Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, aflevering 32

Showtime, aflevering 32

"It's Showtime everybody. Showtime"

The Crown

Eén van de meest geprezen series van 2016, en terecht. De aankleding, de acteurs, de dialogen en de beelden zijn werkelijk fantastisch te noemen. Deze serie hoort thuis in de top 3 van beste nieuwe series van 2016, daar kan geen twijfel over zijn.

De Crown laat in het eerste seizoen de begin jaren van Koningin Elizabeth II zien. We zien hoe zij haar vader opvolgt en vervolgens volgen we haar moeilijke reis om Koningin van Groot Brittannië te worden. Had ik in de begin jaren nog te doen met de jonge vorstin, aan het eind van seizoen één had ik dat niet meer. Ik had eerder te doen met haar familieleden, man Prins Phillip, kinderen Charles en Anne en zuster Margret.

Want de jonge Koningin neemt beslissingen in het belang van wie eigenlijk? Niet die van haar familie. En ze laat zich leiden door zeer slechte raadgevers. Ik snapte aan het eind ook waarom Elizabeth II is zoals we haar nu kennen. Want Elizabeth maakt beloftes die ze niet kan of wil nakomen en dat schaadt haar familie op een zeer ernstige manier. Elizabeth, gespeeld door Claire Foy, zie je groeien in haar rol. Zelfs haar stem/taal verandert in de loop van de afleveringen.

De cast is werkelijk fantastisch maar alle lof gaat uit naar John Lithgow die Churchill tot leven wekt. Zijn stem, gebaren, manier van lopen is zoals ik het herinner uit de geschiedenislessen en documentaires die ik heb gezien. Zoals het er nu uitziet krijgt The Crown nog vijf seizoen erbij zodat de zestig jaar regeringsperiode helemaal zal worden verfilmd. Ik verheug me in ieder geval op het tweede seizoen.

Dit was de radiocolumn, Peter en ik hebben ook nog veel nieuws besproken tijdens Ochtend Oostrom, wat voor nieuws hoor je in het fragment hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben gedraaid en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

De plaat van de week is Lisa - Halelujah

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten