Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 23

Inhoud

  Juni alweer, de tijd vliegt als je veel series kijkt! Volgens een nieuwsbericht dat ik las zijn er 247 series vernieuwd voor seizoen 2015-2016. Hoewel wij treuren om de series die al zijn of nog worden begraven op het kerkhof van gecancelde series, zijn er dus meer dan 200 series over om naar te kijken, exclusief de nieuwe series. Hoeveel series volg jij over een heel jaar genomen, toch zeker niet meer dan 200? Dus genoeg getreurd om de gecancelde series, we gaan de zomer tegemoet en een nieuw herfst/winterseizoen met 247 plus series. Genoeg dus om de seriefanaat het hele jaar bezig te houden. Gek eigenlijk dat we nu al praten over het nieuwe herfst/winterseizoen terwijl de zomer nog moet beginnen. Voor nu gaan we week 23 (maandag 1 juni tot en met zondag 7 juni) doornemen!

  Series
  24
  - Na een pauze van ongeveer een jaar, keert 24 terug op de televisie in de vorm van een spin-off!

  Arrested Development
  - Eerst gecanceld door Fox om vervolgens door Netlix weer vernieuwd te worden: de komedieserie over de excentrieke familie Bluth had al een extra lang vijfde seizoen gekregen van Netflix en nu is bekend gemaakt dat de productie van dat vijfde seizoen begin 2016 van start zal gaan. Ongeveer vier maanden later zal het vijfde seizoen bij Netflix van start gaan. Brian Grazer, medebedenker en mede-uitvoerend producent, zei: “Netflix is vastbesloten meer afleveringen te maken, dus doen we ook meer afleveringen." Grazer merkte ook op dat de castleden planning een uitdaging was omdat ze het allemaal zo druk hebben.

  Chasing Life
  - ABC Family heeft de startdatum van het tweede seizoen van Chasing Life vervroegd. Op de planning stond maandag 17 augustus, maar nu wordt dat maandag 6 juli. ABC Family wil hiermee voorkomen dat Chasing Life en Jane the Virgin van The CW elkaar tegen komen in de herfst, op deze manier hoeven de series niet met elkaar te concurreren.

  Childrens Hospital
  - Op dit moment is het zesde seizoen nog bezig maar Childrens Hospital krijgt een zevende seizoen. Adult Swim kondigde aan dat ze het groene licht hebben gegeven aan een zevende seizoen van de hilarische, absurdistische en medisch nauwkeurige live-actie-komedie Childrens Hospital, de tweevoudige Emmy bekroonde serie van bedenker en uitvoerend producent Rob Corddry (Hot Tub Time Machine, The Daily Show met Jon Stewart).

  Comic Book Men
  - De reality-tv serie Comic Book Men heeft een vijfde seizoen gekregen van AMC. Dit was de officiële casting oproep: “Ben jij een eigenzinnige strip geek met een overgrote persoonlijkheid? Is er een comic gerelateerd item of een retro pop gerelateerd item dat je dolgraag wil kopen of verkopen? Dan kunnen al je vierkleurige dromen uitkomen bij de stripboekenwinkel van uitvoerend producent Kevin Smith.”

  Cordon
  - VTM en Eyeworks hebben besloten om een tweede seizoen te gaan maken van de VTM epidemie dramaserie Cordon. De serie Cordon doet het heel goed in België maar ook internationaal doet Cordon het uitstekend. Er is inmiddels een Amerikaanse remake (Contaiment van The CW) in de maak. Cordon is ook aangekocht en uitgezonden door BBC4 en ook Australië, Nederland en Denemarken hebben de serie aangekocht. Het tweede seizoen krijgt ook weer tien afleveringen en de productie gaat deze zomer al van start. (Tip van Inna1989)

  Degrassi
  - Na veertien jaar komt er een einde aan de TeenNick serie Degrassi. Het veertiende seizoen zal op 20 juli weer beginnen en op 31 juli zal er een retrospectieve special komen om alles netjes aft e ronden.

  Every Witch Way
  - Heleboel fans zullen zeer teleurgesteld zijn, maar de Nickelodeon heksenserie stopt ermee. Het vierde seizoen zal ook het laatste seizoen zijn. Nickelodeon bracht het nieuws in de onderstaande video naar buiten:


  From Dusk Till Dawn: The Series
  - Het langverwachte tweede seizoen van de horrorserie zal starten op dinsdag 25 augustus bij El Rey Network. Het tweede seizoen zal 10 afleveringen krijgen. Robert Rodriguez, El Rey Network oprichter en voorzitter en maker van de film uit 1995 cult-klassieker met dezelfde naam, zei: “Het eerste seizoen van 'Dusk' was een remake van de originele film zodat wij ons verhaal en karakters konden uitbreiden voor toekomstige seizoenen. Ik ben enthousiast voor de fans om deze volledige nieuwe verhaallijn te mogen maken waar ze meer over het ‘Dusk' universum te weten gaan komen en meer over hun favoriete karakters, binnen deze donkere, gevaarlijk, misdaadwereld met een bovennatuurlijke randje, te weten zullen komen."

  Home Fires (2015)
  - ITV heeft bevestigd dat de Wereldoorlog II dramaserie Home Fires (2015) een tweede seizoen gaat krijgen. Het eerste seizoen zal op zondag 14 juni de laatste aflevering krijgen. Voor ITV is Home Fires (2015) het best bekeken zondagavond programma na Downton Abbey. Home Fires (2015) verteld het verhaal over een groep vrouwen in het landelijke Cheshire. Hoewel de oorlog ver weg lijkt is ook Cheshire niet immuun voor de gevolgen van de verwoestende gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.

  Motive
  - Tegenstrijdig berichten over de Canadese serie Motive. Aan de ene kant is er goed nieuws want CTV heeft de dramaserie vernieuwd met een vierde seizoen. Het vierde seizoen zal dertien afleveringen krijgen en de productie zal deze herfst van start gaan in Vancouver. Het derde seizoen eindigt op 7 juni 2015. Maar ABC heeft besloten om Motive niet langer in hun uitzendschema te houden. ABC houdt het na twee seizoenen voor gezien. Of een ander netwerk het stokje gaat overnemen van ABC is nog niet duidelijk.

  Prison Break
  - Het is allemaal nog erg pril, maar Prison Break keert terug bij Fox!

  Remedy
  - Na twee seizoenen komt er een eind aan de medische drama serie van het Candeese Global. De bedenker van de serie Greg Spottiswood bevestigde het nieuws door de volgende twitter de werled in te sturen:


  Royal Pains
  - Showrunners Andrew Lenchewski en Michael Rauch hebben onthuld dat seizoen acht het laatste seizoen zal zijn van de medische dramaserie van USA Network. In november 2014 vernieuwde USA de serie met een zevende en achtste seizoen, maar ze hadden nagelaten om te vertellen dat het achtste seizoen van Royal Pains tevens de laatste zou zijn. Het zevende seizoen is op 2 juni 2015 van start gegaan.

  Scott & Bailey
  - ITV heeft na vier seizoenen de stekker uit de Britse politieserie Scott & Bailey getrokken. Twee tweets op het twitteraccount van de serie maakten duidelijk dat de serie niet terug zal keren.  Suits
  - Suits is straks ook in Zuid-Korea te bewonderen. De advocatenserie van USA Network heeft de rechten van de serie verkocht aan het Zuid-Koreaanse EnterMedia Pictures Co. Ltd. Het is de eerste internationale verkoop voor Suits. Deze deal is gemaakt vlak voordat het vijfde seizoen van Suits op 24 juni van start zal gaan. De aankoop is geen garantie voor een vroegtijdige vernieuwing van een zesde seizoen maar het is wel waarschijnlijk dat Suits een zesde seizoen gaat krijgen, mits de kijkcijfers goed blijven.

  Nominaties en Prijzen
  Critics ChoiceAwards
  - Bij de Critics ChoiceAwards is The Americans uitgeroepen tot beste programma van het jaar en Silicon Valley als beste komedie van het jaar. Bob Odenkirk uit Better Call Saul heeft de prijs voor beste mannelijke hoofdrol mee naar huis genomen en de beste vrouwelijke hoofdrol werd gewonnen door Taraji P. Henson uit Empire. Olive Kitteridge ging er samen met HBO vandoor met de meeste prijzen.

  Television Critics Awards
  - Op zaterdag 8 augustus zal de 31ste Television Critics Awards (TCA) worden uitgereikt. Deze week zijn de genomineerde bekend gemaakt. De nominaties voor de belangrijkste prijs, Program of the Year, zijn: The Americans, Empire, Game of Thrones, Mad Men en Transparent. Voor Outstanding New program zijn: Better Call Saul, Empire, The Flash (2014), Jane the Virgin en Transparent genomineerd.

  Omroepen, Netwerken en Streamingdiensten
  ABC
  - ABC gaat nu al schuiven in hun herfst/winter schema. De bijbelsaga serie Of Kings and Prophets is uit het zondagavond schema gehaald. De serie wordt op zondagavond vervangen door een andere nieuwe serie Quantico. Quantico zal dus niet worden uitgezonden op de geplande dinsdagavond. Welke serie het gat op de dinsdagavond gaat opvullen is nog niet bekend gemaakt. Of Kings and Prophets heeft gemengde reacties ontvangen tijdens de upfronts van ABC. Voor de toekomst van Of Kings and Prophets moet gevreesd worden, er zullen waarschijnlijk minder afleveringen komen dan gepland. Worden het 10 of 13 afleveringen, we moeten het even afwachten, sommige rollen zijn in ieder geval al opnieuw ingedeeld.

  NBC
  - Niet alleen ABC heeft met het schema lopen schuiven, ook NBC is bezig geweest. In hun schema is het ene medische drama vervangen voor de ander. Heartbreaker, de serie die gepland stond voor de dinsdagavond, is vervangen voor de Chicago Fire spin-off Chicago Med. Er is een simpele verklaring voor deze verschuiving; de hoofdrolspeelster van Heartbreaker, Melissa George, is zwanger en daardoor hebben ze de opnames van de serie moeten verschuiven en daardoor is de premièredatum ook opgeschoven naar later in het seizoen. (Tip van Inna1989)

  Showtime
  - Voor de allereerste keer gaat Showtime series aanbieden via internet. Apple zal de eerste partner worden van de nieuwe streamingdienst die in juli zal worden gelanceerd. Showtime zal de bejubelde series Ray Donovan en Masters of Sex vanaf zondag 12 juli gaan streamen. Showtime hoopt hiermee meer kijkers te gaan trekken. iPhone®, iPad® en Apple Tv® gebruikers kunnen de Showtime app downloaden waar dan ook in de Verenigde Staten voor een maandelijkse prijs van $10,99.

  Best wel veel nieuws dit keer, maar geen prijsvragen. Wat wel deze week veel is langsgekomen zijn recensies over eerste afleveringen. Wil je weten of je sommige series wel of niet moet gaan volgen zijn deze recensies een goede leidraad. Niet vergeten in je agenda te zetten: Murder in the First begint op maandag 8 juni en Orange Is the New Black begint op vrijdag 12 juni. Verleden week was de homepage al gewijzigd en nu is ook de Dashboard/Homepage gewijzigd, het is echt heel mooi en overzichtelijker geworden. Nog even een oproep, MijnSerie heeft inmiddels al veel enthousiaste recensenten maar helaas ontbreekt het nog aan enthousiaste schrijvers die mee willen helpen met de nieuwsberichten schrijven. Trek de stoute schoenen eens aan en probeer het gewoon eens, wie weet ga je het wel net zo leuk vinden als wij.

  Tot volgende week.

  Met veel overzichtelijke groet

  Niek en Mandy
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (5)

  avatar_Inna1989
  08 jun 2015 11:44 -
  Mandy,

  Thanks dat je het erin hebt gezet van Cordon en Chicago Med, en ook nog eens goed geschreven en de rest ook.
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  08 jun 2015 12:29
  Geen dank hoor, ik doe het met veel plezier.

  Jij bedankt voor de tips, keep them coming, we zijn er enorm blij mee ;-)
  Reageer
  avatar_Elby
  08 jun 2015 16:07 -
  Ja, de tijd gaat zeker snel voorbij. En dan schrijf ik heel zachtjes, van mij mag de zomer heel snel voorbij gaan zodat ik weer kan gaan genieten van de winterseries. Ik krijg nu alle zon en zomeraanbidders over me heen. Geniet maar hoor, doe ik in september/oktober hetzelfde :-))
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  08 jun 2015 17:45
  Haha, van mij hoor je niets hoor. Maar als we de zomer overslaan mis je wel Hannibal ;-)
  Reageer
  avatar_tweemaalh
  08 jun 2015 16:41 -
  Wat jammer van Scott & Bailey. Ik keek er altijd met veel plezier naar.
  Reageer