The Honourable Woman

7.9 / 10
52 min
Drama, Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.9 / 10
1seizoenen/8afleveringen/2014 - 2014 
NetwerkBBC Two
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:52 min20142014 (Beëindigd)
Genres:DramaThriller
Netwerk:BBC Two
The Honourable Woman is een Britse serie van de zender BBC Two. De serie ging in première in 2014.

The Honourable Woman gaat over een vrouw die verwikkeld is in de strijd om de vrede in het Midden-Oosten. Het verleden van Nessa, inclusief haar ontvoering, acht jaar geleden in Gaza, wordt naar boven gehaald door de leiding van MI6, sir Hugh Hayden-Hoyle. Hij is vastbesloten om antwoorden te vinden, ondanks tegenwerking van de CIA.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 1

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie The Honourable Woman.

Populaire reacties (3)

avatar gumstarr
9
5 sep 2014
De zon liep zich vandaag uit te sloven aan een strak blauwe hemel en duwde ‘t kwik richting de 25. Vroeger, toen ik nog een klein ventje was, had ik dan waarschijnlijk een vergrootglas gepakt om buiten wat mieren naar de eeuwige jachtvelden te branden. Tegenwoordig recreer ik een stuk onschuldiger, maar in plaats van ingeolied en al in een te kleine zwembroek door de branding van Bloemendaal paraderen, bleef ik binnen en keek The Honourable Woman. In één ruk. Onafgebroken. Dwangmatig.

Het is nu 01:30 uur en eigenlijk zou ik kwijlend in m’n kussen over een jonge Vanessa Williams moeten dromen, maar ik kon niet gaan slapen voordat ik enthousiaste dingen over dit Britse antwoord op Homeland had geschreven. Nou ja, Britse antwoord op Homeland is misschien ook wat overdreven, maar damn wat een lekkere serie.

Nessa en haar broer Ephra Stein staan aan ‘t roer van de wapenfabriek van hun overleden vader. Een Joodse vader wiens bommen ook met enige regelmaat in de drukbevolkte gebieden van Gaza gedumpt werden. Om het familiekarma nog een beetje recht te proberen trekken besluit Nessa haar steentje bij te dragen aan de verbroedering van Israel en Palestina. Al snel wordt echter duidelijk dat het runnen van een bedrijf iets anders is dan de idealistische strijd voor peace, love and understanding. Dat is ‘vrede’, ‘liefde’ en ‘begrip’, maar dan in het Engels. Spreek ik gewoon.

The Honourable is geen makkelijke serie. Als je languit op de bank met een zak Buggles kaasdip uit je navel wilt lepelen met wat luchtig kijkvoer op de achtergrond, dan is dit ‘t niet. Het is eerder een goede fles wijn die eerst een tijdje moet ademen, voordat je ‘m aan je lippen kan zetten en in één keer achterover kunt timmeren. Je hebt namelijk zeker een aflevering of drie nodig om met je enkels goed vast te komen zitten in dit visuele drijfzand. Hè, wat een beeldspraak allemaal. Red je het tot aan aflevering vier, dan krijg je naast het toch al zeer prettige acteerwerk en de uiterst verzorgde manier van filmen ook nog een verhaal wat het script van menig andere serie met kinderlijk gemak ontstijgt. Zo. Dat is me nogal wat.
avatar marthavandewalle
10
14 nov 2014
Het is door het toffe acteren van Stephen Rea als Sir Hugh Hayden-Hoyle dat ik op zoek ging naar andere series waarin hij speelt . Ik vond The Shadow Line . En ik kan het iedereen aanraden die ook graag naar The Honourable Woman kijkt .

Vergelijkbare series

Spooks
2 stemmen
State of Play
2 stemmen
Homeland
2 stemmen
The Americans
2 stemmen
Broadchurch
2 stemmen
The Fall
2 stemmen
The Honourable Woman