Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Weekoverzicht 17

Weekoverzicht van 25 april tot en met 1 mei.

Weetjes:
- Een reboot van Person of Interest is niet uitgesloten. De castleden en de producers hebben aangegeven dat ze open staan voor een reboot. Uitvoerend producent Greg Plageman zei: “Zeg nooit, nooit.” Misschien krijgt Person of Interest wel een nieuw huis bij Hulu, Yahoo, Netflix of Amazon?

Algemeen Serienieuws
Criminal Minds (2005)
- Het vernieuwen van Criminal Minds (2005) laat nog even op zich wachten. Fans zullen dus nog even hun geduld moeten bewaren voordat ze officieel de vlag uit mogen hangen. Het twaalfde seizoen zal er naar alle waarschijnlijkheid echt wel komen, maar er zijn, net zoals drie keer eerder, problemen met de onderhandelingen over rechten. CM is op dit moment in gesprek met ABC Studios. Alle kijkers naar de misdaadserie Criminal Minds (2005) moeten dus nog even wachten voor het twaalfde seizoen officieel aangekondigd gaat worden.

The Leftovers
- Het derde (mogelijk laatste) seizoen van de bovennatuurlijke dramaserie van HBO The Leftovers speelt zich niet alleen af Down Under maar er zal ook in Australië gefilmd worden. Er zullen nog enkele afleveringen te zien zijn in Texas maar de rest speelt zich af in The Land Down Under. Wanneer het derde seizoen van start zal gaan is nog niet bekend gemaakt.

Datums Series
Hell On Wheels
- De AMC western Hell On Wheels keert op 11 juni terug voor de allerlaatste zeven aflevering van het allerlaatste vijfde seizoen.

Mei
- Welke series starten wanneer in mei en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, welke kabelzender of welke streamingdienst? We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

Outcast
- Vanaf 3 juni kunnen we de nieuwe Cinemax serie Outcast gaan zien. Maar er is goed nieuws voor de Nederlandse liefhebber van horrorseries. Outcast zal vanaf 6 juni te zien zijn op FOX. Outcast draait om Kyle Barnes, een man die al van kinds af aan bezeten is geweest en nu meer wil weten over de gebeurtenissen en het fenomeen zelf. Maar de ontdekkingen die hij doet gaan verder dan zijn eigen jeugd en zullen invloed hebben op een groot deel van de bevolking.

Syfy
- Syfy heeft het startsein gegeven voor de start van het tweede seizoen van Killjoys en Darkmatter. Op vrijdag 1 juli gaan beide series weer van start bij Syfy.

Gecancelde Series
The Interceptor
- Hoofdrolspeler O.T. Fagbenle heeft het nieuws bevestigd, er komt geen tweede seizoen van de BBC One misdaadserie The Interceptor. Fagbenle vertelde: “Er komt geen Interceptor meer. Ik geloof dat er een verandering is geweest aan de top van de BBC en juist op zo’n moment worden deze beslissingen genomen.”

Indian Summers
- Channel 4 heeft besloten om niet verder te gaan met de dramaserie Indian Summer. Er zal dus geen derde seizoen komen. Op 15 mei 2016 zal de allerlaatste aflevering worden uitgezonden.

Nieuwe Series
FOX
- FOX heeft twee nieuwe series besteld voor het aankomende televisieseizoen 2016-2017. Klik hier om te lezen welke series FOX heeft besteld.

Overzicht nieuwe series mei
- In mei 2016 komen er enkele nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Klik hier om de lijst te bekijken.

Star Trek
- De nieuwe Star Trek serie, die gepland staat om in januari 2017 van start te gaan, zou een anthologie serie gaan worden. Elk seizoen zal er een nieuw verhaal verteld worden met nieuwe karakters. De officiële omschrijving luidt: “De serie introduceert nieuwe personages die bijzondere nieuwe werelden verkennen en nieuwe beschavingen ontdekken en verkent deze dramatische hedendaagse thema’s.” Voor het eerst wordt de serie niet in Los Angeles opgenomen maar in Toronto. De opnames gaan volgens Trek Core in september van start.

The Punisher
- Daredevil krijgt, niet geheel verrassend, een spin-off. The Punisher zal de volgende Marvel/Netflix samenwerking worden.

The Wheel of Time
- Er was vorig jaar een strijd gaande over de televisierechten van de boekenreeks The Wheel of Time van Robert Jordan. Nu blijkt dat alles is glad gestreken en staat een epische fantasieserie niets meer in de weg om te worden gemaakt en uitgebracht. De weduwe van Jordan McDougal verklaarde het volgende: “Ik wilde het spannende nieuws met jullie delen rond The Wheel of Time! De problemen rond de rechten zijn opgelost. The Wheel of Time wordt een baanbrekende TV-serie! Ik kon niet blijer zijn. Verwacht binnenkort een officiële aankondiging van een grote studio – Harriet” De gigantische epos bestaat uit twaalf boeken geschreven door Jordan en nog drie boeken door Brandon Sanderson. Het draait om de zoektocht van een groepje helden naar de Dragon Reborn en de strijd om de Dark One te verslaan.

Watership Down
- Het boek van Richard Adams Watership Down is al een keer verfilmd in 1978 en heeft ook al een animatieserie gehad in de jaren ’90. Maar nu komt er een vierdelige animatie-miniserie, waarin Netflix en BBC samen gaan werken, gebaseerd op het gelijknamige boek. BBC One gaat de serie, waarvan er nog geen premièredatum bekend is gemaakt, uitzenden in Groot Brittannië en Netflix stuurt de serie de rest van de wereld in. De stemmencast bestaat uit onder andere John Boyega (24: Live Another Day), James McAvoy (Shameless), Nicholas Hoult (Skins), Ben Kingsley (Tut) en Gemma Arterton (Inside No. 9).

Vernieuwde Series
Line of Duty
- De BBC Two serie Line of Duty is vernieuwd met een vierde seizoen en de productie is inmiddels van start gegaan.


Midsomer Murders
- ITV heeft de misdaadserie Midsomer Murders vernieuwd met een negentiende seizoen. Er zal een nieuw gezicht te zien zijn in het aankomende nieuwe seizoen van Midsomer Murders. DS Jamie Winter (Nick Hendrix, The Crown) zal naast DCI John Barnaby het recht laten zegen vieren in het fictieve Midsomer County. Het negentiende seizoen zal zes afleveringen krijgen en het filmen is reeds begonnen. Het negentiende seizoen staat gepland om in 2017 van start te gaan.

The Americans
- De Russische spionnen mogen nog even blijven spioneren. The Americans is vernieuwd met een vijfde seizoen. De schrijvers zijn al druk bezig in de schrijverskamer. Joel Field, mede-bedenker heeft dit nieuws via twitter wereldkundig gemaakt. FX moet het nieuws alleen nog officieel bevestigen, maar dat zal slechts een kwestie van tijd zijn.

The Ranch
- Het is officieel: Netflix heeft The Ranch vernieuwd met een tweede seizoen. De overgebleven tien afleveringen uit het eerste seizoen zullen later in 2016 worden uitgezonden. Het tweede seizoen staat gepland voor 2017.


Underground
- WGN heeft de historische thriller-drama serie Underground vernieuwd met een tweede seizoen. De WGN serie over de slaven die een ontsnapping plannen heeft nog twee afleveringen te gaan in het eerste seizoen op 4 en 11 mei 2016.

Wet Hot American Summer: First Day of Camp
- Netflix heeft een tweede seizoen besteld van de komedie Wet Hot American Summer: First Day of Camp. Het tweede seizoen zal een vervolg zijn en heet dan ook tien jaar later, Wet Hot American Summer: Ten Years Later en het vervolg zal acht afleveringen krijgen en in 2017 te zien zijn bij streamingdienst Netflix.
Video on youtube


Casting Nieuws
Ray Donovan
- De cast van Ray Donovan is weer uitgebreid. Paula Jai Parker is gecast voor het vierde seizoen van de Showtime dramaserie Ray Donovan. Parker (Recovery Road) zal Sylvie gaan spelen, een lounge zangeres in Buffalo Bill’s Casino. Het vierde seizoen van Ray Donovan gaat op 26 juni van start.

Sense8
- Aml Ameen zal niet terugkeren in het tweede seizoen van Sense8. Ameen is nogal plotseling uit de serie gezet en vervangen door Toby Onwumere. Deadline rapporteerde het volgende, ‘de problemen tussen Ameen en Lana Wachowski begonnen tijdens een “table-read” in Berlijn, en die werden erger in India en daar is Ameen toen uit de productie gezet. Dat terwijl er wel al enkele afleveringen opgenomen waren.’ Of deze beslissing van invloed zal zijn op de startdatum van het tweede seizoen is niet bekend gemaakt.

Twin Peaks
- Maar liefst 217 namen op de castinglijst van het derde (nieuwe) seizoen van Twin Peaks. Bekijk hier de lijst.

Columns
Showtime, aflevering 2 en 3
- Op 23 april en 30 april waren er weer een nieuwe uitzendingen van Showtime. Klik hier om aflevering 2 te beluisteren en hier om aflevering 3 te beluisteren.

Kijkcijfers
Week 16
- Klik hier voor de kijkcijfers van 18 april tot en met 24 april.

MijnSerie
Het nieuwe premium account
- Vanaf deze week is het fan-account uitgebreid en heeft zelfs een nieuwe naam: Premium.

Prijsvragen
- Tot 2 mei kun je kans maken op de onderstaande serie:
Trapped (2015)
- Klik hier om kans te maken op de serie Trapped (2015).

- Tot 3 mei kun je kans maken op de onderstaande serie:
Heer & Meester
- Klik hier om kans te maken op het tweede seizoen van Heer & Meester.

- Tot 5 mei kun je kan maken op de onderstaande serie:
Heroes Reborn
- Klik hier om kans te maken op het eerste seizoen van Heroes Reborn.

- Tot 6 mei kun je kan maken op de onderstaande serie:
Haven
- Klik hier om kans te maken op het tweede deel van het vijfde seizoen van Haven.

Veep
- Klik hier om kans te maken op het vierde seizoen van Veep.

Antwoorden prijsvragen week 16
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* Beauty and the Beast
Vraag: Door wie is het oorspronkelijke verhaal van 'The Beauty and the Beast' bedacht?
Antwoord: Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve

* Penny Dreadful
Vraag: De tv-serie Penny Dreadful heeft momenteel al drie seizoenen. Maar waar stond de term 'Penny Dreadful' in de negentiende eeuw eigenlijk voor?
Antwoord: Goedkope en populaire literatuur

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Absolutely Fabulous
- Absolutely Fabulous krijgt een film, die in juli in de bioscopen gaat draaien, en de trailer is een absolute YouTube hit.
Video on youtube


American Gothic (2016)
- CBS heeft een promo uitgebracht met de eerste beelden van de nieuwe zomer thriller American Gothic (2016) die op 22 juni in première gaat.
Video on youtube


Dead of Summer
- Freeform heeft een promo vrijgegeven van hun nieuwe horrorserie deze zomer. Op 28 juni gaat de serie Dead of Summer in première.
Video on youtube


Guilt
- Guilt de nieuwe thriller-serie van Freeform heeft een trailer gekregen. Op 13 juni zal Guilt in première gaan.
Video on youtube


Person of Interest
- Op 3 mei gaat het vijfde en allerlaatste seizoen van Person of Interest van start. CBS heeft een uitgebreide trailer uitgegeven.
Video on youtube


Peaky Blinders
- Het derde seizoen van de misdaaddrama serie van BBC Two Peaky Blinders gaat op 5 mei van start. BBC Two heeft een trailer uitgebracht om de fans vast in de stemming te brengen.
Video on youtube



Wist je Dat?:
- Al Pacino die deze week 76 jaar (25 april 1940) is geworden in 1968 zijn eerste televisierol heeft gespeeld in de serie N.Y.P.D. Hij speelde John James in aflevering vijf van het tweede seizoen, deze aflevering "Deadly Circle Of Violence" is op 12 november 1968 uitgezonden bij ABC.

Met overzichtelijke vakantiegroet

Mandy

Al Pacino in 2015

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
JanWillemK 2 mei 2016, 11:50
The Leftovers dat verder gaat in Australië.. Lijkt me wel leuk eigenlijk, vind het accent van Australiërs wel grappig :P

En het zou natuurlijk wel prachtig nieuws zijn als POI nog verder gaat. Kom op Netflix!
Log in om een reactie achter te laten