Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Peter Rotthier geeft "The Night Of - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Peter Rotthier op 5 juli 2016.
Leuk?
8
2
Bekijk stemmen

The Night Of - Eerste aflevering

Een les wiskunde. Een basketbalwedstrijdje. Naderhand maken we kennis met Nazir Kahn, gespeeld door de vrijwel onbekende acteur Riz Ahmed, een Amerikaan van Pakistaanse afkomst die bij het basketbalteam is om de sterspeler te coachen met zijn studies. Hij wordt door hem uitgenodigd om naar een feestje te komen, waar hij gretig op ingaat.

Als ’s avonds de vriend, waarmee hij naar de party zou gaan, niet komt opdagen, leent (!) hij de taxi van zijn vader om naar het feestje te rijden. Onderweg pikt hij een meisje op en belandt uiteindelijk, na gebruik van wat alcohol en drugs, met haar tussen de lakens.

Als hij wakker wordt, ligt de juffrouw dood in haar bed. Hij vlucht weg maar wordt even later voor een verkeersovertreding staande gehouden door de politie. Terwijl de agenten met hem bezig zijn, krijgen ze de oproep van de moord binnen en ze besluiten hem mee te nemen naar het bureau.

Wanneer ze hem fouilleren, vinden ze een bebloed mes en sluiten ze hem op. Terwijl het onderzoek van de agenten loopt, maakt Nazir kennis met advocaat Jack Stone (John Turturro - Transformers). Stone, die erbij loopt als een aan alcohol verslaafde landloper, besluit om zich ten dienste te stellen van Nazir.

Tot zo ver de aanzet van wat ofwel een zeer spannend verhaal wordt of een historie die de kijker snel zal willen vergeten. Met bovenstaand verhaal hebben we de hele pilotaflevering al achter de rug en waren we toch vijf kwartier zoet. Nu zijn we wel heel wat gewend van HBO producties, maar de aanhef om dit op zich clichéverhaal te vertellen, is wel heel langdradig. De ontmoeting met het meisje en de gebeurtenissen tussen het tweetal voor Naz wakker wordt, zal de kijker herhaaldelijk doen overwegen om de stopknop in te drukken.

Ook naderhand komt er niet echt veel vaart in het gebeuren. Het is duidelijk dat hier geopteerd wordt om de dialogen tussen de verschillende personages belangrijk te maken maar of dat voldoende zal zijn om de kijker te blijven binden valt te betwijfelen. Misschien is dit wat ze kunst met een grote K noemen, maar of The Night Of een hoogvlieger zal worden, zullen we pas weten aan het eind van de eerste jaargang. Of het dan ook slim was van HBO om deze eerste aflevering twee weken voor de premièredatum als teaser te lanceren, zullen we pas over enkele weken kunnen beoordelen.
Volg The Night Of
Vorige aflevering
Part 8: The Call of the Wild
Part 8: The Call of the Wild
01x08
Leuk?
8
2
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Night Of