Star Trek: Voyager

8.3 / 10
44 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
7seizoenen/172afleveringen/1995 - 2004 
NetwerkUPN
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:44 min19952004 (Beëindigd)
Netwerk:UPN
Star Trek: Voyager is een Amerikaanse sciencefictionserie van de zender UPN. De serie ging in première op 16 januari 1995.

Star Trek: Voyager draait om het sterrenschip USS Voyager NCC-74656 (kortweg Voyager). In de pilotaflevering wordt dit nieuwe sterrenschip op haar eerste missie gestuurd: een vermist schip, bestuurd door Maquis terroristen opsporen. Om dit te doen neemt kapitein Kathryn Janeway Tom Paris, een voormalig lid van Starfleet, mee uit de gevangenis. Aan de hand van onderzoeksgegevens probeert de Voyager de reis van de Maquis te achterhalen. Echter, enkele momenten nadat Voyager de Badlands in is getrokken komt er een energiegolf op het schip af. Dit blijkt een transportstraal te zijn van een oud wezen genaamd Caretaker (verzorger). Hierdoor wordt Voyager naar het Deltakwadrant getransporteerd, 70.000 lichtjaar van de Aarde.
Beide schepen zitten nu vast in het Deltakwadrant en worden vrijwel meteen aangevallen door Kazon-plunderaars. Zij zitten achter de apparatuur van de Caretaker aan. In een wanhopige poging de Kazon te verslaan vraagt Chakotay aan Voyager om zijn bemanning van boord te stralen. Zelf zet hij zijn schip op een ramkoers met het Kazonschip en laat hij zichzelf op het laatste moment opstralen. Omdat Janeway vreest dat de Kazon de technologie van de Caretaker in handen zal krijgen en daardoor de machtsbalans verstoord zal worden, geeft ze het bevel de Caretaker re vernietigen.
Nu de Caretaker vernietigd is kan Voyager en haar bemanning niet meer terugkeren naar het Alfakwadrant op de manier waarop zij naar het Deltakwadrant werden gehaald. In plaats daarvan zal het schip er op de conventionele manier heen moeten vliegen. Maar zelfs wanneer zij de kortste weg zouden nemen en met maximale snelheid zouden reizen zou de Voyager hier 75 jaar over doen. De Voyager- en Maquiscrew moeten samen werken om te proberen thuis te komen, en hopelijk een manier te vinden die hen in kortere tijd dan 75 jaar thuis zal brengen. De crew pikt al snel twee inwoners van het Deltakwadrant op: Neelix en zijn vriendin Kes. Neelix zal de gids zijn van de Voyager gedurende het merendeel van de reis.
De rest van de serie draait om de reis van Voyager door het Deltakwadrant. Dit kwadrant is nog vrijwel niet onderzocht door Starfleet, en de crew komt dan ook geregeld in contact met tot dan toe onbekende buitenaardse volkeren.
Voyager kent in tegenstelling tot vorige Star Trek-series een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten. Naast afleveringen rond dit hoofdthema zijn er ook vele zelfstandige afleveringen gemaakt. Daar de Voyager verdwaald was in het Deltakwadrant had het schip geen contact met Starfleet.
Voyager is de enige Star Trek-serie met een vrouwelijke kapitein.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 16
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 26
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 26
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 26
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 26
Seizoen 5
Seizoen 6
0 / 26
Seizoen 6
Seizoen 7
0 / 26
Seizoen 7
Star Trek: Voyager