Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Peter Rotthier geeft "Smeris - Seizoen 4" een 9.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 27 Maart 2018.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Smeris - Seizoen 4

Nadat aan het eind van seizoen drie een internationale bende die vertakkingen had tot in de hoogste regionen van de Europese politiek kon worden ingerekend en het team van Smeris beslag kon leggen op een databank met Europese criminelen, leek het even rustig te gaan worden bij de Tilburgse politie.

De makers van Smeris zullen met een topscenario over de brug moeten komen om dit vierde seizoen te overtreffen.Schijn bedriegt natuurlijk en bij de start van seizoen vier blijkt er een hacker aan het werk te zijn die de databank steelt. De dief gebruikt de databank om criminelen die aan de dans ontsprongen zijn alsnog te berechten. Theo (Jeroen van Koningsbrugge, Draadstaal) en Willem (Dennis van de Ven, Draadstaal) worden vanaf de start betrokken bij de moorden van de seriemoordenaar die aan het werk is. De moorden worden steeds netjes aangekondigd en het duo en hun team krijgen steeds een bepaalde tijd om het beoogde slachtoffer alsnog te arresteren en te berechten.

Dit hele plot zorgt natuurlijk voor een kat en muisspelletje tussen de moordenaar, de politie en de potentiële slachtoffers. Ook hun respectievelijke vriendinnen worden al vlug het net van de seriemoordenaar ingetrokken. Maartje (Kiki van Deursen, A'dam E.V.A. II) en Laura (Susan Visser, Gooische Vrouwen) worden als journalisten ingezet door de dader om nieuwe slachtoffers aan te kondigen.

Smeris
© BNN


Halfweg het seizoen lijken ze goed op weg om de dader te klissen maar dat pakt verkeerd uit en Theo, Willem, Maartje en Laura komen serieus in de problemen te zitten. De moordenaar blijkt alles tot in de puntjes gepland te hebben en ook al weet iedereen wie de dader is, toch lukt het hen niet om de onophoudelijke stroom van lijken te stoppen.
Smeris steekt met dit vierde seizoen nog een extra tandje bij. In navolging van onze Scandinavische vrienden is het team op zoek gegaan naar een blik bizarre manieren om iemand aan zijn eind te helpen en we moeten toegeven, sommige invallen zijn echt fantastisch te noemen, net zoals het hele plot van dit vierde seizoen.

Aanvankelijk weet je totaal niet welke richting het uitgaat met de moorden en het is steeds nagelbijtend afwachten of ons olijke duo er in slaagt om een aangekondigde moord te voorkomen. Zelfs wanneer de dader bekend is, blijft het elke aflevering weer bang afwachten of de aangekondigde misdaad zal plaatsvinden of niet.

In navolging van onze Scandinavische vrienden is het team op zoek gegaan naar een blik bizarre manieren om iemand aan zijn eind te helpen.Voor de rest gaat Smeris in dit vierde seizoen verder op het elan van de vorige jaren. De mix tussen spanning en humor blijft aangenaam en de wisselwerking tussen Theo en Willem blijft spatten op het scherm. Of er een vijfde seizoen op ons afkomt zullen we hopelijk binnenkort te weten komen. Een ding is zeker, de makers van Smeris zullen met een dijk van een scenario over de brug moeten komen om dit vierde seizoen te overtreffen.
Volg Smeris
Vorige aflevering
Blijf bij me
Blijf bij me
05x03
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_K2014
27 maa 2018 15:47 -
Leuke recensie en helemaal waar!
Reageer
avatar_seriefan90
28 maa 2018 17:37 -
Een top Seizoen en een top recensie.
Reageer
avatar_rotthierpeter
28 maa 2018 19:11
thx
Reageer
Smeris