Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

American Film Institute (AFI) beste series van het jaar 2015 Awards

Bijna zouden we deze zijn vergeten, de AFI (American Film Institute) Awards voor de beste series van 2015, die op vrijdag 8 januari 2016 werden uitgereikt. Elk jaar kiest dit instituut de tien beste films en series, uiteraard kijken wij alleen naar de series. Hieronder vind je de lijst met de tien beste series van 2015 volgens AFI.

In alfabetische volgorde:

The Americans *
Better Call Saul
Black-ish
Empire
Fargo *
Game of Thrones *
Homeland
Master of None
Mr. Robot
UnREAL

En een special Award gaat dit jaar naar Mad Men *, die volgens AFI: “De wereld heeft geleerd om de televisie te zien als een kunstvorm. Met een monumentale laatste aflevering en een mijlpaal over negen jaar verspreid. Matthew Weiner zorgvuldig vervaardigde serie overstegen de televisie tot een ware culturele toetssteen. AFI biedt een twee-martini toost op een Amerikaanse meesterwerk, tot leven gebracht door een onvergelijkbare creatief ensemble.”

* The Americans, Fargo, Mad Men en Game of Thrones behoorden verleden jaar ook tot de gelukkige winnaars.

Welke serie had jij hier liever (niet) tussen gezien? Verbaast de uitslag je?
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

CC11
CC11 19 februari 2016, 15:14
UnReal gaf ik zelf een 2 omdat het in kleur was, meteen het enige noemenswaardige van deze serie. Master of None vond ik ondanks verschillende lovende commentaren gewoon niet goed genoeg om voor om het even welke award in aanmerking te komen en Black-ish staat er waarschijnlijk enkel tussen omdat het hoort om minderheden een kans te geven.
Maar zelfs, BCS, GOT (wat 2015 betreft) en Mr. Robot vind ik hier ook niet thuishoren.
sarlottje
sarlottje 19 februari 2016, 15:44
Helemaal mee eens. De enige die daar in het rijtje thuis hoort is homeland
JanWillemK
JanWillemK 19 februari 2016, 16:11
Ik kijk alleen The Americans, Game of Thrones, Homeland & Mr. Robot maar vind persoonlijk dat Game of Thrones dit jaar niet in het lijstje moet voorkomen. Seizoen 5 was gewoon niet goed genoeg.
anonymous
anonymous 19 februari 2016, 20:13
Zoals altijd: je bepaalt zelf hoeveel waarde je aan awards, top tienlijsten, recensies en meningen etc hecht. Zoveel mensen, zoveel meningen. Je kunt simpelweg niet iedereen tevreden houden.

UnReal: uitstekende en belangrijke serie.
Better Call Saul: uitstekende serie waar nog veel rek in zit. Nu al beter dan de meeste series op televisie.
The Americans: een van de beste series op televisie op dit moment.
Game of Thrones: zoals veel critici en zelfs die hard fans van de serie aangeven, het afgelopen seizoen is het minste seizoen tot nu toe.
Fargo: een van de beste series op televisie op dit moment. Voor het tweede jaar op rij door de bekendere Noord-Amerikaanse critici verkozen tot beste serie van het jaar.
Mr. Robot: uitstekende serie waar nog veel rek in zit. Grote kans dat het tweede seizoen nog beter is.
Homeland: nooit meer het niveau van seizoen 1 bereikt, maar de laatste twee seizoenen zijn stukken beter dan seizoen 2 en 3.
Black-ish: uitstekende en belangrijke serie.
Master of None: geweldige serie en een van de best ontvangen series van het afgelopen jaar.
Empire: ik behoor absoluut de hoofddoelgroep van deze serie, maar dit is een serie die hier absoluut niet thuis hoort. Maar dit is idd qua importantie en omdat de serie aantoont dat donkere personages een serie kunnen dragen en dat een serie met donkere personages een van de grootste series op televisie kan zijn. Maar kwalitatief gezien hoort Empire hier niet thuis.
Mad Men: volgens critici een van de beste series allertijden. Minstens top 5. Het laatste seizoen krijgt dus gewoon waarschijnlijk een passend afscheid.
RLS90
RLS90 20 februari 2016, 08:20
Dit is een stuk realistischer is mijn ogen dan al die andere shows waar publiek kan stemmen. Dir lijstje geeft in mijn ogen echte kwaliteit weer.
Lyannah
Lyannah 20 februari 2016, 10:02
Grappig ...kijk geen enkele serie uit deze lijst. Wel geprobeerd maar er zit echt in mijn ogen waardeloos spul tussen. ook series die leuk begonnen maar mijn interesse ondertussen kwijt zijn. Ik vind zo'n lijst altijd een beetje twijfelachtig....
Log in om een reactie achter te laten