Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 23

Inhoud

  Weekoverzicht van 6 juni tot en met 11 juni.

  * Weetjes:
  -Op 30 mei ging bij Netflix het vijfde seizoen van start van de uitermate populaire serie House of Cards (2013). Nu is het de vraag of er een zesde seizoen gaat komen. Vooral omdat CEO Reed Hasting heeft verklaard dat er meer risico’s genomen moeten worden. Showrunners Frank Pugliese en Melissa James Gibson vertelden dat het einde voorlopig nog niet in zicht is. Pugliese: “Werkend aan televisie moet je een gevoel hebben, als het gaat eindigen, hoe dat zal gebeuren. Maar er is altijd een plan, voor als je weer verder mag.” James Gibson vulde aan: “Maar dat is de truc. Het moet als een organisch einde en een organische pay-off van het verhaal van dit seizoen voelen. In dit geval denk ik dat we allebei de kanten op kunnen en vinden we het prima om de kijker naar meer te doen verlangen.” Er zijn meerdere ideeën over hoe het nu verder moet: “Er staat niets helemaal vast, en er is ook geen afspraak gemaakt over hoe het zou kunnen eindigen. Gesprekken die we met Beau {Willimon, bedenker/uitvoerend producent} gehad hebben, waren vooral over thematische beloftes en plekken die de serie zou kunnen bezoeken. Maar de serie had er zoveel. Tot in zekere mate vervullen we beloftes van gesprekken die we gevoerd hebben, maar staat de boel open om ook naar andere plekken te gaan.”


  Algemeen Serienieuws
  Better Call Saul
  - Medebedenker Peter Gould waarschuwt de fans voor een eventuele annulering van Better Call Saul. Het zou zomaar kunnen dat het derde seizoen van de AMC serie de laatste wordt. AMC heeft het naderende onheilsnieuws nog niet bevestigd of ontkend. Volgens insiders hoeven de fans niet bang te zijn dat Better Call Saul geen vierde seizoen krijgt. AMC zal gaan aankondigen dat de Breaking Bad spin-off vernieuwd wordt met een vierde seizoen. Gould: “Ze {de fans} moeten bij televisie altijd bezorgd zijn… AMC en Sony zijn erg goed voor ons. Ik geloof dat ze dat zullen blijven doen, maar het is showbusiness; Er is helemaal niets zeker. Je vraagt me hoeveel seizoenen er nog zullen komen; hopelijk zal het een creatieve beslissing zijn, en geen economische {om Better Call Saul te annuleren}. Daarom wil ik niks voor lief nemen. Ik voel mij gelukkig dat we drie seizoenen hebben gemaakt. Ik hoop zeker dat we er meer mogen doen. (…) Maar ook weer niet te veel, het verhaal heeft een begin, een midden en een eind. Ik heb liever dat mensen zeggen, ‘ik had meer gewild’ dan dat ze zeggen ‘oh, is die serie nog steeds bezig’.”

  Breaking Bad
  - Bedenker Vince Gilligan is bezig met een Breaking Bad-project. Dat zou inhouden dat na Breaking Bad (de serie) en Better Call Saul (de spin-off), de uitermate populaire, kritisch toegejuichte en met prijzen overladen serie een derde leven krijgt, dit keer in Virtual Reality. Gilligan werkt samen met de Playstation-divisie van Sony aan een VR-ervaring (Virtual Reality) rond de serie. Andrew House van Sony vertelde: “We hebben op onze campus een dag georganiseerd voor zeven van de beste showrunners om mee te werken, waaronder David Shore van The Blacklist en Ron Moore van Battlestar Galactica, maar ook Vince en wat anderen. En ze hebben gespeeld met VR. Een aantal van hen waren geïntrigeerd, waaronder ook Vince, die zei er echt iets mee te willen doen, ermee te willen experimenteren.” Wanneer de VR-Breaking Bad te zien zal is niet bekendgemaakt.

  Star Trek: Discovery
  - Alex Kurtzman, medebedenker en uitvoerend producent, heeft uitgelegd waarom Star Trek: Discovery zo vaak is uitgesteld: “We stelden de serie zo vaak uit, omdat we niet iets wilden maken dat niet zo goed zou zijn. En terwijl onze visie groter werd, hadden we het gevoel dat we niet konden leveren wat op papier er zo goed uit zag. En CBS was daar heel ondersteunend in, en gaf ons de tijd en de kans om het best mogelijke te leveren.” Kurtzman ging verder met vertellen dat er veel beroemde acteurs in de nieuwe Star Trek-franchise zullen zitten: “Veel acteurs zijn fan van de franchise. We hebben letterlijk een lijst van mensen die aangaven dat ze in Star Trek te zien wilden zijn. Het is geweldig. Mensen die dus in maar één aflevering zitten.” Als alles goed gaat zal Star Trek: Discovery in het najaar/winter van 2018 in première gaan bij CBS.

  Datums Series
  Dice
  - Het tweede seizoen van de Showtime-komedie Dice zal op 20 augustus van start gaan met zeven nieuwe, half uur durende afleveringen.

  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  The CW
  - De tweede die dit jaar met start- en premièredatums komt voor het aankomende herfstseizoen is The CW.

  The Last Tycoon
  - De nieuwe dramaserie van Amazon, The Last Tycoon, met onder andere Matt Bomer (White Collar) in de hoofdrol gaat op 28 juli in première.
  Video on youtube


  Gecancelde Series
  24: Legacy
  - FOX heeft besloten om 24: Legacy officieel te annuleren. Maar hiermee komt er geen einde aan de 24-franchise. FOX belooft de kijkers een toekomst als anthologieserie. Dat betekent dat er in de toekomst gewerkt gaat worden aan een ‘nieuwe’ 24 met een nieuw verhaal en nieuwe cast in elk nieuw seizoen.

  Big Little Lies
  - Ondanks de plannen voor een tweede seizoen heeft Nicole Kidman bevestigd dat er geen tweede seizoen van Big Little Lies gaat komen. De HBO serie zal zeker niet in de voorziene toekomst terugkomen. Kidman: “We hebben de smaak te pakken, dus zijn we zo van ‘oh, wat is dat jammer’. Je weet het maar nooit, je kan altijd hopen, maar er is geen verhaal, er is absoluut geen vooruitzicht op dit moment.”

  Sense8
  - Voor de fans van Sense8 die nog hoop hadden dat ze met hun petitie #SensatesForever Fan Petitions Netflix zouden kunnen overhalen om Sense8 een doorstart te geven is alle hoop nu voorbij. Helaas voor de fans, Netflix heeft wel gereageerd, maar niet op de manier waarop fans dat graag hadden gezien. Netflix heeft in een bericht laten weten dat ze petities en berichten hebben gelezen en dat ze er lang en hard over hebben nagedacht omdat ze hebben geprobeerd om Sense8 terug te brengen, maar helaas ging dat niet.

  Sun Records
  - Of het gaat lukken is nog niet te zeggen, maar de producenten van de muzikale dramaserie Sun Records zijn naarstig op zoek naar een nieuw huis voor de gecancelde CMT-serie. Sun Records is aangeboden aan Amazon en The CW. Er ligt al een script en de contouren voor het tweede seizoen zijn al uitgetekend en betaald door CMT, dus het tweede seizoen kan direct van start gaan. Naar het schijnt is er al negen miljoen dollar opzij gelegd voor een tweede en derde seizoen, maar het blijft helaas een kleine kans. Als het project niet door zou gaan, gaat die negen miljoen weer terug in de pot van Nashville om te gaan werken aan nieuwe film- en serieprojecten.

  Taboo (2017)
  - Steven Knight, bedenker en schrijver, heeft bevestigd dat Taboo (2017) slechts drie seizoenen krijgt. FX heeft de serie met Tom Hardy al vernieuwd met een tweede seizoen, die in 2018 te zien is, en zij moeten een derde seizoen nog bevestigen. Knight vertelde: “Ik voel aan alles dat de serie uit drie delen (seizoenen) zal bestaan. Het eerste deel was 'de ontsnapping'. Het tweede deel wordt 'de reis' en het derde deel 'de aankomst'. Daarna is het klaar. Het is denk ik niet het verhaal wat de kijkers zullen verwachten, maar ik hoop wel dat ze ervan zullen genieten."

  Nieuwe Series
  Cowboy Bebop
  - De kritisch toegejuichte Japanse anime-serie Cowboy Bebop krijgt een live-action versie. Tomorrow Studios, een samenwerking tussen ITV Studios en producent Marty Adelstein, heeft dit nieuws aangekondigd. De anime-serie Cowboy Bebop uit 1998/1999, die de Japanse anime op de kaart zetten buiten Japan, wordt tot op heden beschouwd als één van de beste anime-series ooit gemaakt. Cowboy Bebop speelt zich af in 2071 en gaat over Spike Siegel en zijn bende premiejagers, die door het universum reizen om slechteriken uit te schakelen.

  Snowpiercer
  - TNT komt met een nieuwe serie Snowpiercer, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2013. En niemand minder dan Oscar-winnares Jennifer Connelly (A Beautiful Mind) is gecast voor de vrouwelijk hoofdrol. De Koreaanse film uit 2013 wordt omschreven als een futuristische thriller, die zich zeven jaar nadat de aarde een grote ijswereld is geworden afspeelt en de overlevenden zich bevinden in een gigantische trein die de aarde voortdurend omcirkeld. Connelly (foto) zal de rol van Melanie Cavill spelen, een eerste klas passagier die werkt als de Stem van de Trein.


  Vernieuwde Series
  Kendra on Top
  - WEtv heeft de realityserie Kendra on Top vernieuwd met een zesde seizoen dat op 23 juni 2017 van start zal gaan.
  Video on youtube


  The Next Step
  - Family Channel heeft besloten om The Next Step een zesde seizoen te geven, kort nadat het vijfde seizoen in mei van start is gegaan. Het zesde seizoen van The Next Step staat gepland om begin 2018 van start te gaan.

  Private Eyes
  - Global heeft de al heel vroeg besloten om de misdaad-/dramaserie Private Eyes te vernieuwen met een derde seizoen. Het tweede seizoen is op 1 juni van start gegaan. Het derde seizoen zal in de zomer van 2018 van start gaan bij Global.

  Afleveringen
  Game of Thrones
  - Hoewel het zevende seizoen slechts zeven afleveringen krijgt, krijgen de meeste afleveringen van Game of Thrones wel meer minuten zendtijd. De laatste aflevering krijgt zelfs een record-aantal minuten, namelijk 81. De één na laatste aflevering krijgt ook maar liefst 71 minuten. De website Watchers on the Wall heeft de tijden van het zevende seizoen weten te achterhalen door de programmaplanning van HBO te bestuderen.

  Interview
  Fear The Walking Dead
  - Voor MijnSerie had ik de eer om acteur Colman Domingo te mogen interviewen. De sympathieke acteur speelt Victor Strand in Fear The Walking Dead.

  Casting Nieuws
  A Series of Unfortunate Events
  - Nathan Fillion (Castle), Tony Hale (Veep), Sarah Rue (Impastor), Lucy Punch (Ben & Kate) en Roger Bart (Desperate Housewives) zijn toegevoegd aan de castinglijst van Netflix' avonturenserie A Series of Unfortunate Events. Er zijn nog geen karakterdetails vrijgegeven van de nieuwe castleden, maar The Wrap vermeldde wel dat Fillion de broer zal gaan spelen van Count Olaf (Neil Patrick Harris).

  Kevin Can Wait
  - Erinn Hayes komt niet meer terug bij de komedieserie Kevin Can Wait. Hayes speelt in Kevin Can Wait Donna de vrouw van Kevin James. Het lijkt er op dat de CBS-serie met deze stap een grote verandering zal ondergaan. Na dit nieuws maakte CBS bekend dat Leah Remini in het tweede seizoen een vaste rol gaat krijgen. Dit nadat ze in het eerste seizoen een gastrol heeft gehad. Het tweede seizoen van Kevin Can Wait gaat op 25 september van start bij CBS.

  Columns
  Showtime, seizoen 2 aflevering 9
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Week 22
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 29 mei tot en met 4 juni.

  Kijktip van de Week
  Orphan Black
  - Kijktip van de week is de serie Orhan Black. Klik hier om alles over de tip te kunnen lezen.


  Populairste series
  Populairste series afgelopen week
  - Welke series waren er deze week het populairst? Klik hier om het te lezen.


  MijnSerie
  Recensies
  - Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen
  - Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen. Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Nominaties en Prijzen
  Beste Social Awards
  - Tim Hofman en Arjen Lubach zijn in de prijzen gevallen bij de Beste Social Awards. Hofman van #BOOS won de prijzen voor beste Snapchatter en beste BN’er op social media en beste Youtuber. Lubach van Zondag met Lubach won prijzen voor beste hype, beste video (voor America First…Netherlands Second) en beste inhaker met de Kamergotchi-app.

  Overlijdensberichten
  Adam West
  - De allereerste acteur die op de televisie Batman speelde, Adam West, is vrijdag 9 juni overleden aan de gevolgen van leukemie. West speelde in de jaren '60 Batman (1966), volgens velen nog steeds de enige echte Batman. Maar Batman (1966) was niet het enige wapenfeit van West. Hij speelde onder andere ook in series als 77 Sunset Strip, Maverick, Bonanza, Gunsmoke, The Detectives, Perry Mason, The New Adventures of Batman, Fantasy Island, The Last Precinct, Danger Theatre, Black Scorpion, The Batman en Powerless. Zijn laatste televisieoptreden was als stemacteur in de animatieserie Family Guy. Adam West wordt overleefd door zijn derde vrouw en 6 kinderen. William West Anderson is 88 jaar geworden, R.I.P.
  Video on youtube


  Peter Sallis
  - (Stem)Acteur Peter Sallis is op vrijdag 2 juni overleden. Hij is vredig heengegaan in het bijzijn van zijn familie, zo wordt het vermeldt door zijn agent. Sallis was bekend om zijn rol in de sitcom Last of the Summer Wine en als de stem van Wallace in de animatieserie Wallace & Gromit. Maar Sallis speelde ook (gast)rollen in series als Doctor Who (1963), Catweazle, The Ghost of Motley Hall, Leave It to Charlie, Tales of the Unexpected, The Wind in the Willows, First of the Summer Wine en Oh Mr. Toad. Hij speelde in Last of the Summer Wine tot 2010. Peter Sallis is 96 jaar geworden, R.I.P.

  Roger Smith
  - Acteur Roger Smith is zondag 4 juni overleden in Sherman Oaks. Smith (foto) was 50 jaar getrouwd met actrice Ann-Margret (Scarlett). Smith speelde in vele films en series waaronder 77 Sunset Strip, Father Knows Best en Mister Roberts. Roger Smith wordt overleefd door zijn vrouw, dochter en twee zonen uit een eerder huwelijk. Roger LaVerne Smith is 84 jaar geworden, R.I.P.

  Prijsvragen
  Antwoorden prijsvraag week 22
  - Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

  * Divorce (2016)
  Vraag: Wie is de oorspronkelijke bedenker van Divorce (2016), waarop deze serie slechts losjes gebaseerd is?
  Antwoord: Linda de Mol

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juni.

  -Maandag 12 juni
  21.00 – Jill & Jessa: Counting On – Seizoen 4 (TLC)

  -Woensdag 14 juni
  21.00 – Alaskan Bush People – Seizoen 6 (Discovery Channel) was 6 juni

  -Donderdag 16 juni:
  00.00 – Twisted (2013) – Seizoen 1 en 2 (Videoland)
  21.00 - Flip or Flop - Seizoen 8 (HGTV)

  -Vrijdag 16 juni
  00.00 – Winners & Losers – Seizoen 3 t/m 5 (Videoland)

  * Wist je Dat?:
  -Matthew Perry nachtmerries heeft van Friends. Het was al onwaarschijnlijk dat er een Friends-reünie zou komen, maar nu lijkt dat onmogelijk. Perry krijgt al nachtmerries als hij aan een reünie denkt. Perry, die in Friends Chandler Bing speelde, vertelde: “Ik heb een terugkerende nachtmerrie - en dat is geen grap. Ik droom regelmatig dat we weer Friends doen en dat het niemand iets kan schelen. We maken een hele show, een comeback en niemand kijkt. Dus als ik gevraagd wordt, zeg ik nee. We zijn geëindigd op het hoogtepunt, daar kunnen we nooit meer overheen. Dus waarom zouden we het nog een keer doen?” Hiermee lijkt de droom van de vele Friends-fans in duigen te vallen. Geen Friends reünie.

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Matthew Perry

  Leuk?
  1
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst