Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 40

Weekoverzicht 40

Deze week mogen we onze nieuwe nieuwsberichtschrijver Inartie verwelkomen bij het schrijversteam. We hopen heel veel van zijn hand te mogen gaan lezen op MijnSerie. En een applaus voor de volleybaldames, wat zijn we trots op hun zilveren medaille. En mocht je na het volleybal kijken door de bomen het bos niet meer zien en niet weten welke nieuwe serie(s) te gaan volgen. Geen nood, onze recensenten hebben weer uitstekende recensies geschreven die mogelijk als referentie kunnen dienen. Je kunt het natuurlijk ook altijd bij de bekende series houden, er zijn er al heel wat weer gestart en in de komende week beginnen er weer een stuk of wat. We hoeven ons dus niet te vervelen. Oude of nieuwe series er is altijd wel wat te zien. Voor nu het serienieuws van 28 september tot en met 4 oktober.

Series
Blindspot
- Of het werkelijk tot een tweede seizoen komt is afwachten, maar NBC heeft een back-order gedaan van negen extra afleveringen van de serie Blindspot.

Chasing Life
- Sommige series worden gecanceld zonder een goed en bevredigend eind voor de fans. Chasing Life is een dergelijk serie. ABC Family heeft besloten om niet verder te gaan met Chasing Life, ze houden het bij twee seizoenen en een cliffhanger.

COJONES
- De satirische sketchesshow COJONES krijgt een derde seizoen van BNN- VARA. Het derde seizoen, dat zo lang op zich liet wachten omdat de komieken met andere projecten bezig waren, zal begin 2016 te zien zijn.

Dance Dance Dance
- Even was er spraken van dat RTL er nog niet uit was met de nieuwe dansshow Dance Dance Dance, mede door de overvolle agenda’s van presentatoren, juryleden en deelnemers. Maar nu heeft RTL besloten om de danscompetitie Dance Dance Dance toch een tweede seizoen te geven. De show behaalde gemiddeld 1,4 miljoen kijkers terwijl bedenker John de Mol had gehoopt op 2 miljoen. Dance Dance Dance is iedere zaterdag te zien op RTL4 om 20.00 en wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Jandino Asporaat.

Girlfriends' Guide to Divorce
- Bravo heeft de startdatum van het tweede seizoen van Girlfriends' Guide to Divorce aangekondigd. Op dinsdag 1 december 2015 om 22.00 uur zal het tweede seizoen van start gaan. Er zijn een aantal gastrollen weggelegd in het tweede seizoen voor, Carrie Fisher, Retta, Megan Hilty, Mark Valley, Lesley Ann Warren, Barry Bostwick en Maury Sterling

Girls
- Lena Dunham (Hannah) uit de HBO komedieserie Girls heeft verklaard dat het zesde seizoen hoogstwaarschijnlijk het laatste seizoen gaat worden. Het vijfde seizoen van Girls zal in 2016 van start gaan en dan zal het zesde en laatste seizoen bevestigd worden. Dunham: “Zeg nooit nooit, maar dit is hoe wij er op dit moment instaan. En we zijn ook al aan het denken hoe we de verhaallijnen van deze bijzondere mooie jonge vrouwen goed kunnen afronden.”

Graceland
- USA Network geeft de dramaserie Graceland geen vierde seizoen. Aflevering dertien van het derde seizoen die op 17 september 2015 is uitgezonden blijkt nu de laatste te zijn geweest.

Man Down
- De Channel 4 komedieserie Man Down is vernieuwd met een derde seizoen. Nerys Evans, Channel 4s adjunct-hoofd van Komedie zei: “We zijn zeer blij met de terugkeer van Greg {Davies} en zijn Man Down team. Wij hebben enorm veel ontzag voor Greg en te zien hoe hij zich vrijwillig in allerlei vernederen situaties weet te maneuvreren alleen omwille van komedie. Maar we zijn absoluut niet van plan om hem op wat voor manier dan ook te stoppen.”

Nashville
- Het vierde seizoen van de ABC serie Nashville zal worden opgebroken in twee delen. Net als met Castle zal Nashville een winterstop krijgen. Dit seizoen zal het zelfs langer worden dan de acht weken die in seizoen drie gestopt werden. Exacte datums zijn nog niet bekend gemaakt. Maar MijnSerie houdt het nieuws scherp in de gaten.

Orphan Black
- Emmy genomineerde Tatiana Maslany gaat weer aan de slag. BBC America heeft aangekondigd dat de opnames voor het vierde seizoen weer van start zijn gegaan in Vancouver. Het vierde seizoen staat gepland om in de lente van 2016 van start te gaan.

Partners in Crime (2015)
- BBC One heeft de Agatha Christie spionnendramaserie Partners in Crime (2015) gecanceld, er komt geen tweede seizoen. BBC One heeft niet echt een reden gegeven voor deze beslissing, maar het zouden de kijkcijfers kunnen zijn. Of het feit dat het programma niet echt aansloeg bij de kijkers. Het zou ook kunnen liggen aan het feit dat het drukke schema van hoofdrolspeler David Walliams niet samen ging met de productie van Partners in Crime (2015). Maar hoe het ook is Partners in Crime (2015) ligt na slechts één seizoen van zes afleveringen op het kerkhof van gecancelde series.

Penoza
- Even leek het erop dat de van cocainesmokkel beschuldige Frank Masmeijer in Penoza zou gaan spelen. Masmeijer had gezegd tegen Evert Santegoeds (Shownieuws) dat hij was gevraagd om een rol te spelen in de Nederlandse dramaserie. Masmeijer zag in deze rol zijn comeback op de televisie wel zitten. Volgens Alain Levita, producent, is dit onzin. Dat dit onzin was liet Levita duidelijk weten in een tweet:

Smeris
- Fans moeten even een tijdje wachten op het vervolg van de Nederlandse politieserie Smeris. Jeroen van Koningsbrugge neemt een half jaar even een sabbatical. Hij en zijn gezin vertrekken binnenkort voor zes maanden naar Los Angeles. Dat betekent dat de opname van het derde seizoen pas in de zomer van 2016 zal gaan beginnen en dat het derde seizoen pas in 2017 op de buis gaat komen. Maar Jeroen en Dennis {van van de Ven} verklapte wel dat seizoen drie een klapper gaat worden: “We zullen de kijkers niet teleurstellen, integendeel. Dit wordt een seizoen die zijn weerga niet kent.”

The Dead Files
- Travel Channel heeft The Dead Files vernieuwd met een achtste seizoen. De opnames van de paranormale realityserie zijn net begonnen en de planning is dat de nieuwe afleveringen vanaf januari 2016 te zien zullen zijn, presentator Stephen DiSchiavi heeft het nieuws bevestigd. De exacte startdatum zal later worden aangekondigd.

The Flash (2014)
- De moeder van Iris West uit de hitsserie The Flash (2014) is gevonden. Vanessa A. Williams (Melrose Place), niet te verwarren met Vanessa L. Williams uit Desperate Housewives, zal de rol van de moeder van Iris West (Candice Patton) en de vrouw van Joe West (Jesse L. Martin) gaan spelen. Over het debuut van Williams wordt verder erg weinig verteld. The Flash (2014) zal op Dinsdag 6 oktober weer van start gaan. Zie hieronder de nieuwe trailer:
Video on youtube


Unforgettable
- De serie die maar niet vergeten wil worden, Unforgettable, komt bij A&E terug in november. Unforgettable is door A&E nieuw leven ingeblazen nadat CBS had besloten niet langer door te gaan met de Unforgettable Carrie Wells (Poppy Montgomery) en haar team. Dylan Walsh die Al Burns speelt keert terug en Poppy en Dylan krijgen gezelschap van Alani ‘La La’ Anthony (Power), Kathy Najimy (Veronica’s Closet) en E.J. Bonilla (Revenge). Dus eigenlijk is het vierde seizoen een première, voor A&E althans. De dertien afleveringen worden per twee afleveringen uitgezonden, om 20.00 en om 21.00 is er een aflevering te zien vanaf 13 november 2015.

The Muppets
- Veronica gaat The Muppets uitzenden. Dat zal waarschijnlijk aan het eind van dit jaar of het begin van volgend jaar gebeuren. The Muppets, die net twee afleveringen hebben gehad bij ABC, hadden tijdens de eerste aflevering 9,01 miljoen kijkers. Dit aantal is gezakt tijdens de tweede aflevering die op 29 september was uitgezonden. De serie, met de poppen ooit bedacht door Jim Hanson, is een zogeheten mockumentary (fictieve documentaire).

The X Files
- Fans moeten nog tot januari 2016 wachten tot het langverwachte tiende seizoen van start zal gaan. Maar gelukkig weten de fans: The truth is still out there. Zie hieronder de trailer:
Video on youtube


Xtreme Waterparks
- Travel Channel heeft de realityserie over de meest extreme waterparken, inclusief glijbanen, ter wereld vernieuwd met een vijfde seizoen. Dit seizoen laten ze de meest krankzinnige en nagelbijtende waterparken zien in onder andere Rio de Janeiro, Brazilië; Yongin, Zuid Korea en Quebec, Canada.

Zoo
- CBS zomerserie Zoo heeft een tweede seizoen gekregen. Het tweede seizoen zal in de zomer van 2016 worden uitgezonden.

Nieuwe Series
Alpacas
- BNN heeft een nieuw improvisatieprogramma dat gepresenteerd gaat worden door Sophie Hilbrand. Volgens Hilbrand hebben ze zich tijdens de try-out als bescheurd van het lachen: “Wat een feest om bij deze groep comedians op de eerste rij te mogen zitten. Ze zijn zó snel, en zo grappig.” Alpacas is een doorstart van De Lama’s. De eerste aflevering van Alpacas is te zien bij BNN (NPO 3) op maandag 2 november om 21.30 uur. Klik hier als je bij de opnames wil zijn op 20 en 22 oktober.

Class
- Doctor Who krijgt volgend jaar een spin-off. Het eerste seizoen van Class krijgt acht afleveringen van elk 45 minuten en zal in 2016 in première gaan.

Flikken Rotterdam
- Vorige week al lekten er al onbedoeld wat namen uit dankzij foto’s die op twitter waren gezet. Nu is er eindelijk duidelijkheid over welke namen er gaan spelen in de nieuwe spin-off van Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam. Bekijk hieronder de eerste minuut van bewegende beelden, met de muziek van Phill Collins met In the Air Tonight, waarin de cast aan ons wordt voorgesteld:
Video on youtube


Jessica Jones
- Netflix heeft twee teaser promo’s gemaakt van de nieuwe serie Jessica Jones. Op 20 november gaat de Marvel’s superheldenserie bij Netflix in première. Zie de video's hieronder:
Video on youtube


Video on youtube


Nicki Minaj
- Superster Nicki Minaj krijgt een eigen komedieserie bij ABC Family. Minaj zal zelf de hoofdrol gaan spelen in de nog naamloze biografische serie.

The 1970's
- Net als de serie Coach komt de muzikale serie van Adam Levine niet van de grond. Nog voor er ook maar één aflevering is opgenomen heeft NBC de stekker uit de tiendelige serie getrokken. Volgens bronnen heeft NBC een risicoanalyse gedaan en tot de conclusie gekomen dat The 1970's het risico niet waard zou zijn. De producenten zijn nu nieuwe ideeën aan het ontwikkelen over een nieuw muzikaal project.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
Netflix
- De wereldwijde streamingdienst timmert lekker aan de weg. Netflix heeft drie series aangekocht met wereldwijde uitzendrechten. Zoo van CBS, Colony van USA Network en Jane the Virgin van The CW. Deze aankondiging komt nadat minder dan twee weken geleden Netflix had aangekondigd dat het de ABC dramaserie How to Get Away with Murder heeft aangekocht. Netflix chief content officer Ted Sarandos zei over Zoo en Jane the Virgin het volgende: “Beide series zijn verrukkelijk vermakelijk en vinden een groot publiek over de meer dan 50 landen waar Netflix beschikbaar is." Wanneer de series uitgezonden gaan worden bij Netflix is nog niet bekend gemaakt.

Spike
- Nederland heeft er een nieuwe televisiezender bij; Spike. Spike is de nieuwe zender van Viacom, het moederbedrijf van onder andere MTV, Comedy Central en Nickelodeon. Verenigde Staten en Groot Brittanië hebben Spike al, nu is Nederland het derde land waar de zender te zien zal zijn. Spike is in hoofdzaak een mannenzender en zal voornamelijk actieseries, reality-tv en topsport gaan uitzenden. Bellator MMA, Catch a Contractor en Lip Sync Battle zijn enkele van de realityserie die ze gaan uitzenden. Spike zit in het basispakket en deelt het kanaal met Nickelodeon en is bij Ziggo (voorheen UPC) te zien op kanaal 16 en bij KPN op kanaal 13 in de avond.

Nominaties en Prijzen
Televisier-Ring
- Dit jaar worden voor de 50ste keer de Goude Televisier-Ring en Zilveren Televisier-sterren uitgereikt. Bekijk hier de lijst met genomineerden.

Wereldrecord tv-kijken
- Afgelopen vrijdag hebben Ruden Nijsse (24) en Tom de Rijk (19) 94 uur lang televisie series gekeken. En dat was drie uur meer dan het oude wereldrecord dat vorig jaar in Canada was behaalt. Hun recordpoging en het behalen daarvan is officieel erkend door het Guinness Book of World Records. De twee hebben 94 uur lang in een glazen huis midden in Neude gekeken naar onder andere Penoza, The Blacklist en Sherlock. Het wereldrecord was een onderdeel van het Nederlands Film Festival in Utrecht die steeds meer aandacht gaat besteden aan televisieseries.

Overlijdensberichten
Catherine E. Coulson
- De Log Lady is niet meer. Catherine E. Coulson die vooral herinnerd zal worden als de Log Lady uit Twin Peaks is 28 september op 71-jarige leeftijd overleden, R.I.P.

Erik Roner
- Een parachutesprong werd de 39-jarige stuntman uit MTV’s Nitro Circus fataal. Erik Roner is 28 september overleden, R.I.P.

Overzichten
Oktober
- Welke serie starten wanneer in oktober en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst. We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

Kijkcijfers
- Klik hier voor de kijkcijfers van week 39.

Prijsvragen
- Tot 6 oktober kun je kans maken op de onderstaande series:
Dancing on the Edge
- Klik hier om nog kans te maken op de serie van Dancing on the Edge.

Gran Hotel
- Klik hier om nog kans te maken op het tweede seizoen van Gran Hotel.

The Crimson Field
- Klik hier om nog kans te maken op het eerste seizoen van The Crimson Field.

Weissensee
- Klik hier om nog kans te maken op het tweede seizoen van Weissensee.

- Tot 8 oktober kun je kans maken op de onderstaande serie:
The Walking Dead
- Klik hier om kans te maken op het vijfde seizoen van The Walking Dead.

Mocht je ook net als Hendrie (Inartie) nieuwsberichten willen gaan schrijven, geef je op, we kunnen alle hulp goed gebruiken. Vergeet niet dat het eerste seizoen van Scream op Netflix staat en dat vanavond Bureau Raampoort weer van start gaat op SBS6. En ook voor je agenda, op 6 oktober begint het derde seizoen van de Britse komedieserie The Job Lot. En donderdag 8 oktober gaat het allerlaatste deel van seizoen vijf van Haven van start. Voor nu veel lees-, en kijkplezier en tot volgende week.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

heplam
heplam 5 oktober 2015, 13:23
Hoi Mandy, kan je me een PB sturen heb eventueel wel interesse om nieuwsberichten te plaatsen
Log in om een reactie achter te laten