Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 47

Inhoud

  Weekoverzicht van 21 november tot en met 27 november

  * Weetjes:
  -Er is een nieuwe trend aan het ontstaan in serieland. Het gebruik van het woord 'cancelen' wordt vervangen door allerlei andere bewoordingen die in feite hetzelfde betekenen. De meest gebruikte is ‘er is gesneden in het aantal afleveringen.’ Maar ook; ‘de niet ingeplande afleveringen worden op een latere datum uitgezonden’, ‘de overgebleven afleveringen worden uitgezonden op Hulu’. En dan is er ook nog; ‘eigenlijk…de serie is gecanceld’. Al komt die laatste steeds minder vaak voor. Maar alle voorgaande zinnen betekenen eigenlijk maar één ding, de serie is gecanceld en is/wordt binnenkort begraven op de begraafplaats van gecancelde series.


  Algemeen Serienieuws
  The Grand Tour (2016)
  - Jeff Bezos, CEO Amazon, heeft verklaard dat The Grand Tour (2016) nog duurder is uitgevallen. Hij noemde de deal met de drie presentatoren ‘heel, heel, heel duur.’ Op dit moment wordt er een bedrag gefluisterd van 160 miljoen dollar, maar dat zou wel eens veel meer kunnen zijn. Volgens Netflix Content Chief Ted Sarandos is het bedrag veel meer: “160 miljoen dollar is een onderschat bedrag, het is ongeveer een kwart miljard dollar.” Netflix kan dat weten want zij zenden in grote delen van de wereld Top Gear uit, de voorganger uit van The Grand Tour (2016). En The Grand Tour (2016) doet het helemaal niet slecht, op dit moment is het de meest gestreamde show van Amazon ooit.

  Twin Peaks
  - Voor de serieliefhebber die de eerste twee seizoenen van de cultserie Twin Peaks nog niet hebben gezien is er goed nieuws. Vanaf 26 december zal Showtime de serie opnieuw gaan uitzenden via Showtime streaming service, Showtime On Demand and Showtime Anytime.

  Datums Series
  December
  - Welke series starten wanneer in december en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, welke kabelzender of welke streamingdienst? We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn van 21 november tot en met 26 december.

  Gecancelde Series
  Pure Genius
  - CBS heeft besloten om het slechts bij één seizoen te laten. Pure Genius krijgt niet meer afleveringen dan de huidige dertien. De medische dramaserie die eerst Bunker Hill als titel had heeft niet genoeg kijkcijfers en ook de reacties waren op zijn zachts gezegd niet mild. Pure Genius zal dus binnenkort ten grave worden gedragen naar het kerkhof van gecancelde series.

  Nieuwe Series
  Salamander
  - ABC gaat een Amerikaanse versie maken van de Belgische serie Salamander. ABC heeft de rechten aangekocht van de serie die al sinds 2012 te zien is op de Belgische televisie. De Belgische versie van Salamander gaat over een rechercheur van de oude stempel Paul Gerardi (Filip Peeters), wiens onderzoek naar een verdachte bankoverval hem het doelwit maakt van zowel criminelen als de autoriteiten. De remake van ABC gaat iets afwijken van dat gegeven. Het zal gaan over een briljante ingenieur die een sceptische FBI-therapeute inhuurt om een mysterieuze bankovervaller op te sporen. Dit leidt tot een spoor van chantage dat gelinkt is aan een groter complot.

  The Book of Strange New Things
  - The Book of Strange New Things is de nieuwe serie bij Amazon. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Fabert. In de pilot volgen we een priester die de ruimte wordt ingestuurd om op zoek te gaan naar een nieuwe kolonie. Wat hij vindt zorgt er niet alleen voor dat zijn geloof danig wordt op de proef gesteld, maar daarnaast komt ook het leven zoals wij dit op vandaag kennen in het gedrang. Anil Kapoor is gecast voor een rol in de pilot. Kapoor (24) zal Vikram Danesh, het hoofd van een basis op Oasis, gaan spelen. Matt Charman zal niet alleen uitvoerend producent zijn, samen met Andy Harries en Lila Rawlings, maar is ook verantwoordelijk voor het script van de pilot.

  Overzicht nieuwe series december
  - In december komen er weer nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, klik hier om de lijst te bekijken.

  Vernieuwde Series
  Call the Midwife
  - De vroedvrouwen uit het Londense East End krijgen het druk. De serie Call the Midwife is vernieuwd met een zevende, achtste en negende seizoen. Deze seizoenen zorgen ervoor dat de nonnen en de vroedvrouwen in het midden van de jaren 60 terecht zullen komen.

  Dirk Gently's Holistic Detective Agency
  - BBC American heeft aangekondigd dat ze de komedieserie Dirk Gently's Holistic Detective Agency hebben vernieuwd met een tweede seizoen.

  The Adventures of Puss in Boots
  - Netflix heeft de animatieserie The Adventures of Puss in Boots vernieuwd met een vierde seizoen. Het vierde seizoen van de kat uit de animatiefilms van Dreamworks Shrek zal vanaf 16 december te streamen zijn bij de streamingdienst.

  Worst Cooks in America
  - Food Network heeft aangekondigd dat het voedsel/spelprogramma Worst Cooks in America vernieuwd is met een tiende seizoen. Het tiende seizoen zal vanaf 1 januari 2017 te zien zijn bij Food Network.

  Afleveringen
  Scorpion
  - In navolging van Elementary heeft CBS ook de misdaadserie Scorpion verlengd. Maar Scorpion krijgt slechts één aflevering meer, wat het totaal brengt op 25 afleveringen voor het derde seizoen. De fans kunnen dus optimistisch zijn over een eventueel vierde seizoen voor Scorpion.

  Casting Nieuws
  Gotham
  - James Remar zal zich gaan voegen bij de cast van Gotham. Remar (Dexter) zal Frank Gordon gaan spelen, de oom van Jim Gordon. Dit staat er als officiële omschrijving van Frank Gordon; ‘Frank is een meester in het bespelen van twee werelden. Bovendien weet hij precies hoe een geheim te bewaren.’ Frank liet de Gordons al snel in de steek op het ogenblik dat Jim's vader kwam te sterven in een auto-ongeval. Inmiddels is het al 25 jaar geleden dat hij voor het laatst zijn neef zag, maar nu is hij helemaal terug om de band op te pikken.

  Penoza
  - Sonja Silva (Lotte) gaat weer acteren. Ze gaat een rol spelen in het vijfde seizoen van Penoza. Sonja speelt in Penoza het gloednieuwe personage Amanda, de scharrel van de gevreesde huurmoordenaar Berry Reitens (Loek Peters). Het is niet bekend in hoeveel afleveringen Silva zal gaan spelen.

  Star Trek: Discovery
  - Star Trek: Discovery heeft zijn eerste bemanningslid aan boord gehaald. Michelle Yeoh (foto, Crouncing Tiger, Hidden Dragon) zal naar alle waarschijnlijkheid een Lieutenant Commander gaan spelen. Producent Nicholas Meyer zei: “Ik weet dat Michelle Yeoh in de serie zit.” Als alles volgens plan verloopt is Star Trek: Discovery vanaf mei 2017 te zien op CBS All Access en een dag later in 188 landen op Netflix.

  Columns
  Showtime, aflevering 29
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Week 46
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 14 november tot en met 20 november.

  MijnSerie
  Recensies
  - Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te kunnen lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen
  - Wist je dat jij als MijnSerie-lezer zelf series kan toevoegen? Klik hier als de door jou gezochte serie nog ontbreekt en voeg het toe aan de database. Ook kun je als je een foutje ziet in de content van een serie het zelf wijzigen. Onder info op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen, maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Videoland
  - Download to Go is het nieuwste bij Videoland: kijken zonder internetverbinding. Vanaf nu kun je de serie/film thuis downloaden om het vervolgens op je telefoon, tablet, iPhone of iPad af te spelen zonder aan je kostbare MB’s te komen. Onder andere Zwarte Tulp, The Young Pope en Nieuwe Tijden kun je onderweg kijken zonder dat het je MB’s kost. Het werkt vrij eenvoudig; klik op de aangegeven downloadknop en de serie wordt automatisch gedownload.

  Nominaties en Prijzen
  People’s Choice Award
  - De nominaties voor de 43ste People’s Choice Awards zijn bekend gemaakt. Klik hier om te lezen welke serie/acteur/actrice genomineerd zijn.

  Overlijdensberichten
  Florence Henderson
  - Actrice Florence Henderson (foto), die vooral bekend werd als de opgewekte moeder Carol Brady uit de serie The Brady Bunch, is donderdagavond overleden in Los Angeles in bijzijn van familie en vrienden. Maar Henderson was ook te zien in series als The Muppet Show, The Love Boat, Murder, She Wrote, Roseanne, Ellen en Ally McBeal. Haar laatste televisieoptreden was in 2016 in K.C. Undercover en The Eleventh. Henderson wordt overleefd door haar vier kinderen. Florence Agnes Henderson is 82 jaar geworden, R.I.P.

  Prijsvragen
  Antwoorden prijsvragen week 46
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * 11.22.63
  Vraag: Op 22 november 1963 is John F. Kennedy vermoord door Lee Harvey Oswald. In welke stad is hij vermoord?
  Antwoord: Dallas, Texas

  * The Big Bang Theory
  Vraag: Welke van onderstaande thema's maakt geen onderdeel uit van de thema-avonden van Sheldon, Leonard en de rest?
  Antwoord: Terrible Toothpick Tuesday

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Fear The Walking Dead: Passage Part 6
  Video on youtube



  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van november.
  -Dinsdag 29 november:
  21.00 – Dance Moms – Seizoen 7 (Lifetime)
  21.00 – Fixer Upper – Seizoen 4 (HGTV)
  22.00 - Leah Remini: Scientology and the Aftermath – Serie première (A&E)

  -Woensdag 30 november
  03.00 – How The Universe Works – Seizoen 5 (Discovery Channel)

  * Wist je Dat?:
  -Vin Diesel heel graag Black Bolt wil spelen maar het waarschijnlijk niet gaat doen? Het is al jaren bekend dat Vin Diesel heel graag de rol wil spelen van Black Bolt uit de strips The Inhumans. Marvel komt binnenkort met een serie over deze superhelden. ABC, Marvel en IMAX gaan samenwerken in dit ambitieuze project. Maar regisseur James Gunn liet weten dat Vin Diesel waarschijnlijk niet in de serie zal gaan spelen. “The Inhumans wordt een televisieshow. Tenzij Vin er financieel enorm op achteruit wil gaan en een televisieshow wil maken lijkt het mij erg onwaarschijnlijk," aldus de regisseur. Maar er kan nog van alles gebeuren, dus zeg nooit nooit. The Inhumans zullen in 2017 in première gaan met een achtdelig eerste seizoen. MijnSerie houdt je op de hoogte.

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Vin Diesel

  Leuk?
  3
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst