Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2017 - Beste Sci-fi

Deze column dient ter ondersteuning voor de categorie sciencefiction serie van 2017. Vanaf maandag 8 januari t/m maandag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Sciencefiction. Je vindt het geweldig of je begrijpt totaal niet waarom mensen naar deze niet-realistische ‘meuk’ kijken. Mocht je in de tweede groep vallen, is deze categorie misschien niet helemaal jouw ding. Toch wil ik iedereen er graag op wijzen (ja, ook die niet geïnteresseerde groep sci-fi haters) dat er in deze categorie een aantal parels zitten die je als serieliefhebber eigenlijk niet mag missen. Misschien toch eens proberen? Door proberen ontdek je dingen waarvan je helemaal niet wist dat ze bestonden. En laat dat nu net precies zijn waar sciencefiction over gaat. Wat een bruggetje. Op naar de genomineerden:

De nieuwkomers dit jaar zijn Star Trek: Discovery en Legion. Beide hebben inmiddels een trouwe schare opgebouwd, waarbij de een voortborduurt op een jarenlange cult en bij de laatste een hele nieuwe ‘reddit-cult’ aan het ontstaan is. Twee genomineerden van formaat dus.

Na het nieuwe, het oude zeg maar. Dit is het laatste jaar dat Orphan Black genomineerd kan worden voor deze categorie. Na vijf seizoen hebben de klonen zich inmiddels gesetteld en zijn met pensioen. Ook dit jaar schitterde deze serie weer door zijn originaliteit. Wat mij betreft is dit een grote kanshebber, misschien wel dé grootste, voor de titel dit jaar. Maar wie ben ik?Ook dit jaar zijn Colony, Black Mirror, Humans en 12 Monkeys weer genomineerd voor beste sciencefiction serie. Alle vier deze series bewijzen seizoen op seizoen dat ze spannende en intrigerende verhaallijnen kunnen vertellen waarbij ze een vleugje (of soms een scheut) sciencefiction toevoegen. Toegegeven is het ene seizoen beter dan het andere (ik kijk naar jou, Humans) maar desalniettemin horen ze nog steeds bij de top van de sciencefictionseries van dit jaar.

De winnaar en runner-up van 2016 zijn ook weer genomineerd dit jaar. The 100 pakte verrassend de titel terwijl het Stranger Things nipt achter zich liet. Of dat dit jaar weer gaat lukken weet ik niet, maar beide series hebben weer een seizoen van formaat afgeleverd waar menig fan zijn robot-vingers bij af kon likken.Tenslotte nog een nieuwe nominatie: Travelers (2016). Vorig jaar bleek deze serie door veel mensen toegevoegd te zijn met een wildcard. Met de grote cliffhanger van seizoen één ontpopte seizoen twee zich tot een waar sciencefiction-festijn. Een terechte nominatie dus.

Hieronder in het kort nog een keer alle genomineerde in willekeurige volgorde. We hebben geprobeerd er een divers lijstje van te maken waarin iedere sciencefiction fan zich enigszins kan vinden. Toch kan het voorkomen dat jouw topper van dit jaar er ineens niet bijstaat. Zet dan je wildcard in!

The 100
Orphan Black
Stranger Things
Black Mirror
Star Trek: Discovery
Legion
Colony
Travelers (2016)
Humans
12 Monkeys

Veel stemplezier! Dat de beste, nee, meest geavanceerde moge winnen!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (13)

avatar_HereIsTom
29 dec 2017 13:54 -
Hoe moet je stemmen dan?
Reageer
avatar_Roeman
29 dec 2017 13:56
Vanaf maandag 8 januari t/m maandag 5 februari kan jij stemmen. Dat komt uiteraard ook op de site te staan.
Reageer
avatar_Lange
29 dec 2017 13:56
Dit staat in de eerste aline van de columns. Nog even geduld dus.
Reageer
avatar_tweemaalh
29 dec 2017 14:45 -
Lastige dit jaar. Orphan Black vond ik dit jaar erg goed, maar ik was ook zeer content met het afgelopen seizoen van Doctor Who, dus misschien ga ik daar een wildcard voor inzetten. Het nieuwste seizoen van Black Mirror heb ik nog niet gezien, en die maakt ook wel kans.
Reageer
avatar_jessy
29 dec 2017 15:36 -
Dark Matter er ook bijzetten graag.
Reageer
avatar_Roeman
29 dec 2017 22:50
Daar heb je de wild card voor ;-)
Reageer
avatar_crix
29 dec 2017 16:21 -
voor mij een lastig keus. The 100 /stranger thing /orphan/startrek/colony
Reageer
avatar_Katz
29 dec 2017 17:22 -
Geen lastige keuze, 100% The 100 ;-) erg sterk verhaal, en zeker benieuwd naar het vervolg.
Reageer
avatar_renzoroy
30 dec 2017 16:19
haha, sterk verhaal...In het begin wel ja :p
Reageer
avatar_H3nDri3
29 dec 2017 18:11 -
Sci-Fi is een uitgebreid gebied. Series als Outlander en Dark zou je hier ook onder kunnen scharen.
Reageer
avatar_renzoroy
30 dec 2017 16:18 -
Black Mirror uiteraard. Gisteren heel seizoen 4 gebinged. Wederom weer hele goede eps :) Humans is ook onwijs goed. Stranger Things is wel grappig, maar ben er niet zo enthousiast over als de rest van de wereld. Orphan Black vond ik het laatste seizoen erg tegenvallen. De rest kijk ik niet of vind ik crap.
Reageer
avatar_Pllawkwardouat
31 dec 2017 15:50 -
The 100 ???? kan niet wachten tot het nieuwste seizoen
Reageer
avatar_alexia
31 dec 2017 21:55 -
the handmaids tale..!
Reageer

Laatste nieuws

Amy Adams (Sharp Objects) en Adam McKay (Succession) werken samen aan een nieuwe serie, genaamd Kings Of America, voor Netflix.
Gisteren, 14:02
AMC wilt de roman Sorcerers van Maurice Broaddus en Otis Whitaker bewerken tot een serie. De rechten liggen al bij het netwerk.
Gisteren, 13:00
Sony Pictures Television werkt aan een sequel, met een deel van de originele cast, van de Amerikaanse komedieserie Who's the Boss uit 1984.
Gisteren, 12:00
CBS All Access heeft de plannen voor de premières van de nieuwe series The Stand, The Man Who Fell To Earth, The Harper House en Guilty Party bekend gemaakt.
Gisteren, 10:00
Netflix heeft een teaser uitgebracht van de Amerikaanse detectiveserie Young Wallander, een prequel van Wallander.
dinsdag, 15:00
Twee acteurs zijn gepromoveerd tot vaste spelers in Grey's Anatomy en een actrice krijgt een vaste rol in de spin-off Station 19.
dinsdag, 14:08