaat van de week is Masquer – You Don’t Own Me

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy

Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_RLS90
14 Mei 2016 14:19 -
Leuk dat je aandacht besteed aan deze fantastische TV-serie. Ik heb zelf de Koude Oorlog niet meegemaakt, maar ook ik vind het een fantastische kwaliteitsserie. Ook seizoen 4 houdt me weer enorm geboeid.
Reageer
avatar_Mandy1966
14 Mei 2016 15:18
Bijgewerkt op: 14 Mei 2016 15:19
Was ook niet moeilijk, zo'n fantastische serie schrijft praktisch zijn eigen recensie. Ben ook heel blij dat FX heeft besloten om de serie een vijfde seizoen te geven.
Reageer

Meer van Mandy Gelling-Potharst