Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, aflevering 3

Showtime, aflevering 3

"It's Showtime everybody. Showtime"

Zwarte Tulp

Het bewijs is voor mij geleverd, ze kunnen het dus wel, goede kwaliteit series maken in Nederland. Zwarte Tulp is daar het bewijs van. Heb je hem nog niet gezien omdat je niet naar Nederlandse series kijkt vanwege de soms tenenkrommende kwaliteit?

Ik zou zeggen: ga eens kijken naar Zwarte Tulp, de eerste originele serie van Videoland, is on-Nederlands goed. Het verhaal, de acteurs, de dialogen en de regie is gewoon weg goed.
Zwarte Tulp verhaalt over een oer-Hollands product, de tulp. Het is het verlangen om als eerste de Zwarte Tulp te kweken en een vreselijk ongeluk wat van de families Vonk en Kester vijanden heeft gemaakt.

Huub Stapel, Linda van Dyck, Anna Drijver, Marcel Musters en Pim Lambeau zijn enkele van de grote namen die van Zwarte Tulp een feest maken om naar te kijken.

En ik wil Puck van Stijn even speciaal benoemen, deze jonge maar geweldige actrice houdt zich uitstekend staande tussen al het acteer geweld. Ik denk dat Puck een groot actrice in de dop is.

Perfect is het niet, maar de acteurs spelen overtuigend en doen wat ze moeten doen met het materiaal. Het is heerlijk te zien dat er duidelijk is nagedacht over het script, de dialogen, de omgeving en cameravoering.

Voor het eerst in hele lange tijd heb ik oprecht weer kunnen genieten van een Nederlandse dramaserie en ga dan ook zeker kijken naar het tweede seizoen. Voor Nederlandse begrippen is dit een serie waar over gesproken mag en kan worden.

Het tweede seizoen van Zwarte Tulp is vanaf 6 mei te zien bij Videoland.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



De plaat van de week is Hurt van Johnny Cash.

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

relietje
relietje 2 mei 2016, 13:24
Goede Nederlandse serie. Gaat het zeker volgen. Aanrader!!!!
Log in om een reactie achter te laten