Lilyhammer

7.8 / 10
45 min
Drama, Komedie
Volg deze serie
7.8 / 10
3seizoenen/24afleveringen/2012 - 2014 
NetwerkNetflix
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:45 min20122014 (Beëindigd)
Genres:DramaKomedie
Netwerk:Netflix
Lilyhammer is een Amerikaanse/Noorse dramaserie van de zender Netflix. De serie ging in première op 25 januari 2012.

In Lilyhammer speelt Steven Van Zandt de rol van gangster Frank Tagliano. Wanneer hij vrijwillig getuigt tegen de fameuze gangster Aldo Deluci, eist hij overgeplaatst te worden naar Lillehammer, het stadje in Noorwegen dat tijdens het kijken naar de winterspelen in 1994, een enorme indruk op hem heeft nagelaten: zuivere lucht, maagdelijk witte sneeuw en veel knappe vrouwen. In Noorwegen hoopt hij als Giovanni Henriksen een nieuw leven te kunnen beginnen. Op de trein leert hij de lerares Sigrid Haugli kennen. Het klikt wonderwel net als met haar zoon Jonas. Frank probeert te handelen volgens het boekje en gaat op zoek naar werk. Maar wanneer het zoeken naar werk hem mateloos begint te irriteren begint zijn gangsterafkomst opnieuw te kietelen. Frank schrikt dan ook niet terug om afpersing, chantage en geweld te gebruiken om zijn doel te bereiken. Zijn buurvrouw Laila Hovland, toevallig ook het hoofd van de politie, begint onraad te ruiken.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 2
0 / 8
Seizoen 3
0 / 8

Recensies (3)

Lilyhammer - Seizoen 2

8.5

Lilyhammer - Seizoen 1

7

Nieuws (16)

De grootste streamingdienst van Scandinavië, Viaplay, heeft Delete Me, een Noorse serie over het leven van jongvolwassenen, besteld.
20 feb 2020
Wiedemann & Berg, de makers van de eerste Duitstalige serie Dark van Netflix, produceren momenteel de eco-misdaadserie Maritime.
5 nov 2019
Netflix heeft aangekondigd dat er gewerkt wordt aan de nieuwe serie Home for Christmas, die later dit jaar te zien is.
26 mrt 2019

Populaire reacties (18)

8
01 jul 2013
Tony Soprano in een pluizige Mart Smeets trui. Vito Corleone scheldend in een elektrisch auto’tje zonder sneeuwkettingen ergens in de Noorse bergen. ??Een gangster verlinkt z’n capo en eist als witness protection program een enkeltje Noorwegen, omdat de winterspelen in Lillehammer er zo gezellig uitzagen. Daar blijkt dat je de maffioso wel uit de onderwereld kunt halen, maar de onderwereld niet uit de maffioso. Of zoiets. ??Is heel grappig en je timmert het hele seizoen er in een keer doorheen. Als je een beetje uithoudingsvermogen hebt tenminste.?
8
18 nov 2013
alweer 2 afleveringen gezien van deze serie en hij blijft leuk hoe een mafiosie toch eerlijkheid op zijn eigen manier realiseerd..geweldig

Vergelijkbare series

The Sopranos
9 stemmen
Weeds
2 stemmen
Marco Polo
2 stemmen
Bloodline
2 stemmen