Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 16

Inhoud

  Weekoverzicht van 18 april tot en met 24 april.

  ’And now for something completely different.’: Na meer dan een jaar van het schrijven van het weekoverzicht wil ik mijn intro en extro iets anders gaan aanpakken. Vanaf nu begin ik het weekoverzicht met ‘Weetjes’ en eindig ik het weekoverzicht met ‘Wist je Dat?’. ‘Weetjes’ en ‘Wist je Dat?’ zal nieuws bevatten over respectievelijk series en personen die niet echt nieuwswaardig zijn maar voor de fan gewoon leuk om te weten.

  * Weetjes:
  - HBO ziet op dit moment geen brood in een spin-off van Game of Thrones. Maar schrijver R.R. Martin heeft daar andere ideeën over: “Er is bepaald geen gebrek aan materiaal. Elke aflevering van The Naked City – een van de televisieseries die ik als kind keek – eindigde met een voice-over: ‘Er zijn acht miljoen verhalen in de naakte stad. Dit was er een van’. En er zijn ook acht miljoen verhalen in Westeros… en zelfs nog meer in Essos en de landen daar voorbij. Een hele wereld vol verhalen, die erop wachten verteld te worden… als HBO ten minste interesse heeft.”


  Algemeen Serienieuws
  Secret & Lies (US)
  - ABC heeft deze zomer geen ruimte in het schema voor het tweede seizoen van de misdaad dramaserie Secret & Lies (US). De exacte datum is niet bekend gemaakt maar het zal ergens in het najaar van 2016 van start gaan.

  Unbreakable Kimmy Schmidt
  - Sinds 15 april is het tweede seizoen van de komedie Unbreakable Kimmy Schmidt te zien bij Netflix. De Netflix Original is ook al vernieuwd met een derde seizoen, maar er is een kink in de kabel voor dat derde seizoen. De opnames zullen later dan normaal van start gaan, waardoor ook de startdatum verschoven gaat worden. Hoofdrolspeelster Ellie Kemper is namelijk zwanger. Tina Fey (schrijver) zei: “Normaliter begint het schrijven in juni. Maar dit jaar beginnen we in augustus en starten de opnames in november. We zullen waarschijnlijk tegen het einde van de volgende mei {2017} terugkomen met het derde seizoen.”

  Datums Series
  Aquarius
  - Het tweede seizoen van Aquarius krijgt een goed begin, twee uur lang en geen reclames tussen door, op 16 juni tussen 21.00 en 23.00 uur bij NBC.

  Ballers
  - Dwayne Johnson zal op 17 juli terugkeren bij HBO met het tweede seizoen van de sportkomedie Ballers.

  FX
  - FX heeft de startdatums van twee series aangekondigd. Op donderdag 30 juni keert de komedie Sex&Drugs&Rock&Roll terug met een tweede seizoen en de dramaserie Tyrant komt op woensdag 6 juli terug met een derde seizoen.


  Mistresses (US)
  - ABC heeft aangekondigd dat het vierde seizoen van Mistresses (US) op 30 mei van start zal gaan.

  Mr. Robot
  - “Er is nog werk aan de winkel, vriend.” Het tweede seizoen van de dramaserie Mr. Robot zal op 13 juli van start gaan bij USA Network.

  Peaky Blinders
  - BBC Two heeft aangekondigd dat het derde seizoen van de misdaad dramaserie Peaky Blinders op 5 mei van start zal gaan.

  Queen of the South
  - USA Network heeft eindelijk de premièredatum van de nieuwe actieserie Queen of the South bekend gemaakt. Op 21 juni zal de Queenpin verrijzen en jij kan daar getuige van zijn.

  Zwarte Tulp
  - Videoland heeft aangekondigd dat het tweede seizoen vanaf 6 mei exclusief te zien is op Videoland. Eind 2016 zal het tweede seizoen te zien zijn bij RTL 4. De nieuwe spelers stellen zich hieronder aan je voor.


  Gecancelde Series
  Dickensian
  - BBC One heeft de dramaserie Dickensian gecanceld na slechts één seizoen. Volgens een verklaring van de BBC is het een moeilijk besluit geweest maar ze wilden meer ruimte maken voor andere series.

  Scott & Bailey
  - ITV heeft besloten dat er geen zesde seizoen gaat komen van de politiedramaserie Scott & Bailey. Het is een wederzijds overeengekomen besluit door alle partijen, dat vertelde ITV aan RadioTimes.

  Vernieuwde Series
  Alone
  - Op 21 april gaat het tweede seizoen van start. History Channel heeft blijkbaar vertrouwen in de overleving-hit serie Alone want de reality serie is vernieuwd met een derde seizoen.

  Fear The Walking Dead
  - AMC heeft nu al Fear The Walking Dead vernieuwd met een derde seizoen. NOTE: “Charlie Collier, voorzitter van AMC, SundanceTV en AMC Studios vertelde het volgende: “Wat Dave Erickson en Robert Kirkman bedacht hebben met ‘Fear The Walking Dead’ is bewonderenswaardig. Door de ogen van onze personages zien we hoe Los Angeles in elkaar stort, en te zien hoe iedereen beslissingen maakt en probeert de regels van de nieuwe wereld uit te vogelen – is verfrissend, eng en meeslepend en we zijn allemaal in voor het ritje. Zoals Victor Strand al zei, ‘De enige manier om te overleven in een gekke wereld, is door de gekte te omarmen.’ We bedanken de miljoenen fans voor het omarmen van deze gekke wereld en kijken ernaar uit om naar de toekomst te zeilen.”

  HBO
  - HBO heeft nu al aangekondigd dat Game of Thrones, Veep en Silicon Valley vernieuwd zijn met respectievelijk een zevende, zesde en vierde seizoen.

  The Shannara Chronicles
  - Voor de fans is er eindelijk zekerheid. MTV heeft aangekondigd dat de fantasy serie The Shannara Chronicles een tweede seizoen gaat krijgen.

  Casting Nieuws
  Castle
  - Nathan Fillion verbreekt de stilte. Na het bericht dat Stana Katic niet zal worden gevraagd voor een mogelijk negende seizoen van Castle door ABC heeft hoofdrolspeler Fillion een bericht op twitter over dit bericht de wereld ingezonden.

  Doctor Who
  - Zaterdag tijdens de halve finale van de FA Cup voetbalwedstrijd Everton vs Manchester United (de wedstrijd is gewonnen door Manchester United met 1-2), is bekend gemaakt wie de nieuwe compagnon wordt van Doctor Who (Peter Capaldi). De opvolger van Jenna Coleman wordt Pearl Mackie (Doctors). Mackie zal Bill gaan spelen vanaf de eerste aflevering van het tiende seizoen die in 2017 van start zal gaan.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we tweemaalh gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

  Showtime, aflevering 1
  - Deze week was het tijd voor de allereerste Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.

  Kijkcijfers
  Week 15
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 11 april tot en met 17 april.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Amazon
  - Amazon gaat de concurrentie aan met Netflix. Prime Video zal beschikbaar zijn voor mensen die maandelijks $ 8,99 neer willen tellen voor de streamingdienst van Amazon. Ook Amazon heeft een exclusieve content, denk aan Doctor Who, The Man in the High Castle en Gear Knobs, de nieuwe Top Gear. Ook zullen er films en series offline te bekijken zijn. Helaas is de dienst voorlopig alleen in Amerika beschikbaar.

  Overlijdensberichten
  Cox Habbema
  - Actrice en theaterregisseur Cox Habbema is 18 april overleden. Habbema werkte aan diverse series en films in Nederland en Duitsland mee. Van 1986 tot 1996 was zij ook directeur van de Stadsschouwburg in Amsterdam. Ze was onder andere te zien in Medisch Centrum West en Het Glazen Huis. Cox Habbema is 72 jaar geworden, R.I.P.

  Doris Roberts
  - Op zondag 17 april is Doris Roberts, bekend van onder andere Everybody Loves Raymond, in Los Angeles op 90-jarige leeftijd overleden, R.I.P.

  Prijsvragen
  - Tot 28 april kun je kans maken op de onderstaande series:
  Penny Dreadful
  - Klik hier om kans te maken op het tweede seizoen van Penny Dreadful.

  Beauty and the Beast
  - Klik hier om kans te maken op het tweede seizoen van Beauty and the Beast.

  Antwoorden prijsvragen week 15
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * The Flash (2014)
  Vraag: Een ongeval bij STAR labs veroorzaakte een wolk van energie die Barry en vele anderen super menselijke krachten bezorgde. Hoe lang lag Barry in coma na het in contact komen met de energie wolk?
  Antwoord: 9 maanden

  *Banshee
  Vraag: In de aflevering 'A Fixer of Sorts' van Banshee seizoen 3 is een bloederig gevecht gaande in een auto. Tussen wie speelt dit gevecht zich af?
  Antwoord: Clay Burton en Nola Longshadow

  * Rizzoli & Isles
  Vraag: In de finale van seizoen 5 probeert Maura, Jack te overtuigen niet zijn nieuwe baan te nemen. Wat is de reden die Maura hem geeft om te blijven?
  Antwoord: Hun dochter

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Person of Interest
  - Op 3 mei begint het allerlaatste hoofdstuk van Person of Interest. CBS heeft alvast een voorproefje vrijgegeven.


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van april.

  -27 april:
  House Rules (AU) – Seizoen 4 (Seven Network)

  * Wist je Dat?:
  - Peter Capaldi (Doctor Who) perse een vrouw wilde als compagnon, hij was bang dat een man in de actiescènes de overhand zou krijgen.
  - Michelle Obama, de First Lady, in mei te zien zal zijn in een aflevering van NCIS (2003). Waardoor NCIS (2003) een primeur heeft; Het is de eerste serie die binnenin het Witte Huis heeft gefilmd. Note: The West Wing heeft alleen buiten mogen filmen.
  - Prince Rogers Nelson eigenlijk basketballer wilde worden.


  -Sarlottje bedankt voor de tip. Heb jij een tip (ook voor Weetjes of Wist je dat), mail ze.

  Met overzichtelijke paarse groet

  Mandy


  R.I.P. Prince
  Leuk?
  4
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (2)

  avatar_sarlottje
  25 apr 2016 14:45 -
  Graag gedaan :)
  Reageer
  avatar_CC11
  25 apr 2016 15:52 -
  Ik ga van deze week enkel onthouden dat Peaky Blinders en Tyrant terug beginnen :-)
  Reageer