Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 15

Inhoud

  Geen enkel nieuws zo Nederlands als, “wordt het nou lenteweer of niet?” Ja en nee, het is lente maar het weer werkt alleen niet mee. Tja, we wonen per slot van rekening in Nederland. Het weer is nog steeds het gesprek van de dag. Maar niet voor de seriefanaat, die wil liever weten of er nieuws is over zijn/haar favoriete serie. Of je favoriete serie er bij zit weet ik niet, maar het is wel een vol weekoverzicht van 11 april tot en met 17 april.

  Algemeen Serienieuws
  Game of Thrones
  - Het zou wel eens slecht nieuws kunnen zijn voor de fans van de enorm populaire HBO serie Game of Thrones. Schrijvers D.B. Weiss en David Benioff hebben verklaard dat ze overwegen om de laatste twee seizoenen af te ronden met slechts dertien afleveringen. Dat zou inhouden dat het zevende seizoen slechts zeven afleveringen gaat krijgen en het achtste seizoen helaas maar zes afleveringen. Benioff zei: “Ik denk dat we aan onze laatste 13 afleveringen toe zijn na dit seizoen. We gaan richting het laatste rondje, dat is waar het nu op lijkt, maar er ligt nog niets vast, we kijken er in elk geval naar.” De schrijvers vertelden: “Het is ondertussen van een televisieschema naar een mid-range filmschema gegaan. Dat ligt aan de grote veldslagen, steeds grotere sets en de toename in het aantal VFX-shots.” HBO staat er in ieder geval niet open voor, Michael Lombardo, HBO president van Programmering: “Er is nog helemaal geen deal voor kortere seizoenen.” Hoe dan ook, de beslissing zal snel moeten vallen want in juli gaat het zevende seizoen in productie.

  The Walking Dead
  - De cliffhanger van het zesde seizoen van The Walking Dead heeft voor aardig wat controversen gezorgd, maar uitvoerend producent Gale Ann Hurd, die zelf ook niet weet wie er dood is, belooft dat de fans snel zullen weten wie er nu doodgeknuppeld is door Negan en Lucille. Hurd: “De cliffhanger is erg normaal, niet alleen in de televisieserie The Walking Dead, maar ook in Robert Kirkmans comics van The Walking Dead. Maar tegelijkertijd begrijp ik de frustratie compleet. We wilden dat het moment zou draaien om de introductie van Negan – en ik denk dat Jeffrey Dean Morgan fantastisch is. Je zult snel uit je lijden verlost worden in het nieuwe seizoen – dat geldt denk ik ook voor iemand anders!” Snel is wel vrij relatief want de fans moeten tot oktober wachten op de bevrijdende aflevering.

  Wayward Pines
  - Bij de Wondercon ronde tafel voor het nieuwe seizoen, heeft uitvoerend producent Shyamalan verklaard dat Wayward Pines niet meer dan drie seizoenen zal krijgen: “Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat het een drie-seizoenen verhaal is. Als we de kans krijgen om een derde en laatste seizoen te kunnen maken, kunnen we het verhaal afronden.” Het tweede seizoen van Wayward Pines zal op 25 mei van start gaan bij FOX.

  Datums Series
  Degrassi: Next Class
  - Het is echt waar! Het tweede seizoen van Degrassi: Next Class zal vanaf 22 juli wereldwijd te zien zijn bij Netflix. En niet alleen dat, maar Degrassi: Next Class is ook vernieuwd met een derde en vierde seizoen van elk tien afleveringen.

  Marco Polo
  - Veel woorden maakt Netflix er niet aan vuil, wel een video-datum aankondiging. Op 1 juli gaat het tweede seizoen van Marco Polo van start bij Netflix.
  Video on youtube


  The Crown
  - Netflix heeft niet alleen van Marco Polo de startdatum bekend gemaakt, maar ook van The Crown is er een première datum. Op 4 november kunnen we een kijkje nemen in het Britse Koningshuis onder leiding van de jonge Koningin Elizabeth II.


  Gecancelde Series
  Beowulf: Return to the Shieldlands
  - ITV heeft zijn dramaportfolio weer verfrist en deze keer is het Beowulf: Return to the Shieldlands die eraan moet geloven. Beowulf: Return to the Shieldlands zal geen tweede seizoen krijgen. Hoewel het eerste seizoen eindigde met veel losse draadjes zullen de fans van de actie-drama serie nooit weten hoe het verder zal gaan met Beowulf en alle mensen en andere wezens in de Shieldlands.

  Broadchurch
  - Eindelijk is er zekerheid over de toekomst van Broadchurch. ITV heeft het officieel gemaakt: Broadchurch zal na drie seizoenen eindigen.

  Episodes
  - Showtime heeft aangekondigd dat het vijfde seizoen van Episodes het allerlaatste zal zijn voor de komedie met Matt LeBlanc. Het vijfde en nu laatste seizoen zal in 2017 van start gaan.

  Horace and Pete
  - Er komt geen tweede seizoen van de komedieserie Horace and Pete. Louis C.K. heeft aangekondigd, aan abonnees, dat de tiende aflevering de allerlaatste is. Louis C.K.: “Zo. Dat was het. Ik wilde het niet zeggen in de laatste e-mail, dat het de laatste aflevering was. Omdat ik niet wilde dat als je naar aflevering tien zou kijken je wist dat het de allerlaatste was. Maar ja, uiteraard, dit was het.”

  The Musketeers
  - BBC heeft The Musketeers gecanceld, het derde seizoen zal de laatste zijn.

  The Vampire Diaries
  - The CW moet het nieuws nog bevestigen maar Ian Somerhalder (Damon) heeft aangekondigd dat het achtste seizoen de laatste zal zijn. NOTE: Ian Somerhalder heeft zijn worden teruggenomen en verklaard dat hij iets te voorbarig was in zijn conclusie dat het achtste seizoen het laatste zou zijn.

  Nieuwe Series
  Nieuwe Tijden
  - Goede Tijden, Slechte Tijden fans hoeven niet zonder te zitten tijden de zomerstop van de RTL 4 soap. Op 4 juli start de nieuwe serie Nieuwe Tijden, RTL 4 en Videoland werken samen bij dit project. Nieuwe Tijden speelt zich af middenin een bruisende studentenstad waar de cast samenwoont en lief en leed deelt. Vriendschappen worden gesmeed, dromen gedeeld en grenzen verlegd. Nieuwe Tijden krijgt 75 afleveringen en oud gediende uit Meerdijk zullen te zien zijn, maar ook nieuwe gezichten. Onder andere Ferry Doedens en Vajèn van den Bosch zullen te zien zijn in Nieuwe Tijden, Holly Mae Brood zal de nieuwkommer zijn, die voordat zij te zien zal zijn in Nieuwe Tijden een gastrol zal spelen in Goede Tijden, Slechte Tijden. De eerste 40 afleveringen zullen te zien zijn op RTL 4, en vooruit te zien op Videoland, om vanaf 29 augustus exclusief door te gaan bij Videoland.

  Tales from the Crypt
  - TNT heeft afgelopen donderdag aangekondigd dat het tien afleveringen heeft besteld van de anthologie-horrorserie Tales from the Crypt, als deel van een blok programma’s onder toezicht van M. Night Shyamalan. Tales from the Crypt was een serie die in de jaren ’90 werd uitgezonden door HBO. Het programma werd aangekondigd door de Cryptkeeper en elke aflevering duurde 30 minuten. Vele beroemde acteurs en regisseurs hebben meegewerkt aan de serie.

  The Mist
  - Spike TV heeft de serie The Mist, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, besteld. Lees hier meer.

  Vernieuwde Series
  F is for Family
  - Netflix heeft de animatie komedie F is for Family vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen krijgt ook tien afleveringen. Co-bedenker Bill Bur heeft dit nieuws bevestigd via twitter.

  Family Time
  - Bounce TV heeft de dramedy Family Time vernieuwd met een vierde seizoen. Family Time draait om The Stallworths, een Afro-Amerikaans gezin dat de loterij wint. Zij verhuizen naar een nette wijk in Californië en dat brengt de nodige hilariteit met zich mee.

  Girlfriends' Guide to Divorce
  - De relatie dramedy Girlfriends' Guide to Divorce is door Bravo vernieuwd met maar liefst drie seizoenen. Dat betekend dat de serie tot zeker een vijfde seizoen te zien zal zijn.

  Man Seeking Woman
  - FXX heeft de romcom Man Seeking Woman vernieuwd met een derde seizoen. Het tiendelige derde seizoen zal naar verwachting begin 2017 van start gaan.

  Mysteries at the Museum
  - Travel Channel heeft de realityserie Mysteries at the Museum, gepresenteerd door Don Wildman, vernieuwd met een elfde seizoen.

  New Girl
  - Na vijf seizoenen is New Girl eigenlijk al niet zo nieuw meer, maar FOX ziet er nog steeds iets nieuws in, vandaar het goede nieuws. New Girl is vernieuwd met een zesde seizoen.

  When Calls the Heart
  - Hallmark Channel heeft de western-dramaserie When Calls the Heart vernieuwd met een vierde seizoen. Lori Loughlin (Abigail Stanton in de serie) heeft het nieuws via twitter bekend gemaakt, net als de Hallmark Channel.


  Would I Lie to You?
  - Het komische spelprogramma van BBC One, Would I Lie to You? is vernieuwd met een tiende seizoen. Het filmen van de tien afleveringen zal in mei en juni plaatsvinden.

  Casting Nieuws
  Chicago Med
  - Jeff Hephner, hij speelde Jeff Clarke in Chicago Fire, komt terug als Clarke in Chicago Med. Maar niet als brandweerman. Hephner zal in de laatste aflevering van het eerste seizoen te zien zijn, waar de kijkers zullen horen dat Clarke terug is gegaan naar de schoolbanken. Hij zal in het tweede seizoen regelmatig terugkeren in de Chicago spin-off Chicago Med.

  Iron Fist
  - David Wenham (Top of the Lake) is gecast voor een rol in de nieuwe Marvel superheldenserie Iron Fist. De Australische Wenham zal Harold Meachum gaan spleen, een wrede magnaat die een partner was van Danny Rands ouders ten tijde van hun overlijden. Meachum zal in de serie een grote rol spelen in Danny's verleden en toekomst. Al eerder was aangekondigd dat Finn Jones, Danny Rand en Jessica Henwick, Colleen Wing gaan spelen. Netflix is van plan om de serie in 2017 te gaan uitzenden.

  Supernatural
  - Elizabeth Blackmore (Valerie Tulle in The Vampire Diaries) krijgt een terugkerende rol in het elfde en twaalfde seizoen van Supernatural. Blackmore zal de Britse Lady Toni Bevell gaan spelen, een vrouw die veel gemeen heeft met de Winchester broers. In een aflevering in seizoen elf zal zij al te zien zijn, en in het twaalfde seizoen zal ze regelmatig terugkeren.

  The Man in the High Castle
  - Bella Heathcote, de Australische actrice die in Neighbours speelde, krijgt een vaste rol in de dramaserie The Man in the High Castle van Amazon. Heathcote zal Nicole Becker spleen, een jonge filmregisseur uit Berlijn. Het tweede seizoen zal nog dit jaar te zien zijn bij Amazon.


  Columns
  Showtime, aflevering 0
  - Vanaf 16 april zal ik samen met Peter Oostrom een radiotopic gaan maken, Showtime. Klik hier om het te luisteren en erover te lezen.

  Kijkcijfers
  Outlander
  - Outlander legt geen windeieren voor Starz! De tijdreis-dramserie Outlander heeft met de eerste aflevering van het tweede seizoen een record aan kijkers behaald. Lees er hier alles over.

  Week 14
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 4 april tot en met 10 april.

  MijnSerie
  De Mobiele Applicatie
  - Stagiairs Sam en Philo hebben hun onderzoek naar het Fan account afgerond. Nu vragen zij de lezers van MijnSerie weer om hulp, dit keer voor de mobiele applicatie. Klik hier om te lezen hoe je kan helpen en wat er precies veranderd gaat worden aan het Fan Account.

  Prijsvragen

  - Tot 20 april kun je kans maken op de onderstaande serie:

  The Flash (2014)
  - Klik hier om kans te maken op het eerste seizoen van The Flash (2014).

  - Tot 21 april kun je kans maken op de onderstaande serie:

  Banshee
  - Klik hier als je kans wilt maken op het derde seizoen van Banshee.

  Rizzoli & Isles
  - Klik hier om kans te maken op het vijfde seizoen van Rizzoli & Isles.

  Antwoorden prijsvragen week 14
  - Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

  * From Dusk Till Dawn: The Series
  Vraag: Waarvoor achtervolgen de FBI en Texas Ranger Freddie Gonzalez, Seth en Richie Gecko in eerste instantie?
  Antwoord: Bank overval

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Bloodline
  - Op 27 mei gaat het tweede seizoen van Bloodline wereldwijd bij Netflix van start. Ze hebben een officiële trailer uitgebracht.
  Video on youtube


  Game of Thrones
  - Game of Thrones van HBO heeft een nieuwe trailer. Het aankomende zesde seizoen gaat op 24 april van start.
  Video on youtube


  Mr. Robot
  - Wanneer het tweede seizoen van Mr. Robot gaat beginnen is nog niet bekend gemaakt door USA Network, maar we krijgen wel een eerste blik in een promo van het tweede seizoen.
  Video on youtube


  Scream
  - De eerste teaser promo van het tweede seizoen van Scream, die van start gaat op 30 mei, is vrijgegeven door MTV.
  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van april.

  -18 april:
  Hotel Impossible – Seizoen 7 (Travel Channel)

  -20 april:
  Skin Wars – Seizoen 3 (GSN)
  The Ultimate Fighter – Seizoen 23 (Spike TV)

  -21 april:
  DC Super Hero Girls – Seizoen 2 (YouTube)

  -23 april:
  Tomorrow, When the War Began – Serie première (ABC3)

  Ook deze week staan er weer uitstekende recensies op MijnSerie.nl, altijd de moeite waard om te lezen. Tips zijn ook nog steeds welkom, zoals deze week weer van Hangmat, Inna1989 en CC11, bedankt daarvoor. Ik wens je een hele fijne lenteweek, weer of geen weer, en tot volgende week.

  Met overzichtelijke lentegroet

  Mandy

  Goede Tijden, Slechte Tijden krijgt een zomer spin-off Nieuwe Tijden, met ondere andere Ferry Doedens (foto)

  Leuk?
  3
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (2)

  avatar_robinismijnnaam
  18 apr 2016 19:01 -
  nee geen laatste seizoenen van game of thrones :(
  Reageer
  avatar_palathil
  20 apr 2016 10:57 -
  PLEASE DONT KILL ME van mij mij mag GOT best eindigen vondt er niet heel veel aan....
  Reageer