Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 35

Inhoud

  Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 28 augustus tot en met 3 september voor je op een rijtje gezet.


  Weetjes


  Het zullen weinig serieliefhebbers zijn ontgaan dat op zondag 27 augustus de laatste aflevering is uitgezonden van het zevende seizoen van Game of Thrones. Het zal dan ook weinigen verbazen dat deze seizoenfinale records heeft verbroken. Op zondag keken er maar liefst 16,5 miljoen mensen in Amerika naar de extra lange, zevende aflevering van het zevende seizoen van Game of Thrones. The Dragon and The Wolf is hiermee de best bekeken aflevering in de geschiedenis van Game of Thrones. De laatste aflevering leverde ook wat problemen op, met name bij Ziggo. Carice van Houten wilde de aflevering graag zien, maar ondervondt wat problemen.
  Een medewerker van Ziggo antwoordde: “Dat kan ik me goed voorstellen en wil ik je mee helpen. Wat is het probleem?” Hoe het is afgelopen weten we niet. Wanneer het allerlaatste korte, achtste seizoen (slechts zes afleveringen) van start gaat is nog niet bekend. De opnames voor het laatste seizoen gaan in oktober van start.

  Algemeen Serienieuws


  Starsky & Hutch


  Er was veel concurrentie, maar Amazon heeft uiteindelijk de reboot van Starksy & Hutch binnen gehengeld. James Gunn (Guardians of the Galaxy) is verantwoordelijk voor de reboot van de politieserie uit de jaren '70. Amazon heeft een script-tot-serie-verplichting getekend. De potentiële reboot zal verder gaan waar Starsky & Hutch in de jaren 70 ophield. De vooruitzichten zien er goed uit, maar het is wachten op de officiële aankondiging dat er daadwerkelijk een serie komt.

  Datums Series


  Lore


  Amazon heeft 13 oktober 2017 aangewezen als premièredatum voor de nieuwe anthologie-serie Lore. Lore is gebaseerd op de gelijknamige podcast. In de horror-serie zien we schokkende verhalen die gebaseerd zijn op echte mensen en gebeurtenissen, die hebben geleid tot veel van onze hedendaagse mythes en legendes. Robert Patrick, Kristin Bauer van Straten, Adam Goldberg, Holland Roden, Colm Feore en Campbell Scott zijn enkele van de acteurs die te zien zullen zijn in Lore, welke een combinatie is van documentaire-achtige beelden, voice-overs, mixed media en filmische scenes. Het eerste seizoen krijgt zes afleveringen. NOTE: Lore is tevens de 7000ste serie op MijnSerie.


  Queen Sugar


  OWN heeft aangekondigd dat de dramaserie Queen Sugar op 3 oktober terug keert. Seizoen 3b zal op 3 en 4 oktober te zien zijn en daarna is vanaf 10 oktober elke week een aflevering te zien bij OWN van Queen Sugar.

  September


  Welke series starten wanneer in september en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

  Startdatums series op de Vlaamse TV


  Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  Gecancelde Series


  Candy Crush


  Het spelprogramma Candy Crush, gebaseerd op het gelijknamige smartphone-spel, zal geen tweede seizoen krijgen. Op zaterdag 2 september zal de twee uur durende finale worden uitgezonden. De serie krijgt minder kijkers dan verwacht, het blijkt toch dat het smartphone-spel populairder is dan het spel op de televisie.

  Dark Matter


  Syfy heeft besloten om de sciencefictionserie Dark Matter niet te vernieuwen met een vierde seizoen. De laatste aflevering die op 25 augustus werd uitgezonden kan nu de boeken in als seriefinale.

  Ik hou van Holland


  Het ziet er naar uit dat het veertiende seizoen van het spelprogramma Ik hou van Holland de allerlaatste is geweest. Linda de Mol krijgt een nieuwe zaterdagavondshow: “Ik hou van Holland is een enorme hit en daar kijkt iedereen heel graag naar, maar ik wilde heel graag een keer iets nieuws. Ik was heel blij dat dat kon.” Oh, wat een jaar wordt de nieuwe serie, deels door De Mol zelf bedacht: “Dat vind ik extra spannend. Ik wil het al heel lang maken, zo’n programma waarin je terug gaat in de tijd en er helemaal uitziet zoals in de sixties of de seventies.”

  Nieuwe Series


  Carnival Row


  Niemand minder dan Orlando Bloom gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe fantasyserie Carnival Row van Amazon. UPDATE: Cara Delevingne (Suicide Squad) is ook gecast voor de nieuwe serie Carnival Row.

  Family Business


  Drie maanden nadat hij zich terug trok als CBS entertainment-president, is Glenn Geller weer terug voor het maken van een CIA dramaserie van Barbara Hall.

  Overzicht nieuwe series september


  In september komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van september

  Vernieuwde Series


  House of Cards (2013)


  Omdat Netflix het nieuws nog niet officieel heeft bevestigd ten tijden van het schrijven van dit weekoverzicht, hierbij een heel voorzichtig bericht. Netflix heeft heel stilletjes de politieke dramaserie House of Cards (2013) vernieuwd met een zesde seizoen. Volgens bronnen zal het zesde seizoen in 2018 te zien zijn bij Netflix. Uiteraard houdt MijnSerie het nieuws rond House of Cards (2013) scherp in de gaten en zal officieel nieuws uit het Witte Huis van de Underwoods direct vermelden.

  Killjoys


  Er is goed nieuws en slecht nieuws te vertellen over de sciencefictionserie Killjoys. Het goede nieuws is dat er nog twee seizoenen komen. Syfy en Space hebben Killjoys vernieuwd met een vierde en vijfde seizoen, elk met tien afleveringen. Het slechte nieuws is dat het vijfde seizoen het laatste seizoen wordt. Het vierde seizoen zal in 2018 van start gaan.

  Nieuwe Tijden


  De Goede Tijden, Slechte Tijden spin-off Nieuwe Tijden mag nog even blijven. De soap heeft een derde seizoen gekregen. Wanneer het derde seizoen van Nieuwe Tijden te zien zal zijn bij Videoland is niet bekendgemaakt.

  @hollybrood heeft GROOT nieuws voor alle Nieuwe Tijden-kijkers! #zinin #omg

  Een bericht gedeeld door Nieuwe Tijden (@nieuwe_tijden) op 30 Aug 2017 om 7:53 PDT


  Preacher


  Het ziet er naar uit dat AMC heel stilletjes de fantasyserie Preacher vernieuwd heeft met een derde seizoen. De laatste aflevering van het tweede seizoen zal op 11 september worden uitgezonden. De bedoeling is dat de opnames voor het derde seizoen begin 2018 van start zullen gaan, zodat het derde seizoen in de zomer van 2018 uitgezonden kan worden. AMC heeft het nieuws nog niet bevestigd.

  Star Trek: Discovery


  Bronnen melden dat het pas officieel zal worden aangekondigd na de première op 24 september, maar CBS All Acces heeft proactief de sciencefiction-serie Star Trek: Discovery vernieuwd met een tweede seizoen. Dit ondanks alle uitstel en creatieve strijd bij de serie. Bronnen melden ook dat het tweede seizoen laat in 2018 gelanceerd zal worden. Op 25 augustus zal de serie wekelijks te zien zijn bij Netflix Nederland.

  Stuck in the Middle


  Disney Channel heeft familie-komedieserie Stuck in the Middle vernieuwd met een derde seizoen, dat in 2018 van start zal gaan.

  Trust Me (2017)


  Het nieuws moet nog bevestigd worden door de BBC, maar het ziet er naar uit dat de dramaserie Trust Me (2017) vernieuwd is met een tweede seizoen. De laatste aflevering van het eerste seizoen werd op 29 augustus uitgezonden en het ziet er naar uit dat het tweede seizoen in 2018 van start zal gaan.

  Afleveringen


  UnREAL


  Het ziet er naar uit dat de Lifetime-dramaserie UnREAL geen vijfde seizoen gaat krijgen. Lifetime heeft dan wel heel vroeg de serie UnREAL vernieuwd met een vierde seizoen, maar de bestelling van minder afleveringen is vaak een teken aan de wand. Het vierde seizoen krijgt namelijk geen tien maar slechts acht afleveringen. Vaak houdt dat in dat een netwerk minder vertrouwen heeft dat de serie meer kijkcijfers gaat opleveren. Helaas onthoudt Lifetime zich van commentaar en zullen de fans van UnREAL moeten afwachten. Lifetime moet ook nog aankondigen wanneer het derde seizoen van start zal gaan.

  Casting Nieuws


  Castle Rock


  Acteur Terry O’Quinn wordt in de nieuwe Huluserie herenigt met J.J. Abrams. In Castle rock zal O’Quinn (Lost) de rol van Dale Lacy, een steunpilaar in de Castle Rock gemeenschap, gaan spelen. Naast O’Quinn spelen Andre Holland, Sissy Spacek, Melanie Lynskey en Jane Levy ook een rol in Castle Rock. Het verhaal van Castle Rock is een epische saga van licht en duister dat zich afspeelt op een paar vierkante kilometers in de bossen van Maine. Het fictieve stadje Castle Rock stond centraal in veel van Kings werken: Cujo, The Dark Half, It en Needful Things en ook de novelle The Body en vele korte verhalen (waaronder Rita Hayworth and the Shawshank Redemption) spelen zich af in, of refereren naar Castle Rock. Wanneer de anthologie-serie Castle Rock in première gaat, moet nog bekend worden gemaakt door Hulu.

  De Slimste Mens


  Al tien seizoenen lang zijn Philip Freriks en Maarten van Rossen te zien in de kennisquiz De Slimste Mens. Al tien seizoenen lang ontvangen de twee gastheren bekende en minder bekende BN’ers (Bekende Nederlanders) om mee te spelen in de KRO-NCRV-quiz. De onbekende Nederlander mocht op de bank of via de app meespelen, daar komt in december een einde aan. Dat viert de Slimste Mens haar tienjarig bestaan en mogen onbekende Nederlanders hun kennis gaan testen tegen bekende Nederlanders. In de jubileumweek zullen de allerbeste BN’ers het gaan opnemen tegen ON’ers (Onbekende Nederlanders). Wil jij ook meedoen? Doe de test op deze website en maak kans om geselecteerd te worden. Op 1 september zal de seizoenfinale worden uitgezonden van het tiende seizoen.

  Falling Water


  Notorious ster Sepideh Moafi zal de cast van Falling Water gaan vergezellen. In het tweede seizoen zal Moafi in de huid kruipen van Alexis (Alex) Simms, Taka’s nieuwe partner en een politieagent die erg goed is in haar werk en er een carrière van wil maken. USA Network moet nog aankondigen wanneer het tweede seizoen van start zal gaan.

  Law & Order: Special Victims Unit


  Annabeth Gish zal te zien zijn in het negentiende seizoen van de NBC serie Law & Order: Special Victims Unit. Gish (The X Files) zal in de langlopende misdaad-/dramaserie de rol gaan spelen van een advocaat voor de verdediging in een zaak waarin een man is gecastreerd en achtergelaten om te sterven. Op 27 september gaat Law & Order: Special Victims Unit van start bij NBC.

  The Flash (2014)


  Het vierde seizoen van The Flash (2014) krijgt een castlid erbij. Katee Sackhoff zal zich gaan voegen bij The CW superhelden-serie. Sackhoff (Battlestar Galactica, Longmire) zal in The Flash (2014) de schurk Amunet Black a.k.a Blacksmith spelen, een harde en stoere baas van een ondergrondse zwarte markt voor superschurken. Het vierde seizoen van The Flash (2014) zal op 10 oktober van start gaan bij The CW.

  The Mindy Project


  Reese Witherspoon vertrekt van HBO naar Hulu. De Big Little Lies-ster zal in het laatste seizoen van the Mindy Project een gastrol spelen. Het is nog niet duidelijk welke rol Witherspoon precies gaat spelen. Het zesde en laatste seizoen van The Mindy Project gaat op 12 september van start bij Hulu.

  True Detective


  Bedenker Nic Pizzolatto wil al zijn aandacht richten op het derde seizoen van True Detective. En ziet daarom officieel af van zijn betrokkenheid bij HBO’s Perry Mason. UPDATE: Het derde seizoen gaat zich, net als de Netflix-serie Ozark, afspelen in Missouri’s landelijke gebied Ozark. Ali zal in de huid kruipen van rechercheur Wayne Hays uit Arkansas. Het zal net als in het eerste seizoen gaan om een macabere zaak. Het ontrafelt een mysterie over tientallen jaren en het seizoen speelt zich af in in drie tijdsperiodes.

  Will & Grace


  In de revival van Will & Grace zal, waarschijnlijk tot ongenoegen van Karen, Minnie Driver terugkeren als Karen’s Nemesis Lorraine Finster, de stiefdochter van Karen. Driver zal naast Harry Connick Jr. en Ben Platt een gastrol gaan krijgen in het negende seizoen van Will & Grace dat op 28 september van start zal gaan bij NBC.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


  The Alienist


  Op Twitter heeft Luke Evans een trailer gedeeld van de nieuwe TNT serie The Alienist. Helaas ziet het ernaar uit de de serie niet in 2017, maar in 2018 in première zal gaan.

  MijnSerie nieuws


  Column


  Deze week is er weer een column verschenen van Jenny Veerman; Uit het leven van een binge-watcher: Weight is just a number.

  Kijkcijfers: Week 34


  Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 21 tot en met 27 augustus in Amerika.

  Kijktip: Amerian Horror Story


  Kijktip van de week is American Horror Story. Lees waarom je deze serie op je nog-te-kijken-lijst zou willen zetten.


  Populairste series


  Maandag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week.


  Prijsvragen


  - Maak tot 4 september kans op het eerste seizoen van Below the Surface.

  - Maak tot 5 september kans op het tweede seizoen van 1992.

  Prijsvraag antwoorden


  - Het antwoord op de prijsvraag van Riverdale; Hoe heet de girlband waar Archie graag liedjes voor wil schrijven?, was Josie and the Pussycats

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Recensies


  Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen


  Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen. Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken. NOTE: Op 30 augustus 2017 heeft MijnSerie de 7000ste serie mogen publiceren op MijnSerie. Dat is de nieuwe Amazon serie Lore geworden.

  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van september.

  -

  Woensdag 6 september

  :
  00.37 – The Late Late Show with James Corden – Seizoen 3 (CBS)
  21.00 – Grand Designs – Seizoen 18 (Channel 4)

  -

  Donderdag 7 septmeber


  20.00 – The Mask Singer – Seizoen 3 (YouTube)
  21.55 – Foute Vrienden (NL) – Seizoen 3 (RTL 5)

  -

  Vrijdag 8 septmeber


  20.30 – Geer & Goor: Stevig Gebouwd – Serie première (RTL 4)

  -

  Zondag 10 septmeber


  22.00 – The Only Way is Essex – Seizoen 21 (ITV2)

  Wist je Dat?


  John Turturro (foto) helemaal niet afwijzend tegenover een tweede seizoen van The Night Of staat. De veel geprezen serie is dan wel gestopt na één seizoen, bij HBO maar als het aan Turturro ligt komt er nog een seizoen. “Toen ze naar mij toekwamen voelde ik mij een beetje vreemd,” geeft Turturro toe. Maar hij kreeg toestemming van Gandolfini’s vrouw en managers om de rol te accepteren. Eigenlijk zou James Gandolfini de rol van John Stone gaan spelen. Turturro kreeg de tijd om mee te lopen met echte advocaten en hij studeerde Jiddisch-verbogen stemmen van lang geleden en bootste ze na, hij werd eigenlijk verliefd op de fictieve Stone. “Ik hield er van om dit karakter te spelen, en als ze willen dat ik dat weer ga ontdekken, zou ik dat doen.”
  Embed from Getty Images

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Laatste nieuws

  Een acteur voegt zich bij de cast van Dead Ringers, gebaseerd op de gelijknamige film. De rol van briljante wetenschapper Tom is vervult.
  Vandaag, 12:00
  Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
  Vandaag, 11:03
  Amazon Prime Video heeft een nieuwe serie besteld. De serie is een bewerking van de gelijknamige bestseller van Neil Gaiman.
  Gisteren, 16:00
  Prijzen, er is al veel over gezegd en gezwegen, maar waar ik soms verbaasd over sta zijn de nominaties die zo overduidelijk ‘vreemd’ (bij een gebrek aan een ander woord) zijn dat mijn wenkbrauw ver omhooggaat, zelfs verder dan mijn haargrens.
  Gisteren, 15:00
  5
  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Unsere Mütter, unsere Väter. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
  Gisteren, 14:00
  2
  Netflix werkt aan The Night Agent, gebaseerd op de bestseller van Matthew Quirk. Shawn Ryan (S.W.A.T. (2017)) en Seth Gordon (Atypical) werken aan de serie.
  Gisteren, 11:00