Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
4.5
Peter Rotthier geeft "Divorce - Eerste aflevering" een 4.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 12 november 2016.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Divorce - Eerste aflevering

HBO is de voorbije weken zeer productief geweest. Met Vice Principals, Westworld en deze Divorce proberen ze zoveel mogelijk zieltjes te winnen. Met de eerste twee zal dat ongetwijfeld geen probleem vormen maar of Divorce zal aanslaan is nog maar de vraag. De enige reden dat vele mensen aan deze reeks zullen beginnen is de verschijning van Sarah Jessica Parker (Sex And The City). Maar of zij het verhaal van Divorce zal kunnen redden lijkt mij zo goed als onmogelijk.

Verwacht geen duplicaat van het Nederlandse Divorce dat draait om vier heren want deze Amerikaanse versie heeft helemaal niets te maken met de in Nederland en Vlaanderen populaire reeks. In de HBO versie draait alles om het koppel Frances (Parker) en Robert (Thomas Haden Church, Wings) Een doorsnee getrouwd stel met twee kinderen waarbij de sleur in hun huwelijk duidelijk merkbaar is.

Bij het begin van de eerste aflevering maken ze zich klaar om naar een verjaardagsfeestje te gaan. Je merkt duidelijk dat de twee elkaars gewoontes al goed kennen en bepaalde dingen van elkaar vanzelfsprekend vinden. Ook op het feestje wordt al gauw duidelijk dat iedereen doodnormaal is. Een doordeweeks feestje dat dankzij de alcohol een beetje uit de hand loopt en waar onderhuidse spanningen plots naar boven komen. De mannen amuseren zich met hun machopraatjes en de aanwezige dames roddelen er op los.

Wanneer de man van het organiserende koppel in elkaar zakt en een ambulance hem komt ophalen, is iedereen dan ook danig onder de indruk. Voor Frances is het hele gedoe een beetje de druppel die de emmer doet overlopen en ze deelt Robert droogweg mee dat ze wil scheiden.

dit is gewoon oersaaie televisie die mijn tijd echt niet waard is.Punt gedaan denk je dan, maar even later ligt Frances in bed met haar minnaar. Wanneer ze hem zegt dat ze gaat scheiden en ze bij hem wil intrekken, is hij echter niet geamuseerd. Frances besluit eieren voor haar geld te kiezen en gaat zoete broodjes bakken bij Robert. Alles lijkt terug koek en ei maar wanneer Frances ’s anderdaags thuiskomt blijken alle sloten vervangen te zijn. Robert is te weten gekomen dat zijn vrouw hem bedroog en heeft nu zelf initiatief genomen om te scheiden. Voor hem is er dan ook geen weg terug en wat Frances ook probeert om hem te vermurwen, niets helpt.

Op zich zou je zeggen dat dit gegeven heel wat stof kan leveren voor hilarische taferelen maar op geen enkel moment komt er enige swung in het verhaal. Het gaat er allemaal heel steriel en braaf aan toe terwijl je verwacht dat het begin van wat een vechtscheiding gaat worden, net heel heftig zou moeten zijn. De eerste aanvaringen zijn ook heel heftig, maar ze worden in beeld gebracht als een alledaags gebeuren en je mist gewoon de echte emotie die je verwacht bij mensen die pas tot de vaststelling gekomen zijn dat het niet meer lukt samen en uit elkaar gaan.

Om Divorce toch nog een kans te geven, heb ik ook aflevering twee nog opgestart, maar halfweg heb ik uiteindelijk toch maar de stopknop ingeduwd, want dit is gewoon oersaaie televisie die mijn tijd echt niet waard is. Hopelijk beseffen ze dat bij HBO en cancelen ze dit onding zo snel mogelijk.
Volg Divorce (2016)
Vorige aflevering
Knock Knock
Knock Knock
03x06
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_GoonerJenny
12 nov 2016 08:23 -
helemaal mee eens, de eerste aflevering niet eens afgekeken.
Reageer
avatar_anonymous
12 nov 2016 10:29 -
Helemaal mee eens! Wat een teleurstelling.
Reageer
avatar_ludo69
12 nov 2016 16:00 - 12 nov 2016 16:01
goede recensie voor een slechte serie....ik heb het ook niet echt lang volgehouden
Reageer
avatar_anonymous
14 nov 2016 20:38 -
HBO heeft er schijnbaar wel vertrouwen in, want het heeft deze serie een 2e seizoen gegeven.

Ben er niet aan begonnen en ga dat ook niet doen. Kan SJP niet uitstaan.
Reageer
avatar_renzoroy
11 jun 2017 20:59
Omdat het in Amerika wel een bescheiden hit is :) Ik kan de zwarte humor wel waarderen en ga het zeker verder kijken. Oh en had iemand serieus gedacht dat dit een soort Amerikaanse remake zou zijn van de Nederlandse Divorce>??? Gelukkig niet, want dat was echt zoals de meeste Nederlandse series zoooo slecht.
Reageer
Divorce (2016)