Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Top Gear tijdelijk niet op televisie

De BBC heeft Top Gear showhost Jeremy Clarkson geschorst, na een handgemeen met een producent. De hitserie is vooralsnog van het uitzendschema gehaald, terwijl de Britse omroep de gebeurtenissen onderzoekt. Vorig jaar kreeg Clarkson nog zijn laatste waarschuwing, nadat hij van racisme beschuldigd werd.

Het is niet de eerste keer dat Clarkson negatief in het nieuws komt, hij is al vaker in opspraak gekomen. Zoals gezegd is Clarkson eerder beschuldigd van racisme. Bij de opnames van een aflevering liet Clarkson op een bepaald moment het woord 'nigger' vallen, tijdens het opnoemen van een kinderrijmpje. De BBC dreigde hem vervolgens te ontslaan, maar de grote baas van de zender greep in en gaf de presentator een allerlaatste waarschuwing. Jeremy Clarkson bood daarna zijn verontschuldiging aan.

“Niemand anders is geschorst,” liet de BBC weten. “Top Gear zal komende zondag niet uitgezonden worden. Vooralsnog heeft de BBC geen verder commentaar”. De hitserie compleet van de buis halen zou grote gevolgen hebben voor de zender; wereldwijd levert de show jaarlijks meer dan tweehonderd miljoen dollar op.

Naast het feit dat de serie veel geld oplevert, is de serie ook nog eens razend populair. De serie wordt gemiddeld door zo'n vijf miljoen mensen bekeken in Engeland. Er is ook al een petitie gestart om Clarkson terug te halen, waar al drieduizend fans voor getekend hebben.

De komende dagen zal waarschijnlijk meer duidelijkheid ontstaan.

Wat vind jij van de schorsing van Jeremy Clarkson?

Jeremy Clarkson
Vorige aflevering
Episode 5
Episode 5
33x05
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
16 maa 2015 08:51 -
Top Gear is Clarkson. Clarkson is Top Gear.
Reageer
avatar_marksson
27 maa 2015 19:52 -
Die zien we bij Top Gear dus niet terug!
Reageer
Top Gear