Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 11

Week Overzicht 11

Zet de koffiemachine maar aan, draai nog even een wasje of laat een seriemarathon spelen op Netflix voor achtergrondgeluid. Hoe dan ook: we hebben een lang weekoverzicht dus neem de tijd! Naast al het nieuws dat MijnSerie al geplaatst heeft deze week, is er nóg meer nieuws over je favoriete series, acteurs en zakelijke miljardairs. Zoals Carice van Houten al zei in Zwartboek: “Houdt het dan nooit op?”. Nee, want Carice heeft ook al weer een nieuwe rol te pakken! Welke? Dat lees je natuurlijk hier op MijnSerie!

2 Broke Girls
- CBS geeft de meiden een vijfde seizoen, maar nog steeds geen salaris blijkbaar.

12 Monkeys
- 12 Monkeys krijgt tweede seizoen, maar geen extra apen.

American Odyssey
- NBC doet mee met nationalistische titeltrend.

Allegiance
- NBC blijft trouw aan die ene Allegiance fan door overgebleven afleveringen online te zetten.

Ascension
- Syfy haalt Ascension weer terug naar de aarde (en begraaft het).

Body of Proof
- Windell Middlebrooks is overleden.

East Los High
- Als zangeressen die een vaste rol krijgen in TV-series een trend is, dan is Christina Milian eindelijk weer hip! Ze gaat een rol spelen in het derde seizoen van East Los High, het tienerdrama van streamingsdienst Hulu met een geheel latino cast. Ze speelt Liliana, een stoere muziekproducent die Camila’s (Vanessa Vasquez) mentor wordt. Dat worden lange dagen voor Camila (snap je? van a.m. to p.m.?)

Empire
- Kijk nu onder je stoel want iedereen wint! Oprah speelt namelijk een gastrol in het tweede seizoen van Empire. Bedenker Lee Daniels gaf eerder al aan dat hij de televisiepersoonlijkheid en ’s werelds beste adviesgever in de serie wilde hebben en op donderdag vertelde hij aan Access Hollywood “Ja, ze zal te zien zijn”.
- Wie zich afvraagt waarom Empire nog niet te zien is in Nederland: de serie verkocht zeer slecht tijdens de gebruikelijke periodes voor verkopen. Empire heeft een vrijwel geheel zwarte cast en vele internationale partijen vreesde dat “de cast potentieel niet zou werken in hun markt” aldus president van internationale FOX televisie Marion Edwards in The Hollywood Reporter. Gemiste kans. Empire telt slechts tien afleveringen en voor de eerste negen daarvan is het continu gegroeid in kijkcijfers. “Eerst hadden we geen bod of interesse, nu zijn er drie zenders die er op bieden”.

Fargo
- Cristin Milioti (A to Z) heeft een gastrol gekregen in het tweede seizoen van Fargo. Ze speelt Betsy Solverson, vrouw van Patrick Wilsons personage. Deadline meldt “ze is een vrouw van het platteland… ze maakt de goot schoon en haar pistool”. Of Betsy doodt gaat in de laatste vijf minuten van de serie is niet bekend.

Grand Theft Auto
- Wie aan de onwijs populaire, vette game denkt, denkt BBC.

House of Cards
- Postproductiebedrijf Encore meldt dat Netflix aan het testen is met 6K kwaliteit. De streamingsdienst introduceerde de langverwachte nieuwe standaard 4K met het tweede seizoen van haar prominente serie. Nu blijkt dat het derde seizoen al geschoten is met 6K sensoren. Dat zijn dus nog heldere beelden, alhoewel televisies pas net 4K hebben. Niet dat het uitmaakt; Claire’s huid lijkt in alle pixelscherpte even zijdenzacht.

Mom
- Jaime Pressly verzilvert haar rol in Mom met een vaste rol in het pas aangekondigde derde seizoen. Pressly is al het gehele tweede seizoen te zien als Jill, een rijke, gescheiden vrouw die gesponsord wordt door Christy (Anna Faris).

Mr. Selfridge
ITV vernieuwt Jeremy Pivens serie met een vierde seizoen.

Scandal
- Lauren Bowles (True Blood) is gecast als FLOTUS’ (Bellamy Young) zus. Bowles speelt Harmony, een potentiële probleemfactor voor Mellie’s ambities om president te worden. Momenteel staat Bowles gereed voor één optreden, dat op 2 april in de V.S. te zien zal zijn.

Sleepy Hollow
- Bedenker Mark Goffman sluit een algemene deal met CBS en dat gaat natuurlijk niet samen met zijn werkzaamheden voor FOX, waarop Sleepy Hollow te zien is. Goffman verlaat daarom de fantasyserie. Welke impact dit zal hebben of wie hem vervangt is nog niet bekend. Sleepy Hollow moet nog vernieuwd worden met een derde seizoen.

Taxi Brooklyn
- Dit was blijkbaar een serie.

Teen Wolf
- MTV maakt bekend wanneer seizoen vijf het spits afbijt.
- Houd vast aan je fanfics want Tyler Hoechlin, die Derek speelt, heeft geen vaste rol in het nieuwe vijfde seizoen. De acteur ambieert rollen in films en verkleint daarom zijn rol. Want dat werkt altijd voor TV acteurs! “We zullen hem missen, maar je hebt niet het laatste gezien van Derek,” meldt bedenker Jeff Davis. #Sterek

The Fall
- ’s Werelds langste herfst krijgt derde seizoen.

The Good Wife
- E!Online bevestigt: "Ja, dat was echt Wills (Josh Charles) stem in droomsequenties van afgelopen aflevering."

The Simpsons
- Negenvoudig Emmy winnaar Sam Simon overlijdt.
- Carice van Houten vindt mogelijke familierelatie met Millhouse.

The Vampire Diaries
- De zaak rondom de dood van crewmember Sarah Jones is afgerond. Hoewel Jones stierf op de andere set, namelijk van de film Midnight Rider, is de cast en crew van The Vampire Diaries vocaal geweest in de steun en herinnering van Jones, die camera-assistent was bij de serie. Jones kwam vorig jaar om nadat een trein onverwachts over het spoor reed, waar de crew net een scène filmde. Later bleek dat er geen toestemming was om op het spoor te filmen. De zaak hield Hollywood in de ban en verscherpte de aandacht voor veiligheid op de set. Verschillende andere crewleden raakten gewond bij het ongeluk. Regisseur Randall Miller heeft twee jaar gevangenisstraf gekregen, producent Jay Sedrish tien jaar voorwaardelijk. De vader van de 27-jarige Jones sprak tijdens de rechtzaak: “Dit gaat niet om wraak, het gaat om grenzen stellen”.

Top Gear
- Productie trapt op de rem.

AMC
- The Walking Dead spin-off heeft nog geen titel maar al wel twee seizoenen.

CBS
- Mike & Molly en Mom zijn allebei vernieuwd.

FOX
- FOX heeft je uitgenodigd voor verschillende evenementen.

NBC
- Hannibal keert terug! Hannibal keert terug! Hannibal keert terug! Oja, en nog wat andere series.

The CW
- De moeilijkste tijd van het jaar komt er aan: finaledata van The CW series.

Onderzoek
- CBS meldt dat Nederland consequent in de top 5 staat met snelste breedband in Europa. In 2014 heeft 9 op de 10 huishoudens breedband. Dit versterkt het uitgesteld kijken. Vorig jaar keek 63% van de internetgebruikers wel eens een TV programma op een ander tijdstip dan de originele uitzending. Ook de tablet en de smartphone zijn steeds belangrijkere middelen om uitgesteld te kijken, maar CBS meldt geen concrete cijfers. Wie precies de niet-internetgebruikers zijn in Nederland weet niemand. Letterlijk. Niemand kan ze bereiken.
- Nielsen rapporteert de staat van de huidige SVOD in Amerika. Netflix bezit 36%, Amazon Prime 13% en Hulu Plus 6,5%. Het online streamingslandschap zal nog steeds groeien. Amerikanen keken gemiddeld 13 minuten minder live televisie in 2014 dan in 2013. Terwijl het aantal huishoudens met toegang tot SVOD steeg van 36% tot 40,3%. Nielsen benadrukt dat de percentages schattingen zijn, aangezien streamingsdiensten hun ledenaantallen niet regelmatig publiceren.
- Televisiekijken is dood. Vaarwel. RIP. Het was leuk zolang het duurde. Het Amerikaanse Defy Media liet een onderzoek doen naar het kijken van televisie door jongeren tussen de 13-24 jaar en kwam er achter dat gratis online video’s ruimschoots wonnen van traditionele TV. De doelgroep kijkt 11,3 uur online per week en daarnaast 8,3 uur gewone televisie. 67% van de millenials prefereert online omdat programma's herkenbaarder zijn dan gewone televisie, 62% verkiest digitaal voor het vermaak. Wellicht overweegt YouTube een overname van alle televisiezenders ter wereld.

Zakelijk
- RTL heeft een sterke omzetgroei gerealiseerd uit online diensten en content. Totaal: 295 miljoen euro. In Nederland steeg het aantal videoviews met 19% tot 763 miljoen. Mobiele video steeg ook: 60% van alle video’s werden mobiel bekeken. Niet dat we GTST terugkijken onder het bureau ofzo.
- Na lange besprekingen gaat de deal door. Het Britse ITV (zender van Downton Abbey en The X-Factor) koopt Talpa voor een potentieel totaal van 1,1 miljard euro. De initiële betaling is 504 miljoen euro; de rest hangt af van de financiële prestatie van Talpa en de betrokkenheid van John de Mol. Talpa, dat 100% van de Mol is/was, exporteerde Big Brother en The Voice succesvol internationaal.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

heplam
heplam 16 maart 2015, 14:27
nieuws over Empire is weer beetje achterhaald he, Fox Nl gaat Empire uitzenden vanaf 14 april
kwebbel1979
kwebbel1979 20 maart 2015, 00:12
Mis alleen de gastrol van christina aguilera bij nashville
Log in om een reactie achter te laten