Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Onderzoeken Fan-account en mobiele App

Op dit moment heeft MijnSerie weer twee stagiaires die uitgebreid onderzoek gaan doen naar de mobiele App en het Fan-account. Wij willen via deze column de twee stagiaires aan je voorstellen. Dat heeft twee functies; 1. Het is altijd prettig om te weten wie er achter de schermen bezig zijn met het leukste en grootste serieplatform van Nederland, 2. Philo en Sam gaan ook om hulp vragen. Dan is het altijd prettig om van te voren te weten waarover en waarom en wie je vraagt om te helpen.

We beginnen met Philo Tamis (Philo). Philo studeert Human Technology aan de Hanzehogeschool in Groningen en televisie kijken was vroeger één van zijn grootste hobby's dat heeft hij tegenwoordig heeft ingeruild voor het kijken naar series. Philo kijkt het liefst een serie in één keer uit zonder er op te hoeven wachten. Zijn serie verslaving begon met Breaking Bad. Hij weet nog heel goed dat hij het eerste seizoen in een caravan aan de ander kant van de wereld heeft gekeken. Na Breaking Bad is hij verslaafd geraakt aan Banshee, The Walking Dead, Black Sails, Californication, Lilyhamer, Hannibal, Fargo, Dexter en uiteraard Game of Thrones. Over series zegt Philo: “De laatste tijd schieten de televisieseries als paddestoelen uit de grond.”Hoe kwam je bij MijnSerie terecht? “Via een medestudent kwam ik bij Mijnserie.nl terecht en het leek mij geweldig om stage te lopen bij een bedrijf die gericht is op een van mijn hobby's: Het kijken van televisieseries. Philo legt uit wat hij het komende halfjaar gaat doen voor en bij MijnSerie: “Het komende halfjaar doe ik onderzoek naar het Fan-account om er voor te zorgen dat deze functie meer gebruikers trekt. Daarnaast onderzoek ik de gebruikskwaliteit van de mobiele applicatie zodat deze beter aansluit op jullie eisen en wensen. Mijn doel is om veel te leren binnen de ICT wereld en het Fan-account van MijnSerie nog aantrekkelijker te maken. Verder is het natuurlijk heel handig om de MijnSerie applicatie te gebruiken, de gebruikskwaliteit hiervan zal ik in kaart brengen zodat ook deze beter aansluit op de gebruiker. Tijdens mijn onderzoek staan jullie als gebruiker centraal dus ik kan alle input goed gebruiken.

Philo vraagt: “Ik hoop dat jullie open staan voor vragen en mij willen helpen om MijnSerie te verbeteren. Binnenkort volgt er een enquête, dus als jij je geroepen voelt laat mij dit dan weten dan regelen we dat jouw stem gehoord wordt!”

Philo loopt samen met studiegenoot Sam van Kins (samvankins) stage bij MijnSerie.
Sam: ”Iedereen kent het wel, een afstandsbediening met tientallen knopjes, echter gebruik je alleen aan/uit en de knop om te zappen. Kan dat niet beter?”

Ook Sam studeert Human Technology aan de Hanzehogeschool in Groningen. Sam legt uit: “Hier leer je om onderzoek te doen naar de gebruiker en hun gebruik op het gebied van ICT, productontwikkeling en de gebouwde omgeving. Creatieve methodes zijn nodig om achter de kenmerken en vaak onbewuste wensen en behoeften van verschillende gebruikersgroepen te komen. Eenmaal onderzocht, kunnen de bevindingen vertaald worden in een advies aan de productontwikkelaar of architect. We proberen in alles wat we doen een zo hoog mogelijke gebruikskwaliteit te creëren. Op die manier ontstaan producten die vanzelfsprekend zijn en goed aansluiten op ons, de mens.Sam is begonnen, net als vele jongens en meisjes van zijn leeftijd met Pokémon, hij beschouwt de animatieserie dan ook als startpunt van de tijdlijn. Door de jaren heen keek Sam veel series op televisie maar afleveringen bijhouden zat er niet in. Hoe ouder hij werd, en begon te downloaden, hoe meer grip hij kreeg op de series die hij wilde zien. Sam vertelt: “ Vanaf deze periode had mijn broer hier grote invloed op doordat we vrijwel alles samen keken, hierdoor bestaat vrijwel de helft van alles series die ik heb gezien uit Anime. De Japanse geanimeerde strips, eigenlijk hetzelfde als Pokémon, kregen mijn volledige aandacht en in korte tijd had ik een breed scala aan Anime-series op mijn naam. Tegenwoordig is mijn interesse weer verbreed en volg ik onder andere graag de Marvel-series. Mijn favorieten series zijn Firefly en Hunter x Hunter (2011).

"Ik heb MijnSerie via Facebook ontdekt en ben al ruim een maand lid. In deze maand ben ik erachter gekomen hoeveel van mijn leven al in de series is verdwenen. Vreemd genoeg kan ik hier toch een beetje trots op zijn.” Sam gaat het komende half jaar onderzoek doen samen met Philo naar wat de gebruikskwaliteit is, hoe gebruikers beide producten ervaren en vervolgens hoe ze MijnSerie zouden kunnen verbeteren. We hopen hiermee MijnSerie beter aan te laten sluiten op de behoefte van de gebruiker en het gebruiksgemak van zowel de website als de app te kunnen vergroten.

Sam vraagt: “MijnSerie verbeteren lukt ons echter niet alleen, komend half jaar zullen wij dus een beroep op jullie doen, om zo te kunnen kijken door de ogen van de gebruiker.”

We hopen dat je zo wat meer weet over de twee nieuwe stagiaires waardoor je nu weet wie de vragen stelt en waarvoor. MijnSerie, Philo en Sam hopen dan ook dat je mee zal doen aan de enquêtes zodat MijnSerie nog beter en makkelijker zal worden.

Met vriendelijke stagiaire groet,

Mandy

Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_BingingBirgit
22 feb 2016 13:38 -
Wat leuk, succes! Ik wil jullie helpen uiteraard :)
Reageer
avatar_Petertjuh4
22 feb 2016 13:47 -
Succes mannen. Van zelf sprekend zal ik jullie helpen met de enquetes en vragen.
Reageer
avatar_Lyannah
22 feb 2016 13:59 -
Roep maar en ik vul wel wat in hoor! Succes!
Reageer
avatar_tityken
22 feb 2016 15:45 -
Als ik kan helpen, met veel plezier :-)
Reageer
avatar_Parure
23 feb 2016 13:24 -
Natuurlijk, werk ik altijd aan mee
Reageer
avatar_Sproet2jes
23 feb 2016 20:56 -
Leuk.. veel succes.
Reageer
avatar_Joucke
24 feb 2016 20:08 -
@Philo & @Sam, wil graag helpen indien nodig. Zelf multimediadeskundige, heb zo wel wat ervaringen met de site en de app. En er een mening over ;-)
Reageer