Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Showtime kondigt een erg lange castinglijst aan voor Twin Peaks

In de jaren ’90 hield de vraag “Wie heeft Laura Palmer Vermoord” bijna de hele televisie-minnende wereld bezig. Twin Peaks was mateloos populair en met twee seizoenen van 31 afleveringen was Twin Peaks de meest besproken serie van dat moment. Voor velen was het dan ook geweldig nieuws om in 2014 te horen dat David Lynch de serie nieuw leven in zou blazen. En in 2017 zal het dan eindelijk zover zijn. Het derde seizoen van Twin Peaks zal dan van start gaan.

Deze hele revival is niet zonder slag of stoot gegaan en was zelfs bijna afgeblazen, maar Lynch en Showtime zijn er uiteindelijk toch uitgekomen en in mei 2015 kwam het verlossende woord. Het slechte nieuws toen was dat het pas in 2017 zou worden uitgezonden.
Inmiddels zijn er weer vele maanden voorbij gegaan en druppelde het nieuws van terugkerende castleden gestaag binnen, maar nu is de volledige castlijst bekend gemaakt en die bevat maar liefst 217 namen. Acteurs met een * achter hun naam zijn terugkerende castleden.


Verheug jij je op een nieuw seizoen van Twin Peaks?


David Lynch
Vorige aflevering
Part 18
Part 18
03x18
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_CC11
26 apr 2016 15:53 - 26 apr 2016 15:54
Ik verheug me er absoluut niet op, van sommige zaken blijf je beter af.

Dit is voor mij ongeveer hetzelfde of iemand beslist morgen om een derde
seizoen van "Fawlty Towers" te gaan maken.
Gebrek aan eigen ideeën en op zoek naar eenvoudig geldgewin ten koste van een
icoon heet dat dan.

Het zal nooit hetzelfde effect en dezelfde hype kunnen creëren als de originele reeks want de gemiddelde kijker is de dag van vandaag natuurlijk iets meer gewoon dan toen de originele serie in 1990 van start ging.

Ik denk dat ik nu al kan zeggen dat ik niet ga kijken.
Reageer
avatar_anonymous
27 apr 2016 20:41
Bijgewerkt op: 27 apr 2016 20:41
Ben het met je eens. Het constant verfilmen van oude series of films naar series geeft nooit het effect weer wat het ooit eens had. Vergaande glorie kun je niet oppoetsen:)
Reageer
avatar_ElectraAmanda
26 apr 2016 16:16 -
Ik ga zeker kijken. Ik ben erg benieuwd naar Tim Roth en Jennifer Jason Leigh in de serie.
Reageer
avatar_anonymous
26 apr 2016 18:05 -
Geweldig dat Twin peaks terug komt. En de cast is erg spectaculair.
Reageer
avatar_alexanderleveld
29 apr 2016 06:16 -
Ik snap wat je bedoeld CC11, maar voor Twin Peaks vind ik het toch een ander verhaal.
Als nou David Lynch niet aan boord was geweest, dan had het inderdaad erg overbodig geweest. Met Lynch wordt het echter niet zomaar een vervolg en ik heb er erg veel vertrouwen in dat Lynch er iets moois van maakt. Het verhaal en de stijl was in die tijd erg interessant en ik geloof er in dat het nu ook weer kan werken. Ik kan kortom niet wachten en vind deze castlijst spectaculair. Seizoen 3 maakt van Twin Peaks nog meer dan het al was, daar vertrouw ik op (misschien iets teveel).
Reageer
avatar_CC11
29 apr 2016 07:13
Bijgewerkt op: 29 apr 2016 07:15
Ik was 30 toen deze serie voor het eerst op TV kwam.
Het was toen niet enkel het concept van deze serie dat nooit eerder gezien was, maar de hype was zo groot dat niet enkel het dorpje Twin Peaks zich afvroeg wie Laura Palmer vermoord had en waarom, maar zowat de hele TV-kijkende wereld lag er wakker van.

Dat resulteerde ook in een zelden geziene stroom van artikels in dagbladen en magazines van die tijd die maar al te graag een graantje mee pikten en de hype zo enkel maar groter maakten.

Als ik aan deze serie denk, wil ik me ze ook blijven herinneren zoals ze was, hetgeen een
echte cultserie als Twin Peaks verdient en hoef ik echt niet te weten wat er 25/30 jaar later zou gebeuren in hetzelfde dorpje.

Maar Twin Peaks was, en niet alleen voor mij, met onder andere Sherilyn Fenn, Mädchen Amick, Lara Flynn Boyle, Heather Graham en Sheryl Lee nog zo'n reden om te blijven kijken zelfs al stond de serie je niet aan.
In 1990 was Sheryl Lee als Laura Palmer niet alleen heel mooi maar ook heel dood.
In het derde seizoen zal ze daarnaast ook grootmoeder zijn...
Dat rijmt gewoon niet voor mij.
Reageer
Twin Peaks