Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 30

Weekoverzicht 30

De bouwvak voor het noorden is begonnen deze week dus automatisch ook het Skûtsjesilen. Bijna elke dag wordt er gezeild op de Friese meren en het IJsselmeer. Bij een stevige wind kan het een spektakel zijn om naar 14 prachtige Skûtsjes te kijken. Als Amsterdamse ben ik de sport in de afgelopen 17 jaar enorm gaan waarderen. Als er even geen serie is die je op dat moment wil gaan zien kan ik het aanraden om te gaan kijken. Maar ik dwaal af, het weekoverzicht van alweer week 30 (20 juli tot en met 26 juli) is waar het hier om draait.

Series
Chicago Fire
- Het team van Chicago Fire krijgt er een nieuwe rekruut bij. Steven R. McQueen, die zes seizoenen lang Jeremy Gilbert heeft gespeeld in The Vampire Diaries, zal een terugkerende rol krijgen in het vierde seizoen van Chicago Fire. McQueen zal de rol spelen van Jimmy Borelli, een nieuwe kandidaat voor Firehouse 51. Hij zal in het vierde seizoen een dramatische entree maken die niet goed valt bij Chief Boden (Eamonn Walker). Het vierde seizoen van Chicago Fire start op dinsdag 13 oktober 2015 bij NBC. (Tip van Inna1989)

Da Vinci’s Demons
- De demonen van Da Vinci vallen stil na drie seizoenen. Starz! heeft besloten dat het aankomende derde seizoen van Da Vinci’s Demons de laatste zal zijn.

Gotham
- Emmy winnaar Michael Chiklis (The Shield) gaat Captain Nathaniel Barnes spelen in Gotham, de DC Comic serie van Fox. Hij zal als regulier cast lid de rol spelen van Barnes die de ‘rotte appels’ gaat verwijderen bij de Gotham City Police Department. Barnes is niet bang om vijanden te maken en zal ook een mentor zijn voor Gordon (Ben McKenzie). Het tweede seizoen van Gotham gaat op 21 september 2015 van start.

Hank Zipzer
- CBBC heeft de Britse kinderserie Hank Zipzer vernieuwd met een derde seizoen. Steven DeNure, president en COO van DHX Media zei : “Dit is een hartverwarmende, grappige en herkenbare serie die wij met net zoveel plezier maken als het publiek die er naar kijkt.”

Happyish
- Happyish, bedacht en geschreven door uitvoerend producent Shalom Auslander, krijgt geen tweede seizoen van Showtime. De serie, waarin Steve Coogan de overleden Philip Seymour Hoffman verving, had te weinig kijkers en ook de kritieken waren niet al te best. De première aflevering van 5 april 2015 behaalde slechts 430.000 kijkers. De tiende en tevens laatste aflevering van Happyish werd op 28 juni 2015 uitgezonden.

Ice Road Truckers
- History heeft aangekondigd dat de ijzige en ijzingwekkend realityserie Ice Road Truckers een negende seizoen gaat krijgen. En dat negende seizoen gaat op zondag 2 augustus 2015 van start.

Key & Peele
- Key & Peele stopt ermee. Niet omdat Comedy Central de show cancelt, maar de heren Key & Peele zelfs willen er een eind aan breien. Hoofdrolspeler en mede-bedenker Keegan-Michael Key vertelde over deze beslissing: “ Dit is ons laatste seizoen en het is niet omdat Comedy Central dat wil, de beslissing is de onze. Het was gewoon tijd voor ons om andere dingen te ontdekken, samen en uit elkaar. Ik vergelijk het met Gene Wilder en Richard Pryor. We kunnen een film maken en vervolgens ons eigen ding doen voor drie jaar en komen dan terug en we doen dan een andere film.” Hij vervolgde, "Ik denk dat we dit om de drie jaar kunnen gaan doen – we nemen een jaar en gaan een film maken. Dat is het plan nu." Alle elf afleveringen van het laatste en vijfde seizoen zijn al opgenomen en de laatste aflevering zal in september worden uitgezonden.

Lilyhammer
- Er komt geen vierde seizoen van de Netflix serie Lilyhammer. Steven Van Zandt heeft het nieuws zelf bevestigd in een tweet.

Lost Girl
- Het begin van het einde, seizoen 5, het laatste van de serie Lost Girl van het Canadese Showcase, begint op 6 september aanstaande. Zie hieronder voor de trailer:
Video on youtube


Masterchef (US)
- Op 29 juli wordt aflevering zes uitgezonden van het zesde seizoen en FOX heeft nu al Masterchef (US) vernieuwd met een zevende seizoen. In augustus gaan de audities alweer van start voor dit gloednieuwe seizoen met onder andere top kok, en niet op zijn mondje gevallen jurylid, Gordon Ramsey.

Rizzoli & Isles
- Rizzoli & Isles keren bij TNT in de zomer van 2016 terug met een dertiendelig zevende seizoen . Op dit moment is het achttiendelige zesde seizoen nog in volle gang. (Getipt door ellenvangenechten10)

Saving Hope
- Het vierde seizoen van het Canadese CTV’s Saving Hope zal op donderdag 24 september 2015 van start gaan om 21.00 uur. Het vierde seizoen krijgt achttien afleveringen. Of ION het vierde seizoen heeft aangekocht voor uitzendingen in Amerika is nog niet bekend gemaakt.

Shaun the Sheep
- De BBC heeft een kerstspecial besteld van de stop-motion geanimeerde kinderserie Shaun the Sheep. Deze special geldt niet als een vijfde seizoen. Animatiestudio Aardman is op dit moment bezig met een 30 minuten durende special waarin de schapen een heleboel brutale lama’s ontmoeten op de Mossy Bottom Farm. De titel zal zijn Shaun the Sheep: The Farmer’s Llamas.Kerstspecial voor Shaun Sheep

Sleepy Hollow
- De cast van Sleepy Hollow wordt uitgebreid met nog een prachtige vrouw. Shannyn Sossamon (Wayward Pines) zal de rol van de mysterieuze Pandora gaan spelen, die de hulp inroept van Crane en Mills, in het derde seizoen van de fantasieserie. Sleepy Hollow gaat donderdag 1 oktober weer van start.

The Brink
- HBO heeft de komedieserie The Brink vernieuwd met een tweede seizoen.

The Comedians
- Na slechts één seizoen is de komedieserie met Billy Crystal en Josh Gad door FX gecanceld. Ben Wexler heeft het bericht, dat The Comedians geen tweede seizoen krijgt, bevestigd via twitter:


The X Files
- Velen oudgedienden keren terug in de vernieuwde serie The X Files. Nu weten we dat in het tiende seizoen ook The Lone Gunmen weer hun aantreden zullen doen. The Lonegun Men gespeeld door Tom Braidwood, Dean Haglund en Bruce Harwood zullen in de zes afleveringen van het tiende seizoen een reprise geven van hun rollen die zij in de voorgaande seizoenen van The X Files speelde.

Nieuwe Series
Show Me A Hero
- De HBO miniseries Show Me A Hero heeft een premièredatum gekregen en een trailer. Op 16 augustus 2015 worden aflevering één en twee uitgezonden, 23 augustus afleveringen drie en vier en op 30 augustus zullen de twee laatste afleveringen, vijf en zes, worden uitgezonden. Alle afleveringen worden van 20.00 uur tot 22.00 uitgezonden. Zie hieronder de trailer:
Video on youtube


The Last Kingdom
- De nieuwe acht-delige semi historische dramaserie The Last Kingdom gaat op zaterdag 10 oktober 2015 in première bij BBC America. The Last Kingdom, die een Nederlands tintje heeft vanwege de acteur Rutger Hauer, is een serie van heldendaden en epische gevechten maar met een thematische diepte die politiek, religie, oorlogvoering, moed, liefde, loyaliteit en onze universele zoektocht naar identiteit omvat. Bekijk hieronder de trailer:
Video on youtube


Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
FX
- FX/FXX heeft de terugkeer aangekondigd van twee van hun komedieseries. You’re the Worst en The League zullen beide op woensdag 9 september terugkeren. The League zal dan beginnen aan het zevende en laatste seizoen en van You’re the Worst begint dan het tweede seizoen.

Showtime
- Het tweede seizoen van The Affair en het vijfde seizoen van Homeland gaan op zondag 4 oktober 2015 van start bij Showtime. Homeland zal om 21.00 uur beginnen direct gevolgd door The Affair om 22.00 uur.

Overlijdensberichten
Alex Rocco
- Acteur Alex Rocco is op 18 juli 2015 overleden, R.I.P.

Olaf Pooley
- Acteur Olaf Pooley is op 14 juli 2015 overleden. Pooley begon zijn carrière in 1948 en heeft in vele films, televisiefilms, toneel en series gespeeld. Hij speelde onder andere rollen in Doctor Who (1963), MacGyver, Hill Street Blues en L.A. Law. Zijn laatste rol was in 2000 in Star Trek: Voyager. Olaf Pooley wordt overleefd door zijn zoon, dochter en vier kleinkinderen. Ole Krohn Pooley is 101 jaar geworden.

Theodore Bikel
- Tevje is niet meer. De acteur Theodore Bikel, die meer dan 2000 keer Tevje speelde in Fiddler on the Roof (Anatevka) is op 91-jarige leeftijd overleden.

MijnSerie
Columns
- Er staat ook een nieuwe column op de site deze week. Klik hier.

Kijkcijfers
- Deze week zelfs twee kijkcijferlijsten. Week 28 en week 29.

Prijsvragen
Ook deze week weer prijsvragen, je kunt tot 30 juli meedoen om leuke DVD boxen te winnen.

Broadchurch
- Wil je graag het tweede seizoen van Broadchurch winnen, klik dan hier.

The Honourable Woman
- En als je hier klikt maak je kans op het eerste seizoen van The Honourable Woman.

Antwoorden prijsvraag week 29
- Het antwoord op de twee prijsvragen van vorige week zijn:
* The Newsroom: Margaret Jordan
* Hell On Wheels: Charlie Daniels

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met de prijs.

En hou je niet van zeilen kon je ook altijd nog gaan wandelen in de Nijmeegse Vierdaagse. Maar mocht je liever op de (binnen/buiten) lounge bank liggen om een serie te kijken, hier zijn er weer een paar voor je agenda van komende week. Het negende seizoen van Face Off begint op 28 juli. Wet Hot American Summer: First Day of Camp gaat op 31 juli in première bij Netflix. Op 29 juli is de laatste aflevering van The Interceptor. Geniet nog even van de vakantie en tot volgende week.

Mei oersichtlike simmer groetnis

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

Elby
Elby 27 juli 2015, 13:29
Kijk weer uit naar Sleepy Hollow
Inna1989
Inna1989 27 juli 2015, 14:06
Ik zie dat je er toch een klein stukje over geschreven hebt, over Steven R. McQueen.
Goed geschreven trouwens.
Bedankt.
Mandy1966
Mandy1966 27 juli 2015, 14:53
Geen dank, jij bedankt voor de tip.
anonymous
anonymous 27 juli 2015, 16:11
shaun the sheep Yeaaah
Log in om een reactie achter te laten