Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 53

Weekoverzicht 53

Gelukkig Nieuwjaar! Heb je een goed uiteinde gehad, met oliebollen en bubbels? Het enige goede voornemen waaraan ik me zeker kan houden is (meer) series kijken en erover schrijven. Heb jij nog goede voornemens voor het nieuwe jaar? Nu het laatste weekoverzicht van 2015 en een beetje het eerste overzicht van 2016. Weekoverzicht 53 van 28 december tot en met 3 januari.

Algemeen Serienieuws
The Walking Dead
- De fans moeten nog even geduld hebben tot Valentijnsdag, want dan start het zesde seizoen van The Walking Dead weer. Maar AMC heeft alvast een opwarmertje gemaakt, zie hieronder:
Video on youtube


Gecancelde Series
Benders
- De ijshockey komedie van IFC krijgt geen tweede seizoen. IFC heeft besloten de sportkomedie serie te cancelen vanwege slechte kijkcijfers. De serie ging op 1 oktober 2015 in première en op 20 november 2015 is de achtste en nu allerlaatste aflevering uitgezonden.

Vernieuwde Series
Liv and Maddie
- Disney Channel heeft de tiener sitcom Liv and Maddie vernieuwd met een vierde seizoen. Dove Cameron, die Liv and Maddie Rooney speelt in de serie heeft het nieuws via twitter wereldkundig gemaakt, zie de tweet hieronder:

The Expanse
- Syfy heeft de kritisch toegejuichte serie The Expanse vernieuwd met een tweede seizoen. Het verwachte tweede seizoen krijgt dertien afleveringen en zal begin 2017 van start gaan. Op 5 januari 2016 gaat het eerste seizoen verder met de vijfde aflevering en op 9 februari 2016 zal de laatste aflevering van het eerste seizoen worden uitgezonden.

Nieuwe Series
De Maatschap
- Pierre Bokma (foto) gaat Max Moszkowicz spelen in de nieuwe serie De Maatschap over de familie Moszkowicz. De serie speelt zich af in het naoorlogse Nederland en volgt Max hoe hij uitgroeide tot de meest gevraagde en gevreesde strafpleiter van Nederland. Daan Schuurmans, Diederik Ebbinge en Xander van Vledder zullen de zonen gaan spelen van Max. Carly Wijs zal de rol van tweede vrouw van Max op zich gaan nemen. De eerste titel voor de vierdelige serie M&M werd verboden door de familie, maar verder wil zijn familie niets te maken hebben met de serie. Bram Moszkowicz verklaarde: “Ze doen maar”. De Maatschap zal in 2016 te zien zijn bij de VPRO.


Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben wij Gummstar gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

Merry Kerstbinge!
- Joske Dik heeft een column geschreven, wat te doen na de kerst? Op de bank en binge-watchen maar.

Datums
Chicago Fire/Chicago PD/Chicago Med
- Op dinsdag 5 en woensdag 6 januari 2016 komt er een trilogie cross-over van de Chicago series. De speciale cross-over afleveringen zijn op 5 januari van Chicago Med Seizoen 1, aflevering 5 - Chicago Fire Seizoen 4, aflevering 10 en op 6 januari van Chicago PD Seizoen 3, aflevering 10. Zie hieronder voor de special cross-over video trailer:
Video on youtube


Criminal Minds
- Criminal Minds keert terug bij Veronica, klik hier om te lezen wanneer Criminal Minds terugkeert.

Temptation Island (NL/BE)
- Op 4 februari 2016 is Temptation Island (NL/BE) weer te zien op RTL5. De commerciële zender heeft weer vier stellen gevonden die zich graag voor de leeuwen, in dit geval vrijgezellen, laten gooien. De vier stellen moeten alle verleidingen weerstaan die de vrijgezellen met zich mee brengen. Twee Nederlandse stellen, Kirsten en Regilio en Harron en Ayse en twee Belgische stellen Jolien en Luc en Louise en Marvin zijn zo gek om mee te gaan doen aan het achtste seizoen van Temptation Island (NL/BE). Rick Brandsteder en Annelien Coorevits zullen de reality-competitie serie presenteren.

Kijkcijfers
Week 52
- Klik hier voor de kijkcijfers van 21 december tot en met 27 december.

MijnSerie
5000 series
- Vlak voor het einde van het jaar heeft MijnSerie nog een mijlpaal gehaald. Op 28 december 2015 is de 5000ste serie geplaatst op de website. Binnenkort meer hierover in een column.

Het jaar in series 2015
- Klik hier om alles over 2015 in series te lezen.

Overlijdensberichten
Jason Wingreen
- Acteur Jason Wingreen (foto uit 2014) is 25 december 2015 overleden. Wingreen werd bekend als Harry Snowden in All in the Family. Een rol die hij in Archie Bunker's Place nogmaals speelde. Ook speelde Wingreen in The Fugitive (1963), Mannix, Barnaby Jones, Kojak, Charlie's Angels (1976) en Seinfeld. Zijn laatste rol speelde hij in 1994 in In the Heat of the Night. Wingreen wordt overleefd door zijn zuster, zoon en twee kleinkinderen. Jason Wingreen is 95 jaar geworden, R.I.P.


Sean Whitesell
- Acteur/producer/schrijver Sean Whitesell is 28 december 2015 overleden na een lang gevecht tegen kanker. In 1990 begon Whitesell zijn carriere als acteur in Law & Order. Ook speelde hij onder andere in Oz en Homicide: Life On The Street. Vanaf 2000 ging hij schrijven en produceren voor onder andere Oz, Homicide: Life On The Street, Cold Case, House, Perception en The Killing. Whitesell wordt overleefd door zijn vrouw, zoon, ouders en vijf broers. Sean David Gerard Whitesell is 52 jaar geworden, R.I.P.

Wayne Rogers
- Acteur Wayne Rogers is donderdag 31 december 2015 overleden aan de complicaties van een longontstekking. Rogers werd vooral bekend door zijn rol in de hit serie M*A*S*H, hij speelde Captain John Francis Xavier 'Trapper' McIntyre (foto) van 1972 tot en met 1975. Rogers speelde ook in series als Gunsmoke, Wanted: Dead or Alive, The Fugitive (1963), Combat!, Murder, She Wrote en Barnaby Jones. Zijn laatste televisieoptreden was in Diagnosis Murder. Rogers wordt overleefd door zijn vrouw en twee kinderen. William Wayne McMillan Rogers III is 82 jaar geworden, R.I.P.

Overzichten
Januari
- Welke series starten wanneer in januari en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst. We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

Start midseason
- In januari 2016 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, klik hier om de lijst te bekijken.

Voor je Serieagenda
Welke serie beginnen aankomende week?*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van januari 2016
- 4 januari:
Supergirl – Seizoen 1B (CBS)
Jimmy Kimmel Live - Seizoen 14 (ABC)
Air Crash Investigation – Mayday – Seizoen 15 (National Geographic)
30 Vies – Seizoen 11 (Radio Canada)
The Undateables – Seizoen 5 (Channel 4)
The Tonight Show with Jimmy Fallon – Seizoen 3 (NBC)
Conan (2010) – Seizoen 2016 (TBS Superstation)
- 5 januari:
Grey's Anatomy – Seizoen 12 (NET5) staat verkeerd vermeld in het overzicht
- 6 januari:
The Mysteries of Laura – Seizoen 2B (NBC)
Law & Order: Special Victims Unit – Seizoen 17B (NBC)
Chicago PD – Seizoen 3B (NBC)

Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor de tips die we in 2015 hebben mogen ontvangen. We willen jullie dan ook vragen om daar vooral niet mee te stoppen in 2016. Tips over première- en/of startdatums op de Nederlandse televisie zijn meer dan welkom maar ook andere tips zijn altijd welkom. Uiteraard kunnen we ook altijd nog nieuwsberichtschrijvers gebruiken, misschien een goed begin voor 2016. Pak je spreekwoordelijke pen eens op en ga schrijven voor MijnSerie in 2016.

Met overzichtelijke Nieuwjaarsgroet

Mandy


Een cross-over van formaat, driemaal Chicago in januari
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

natas185
natas185 04 januari 2016, 12:33
Begint chicago med eerst of begint chicago fire?
Mandy1966
Mandy1966 04 januari 2016, 12:37
Volgens het persbericht is het Med, Fire, PD, in die volgorde.
Inna1989
Inna1989 04 januari 2016, 15:27
De Crossover begint met Chicago Fire vervolgens door met Chicago Med en laatste uiteraard Chicago P.D. Kijk maar eens op deze site, daar staat special time http://www.nbc.com/chicago-fire
Michel85
Michel85 04 januari 2016, 20:14
Zoo begint vanavond toch ook op sbs6?
Log in om een reactie achter te laten