Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 27

Weekoverzicht 27

Weekoverzicht van 3 juli tot en met 9 juli


Weetjes:
Het zou zo maar eens kunnen dat elke aflevering van het laatste en achtste seizoen van Game of Thrones de lengte van een speelfilm (feature-length) krijgt. Het achtste seizoen krijgt slechts zes afleveringen maar door de mogelijke duur van elke aflevering zou het dus net zo lang kunnen worden als een tiendelige seizoen. Dit heeft geluidsexpert Paula Fairfield verklaard tijdens Con of Thrones. HBO moet dit nieuws nog bevestigen of ontkennen. De laatste aflevering van het zevende seizoen krijgt in ieder geval 82 minuten.

Algemeen Serienieuws


Psych


De misdaad-/komedieserie Psych van USA Network kwam in maart 2014 aan een eind met het achtste seizoen. Nu kunnen de fans zich gaan verheugen op een Psych-televisiefilm. Deze reünie-film, Psych: The Movie, heeft Ralph Macchio (The Deuce) op de castinglijst gezet. Macchio speelde in de serie Nick Conforth. In een korte video verklapte de acteur zijn betrokkenheid bij de film.


Sherlock


Wie het weet mag het zeggen, is Sherlock nu wel of niet gecanceld? Er schijnt te zijn getekend voor een vijfde seizoen, maar als het aan Mark Gatiss (bedenker, showrunner) ligt stopt het avontuur hier voor Sherlock: “Het was erg moeilijk om de vorige reeks gemaakt te krijgen vanwege de beschikbaarheid van Martin Freeman en Benedict Cumberbatch, en die van Steven Moffat en mij. Er is altijd dat Fawlty Towers-principe van ‘laat het maar gewoon zitten’. We hebben al een tijdje de sleutels van Baker Street gehad, maar een van de mooie dingen is dat ze altijd gedeeld worden. Ze zijn, toen wij de serie maakten, ook al gedeeld. En er is niets mis mee om nu te zeggen, ‘dit was onze versie, nu mag iemand anders zijn of haar versie maken.” En dit is niet de eerste keer dat Gatiss dit zegt. Na zeven jaar, vier seizoenen en twaalf (dertien inclusief The Abominable Bride) afleveringen schijnt hij er genoeg van te hebben. Maar enige tijd geleden vertelde Cumberbatch (Sherlock Holmes) dat hij oud zou kunnen worden met het karakter Sherlock. Uiteraard houdt MijnSerie je op de hoogte van het nieuws rondom Sherlock.

Datums Series


Hap and Leonard


Op 17 juli gaat het tweede seizoen van de AMC-detectivethriller Hap and Leonard van start. Het eerste seizoen van deze, met gitzwarte humor doorspekte serie, gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Joe R. Lansdale, werd met positieve kritieken ontvangen. In Hap and Leonard: Mucho Mojo, belanden Hap (James Purefoy, The Following) en Leonard (Michael Kenneth Williams, The Wire) in Mucho problemen als ze een moordmysterie ontrafelen. De ontknoping bevat meer onverwachte wendingen dan een kronkelende bergweg in het Oosten van Texas, waar de serie zich afspeelt. Het begint met een skelet, de as van Trudy (Christina Hendricks uit seizoen 1), een ver-plas-wedstrijd met een drugs-dealende buurman en een stuk taart. Wanneer Leonard vervolgens wordt opgepakt voor een moord die hij niet heeft begaan, proberen Hap en de aantrekkelijke advocate Florida Grange (Tiffany Mack, iZombie) zijn naam te zuiveren. De enige obstakels zijn de aantrekkingskracht die Florida op Hap heeft, een seriemoordenaar, bad mojo en zij zelf.
Video on youtube


Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Teen Wolf


De allerlaatste tien afleveringen van Teen Wolf zijn verplaatst naar een tijd en dag met zeer hoge prioriteit door MTV. Seizoen 6B zal naar de zondag verhuizen, vanaf 30 juli om 20.00 uur . Deze verhuizing laat zien hoe belangrijk het laatste deel van Teen Wolf is voor MTV. De verwachting is dat op 1 oktober de allerlaatste Teen Wolf aflevering uitgezonden wordt.

The Great British Bake Off


Omroep Max gaat deze zomer The Great British Bake Off uitzenden. Seizoen vijf en seizoen zeven staan op het programma. Het zesde seizoen is in 2016 al uitgezonden. Het vijfde seizoen van de (inmiddels bij de BBC gecancelde) bakcompetitie is overgenomen door Channel 4 met een geheel nieuw team, en gaat dus op 24 juli om 19.00 uur van start bij Omroep Max, NPO 1. Het zevende seizoen is op maandag 7 augustus te zien. Het vijfde seizoen van heel Holland Bakt gaat op 3 september om 20.30 uur van start bij Omroep Max.

Vice Principles


HBO heeft de startdatum van het tweede en laatste seizoen bevestigd. Het tweede seizoen van negen afleveringen gaat op zondag 17 september van start om 22.30 uur.
Video on youtube


Gecancelde Series


Orange Is the New Black


De vrouwengevangenis bij Netflix zal de komende twee jaar nog niet gaan sluiten. Er zijn namelijk inmiddels een zesde en zevende seizoen besteld van Orange Is the New Black. Maar komt er wel een achtste seizoen? Bedenker Jenji Kohan vertelde aan de New York Times: “Ik heb op dit moment nog geen definitieve beslissing genomen, maar ik denk er over na om het te laten eindigen met het zevende seizoen – ofschoon de serie zich er wel voor leent om door en door te kunnen gaan want je kan nieuwe karakters toevoegen.” Kohan denkt wel te weten hoe de dramedy moet eindigen, maar uiteraard houdt ze die informatie nog onder de pet: “Ik denk dat ik weet hoe het gaat eindigen, en dat ga ik niet vertellen.”

Nieuwe Series


Assassin’s Creed


Er komt een animeserie van Assassin’s Creed. Adi Shankar heeft het zelf bekendgemaakt. Hij gaat de serie produceren voor Netflix: “Ik ben blij jullie te mogen laten weten dat ik mijn volgende project gevonden heb. Ik speelde de eerste editie van Assassin’s Creed in het jaar dat ik naar Los Angeles verhuisde om mijn droom na te jagen. Op dat moment kende ik helemaal niemand in de industrie en had ik nooit durven dromen van Ubisoft me ooit zou vragen de wereld van Assassin’s Creed te nemen en een origineel verhaal te vertellen dat zich erin afspeelt. Als iemand je vertelt je passies in het leven niet te volgen, vergissen ze zich.” Assassin’s Creed is gebaseerd op een serie computerspellen. De spellen spelen zich af in een fictieve geschiedenis, bestaande uit gebeurtenissen uit de echte wereld en volgen de eeuwenoude strijd tussen de Assassijnen, die vechten voor vrede door vrije wil, en de Tempeliers, die vrede verlangen door beheersing.

Baghdad Central


Channel 4 heeft een nieuwe zesdelige misdaad-thriller besteld, geschreven door Stephen Butchard (The Last Kingdom). Baghdad Central is gebaseerd op een boek van Eliott Colla. Baghdad Central is gesitueerd in 2003, nadat Sadam Hoessein is gevallen en de stad in het centrum ligt van het gebied dat de coalitie probeert te beveiligen. Het filmen zal later dit jaar van start gaan en de serie gaat, als alles goed gaat, in 2018 in première bij Channel 4. De cast en regisseur zullen later worden aangekondigd.

Central Park Five


Netflix heeft een gelimiteerde serie besteld over de Central Park Five-zaak. Daarbij keert Ava DuVernay( bedenker en schrijver) terug naar Netflix. De bedoeling is dat Central Park Five een vijfdelige gescripte, gelimiteerde serie gaat worden die in 2019 in première zal gaan bij de streaminggigant. Central Park Five, geschreven, bedacht en geregisseerd door DuVernay (Queen Sugar), is gebaseerd op een waargebeurde zaak uit 1989 waarin vijf jongeren onterecht worden beschuldigd van het verkrachten van een jonge vrouw in Central Park. De serie vertelt het verhaal vanaf 1989, toen de vijf voor het eerst werden ondervraagd, tot 2014, toen ze werden vrijgesproken en gecompenseerd door New York City.

Hue 1968


In een zeer competitieve situatie heeft FX de rechten binnengehaald om de Mark Bowden-bestseller Hue 1968 om te zetten in een gelimiteerde serie van acht tot tien uur-serie. Michael Man en Michael de Luca zullen de caleidoscoop-vertelling van het verslag van Bowden over de bloederige belegering dat het keerpunt werd in de Amerikaanse betrokkenheid in de Vietnam-oorlog creatief omzetten in een serie.

Kiri (werktitel)


BAFTA winnaar Jack Thorne (National Tresure) keert terug naar Channel 4 met een dwingend en ijzersterke vierdelige dramaserie. Kiri (werktitel) onderzoekt de ontvoering en dood van een jong zwart meisje, genaamd Kiri, die binnenkort geadopteerd zou gaan worden door haar witte pleeggezin. Wat volgt is een spoor van leugens, verwijten, schuld en geruchten. En in het hart van dit drama speelt Miriam (Sarah Lancashire, Happy Valley), een ervaren no-nonsens sociaal werkster, die gelooft en houdt van haar werk, een hoofdrol. In Amerika zal Kiri exclusief te zien zijn bij Hulu. Naar verwachting zal Kiri in 2018 in première gaan bij Channel 4.

Pure


Channel 4 heeft een dramedy besteld gebaseerd op het boek van Rose Bretécher. Pure wordt een zesdelige serie met afleveringen van een uur en gaan over Marnie, een 22-jarige vrouw die niet oké is. Ze lijkt stil aan de buitenkant, maar in haar hoofd is het alles behalve stil. Het geluid in haar hoofd is meedogenloos. Want voor de laatste 2031 dagen wordt ze overspoeld met x-rated, grafische gedachten. Gedachten die op elk ongewenst moment opkomen in haar dagelijkse leven. Pure is geschreven door Kirstie Swain (Clique) en is pijnlijk menselijk, scherp observerend en ontzettend grappig. De opnames van Pure starten begin 2018, om later dat jaar in première te gaan bij Channel 4.

Vernieuwde Series


Baroness von Sketch Show


CBC heeft de Canadese komedieserie Baroness von Sketch Show vernieuwd met een derde seizoen, dat in 2018 van start gaat. In de single camera-komedie Baroness von Sketch Show laten Carolyn Taylor, Meredith MacNeill, Aurora Browne en Jennifer Whalen in verschillende sketches onze narcistische hedendaagse cultuur op een grappige manier zien.

Hunting Hitler


History Channel heeft stilletjes de realityserie Hunting Hitler vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen zal verder onderzoeken of de dictator de oorlog heeft overleefd en de beste verdwijntruck uit de geschiedenis heeft uitgehaald. Het derde seizoen van Hunting Hitler zal in 2018 te zien zijn bij History.

No Offence


De kritisch toegejuichte misdaadkomedie No Offence is vernieuwd met een derde seizoen door Channel 4.

Sense8


Netflix US heeft het nieuws bevestigd dat er inderdaad een twee uur durende afsluitende aflevering gaat komen van Sense8. Dit geeft de schrijvers de kans om de serie op zijn eigen voorwaarden af te sluiten. Wanneer in 2018 deze aflevering te streamen zal zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Trailer Park Boys


Netflix heeft de mockumentary Trailer Park Boys vernieuwd met een twaalfde seizoen, die in het voorjaar van 2018 van start zal gaan.

True Detective


Het is eindelijk officieel. Meerdere bronnen hebben bevestigd dat HBO een derde seizoen gaat maken van True Detective. Zoals al eerder vermeld zal Mahershala Ali de hoofdrol gaan spelen in het aankomende derde seizoen van True Detective, dat in 2018 van start zal moeten gaan. Mochten er meer details bekend worden gemaakt, zal MijnSerie daar uiteraard over berichten.

Kijkcijfers


Week 26


Klik hier voor de kijkcijfers van 26 juni tot en met 2 juli.

Kijktip van de Week


Castlevania


Kijktip van de week is de serie Castlevania. Klik hier om alles over de tip te kunnen lezen. UPDATE: Zoals verwacht heeft Netflix de animatieserie Castlevania vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen zal acht afleveringen krijgen, dat zijn er vier meer dan in het eerste seizoen die op 7 juli in première ging bij Netflix. Het tweede seizoen van Castlevania zal in 2018 van start gaan.


Populairste series


Populairste series afgelopen week


Welke series waren er in week 27 het populairst? Klik hier om het te lezen.


MijnSerie


Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen. Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Overlijdensberichten


Nelsan Ellis


Acteur Nelsan Ellis is op 8 juli overleden aan de gevolgen van hartfalen. R.I.P.

Prijsvragen


Antwoord prijsvraag week 26


Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

* Rebecka Martinsson
Vraag: De serie is gebaseerd op boeken van Åsa Larsson. Welke van onderstaande boektitels is daar geen van?
Antwoord: Bij heldere hemel

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Top Gear America


Maak je klaar voor Top Gear America. De nieuwe serie zal vanaf 30 juli te zien zijn bij BBC America.
Video on youtube


Wist je Dat?


De hoofdpersonen uit Star Trek: Discovery niet veilig zijn? Dit in navolging van Game of Thrones waar ook zomaar een hoofdpersoon het loodje kan leggen. Aaron Harberts en Gretchen J. Berg vertelde dit in een interview met Entertainment Weekly. Berg: “Game of Thrones heeft televisie veranderd. Ze maken het bijna moeilijk om van mensen te gaan houden, omdat je niet weet of ze wel overleven. Die serie heeft invloed op alle series die erna komen.” Harberts vulde aan: “Dood wordt niet behandeld alsof er geen consequenties aan klampen. Het is niet voor de shockwaarde. Maar als het voorkomt, willen we dat mensen het ook echt voelen.” Wij gaan niet speculeren waar het mis zal gaan in het eerste seizoen, vanaf 24 september is Star Trek: Discovery te zien bij CBS All Access en vanaf 25 september bij Netflix wereldwijd.

Met overzichtelijke groet,

Mandy

Gretchen J. Berg en Aaron Harberts
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten