Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

Top 20 van Netflix-series die het meest worden gebinge-racet

Netflix heeft onder 8 miljoen abonnees gemeten welke series en in welke landen er het meest gebinge-racet wordt.

Maar eerst zullen we even uitleggen van binge-racen is. Het is een nieuwe manier van kijken naar series. Binge-racers zijn abonnees die één seizoen van een serie binnen 24 uur afkijken nadat het gereleased is op Netflix. Onderstaand zijn het aantal leden vanaf 2012 die een serie hebben afgekeken binnen 24 uur van de première of start van een seizoen. Het binge-racen heeft ook sinds 2013 een enorme groei doorgemaakt. Van 200.000 leden in 2013 naar meer dan 5 miljoen in 2017 (tot aan september).

Ready…Set…Bingen maar. Er is sinds de komst van streamingdiensten een nieuw soort kijker ontstaan, de binge-racer. En het blijkt een snel groeiende groep te zijn, want Netflix heeft het serielandschap en de manier waarop we naar series kijken volledig veranderd. Niet meer een week wachten op de volgende aflevering, maar hele seizoenen in één keer streamen en kijken. Series als House of Cards (2013), Stranger Things, Fuller House en meer Netflix-series zijn hier verantwoordelijk voor. Het nieuwe kijken is om te zien of je binnen 24 uur een volledig seizoen kan afkijken van je favoriete Netflix-serie.

In totaal hebben 8,4 miljoen Netflix kijkers gekozen om wel eens te binge-racen. En het enige wat sneller is dan het tempo waarin een binge-racer kijkt is het aantal binge-racers dat met de dag toeneemt. Neem nu niet aan dat racers slechts ‘couch potatoes’ zijn die de hele dag op zolder aan het kijken zijn, het zijn superfans die trots zijn dat ze binnen 24 uur een seizoen hebben afgekeken en ze scheppen daar ook graag over op. Televisie is hun passie en binge-racen is hun sport.

Of het nu gaat om fans (vijf in de Amerika) die op de dag van release elk seizoen van House of Cards (2013) gaat kijken, of de liefde voor vele series; in Frankrijk is een fan die al 30 series door het hele jaar heeft gezien op de dag van uitkomen. Kijkers omarmen de nieuwe manier van series kijken over de hele wereld. Daarbij draait het niet alleen om series van 30 minuten per aflevering, maar series van allerlei soorten tijd, lengte en genres.

Maar genoeg uitgelegd, hieronder vind je de top 20 van de series die het meest gebinge-racet zijn en de landen waar dat het meest gebeurd.

Series wereldwijd;
1. Gilmore Girls: A Year in the Life
2. Fuller House
3. Marvel's The Defenders
4. The Seven Deadly Sins
5. The Ranch
6. Santa Clarita Diet
7. Trailer Park Boys
8. F is for Family
9. Orange Is the New Black
10. Stranger Things
11. Friends from College
12. Atypical
13. Grace and Frankie
14. Wet Hot American Summer: First Day of Camp
15. Unbreakable Kimmy Schmidt
16. House of Cards (2013)
17. Love
18. GLOW
19. Chewing Gum
20. Master of None

In Nederland ziet de lijst er iets anders uit;
1. Gilmore Girls: A Year in the Life
2. Marvel's The Defenders
3. Luther
4. The Seven Deadly Sins
5. Atypical
6. Santa Clarita Diet
7. Scrotal Recall (Lovesick)
8. Chewing Gum
9. Fuller House
10. The Ranch
11. Sherlock
12. Dear White People
13. Friends from College
14. Stranger Things
15. Narcos
16. White Gold
17. House of Cards (2013)
18. You Me Her
19. Frontier (2016)
20. Cuckoo

Landen;
1. Canada
2. Verenigde Staten van Amerika
3. Denemarken
4. Finland
5. Noorwegen
6. Duitsland
7. Mexico
8. Australië
9. Zweden
10. Brazilië
11. Ierland
12. Verenigd Koninkrijk
13. Frankrijk
14. Nieuw Zeeland
15. Peru
16. Nederland
17. Chili
18. Portugal
19. Italië
20. Verenigde Arabische Emiraten

Brian Wright, Vice President Original Series bij Netflix, vertelde aan de pers waarom er een aanzienlijke groep binge-racers bestaat. “Er rust een soort ultieme tevredenheid over je als je de eerste bent die een verhaal hebt afgerond – of het nou de laatste pagina van een boek is of de laatste climax-momenten van je favoriete tv-serie. Netflix geeft je de mogelijkheid om op een unieke manier tv te kijken, en er is niets beter dan zien dat onze leden zoveel passie hebben voor de series.”

De top 20 series zijn geïdentificeerd aan de hand van het grootste aantal binge racer wereldwijd, maar hun positie in de top 20 heeft niets te maken met het totaal aantal kijkers. De top 20 van de landen zijn geïdentificeerd als degene met het hoogste percentage binge-racers. De positie in de top 20 zegt niets over het aantal leden in het land.

Heb jij wel eens een seizoen in één dag afgekeken? Zo ja, van welke serie was dat dan?Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_Linda60
18 okt 2017 13:20 -
Ik herken mezelf heel erg in bovenstaande. Ik volg veel series dus binge-racen valt niet altijd mee maar bijv gilmore girls a year in The life meteen aan begonnen op de vrijdag van de release om half 7 s’avonds en s’nachts om half 2 klaar met kijken. En zo doe ik dat met meer series
Reageer
avatar_RLS90
18 okt 2017 14:38 - 18 okt 2017 14:40
Dit zegt in feite niets over de kwaliteit, maar meer over het wegkijkgehalte. Meerendeel van de top 20 zijn series die eenvoudig zijn weg te kijken met mindere concentratie. House of Cards (en Sherlock in NL) zijn wel opvallende in dit rijtje. Maar het zijn allemaal geen series a la Mindhunter of een ander serieus, beladen thema waarvan je het niet volhoudt om constant te blijven kijken. Staat in mijn ogen los van kwaliteit.
Reageer
avatar_anonymous
18 okt 2017 14:47
Een seizoen van Sherlock is maar drie afleveringen. Dat is nog wel te doen op een avondje :)
Reageer
avatar_Mandy1966
18 okt 2017 16:30
Er staat toch ook nergens in het artikel dat dit iets zegt over de kwaliteit van de series?
Reageer
avatar_renzoroy
18 okt 2017 16:49
Ik heb mindhunter in 2 x gekeken, enige reden dat ik het achter elkaar gekeken heb is dat ik moest werken de dag erna en daarom maar naar bed ging, maar zodra ik weer thuis was meteen weer verder. Dat is prima vol te houden hoor om dit soort series te bingen :) Staat idd verder niks in het artikel over de kwaliteit van de series.
Reageer
avatar_RLS90
18 okt 2017 17:38
Ik zeg ook niet dat dit in het artikel staat? Ik geef alleen in mijn ogen de verklaring waarom de top 20 uit dit soort series bestaat.
Reageer
avatar_anonymous
18 okt 2017 14:45 -
Of ik weleens een seizoen in één dag heb afgekeken? Hangt af van het aantal afleveringen en hoelang die afleveringen duren :)

White Gold bijvoorbeeld, 6 afleveringen á 30 minuten, daarvan heb ik seizoen 1 in een avond afgekeken, maar een serie als Arrow, 22 x 45 minuten gaat me niet lukken in een dag.

Ik vind mezelf niet een echte bingewatcher, al vind ik het wel een fijn om op Netflix aan een serie te beginnen die al afgelopen is, met minstens 5 seizoen of een serie die al 4 of 5 seizoenen loopt zodat ik kan doorkijken. Zo heb ik onlangs The IT-Crowd gekeken en Curb Your Enthusiasm.

Ben afgelopen weekend begonnen aan Pretty Little Liars, dacht altijd dat dat een serie voor tienermeisjes was, maar serie bevalt me tot nu toe erg goed. En kan lekker 7 seizoenen doorkijken als ik mijn wekelijks afleveringen heb gekeken.
Reageer
avatar_tweemaalh
18 okt 2017 14:49 -
Ik denk dat het ook ligt aan hoe lang de seizoenen/afleveringen zijn. Ik zie series als Lovesick en Chewing Gum in het lijstje staan. In beide gevallen zijn dat afleveringen van 25 minuten met seizoenen van 6 afleveringen. Daar ben je in een avondje doorheen. Sherlock en Luther hebben weliswaar lange, complexe afleveringen, maar elk seizoen telt maar een paar afleveringen, dus dat speelt ook mee.
Reageer