Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! American Horror Story

Alweer het zevende seizoen van de anthologieserie American Horror Story. Dit seizoen heet Cult en heeft alles te maken met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Al vanaf 2011, toen ging het eerste seizoen van American Horror Story: Murder House in première, is de anthologieserie een succes voor FX. De kritieken zijn goed te noemen en ook het publiek heeft de serie omarmd. De allereerste pilot-aflevering, op 5 oktober 2011, was de best bekeken première-aflevering voor FX ooit met 3,2 miljoen kijkers gemiddeld. De twaalf afleveringen van het eerste seizoen scoorden 2,82 miljoen kijkers gemiddeld.

Video on youtube


Het derde seizoen is tot nu toe het best bekeken seizoen met 4 miljoen kijkers gemiddeld. Niet zo raar dus dat FX voorlopig nog geen afscheid wil nemen van de horrorserie, die ook is vernieuwd met een achtste en negende seizoen, gecreëerd door Ryan Murphy en Brad Falchuk. Elk seizoen volgt verschillende karakters die gespeeld worden door verschillende acteurs. De enige acteurs die tot nu toe in alle seizoenen te zien waren, zijn Evan Peters (Lily Rabe en Sarah Paulson.

American Horror Story heeft in elk seizoen wel kritiek gekregen, maar waar de critici het éénduidig over eens zijn, zijn de acteurs. Die krijgen naast zeer goede pers ook prijzen. Waaronder Jessica Lang die twee Emmy’s, een Golden Globe en een Screen Actors Guild Award won. Ook Kathy Bates en James Cromwell wonnen een Emmy Award voor hun optreden in American Horror Story. En Lady Gaga won een Golden Globe Award. De single-cameraserie krijgt consistent goede kijkcijfers, waarbij het eerste seizoen de best bekeken nieuwe serie was in 2011.

Over het zevende seizoen Cult is niet veel bekend. Het begint op verkiezingsavond maar gaat volgens Murphy over ‘de opkomst van een cultus van een persoonlijkheid.’ Murphy weet dat de kijker angst had over de politici in het aankomende verkiezingsthematiek van American Horror Story: Cult en dat was precies de bedoeling van het zevende seizoen. Het wordt omschreven als een ‘waar Amerikaans horrorverhaal’. Naast Lena Dunham zijn castleden onder andere Sarah Paulson als Ally, Evan Peters als Kai, Billie Lourd, Billy Eichner, Cheyenne Jackson, Alison Pill, Colton Haynes en Adina Porter.

American Horror Story: Cult start op dinsdag 5 september bij FX. Op dit moment zijn de eerste vijf seizoenen te streamen via Netflix Nederland.


Vorige aflevering
Ave Hestia
Ave Hestia
12x07
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_Linda60
31 aug 2017 19:33 -
Deze ga ik maar overslaan denk ik aangezien ik een clown fobie heb
Reageer
avatar_GoonerJenny
02 sep 2017 10:37
Ik ook, mijn ouders kregen mij vroeger geen circus tent in. De angst is nooit weggegaan. No way dat ik dit seizoen ga kijken.
Reageer
avatar_anonymous
31 aug 2017 21:43 -
Ben geen horror fan. Is deze serie echt hardcore horror? Of meer zoals True Blood, Penny Dreadful?
Reageer
avatar_renzoroy
31 aug 2017 22:36
is meer horror dan de door jou 2 genoemde series, dus denk niet dat het iets voor jou is. Zijn wel goede verhalen
Reageer
avatar_Linda60
31 aug 2017 22:46
Het is absoluut een goede serie ( alhoewel ik van mening ben dat het eerste seizoen de beste was ) maar wel een aanrader. Baal er dan ook van dat ik een clownfobie heb en het 7e seizoen niet durf te kijken
Reageer
avatar_renzoroy
31 aug 2017 23:13
in het 4e seizoen zat ook een soort van clown? heb je die wel gezien?
Reageer
avatar_anonymous
31 aug 2017 23:19
Dan begin ik er niet aan denk ik. Hoor wel veel goede verhalen hierover, maar ik heb helemaal niks met horror.
Reageer
avatar_renzoroy
31 aug 2017 23:22
Bijgewerkt op: 31 aug 2017 23:23
ja het is ook natuurlijk een anthology serie. Elk seizoen heeft een ander horror gerelateerd thema en het zijn echt goede verhalen. Het zijn niet simpele zombie of slasher achtige seizoenen. Maar goed, als je denkt dat je echt niet door het horror achtige heen kan kijken, dan raad ik het idd niet aan. Seizoen 3 Coven, die is wel wat meer richting true blood enzo, Gaat om een heksenkring en er zit verder niet echt mega horror dingen in.
Reageer
avatar_GoonerJenny
02 sep 2017 10:38
Toen gingen de ogen dicht hoor....
Reageer
American Horror Story