Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
2
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 50

Inhoud

  Weekoverzicht van 12 december tot en met 18 december

  * Weetjes:
  -Het tweede seizoen van Westworld zal pas in 2018 van start gaan, maar de showrunners van de best bekeken serie van HBO willen nu al wat vertellen over dat tweede seizoen. Het tweede seizoen zal eerst de volledige ervaring van een gewone gast in het park uit de doeken doen, om vervolgens pas terug te keren naar de laatste momenten van de finale. Dat zou een paar grote vragen moeten beantwoorden over hoe gasten het park ervaren, iets waar nog weinig duidelijkheid over is, aangezien de serie bovenal draait om de hosts. Jonathan Nolan legt uit: “Het voelde niet passend om teveel tijd te besteden aan het laten zien van hoe irreëel deze plek is, want de hosts geloven erin, tot dat gruwelijke moment waarop ze geloven dat het een kunstmatige wereld is. Dus we wilden er niet door opgehouden worden. We zullen komend seizoen wat meer tijd besteden aan die aspecten van het park, laten zien hoe het is voor de gasten, voordat de chaos begint.”


  Algemeen Serienieuws
  How I Met Your Father
  - Het zijn nog slechts geruchten en niemand weet nog wanneer of bij wie de pilot uitgezonden gaat worden, maar er schijnt gewerkt te worden aan een spin-off van de komedieserie How I Met Your Mother. Dit nieuws is des te meer opmerkelijk omdat men al eens geprobeerd heeft om een spin-off van How I Met Your Mother te maken, How I Met Your Dad. Dit project werd al na één aflevering afgeblazen. How I Met Your Mother ging in 2005 in première en de laatste aflevering van seizoen negen werd in 2014 uitgezonden. MijnSerie houdt je op de hoogte.

  Datums Series
  Fortitude
  - Het tweede seizoen van de Britse misdaadserie Fortitude gaat op 26 januari 2017 van start bij Sky Atlantic.

  Sneaky Pete
  - Amazon heeft een premièredatum aangekondigd voor de nieuwe dramaserie Sneaky Pete. Op 13 januari 2017 gaat het eerste seizoen in première bij Amazon.

  Underground
  - Het tweede seizoen van de WGN America dramaserie Underground gaat op 8 maart 2017 van start.

  VICE
  - HBO heeft bevestigd dat de documentaireserie VICE inderdaad een vijfde seizoen gaat krijgen. Dat vijfde seizoen krijgt 30 afleveringen en zal op 24 februari 2017 van start gaan.

  Gecancelde Series
  Impastor
  - TV Land heeft besloten om er geen derde seizoen aan vast te plakken. De komedieserie Impastor is gecanceld na twee seizoenen. Er is niet bekend gemaakt waarom de serie Impastor is gecanceld.

  Marco Polo
  - Netflix heeft besloten om niet verder te gaan met de serie Marco Polo. Het tweede seizoen gaat nu de boeken in als het allerlaatste seizoen.

  Salem
  - WGN America heeft de serie Salem gecanceld. Op 18 januari 2017 zal de allerlaatste aflevering worden uitgezonden. Via Twitter worden alle heidenen bedankt voor het kijken naar het seizoen van de heks.

  Nieuwe Series
  Glare
  - HBO heeft op dit moment nog maar twee grote hitseries op de lijst staan: Game of Thrones en The Leftovers (Westworld gaat pas in 2018 weer van start). Met Glare hopen ze er nog eentje bij te krijgen voor 2017. De serie Glare is een ruimtedrama van J.J. Abrams’ Bad Robot. Helaas is er niet veel bekend over Glare, behalve dat het een verhaal zal vertellen over de kolonisatie van een andere planeet. Javier Gullón is verantwoordelijk voor het script en hij zal uitvoerend producent zijn. We weten na de pilot of Glare ook in productie gaat worden genomen. Wordt vervolgd.

  Today Will Be Different
  - Er komt een nieuwe serie gebaseerd op Maria Semple's bestseller 'Today Will Be Different'. En daarin gaat Julia Roberts (foto) haar televisiedebuut maken. Today Will Be Different behandelt een dag uit het leven van Eleanor Flood (Roberts). Het gaat niet zo lekker met Eleanor en op een dag besluit ze dat ze alles gaat aanpakken wat haar dwars zit. Maar ze komt nogal wat obstakels tegen in de vorm van haar zoon, haar man en een collega die allemaal samen lijken te spannen om haar plan te laten mislukken.


  Vernieuwde Series
  Haters Back Off
  - Netflix heeft aangekondigd dat de komedieserie Haters Back Off een tweede seizoen gaat krijgen. Het tweede seizoen van Haters Back Off zal in 2017 van start gaan bij Netflix.

  My 600-lb Life
  - TLC heeft besloten om My 600-lb Life te vernieuwen met een zesde seizoen. Het vijfde seizoen van de realityserie start op 4 januari 2017.

  Not Going Out
  - De BBC One komedieserie Not Going Out is vernieuwd met een negende en tiende seizoen. Het achtste seizoen gaat op 13 januari 2017 van start.

  Shameless (US)
  - Showtime heeft de dramedy Shameless (US) vernieuwd met een achtste seizoen. De opnames van het achste seizoen van Shameless (US) starten in mei 2017 om in het najaar van 2017 uitgezonden te gaan worden. Emmy Rossum heeft dit nieuws wereldkundig gemaakt via Twitter.

  Stan Against Evil
  - De horror-komedie Stan Against Evil krijgt een tweede seizoen. IFC heeft besloten na goede recensies en sterke kijkcijfers om de serie te vernieuwen voor 2017.

  TBS
  - De nieuwe komedieseries People of Earth en Search Party (2016) zijn beide vernieuwd met een tweede seizoen door TBS. Beide series krijgen tien afleveringen en zullen in de herfst van 2017 van start gaan.


  Afleveringen
  ABC
  - Het ziet er goed uit voor zes komedies van ABC. Black-ish en The Goldbergs (2013) krijgen er twee afleveringen bij, dat brengt het totaal aantal afleveringen van deze series op 24. American Housewife, Speechless, Fresh off The Boat en The Middle krijgen elk één aflevering extra wat hun totaal op 23 afleveringen brengt. Dit is een stem van vertrouwen van ABC in deze komedies en deze zullen dus waarschijnlijk allemaal vernieuwd gaan worden binnenkort. Wordt vervolgd.

  Still Star-Crossed
  - We kunnen nog steeds niet vertellen wanneer de serie Still Star-Crossed in première gaat, maar het gaat zeker zeven afleveringen krijgen. Still Star-Crossed gaat over hoe het leven verloopt van de families van Romeo en Julia, de Montagues en de Capulets, na het tragische einde van de jonge geliefden. MijnSerie houdt je uiteraard op de hoogte.

  Casting Nieuws
  Doctor Who
  - Peter Capaldi (foto) is er nog niet zeker van dat hij terug gaat keren als Doctor Who. Capaldi vertelt in een interview met Wales Online dat hij nog steeds geen keuze heeft gemaakt: “Ze hebben me gevraagd te blijven, maar ik heb nog geen keuze gemaakt. Vooral omdat ik die keuze nog niet hoef te maken. Ik probeer het te vermijden. Doctor Who vergt veel tijd, maar is fijn om te zien. Het is speciaal en ik heb het geluk om in contact te staan met voorgaande Doctors en we zijn het er allemaal mee eens dat het buitengewoon is om in deze positie te staan. Vertrekken is een zware positie, voor iedereen. Het was erg moeilijk voor Steven, dus ik stel het zo lang mogelijk uit.” Op 25 december 2016 zal de kerstspecial “The Return of Doctor Mysterio” worden uitgezonden.

  Star Trek: Discovery
  - En weer zijn er acteurs toegevoegd aan de bemanningsledenlijst van Star Trek: Discovery. Dit keer gaat het om drie Klingons. Chris Obi speelt de rol van T’Kuvma, een leider die de uiteenlopende Klingon-huizen wil verenigen. Shazad Latif is Kol, een protegé van T’Kuvma en een Klingon Commanding Officer. Tot slot hebben de makers nog Mary Chieffo gecast als L’Rell, de Battle Deck Commander van een Klingon-schip. En Sonequa Martin-Green (The Walking Dead) is toegevoegd aan de castinglijst als hoofdrolspeelster. Martin-Green (foto) zal een luitenant-generaal gaan spelen.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Stijper gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

  Showtime, aflevering 32
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Schieten, tieten en bandieten
  - Jenny Veerman heeft weer een column geschreven. Klik hier om de nieuwste column te lezen.


  Kijkcijfers
  The Grand Tour (2016)
  - Game of Thrones is niet langer de meest illegaal gedownloade programma. The Grand Tour (2016) heeft deze dubieuze titel overgenomen.

  Week 49
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 5 december tot en met 11 december.

  MijnSerie
  Recensies
  - Bijna iedere dag worden er fantastische recensies gepubliceerd, ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te kunnen lezen en wie weet kun je misschien nog een serie toevoegen of juist wegstrepen van je nog-te-kijken lijst.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Amazon
  - Amazon Prime Video is vanaf 14 december 2016 te zien in Nederland en België. Klik hier als je wilt weten hoeveel een abonnement gaat kosten.

  Facebook
  - Volgens de Hollywood Reporter is Facebook in gesprek met producenten om series te gaan maken. Ricky van Veen, hoofd wereldwijde creatieve strategie bij Facebook, vertelt: “Eerder dit jaar zijn we begonnen met de uitrol van de videotab, een plek voor video’s op Facebook. Ons doel is een ecosysteem te lanceren waarin partnerinhoud geplaatst wordt onder die tab, dus verkennen we de mogelijkheid om videocontent, waaronder originele inhoud, te plaatsen. Dat kan gebruik maken van de mobiele en sociale interactie die zo uniek is aan Facebook.” Hiermee lijkt het erop dat Facebook YouTube achterna gaat, die inmiddels ook eigen series (content) maakt.

  Nominaties en Prijzen
  Critic’s Choice Television Awards
  - Op 11 december zijn voor de zevende keer de Critic’s Choice Television Awards uitgereikt. Klik hier om te lezen wie er gewonnen hebben.

  Golden Globe Awards
  Op 12 december zijn de nominaties van de Golden Globe Awards bekend gemaakt. Klik hier om te lezen wie er genomineerd zijn.

  Overlijdensberichten
  Alan Thicke
  - Klik hier om meer te lezen over het plotselinge overlijden van Alan Thicke.

  Joseph Mascolo
  - Acteur Joseph Mascolo is 7 december 2016 overleden aan de gevolgen van Alzheimer. Mascolo speelde veel in soapseries waaronder Santa Barbara en The Bold and the Beautiful. Ook speelde hij in series als General Hospital, Baretta, Hill Street Blues en Hunter. Maar tot aan 2016 speelde hij de rol van Stefano Dimera in de soapserie Days of Our Lives, deze rol speelde hij al sinds 1982. Mascolo wordt overleefd door zijn vrouw. Joseph Mascolo is 87 jaar geworden.

  Prijsvragen
  - Tot 19 december kun je kans maken op de onderstaande series:
  Fear The Walking Dead
  - Klik hier om kans te maken op het tweede seizoen van Fear The Walking Dead.

  iZombie
  - Klik hier om kans te maken op het eerste seizoen van iZombie.

  - Tot 21 december kun je kans maken op de onderstaande series:
  Nobel
  - Klik hier om kans te maken op het eerste seizoen van Nobel.

  - Tot 23 december kun je kans maken op de onderstaande series:
  Mr. Robot
  - Klik hier om kans te maken op het tweede seizoen van Mr. Robot.

  Antwoorden prijsvragen week 49
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * Blindspot
  Vraag: Met welke van onderstaande films wordt Blindspot het meest vergeleken?
  Antwoord: Memento

  * Falling Skies
  Vraag: Waar bevindt de Espheni Power Core zich?
  Antwoord: Op de maan

  * Tjockare an vatten (Thicker Than Water).
  Vraag: De scenarist van Thicker Than Water heeft ook gewerkt voor een andere bekende Scandinavische serie. Welke serie is dat?
  Antwoord: Wallander

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van december.

  -Maandag 19 december:
  20.00 – Love & Hip Hop: Atlanta – Seizoen 6 (VH1)
  21.00 – K.Michelle: My Life – Seizoen 3 (VH1)
  21.00 – Last Tango In Halifax – Seizoen 4 (BBC One)

  -Woensdag 21 december:
  21.00 – Undercover Boss (US) – Seizoen 8 (CBS)

  -Vrijdag 23 december:
  14.10 – Father Brown (2013) – Seizoen 5 (BBC One)

  * Wist je Dat?:
  -Ed Harris zal terugkeren in het tweede seizoen van Westworld. Harris gaat met zijn karakter The Man in Black in extreme modus, hij vertelt: “Ik denk dat het meer gaat over zijn welwillendheid om het spel in een extreme modus te spelen. Hij wil achterhalen waar het om gaat. Hij wil weten, als deze mensen dodelijk zijn, hoe hij daarmee om moet gaan. We gaan dat merken. Ik weet niet precies wat er gaat gebeuren in het tweede seizoen, maar ik weet zeker dat het heel erg spannend gaat worden.” Harris denkt ook dat zijn personage het heel spannend gaat vinden. “Hij is nu echt gelukkig, in dat kleine Mexicaanse dorpje en daarom vertelt hij Lawrence daar op zijn plek te zijn, met die grote glimlach op zijn gezicht, waarna hij tien mensen wegblaast. Hij was erg gelukkig op dat moment. Maar het wordt dieper. Het spel begint pas net.” Helaas moet de Westworld-fan tot 2018 wachten om te zien hoe spannend het gaat worden.

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Ed Harris als The Man in Black

  Leuk?
  4
  2
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Laatste nieuws

  Een acteur voegt zich bij de cast van Dead Ringers, gebaseerd op de gelijknamige film. De rol van briljante wetenschapper Tom is vervult.
  Vandaag, 12:00
  Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
  Vandaag, 11:03
  Amazon Prime Video heeft een nieuwe serie besteld. De serie is een bewerking van de gelijknamige bestseller van Neil Gaiman.
  Gisteren, 16:00
  Prijzen, er is al veel over gezegd en gezwegen, maar waar ik soms verbaasd over sta zijn de nominaties die zo overduidelijk ‘vreemd’ (bij een gebrek aan een ander woord) zijn dat mijn wenkbrauw ver omhooggaat, zelfs verder dan mijn haargrens.
  Gisteren, 15:00
  5
  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Unsere Mütter, unsere Väter. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
  Gisteren, 14:00
  2
  Netflix werkt aan The Night Agent, gebaseerd op de bestseller van Matthew Quirk. Shawn Ryan (S.W.A.T. (2017)) en Seth Gordon (Atypical) werken aan de serie.
  Gisteren, 11:00