Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Doctor Who krijgt spin-off bij BBC Three

Doctor Who krijgt spin-off bij BBC Three

BBC Three heeft aangekondigd dat Doctor Who volgend jaar een spin-off gaat krijgen. Class krijgt acht afleveringen van 45 minuten en wordt geschreven door de geprezen jong volwassenen schrijver Patrick Ness.

Patrick Ness is de schrijver van negen boeken, inclusief zes bestsellers en kritisch toegejuichte jong volwassenen novelles. Hij heeft de screenplay van zijn eigen novelle A Monster Calls geschreven die wordt verfilmd en zal worden uitgebracht in 2016 met in de hoofdrollen Liam Neeson, Sigourney Weaver en Felicity Jones. De tweemaal Carnegie Medaille winnaar is in Amerika geboren maar woont in Londen.

Class wordt een jong volwassenen serie in een hedendaags Londen. Ongelofelijk gevaar breekt door de muur van tijd en ruimte, en met het duisters dat gaat komen is Londen onbeschermd. Met alle actie, hart en adrenaline van de beste jong volwassenen fictie (Buffy the Vampire Slayer, The Hunger Games) zal dit een Coal Hill School en Doctor Who worden die je nog nooit eerder hebt gezien.

Steven Moffat vertelde: “Niemand heeft ooit de donkere en opwindende wereld van een tiener beschreven als Patrick Ness, en nu brengen we zijn briljante verhalen naar Doctor Who. Dit is opgroeien in het moderne Groot-Brittannië – maar dan met monsters!"

Over zijn eerste televisieserie vertelt schrijver Patrick Ness: “Ik ben verbaasd en opgewonden om binnen te treden in het universum van Doctor Who, die zo groot als tijd en ruimte zelf is. Er is zoveel ruimte voor fantastische verhalen, en om te werken met Steven Moffat en Brian Minchin om een plek te vinden waarin ik mijn eigen verhalen kon vertellen was een absoluut genot. Ik kan niet wachten tot de kijkers de helden zullen ontmoeten uit Class, en om de hele nieuwe schurken en buitenaardsen te ontmoeten.”

Class wordt uitvoerend geproduceerd door Steven Moffat, Patrick Ness and Brian Minchin. De serie wordt opgenomen in en rondom Wales in de lente van 2016 en zal in 2016 in première gaan. Kijk jij naar Doctor Who en ga je ook naar Class kijken?
Tip: tweemaalh

Doctor Who (vlnr. Doctor Negen (Christopher Eccleston), Doctor 10 (David Tennant), Doctor Elf (Matt Smith) en Doctor Twaalf (Peter Capaldi)
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

anonymous
anonymous 2 oktober 2015, 14:27
Sinds enkele weken een groot Doctor Who fan :) dus ga deze zeker een kans geven. Hoop alleen niet dat dit al te kinderlijk gaat worden, maar heb wel wat gelezen van Ness, dus denk dat dat wel mee gaat vallen. We kijken er naar uit.
tweemaalh
tweemaalh 2 oktober 2015, 16:44
Ben benieuwd hoe dit uit gaat pakken. Eerdere spinoff series waren best wel een groot succes. Maar die waren echt gecentreerd rond een populair personage uit Doctor Who. Maar om wie Class gaat draaien is nog niet bekend.
anonymous
anonymous 2 oktober 2015, 16:50
Misschien wordt die nog geïntroduceerd in seizoen 9, of in de kerstspecial.
BadWolf
BadWolf 2 oktober 2015, 23:54
Wie gaat dit als Doctor Who fan nu geen kans geven? Ik ben zeker van de partij!
bertklijn
bertklijn 13 oktober 2015, 14:55
Super, was altijd al een fan van Dr.Who al in m'n kinderjaren en dit klinkt als ook een spannende serie.
Log in om een reactie achter te laten