Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

The Grand Tour (2016) verslaat Game of Thrones

Na een record te hebben behaald met de duurste openingsscène ooit en het best bekeken Amazon-programma ooit, heeft The Grand Tour (2016) weer een record te pakken. Het is wel een dubieuze want Amazon loopt daarmee veel geld mis. The Grand Tour is namelijk het meest illegaal gedownloade programma ooit. Behaalt Game of Thrones 4 miljoen download gemiddeld, The Grand Tour (2016) doet er meer dan 2 miljoen boven op met gemiddeld 6,3 miljoen illegale downloads voor de eerste drie afleveringen.

Na ontslagen te zijn bij Top Gear ging Jeremy Clarkson samen met Richard Hammond en James May werken bij Amazon. Daar kwam het nieuwe autoprogramma The Grand Tour (2016) uit. Het eerste seizoen van The Grand Tour (2016) is inmiddels vier afleveringen oud en trekt veel kijkers. Het programma is, samen met vele andere Amazon-series, deze maand wereldwijd te zien in meer dan 200 landen, waaronder ook Nederland.

Ga jij een abonnement nemen op Amazon Prime?


(VLnR) Richard Hammond, Jeremy Clarkson en James May
Vorige aflevering
Sand Job
Sand Job
05x03
Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_heplam
14 dec 2016 08:43 -
Mwah vind dit niet echt een serie dit is meer een reality informatie documentaire dus is totaal niet vergelijkbaar met Game of Thrones, snap sowieso niet de ophef rond dit trio maar dat zal wel aan mij liggen
Reageer
avatar_Mandy1966
14 dec 2016 10:18
Ben het met je eens, er staan op MijnSerie meer 'series' de er naar mijn mening niet echt thuis horen. Maar de definitie van een serie is de volgende: reeks tv-uitzendingen op verschillende tijdstippen die samen een geheel vormen.

Dus ja, daar hoort The Grand Tour (2016) ook bij. En alle realityprogramma's en kookprogramma's, talentenjachten etc etc.
Reageer
avatar_Dore
15 dec 2016 22:50
Ik ben het totaal niet eens met die definitie. Tv-programma's zijn absoluut geen serie. Dan kun je ook wel elke dag nieuws over Sesamstraat melden hier...
Maar goed dat is mijn mening en mocht ik gevraagd worden voor onbekende seriekijker zal ik dat ongenuanceerd weer melden ;-)
Reageer
avatar_ThomasNL92
16 dec 2016 01:44
Bijgewerkt op: 16 dec 2016 01:46
Denk dat het een eindeloze discussie gaat worden, maar het Nederlandse woordenboek is er duidelijk over en daarbij hoort ook ''The Grand Tour'' als serie. Tevens vind ik het wel een beetje flauwekul om zo een vergelijking/statistiek te posten van een realiteitsserie en een scriptserie....

Dat laatste stukje bedoelde ik niet jegens jou hoor @Mandy, maar ik zie meerdere netwerken dit soort fratsen uithalen deze tijd om maar meer viewers te krijgen.
Reageer
avatar_CC11
17 dec 2016 09:59
Bijgewerkt op: 17 dec 2016 10:00
@ Dore
Wat mij betreft heb je wel volkomen gelijk.
Want als we de definitie dan toch zo letterlijk moeten nemen zoals sommigen hier plegen te doen dan is elk programma dat "uit een opeenvolgende reeks bestaat met een centraal thema of met één of meer hoofdpersonen die in verschillende situaties optreden" een TV serie.
Als je het zo gaat interpreteren dan is ieder programma met meer dan één aflevering een TV-serie, of zowat 90% van alles dat op televisie komt...
Als er morgen iemand genoeg tijd en zin heeft om het op TVDB aan te maken kan je hier weldra elke dag de verschillende edities van het journaal en weerbericht afvinken...
Daar komt het dan eigenlijk op neer, want deze programma's hebben mijn inziens zeker meer recht en waarde dan pakweg een "Postcode loterij" of een "Lingo" om op deze website te staan...
Reageer
avatar_Mandy1966
16 dec 2016 09:53 -
@ThomasNL92, Voel me ook niet persoonlijk aangevallen. Ik schrijf het nieuws alleen en verzin het niet zelf;-)

@Dore, Als je het niet eens bent met de definitie kun je altijd nog het Nederlandse woordboek aanschrijven om het te laten veranderen. Het is niet iets wat ik zelf heb bedacht :-)
Reageer
avatar_Dore
17 dec 2016 10:42 -
Ik lees in een NL woordenboek de definitie dat een tv-serie een opeenvolgende reeks is waarin een verhaal wordt verteld.
Dan vallen er toch al een hoop programma's en shows die op deze site staan af.
Maar los van de definitie in het woordenboek is deze site volgens mij ook bedoelt voor tv-series (zoals Dallas, Breaking Bad etc) en niet voor tv-programma's, sport- en nieuwsprogramma's (zoals Wie is de Mol en studio voetbal).
Maar goed we leven in een vrij land en iedereen mag zijn mening hebben. Al vind ik het wel raar dat cc11 en ik minnetjes krijgen voor onze mening ;-)
Reageer
The Grand Tour (2016)