Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 7

Weekoverzicht 7

Door de Carnaval hebben sommige scholen al voorjaarsvakantie gehad, maar het midden en zuiden van het land gaat vandaag (22 februari) officieel met vakantie. Raar eigenlijk, voorjaarsvakantie midden in de winter. Heette het vroeger niet Krokusvakantie? Maar hoe het ook heet, voor wie met vakantie gaat aankomende week: fijne vakantie, rust lekker uit en mocht je weggaan, kom veilig weer thuis. Weekoverzicht 07 van 15 februari tot en met 21 februari

Algemeen Serienieuws
Lifetime
- Lifetime heeft extra afleveringen besteld van de realityseries Dance Moms en Bring It!, waardoor beide series nog steeds meedoen in de race om vernieuwing. Het gaat bij Dance Moms om het zesde seizoen en bij Bring It! om het derde seizoen. Hoeveel extra afleveringen er zijn besteld is niet bekend gemaakt.

The Muppets
- Al enige tijd wordt er druk gespeculeerd over het lot van The Muppets. Zal seizoen 1B, met de nieuwe aanpak, wel aanslaan bij de kijkers, ja of nee? Nu lijkt het erop dat ABC bezig is om een pad vrij te maken naar de begraafplaats voor gecancelde series. The Muppets' zestiende en laatste aflevering zal niet op 8 maart worden uitgezonden maar samen met aflevering vijftien op 1 maart. Of dat betekent dat er geen tweede seizoen gaat komen van The Muppets is nog niet bekend, maar MijnSerie houdt je op de hoogte. Vanaf 8 maart zal The Real O'Neals de plaats innemen van The Muppets.

The X Files
- FOX wil meer zien van The X Files maar echte concrete plannen zijn er nog niet. Wel weten we dat Mulder (Duchovny) en Scully (Anderson) best wel meer The X Files willen maken, maar ook weer niet teveel afleveringen per seizoen. De terugkeer van The X Files was wereldwijd een groot succes, gemiddeld keken er wereldwijd zo’n 50 miljoen mensen naar het tiende seizoen van The X Files. David Madden, voorzitter bij FOX zei het volgende: “We hebben het al gezegd voordat de serie uitgezonden werd, dat we meer willen maken en we vinden de kijkcijfers echt geweldig. We hebben nog niet gesproken met de cast over een tweede {elfde} seizoen, maar het lijkt erop dat het publiek goed reageert op de serie en meer wil zien.”

Wie is de Mol?
- Op zaterdag 5 maart aanstaande is iedereen (Molloten en andere fans) welkom in het Vondelpark in Amsterdam om de finale van het zestiende seizoen van Wie is de Mol? live bij te wonen. Er worden grote schermen opgehangen waarop de ontknoping om 20.30 uur is te volgen. Alle kandidaten zullen aanwezig zijn voor een officiële bordesscène na afloop. Dit zal de tweede keer zijn dat de ontknoping live is te volgen via grote schermen in het Vondelpark. Verleden jaar was de eerste live-finale een groot succes, en ook dit jaar is het goede nieuws dat het geheel gratis is.

Gecancelde Series
Review
- Comedy Central heeft aangekondigd dat het derde seizoen van de komedieserie Review tevens het laatste zal zijn. Het derde seizoen zal een korte zijn zodat Andy Daly met zijn Forrest MacNeil de serie mooi kunnen afronden. Er zijn nog geen verdere details vrijgegeven.

Unforgettable
- Aan de serie die maar niet gecanceld wilde worden is nu definitief een einde gekomen. A&E heeft Unforgettable gecanceld, voorgoed dit keer, denken we?

Nieuwe Series
Purity
- Daniel Craig, de acteur die vooral bekend staat als James Bond, gaat een hoofdrol spelen in de televisieserie Purity. Purity is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jonathan Franzen en gaat over Purity “Pip” Tyler. Zij heeft te maken met een grote studieschuld, woont bij anarchisten in Californië en heeft een moeilijke relatie met haar teruggetrokken levende moeder. Een toevallige ontmoeting maakt dat ze een baan krijgt bij het mysterieuze Sunlight Project, dat alle geheimen van de wereld in de gaten houdt. Pip hoopt daar ook aanwijzingen over haar vader bij te vinden.

Salt
- Van vele films wordt op dit moment een pilot of serie gemaakt. Denk aan The Exorcist, Lethal Weapon en Training Day. Nu is ook de film uit 2010 met Angelina Jolie in de hoofdrol Salt aan de beurt. Sony Pictures werkt op dit moment aan een televisie-remake van de spionage-thriller.

Start- en premièredatums Series
Chicago Fire
- FOX NL heeft aangekondigd dat ze op zondag 28 februari zullen starten met het vierde seizoen van de populaire dramaserie Chicago Fire.

The Mindy Project
- Via een tweet heeft Mindy Kaling bekend gemaakt dat seizoen 4B van de komedie The Mindy Project op 12 april van start gaat, zie tweet hieronder:

Vernieuwde Series
Naked and Afraid
- Je bent bloot en bang en met zijn tweeën moet je samen 21 dagen zien te overleven in de wildernis. De realityserie Naked and Afraid krijgt een zesde seizoen en die gaat 13 maart om 22.00 uur van start bij Discovery.

Schitt's Creek
- De CBC komedie Schitt's Creek is vernieuwd met een derde seizoen die in 2017 in Canada van start zal gaan. Pop moet nog een beslissing nemen of ze het derde seizoen zullen gaan oppakken in Amerika, maar dat hangt waarschijnlijk af van de kijkcijfers van het tweede seizoen die volgende maand in Amerika bij Pop van start zal gaan.

Teen Mom 2
- MTV heeft aangekondigd dat de realityserie Teen Mom 2 een zevende seizoen gaat krijgen. Op 21 maart zal de serie weer van start gaan, zie tweet hieronder:

The Rap Game
- Lifetime heeft bevestigd dat The Rap Game vernieuwd is met een tweede seizoen. The Rap Game is een realityserie gesitueerd in Atalanta's hip hop scene die vijf jonge hip hop artiesten van 12 tot 16 jaar volgt, als ze mogen werken met Dupri en speciale gasten als Usher, Ludacris, Da Brat, T.I. en Silentó, om de volgende grote hip hop artiest te worden.

Vinyl
- HBO heeft er niet lang over hoeven nadenken, de jaren ’70 muziekdrama Vinyl is vernieuwd met een tweede seizoen.

Casting Nieuws
24: Legacy
- Anna Diop (The Messengers) is toegevoegd tot de lijst met cast leden voor de nieuwe 24: Legacy pilot. Eind januari berichtte we al over de twee hoofdrolspelers Corey Hawkins en Miranda Otto. 24: Legacy vertelt het verhaal van Carter (Hawkins) die terug keert naar de Verenigde Staten en de problemen zijn hem gevolgd. Carter wordt gedwongen om CTU om hulp te vragen om zijn leven te redden en het tegenhouden van wat mogelijk één van de grootste terroristische aanslagen kan worden op Amerikaans grondgebied. Diop zal Nicole gaan spelen de vrouw van Carter.

Gilmore Girls
- Er zijn nog twee eerdere castleden die bijgetekend hebben voor de terugkeer van Gilmore Girls bij Netflix. Sally Struthers en Michael Winters zullen beide terugkeren. Struthers als de kattenliefhebber roddeltante die naast Lorelai woonde en Winters als Taylor Doose, de eigenaar van Stars Hollow’s Market.

Ray Donovan
- Ray Donovan krijgt nieuw gezelschap. Lisa Bonet (The Red Road, The Cosby Show) zal een gastrol krijgen in het vierde seizoen van de Showtime dramaserie Ray Donovan. Bonet zal Marisol spelen, een gevaarlijke onvoorspelbare vrouw met een schadelijk geheim. Showtime heeft aangekondigd dat Embeth Davidtz (Citizen Baines) en Ted Levine (Monk) ook gastrollen zullen gaan spelen in het vierde seizoen die later dit jaar van start zal gaan.

The Missing
- David Morrissey (The Walking Dead) en Keeley Hawes (Ashes to Ashes) zullen naast de terugkerende Tcheky Karyo te zien zijn in het tweede seizoen van The Missing. Het tweede seizoen van de anthologie serie zal acht aflevering krijgen en bevindt zich op een andere locatie met een ander verhaal. Morrissey en Hawes spelen een koppel, wiens dochter vermist wordt sinds 2003. Elf jaar later strompelt een jonge Britse vrouw door de straten van een Duitse stad en zakt in elkaar. Verdere details zijn nog niet bekend gemaakt. Naast de bovengenoemde acteurs spelen ook Roger Allam, Laura Fraser, Anastasia Hille, Lia Williams, Abigail Hardingham, Jake Davies, Florian Bartholomai en Daniel Ezra een rol in het tweede seizoen van The Missing.

Twin Peaks
- Het nieuwste cast lid van de vernieuwde serie Twin Peaks is Ashley Judd (Missing). Samen met de al eerder aangekondigde castleden Naomi Watts, Tom Sizemore, Kyle MacLachlan, Laura Dern, Jennifer Jason Leigh, Amanda Seyfried, Sherilyn Fenn, Miguel Ferrer en Sheryl Lee zal Judd in het door David Lynch geregisseerde nieuwe seizoen van Twin Peaks een rol spelen. De opnames zijn al in volle gang en de nieuwe afleveringen van Twin Peaks gaan naar verwachting in 2017 van start en zullen door Showtime worden uitgezonden.

Wayward Pines
- Het tweede seizoen van Wayward Pines heeft weer een naam toegevoegd aan de castinglijst. Djimon Hounsou zal CJ Mitchum gaan spelen, een originel inwoner van Wayward Pines met een uitgebreide historische kennis van de oorsprong van het complex. Hounsou (stemacteur uit Black Panther), die tweemaal is genomineerd voor een Oscar, zal een vaste rol gaan spelen in het tweede seizoen naast de al gecaste Jason Patric.

Kijkcijfers
Week 06
- Klik hier voor de kijkcijfers van 8 februari tot en met 14 februari.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
ABC
- Ondanks het feit dat Paul Lee als president bij ABC mooie resultaten heeft behaald, is hij toch door ABC ontslagen. Lee zal worden vervangen door Channing Dungey en zijn vertrek valt midden in het pilot seizoen en is volgens bronnen het gevolg van meningsverschillen met Ben Sherwood, waarbij Lee aan het kortste eind heeft getrokken. Er was al eerder bekend gemaakt dat de twee lijnrecht tegenover elkaar stonden met welke series ze de kijkers wilden gaan verblijden. Kennelijk heeft Sherwood meer gewicht in de schaal kunnen leggen. De vraag is welke koers ABC nu zal gaan varen met Dungey aan het roer?

Nominaties en Prijzen
American Film Institute
-Op vrijdag 8 januari zijn voor de zestiende keer de AFI Awards uitgereikt voor de tien beste series uit 2015. Klik hier om te lezen wie de winnaars zijn.

Overlijdensberichten
George Gaynes
- Acteur George Gaynes (foto) die vooral bekend is geworden als Henry, en later Dad, in de televisieserie Punky Brewster is 15 februari in North Bend, Washington overleden. Gaynes is al vanaf 1955 op de televisie te zien geweest in onder andere Hearts Afire, Chicago Hope, Cheers, Matlock, Scruples en General Hospital. In de serie Police Academy: The Series zette hij zijn rol van Commandant Eric Lassard, die hij ook in de films speelde voort. In 1999 was hij voor het laatst op de televisie te zien in de serie Sliders. Gaynes wordt overleefd door zijn vrouw en twee kinderen. George Jongejans is 98 jaar geworden, R.I.P.


Robert Beecher
- Karakteracteur en theaterbouwer, hij bouwde het Horseshoe Stage Theather, Robert Beecher is op 12 februari een natuurlijke dood gestorven in Burbank, Californië. Beecher begon zijn carrière in 1952 in de televisieserie Space Patrol. Danzij zijn imposante voorkomen werd hij vooral gecast als bad-guy in gangster of westerns. Hij speelde onder andere in The Untouchables, Rawhide, Fantasy Island, Hill Street Blues, CHiPs, St. Elsewhere, Murder, She Wrote, Quantum Leap, Cagney & Lacey en Stingray. Zijn laatste rol op televisie was in 1992 in The Golden Place. Beecher wordt overleefd door zijn twee zoons, dochter en kleinzoon. Robert Walter Beecher is 91 jaar geworden, R.I.P.

Prijsvragen
- Tot 24 februari kun je kans maken op de onderstaande serie:

Marco Polo
- Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van Marco Polo.

Antwoorden prijsvragen week 06
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

*Fortitude
Vraag: Fortitude is een Britse psychologische thriller. Wie heeft de negende aflevering van seizoen een geregisseerd?
Antwoord: Nick Hurran

* Show Me A Hero
Vraag: Show Me A Hero is een miniserie uit 2015 gebaseerd op het gelijknamige boek van NYT journaliste Lisa Belkin. Wie vertolkt de rol van Jim Surdoval?
Antwoord: Michael Stahl-David

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Bates Motel
- A&E heeft een tipje van de sluier opgelicht. Op 7 maart gaat Bates Motel weer open en hieronder zie je een teaser:
Video on youtube


Orphan Black
- Orhan Black verhuist naar een nieuwe dag. In plaats van de zaterdag gaat het vierde seizoen van Orphan Black op donderdag 14 april van start om 22.00 uur. Bekijk de trailer hieronder:
Video on youtube


The Path
- Hulu heeft een officiële trailer vrijgegeven van de nieuwe dramaserie The Path die 30 maart in première gaat, zie hieronder:
Video on youtube


Voor je Serieagenda
Welke serie beginnen aankomende week (22 februari tot en met 28 februari)?
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van februari.

-22 februari:
Fresh Meat – Seizoen 4 (Channel 4) stond eerst op 5 januari gepland

-23 februari:
Letzte Spur Berlin – Seizoen 5 (ZDF)
De Rijdende Rechter – Seizoen 29 (NCRV)

- 24 februari:
Catfish: The TV Show – Seizoen 5 (MTV)

-25 februari:
We Bare Bears – Seizoen 2 (Cartoon Network)

-28 februari:
Thirteen - Serie première (BBC Three)
Chicago Fire – Seizoen 4 (FOX NL)

En uiteraard hebben onze recensenten weer uitstekende recensies geschreven over diversen series. Ze kunnen je misschien helpen met een keuze te maken welke serie je in de vakantie kunt gaan zien en/of binge-watchen. Met dank aan Inna1989 voor de tip.

Met overzichtelijke vakantiegroet

Mandy


Slecht nieuws voor de fans van Review, er komt geen vierde seizoen
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Inna1989
Inna1989 22 februari 2016, 11:25
Bedankt voor weekoverzicht 5 en voor deze.
Er is ook wat casting nieuws over GTST en Chicago Law
Mandy1966
Mandy1966 22 februari 2016, 11:32
Geen dank, stuur maar een PB over GTST, van CLaw weet ik het al. Alvast bedankt.
JanWillemK
JanWillemK 22 februari 2016, 12:42
Ik ben blij dat Orphan Black naar de donderdag verhuist, zaterdag blijft toch een rare dag om series uit te zenden.
Nou maar hopen dat ze het eerste seizoen kunnen geëvenaard. Vooral seizoen 3 was zoveel slechter als de voorgaande seizoenen.
Log in om een reactie achter te laten