Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Persviewing nieuwe Nickelodeon-serie De Ludwigs

Persviewing nieuwe Nickelodeon-serie De Ludwigs

Op 8 mei was het zover, de pers en andere genodigden mochten kijken naar de eerste drie afleveringen van de nieuwe spannende en komische Nickelodeon-serie De Ludwigs. Ook MijnSerie was daarbij. En het viel niet tegen, nee echt niet! Mocht je per dag nog 20 minuten over hebben ga dan kijken naar De Ludwigs. Het is verrassend, verfrissend en vooral leuk en goed.

Dit is wat Nickelodeon over de serie zegt: "De super spannende Nickelodeon-serie De Ludwigs, een gloednieuwe serie vol met mysterie en humor in het decor van Amsterdam. De avontuurlijke komedieserie is gemaakt voor kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar. Als ouders Erik en Kate Ludwig (Bastiaan en Tooske Ragas) plotseling verdwijnen na een bezoek aan de opera worden de vijf pleegkinderen meegetrokken in een spannend avontuur waarin de mysterieuze familiegeschiedenis van De Ludwigs stukje bij beetje wordt ontrafeld."

Het eerste wat opvalt is de muziek, de populaire boyband B-Brave verzorgt de titelsong. B-Brave heeft het liedje Team speciaal voor de serie geproduceerd. "Het nummer gaat over hechte vrienden die alles voor elkaar over hebben en dus alles voor het team doen. Wij vinden dat dit goed aansluit op ons als band," vertelt bandlid Kaj. Cassius zijn mede-bandlid vult aan: "Wij vonden het een eer om deze titelsong te mogen maken."

Het tweede wat opvalt zijn de prachtige plaatjes van Amsterdam. Het schitterende herenhuis van De Ludwigs staat op de Singel en is al een feest om naar te mogen kijken. De cameravoering, licht en regie zijn prima en de prachtige plaatjes van Amsterdam inclusief de leuke intro maken het af. De serie is vlot gemaakt en vertelt en voor je het weet is er een aflevering voorbij en wil je de volgende al weer zien.

Maar het allerbelangrijkste is het acteerwerk en die is uitstekend te noemen, en de grappen komen over, zelfs bij volwassenen. Tooske en Bastiaan zijn duidelijk op elkaar ingespeeld en passen heel leuk in het geheel. Maar ik wil vooral de aandacht vestigen op de kinderen; die spelen heel naturel en lijken niet te beseffen dat er camera’s en vele ogen op hen gericht zijn. Wat een verademing om eens naar jonge acteurs te kijken die duidelijk kunnen acteren en ook de timing bezitten om een grap echt leuk te laten zijn.

Je merkt aan alles dat alle pleegkinderen: Benny – dertien jaar, Het bijdehante straatschoffie (Timo Verbeek), Anoosha – elf jaar, De vrolijke dromer (Rosaline Lantink), Sam – twaalf jaar, De professor (Cédric van den Abbeele), Yara – veertien jaar, De zelfstandige zwartkijker (Luca Hollestelle) en Daniel – zeventien jaar, De lieve dommekracht (Yassine El Ouardil) veel lol hebben gehad met het maken van deze serie. Tijdens de viewing hadden de acteurs regelmatig blikken van verstandhouding, zo van “weet je nog…” Op mijn vraag of dat ook zo was werd bevestigend geantwoord en vertelde Rosaline dat de twee regisseurs (Hans Somers en Erwin van den Eshof) soms wel eens de productie moest stil leggen om even de boel weer in het gareel te krijgen.

Omdat de jonge acteurs zo goed waren was het niet raar dat ik dacht dat alle vijf een enorm pak ervaring met zich meebrachten. Niets was minder waar. Yassine en Luca vertelden dat dit hun eerste grote rol was. Luca: “Ik heb wel wat modelwerk gedaan, maar hierna komt er weer iets aan waar ik helaas nog niets over mag zeggen. Maar het heeft wel met kinderen te maken.” Rosaline, Timo en Cedric hebben meer ervaring. Rosaline heeft onder andere gespeeld in Kattenoog – Het Geheim van de Griezelclub, Timo speelde mee in Caps Club en hij heeft ook op het musicalpodium gestaan en Céderic speelde kleine rollen in onder andere Vermist.

Als ze mij hadden verteld dat ze ook al jaren met elkaar hadden gespeeld had ik het ook geloofd. Tooske vertelt: “We waren door onze rol niet vaak op de set, maar als we er waren was het heel leuk, we hebben een hoop lol gehad,” Tooske vult aan: “Ja, de jonge acteurs waren heel goed, verbazingwekkend goed. Het leek wel een hechte familie.”

Nickelodeon zet een leeftijd van zes tot twaalf jaar op de serie maar ik denk dat ouders van die kinderen met net zoveel plezier zullen kijken als hun kinderen. De Ludwigs is vanaf maandag 9 mei te zien bij Nickelodeon, dagelijks met nieuwe afleveringen van maandag t/m donderdag om 19.20 uur en een mini-marathon op woensdagmiddag en zaterdagochtend.

Andere castleden zijn:
Cees Geel - Kroes
Kees Hulst - Rinus
Joke Tjalsma - Tante Hedwig
Yootha Wong-Loi-Sing - Simone
Arno Moens - Tim
Gijs de Lange - Bruining
Aliyah Kolf - Kelly (vlogger)
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten