Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2019 - Beste komedieserie

Serie van het jaar 2019 - Beste komedieserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2019 en behandelt de categorie komedieseries. Van maandag 6 januari t/m maandag 3 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
Daar gaan we dan echt. De eerste categorie. En dat is dan ook meteen een van de meest lastige van allemaal. Humor is onvoorstelbaar persoonlijk en toch proberen we een balans te vinden tussen het uitgebreide smaakpalet van iedereen. Want wat is er veel kwaliteit aan komedies gemaakt dit jaar.

In een sowieso kwalitatief goed gevuld jaar qua series, zijn er ook pareltjes van seizoenen ontstaan die gemaakt worden om onze lachspieren te trainen. Hieronder volgt de top tien, die is samengesteld door MijnSerie, in alfabetische volgorde. Succes met stemmen!

After Life



Om maar meteen met de lastigste serie in huis te vallen. Geen enkele andere genomineerde zal zoveel ‘onbegrip’ oproepen als After Life. Want de humor van Ricky Gervais vind je óf werkelijk briljant óf vreselijk irritant. Maar dat After Life een bijzondere serie is weten wij van MijnSerie zeker. En alleen daarom al is het terecht dat het bij de genomineerde staat. Ik ben benieuwd waar hij eindigt in deze top tien!
Lees de recensies die geschreven zijn over After Life.

The Big Bang Theory



Na twaalf seizoenen kwam er dit jaar een einde aan een iconische serie van het afgelopen decennium. Met na zoveel jaren kijkcijfers waar menig nieuwe serie jaloers op was, is het doek uiteindelijk toch gevallen. TBBT kan natuurlijk niet ontbreken in de top tien van 2019. Met de scherpe humor en de continu hoge kwaliteit is The Big Bang Theory een grote kanshebber op de titel!
Lees de recensies die geschreven zijn over The Big Bang Theory.

Brooklyn Nine-Nine



Soms heb je dat een serie, naarmate die ouder wordt, steeds vaker hetzelfde voorspelbare pad bewandelt. Met name bij komische programma’s is dat een enorme valkuil. Niet voor Brooklyn Nine-Nine. De hysterische Holt, de extra focus op Hitchcock en Scully, Boyle en natuurlijk de jaarlijkse ‘heist’-aflevering, zijn alleen al dingen die dit seizoen nóg beter waren dan de vorige. B99 staat al een aantal jaren in de top tien, maar weten ze het dit jaar dan eindelijk te verzilveren? Dat zou ‘Noice’ zijn!
Lees de recensies die geschreven zijn over Brooklyn Nine-Nine.

Fleabag



Het eerste seizoen haalde het net niet, maar met het tweede seizoen heeft Fleabag een plekje in de top tien veroverd van deze categorie. Scherp, subtiel maar ook zo plat en een geweldige hoofdrolspeler zijn enkele opmerkingen over deze bijzondere komedie. Kan deze serie misschien een gevaarlijke outsider zijn voor de titel? We zullen het zien.
Lees de recensies die geschreven zijn over Fleabag.

The Good Place



Holy motherforking shirtballs. The Good Place is wederom terechtgekomen in de top tien van dit jaar. Alle vier de seizoenen hebben een nominatie ontvangen van MijnSerie en ook dit laatste seizoen krijgt er een. De kritisch bejubelde serie weet keer op keer de verwachtingen van de kijker te ontlopen en zet (ik ben niet partijdig, maar toch een beetje) fantastische afleveringen neer. Wie weet als je hierop stemt kom je wel terecht in de the good place? Dus probeer het maar. Toe dan.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Good Place.

Modern Family



Steevast prijkt Modern Family in de bovenste regionen in de uitslagen van deze categorie. De perikelen rondom de Pritchett’s en de Dunphy’s blijven vermakelijk voor grote getalen aan publiek. Nu officieel is aangekondigd dat het huidige elfde seizoen het laatste zal zijn, lijkt het alsof de schrijvers alles uit de kast trekken. Want er zitten weer prachtige afleveringen tussen dit seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Modern Family.

Shameless (US)



Al ruim negen seizoenen lang zorgt onder andere Frank voor hilariteit bij velen. Het bijzondere gezinsleven van de Gallaghers staat garant voor de meest vreemde, ongezonde en schaamteloze humor. Weet Shameless (US), na een aantal nominaties, het wellicht eindelijk te schoppen naar de top? We wachten het af!
Lees de recensies die geschreven zijn over Shameless (US).

Silicon Valley



Na zes seizoenen is ook aan Silicon Valley een einde gekomen. Deze HBO-komedie zorgde al vrij aan het begin voor lovende recensies. Toch zakte de kwaliteit volgens velen wat in, maar het laatste seizoen is inmiddels weer van zo’n kwaliteit dat een plekje in de top tien van deze categorie haar absoluut niet misstaat.
Lees de recensies die geschreven zijn over Silicon Valley.

Young Sheldon



Zijn we na dit jaar klaar met The Big Bang Theory, kunnen we toch opgelucht ademhalen dat de, bijna net zo briljante, spin-off Young Sheldon nog gewoon doorgaat. Met bizar goed gecaste kinderacteurs, briljante nieuwe inzichten en net genoeg goede dingen over genomen te hebben van zijn grote broer TBBT weet deze serie zich te onderscheiden van andere series. Verrassend veel mensen zijn fan van Young Sheldon, dus wellicht een kanshebber?
Lees de recensies die geschreven zijn over Young Sheldon.

You're the Worst



De laatste, maar zeker niet minste, kanshebber in deze categorie. Dit komische liefdesverhaal tussen de twee zelfdestructieve hoofdpersonen zorgde seizoenen lang voor hilariteit alom. Misschien weet deze outsider er dit jaar wel in te slagen zijn destructivisme om te zetten in constructivisme?
Lees de recensies die geschreven zijn over You're the Worst.

Dat waren ze dan. De, wat MijnSerie betreft, beste komedies van het afgelopen jaar. Grappig feit is dat zes van de tien, te weten: Fleabag, Modern Family, You're the Worst, The Big Bang Theory, The Good Place en Silicon Valley allemaal nu al of na dit huidige seizoen afgelopen zijn. Dat betekent dat er volgend jaar een vrijwel compleet nieuwe line-up in deze categorie komt te staan. Laten we voor nu nog meer even genieten van deze pareltjes!

Oh, en voordat ik het vergeet: mocht er volgens jou een serie zijn die ab-so-luut in deze top tien thuis had gehoord, maar hij staat er niet tussen? Zet dan je wildcard in. Want wij hebben ook de wijsheid niet in pacht. Tenminste, niet volledig. ;)

Stemmen maar!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (17)

tweemaalh
tweemaalh 23 december 2019, 14:10
Oh jee, zware keuze. Fleabag, Brooklyn Nine-Nine, The Good Place, Affer Life. Allemaal topseries
BlackBiker
BlackBiker 23 december 2019, 15:57
Lol, ik ken er maar 1,5 uit deze lijst (BBT en ik heb wat afleveringen van Young Sheldon gezien). Die moeten het dan maar worden ;-)
rotthierpeter
rotthierpeter 23 december 2019, 19:09
Black Biker, je kan altijd je wild card inzetten natuurlijk.
BlackBiker
BlackBiker 23 december 2019, 20:41
Klopt en bedankt voor de tip. Maar ik ken nauwelijk komedie series die ik leuk vindt. Wellicht kan ik Wellington Paranormal als joker inzetten. Dat is in feite ook een komedieserie ;-)
charl0tt3
charl0tt3 23 december 2019, 20:54
Ik ga voor de wildcard Santa Clarita Diet. Zo jammer dat die geen vierde seizoen kreeg bij Netflix!
Houtblokje
Houtblokje 24 december 2019, 11:53
Oh, joh. Dat had ik helemaal niet mee gekregen ...Wat ontzettend jammer ! Echt een hele leuke serie
BingingBirgit
BingingBirgit 23 december 2019, 22:57
Wat super leuk geschreven zeg! En wat een lastige keuze.. ik heb ze letterlijk ALLEMAAL gezien en vind ze allemaal fantastisch ????
Hangmat
Hangmat 24 december 2019, 23:09
Thanks voor je compliment! :D
TnTNL
TnTNL 24 december 2019, 11:12
Wordt The Good Place voor mij. Loop helaas nog lang niet bij met B99 omdat ik het via Netflix kijk.
ellenvangenechten10
ellenvangenechten10 25 december 2019, 09:22
The Good Place moet toch nog een deel 2 krijgen van seizoen 4? Dus dan kan die toch nog genomineerd worden in 2020?? :D
Mandy1966
Mandy1966 25 december 2019, 11:50
Dat staat er ook niet. Er staat dat het vierde seizoen het laatste seizoen is, niet dat er niet in 2020 op gestemd kan worden ;-)
anonymous
anonymous 25 december 2019, 13:17
Moeilijke keuze. Ik heb niet zoveel met Amerikaanse humor dus veel van de lijst heb ik niet gezien. Dan maar een wildcard voor de Engelse serie Back to Life.
Is dit de manier om mijn stem uit te brengen of moet ik ergens nog iets in een lijst aankruisen?
tweemaalh
tweemaalh 25 december 2019, 13:36
De stelmodule gaat vanaf 6 januari open
Chantal1981
Chantal1981 27 december 2019, 07:24
The Big Bang Theory
Tjuz
Tjuz 29 december 2019, 00:32
Het kan niet anders dan You're the Worst. Één van de beste series die ik ooit heb gezien, en ook nooit de lof heeft gekregen die het verdiende. Met een fantastich laatste seizoen is het zeker de eerste plaats waard.
Tamino2502
Tamino2502 1 januari 2020, 13:29
Als het echt van dit jaar moet zijn THE BIG BANG THEORY
Karzal
Karzal 3 januari 2020, 14:34
After Life it is! Ben nog niet toegekomen aan Brooklyn Nine Nine en TBBT vind ik toch een beetje vergane glorie.
Log in om een reactie achter te laten