Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2021 - Beste superheldenserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2021 en behandelt de categorie superhelden. Van woensdag 5 januari tot en met zondag 6 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.

Wat is er nou lekkerder dan wegdromen bij een wereld die zover van de onze af staat? Van eentje waarbij je je kunt verliezen in de nét iets te perfecte lijven, de net iets té dramatische liefdeslevens en de behoorlijk té sterke helden? Dit is een feestje voor mensen die graag even afgeleid worden van de soms barre werkelijkheid.

Hieronder een lijst vol met heldhaftige series! En deze lijst ziet er dit jaar voor het eerst heel anders uit dan de afgelopen jaren. Waar The CW (DC) al sinds het begin van deze verkiezingen steevast hofleverancier was, is dat dit jaar, niet geheel onverwacht, een ander bedrijf geworden. Want ja, Marvel has entered the building, en ik verwacht dat ze gehakt maken van de concurrentie. Maar, bij een superheldenserie(-verkiezing) weet je het nooit. Er zit altijd een plottwist in de laatste minuut...

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste superheldenseries uit 2021;

Doom Patrol
Als je van vreemd, vreemder, vreemdst houdt is dit jouw serie. Knotsgekke verhaallijnen doorkruisen de meest bizarre karakters. Een feest der willekeurigheid. En oprecht uniek in zijn soort. Niet gek dus, dat Doom Patrol een nominatie heeft verdiend.
Lees de recensies die geschreven zijn over Doom Patrol.

The Flash (2014)
Ah, soms is het ook gewoon fijn als er een vertrouwde naam langskomt. En vertrouwd is het zeker. Voor de zevende(!) keer is The Flash (2014) genomineerd in deze categorie. Niet vaak gewonnen door de extreme populariteit van de moderne cult-serie Arrow, is het desalniettemin een bijzondere prestatie.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Flash.

Jupiter’s Legacy
Dit zou hét antwoord van Netflix zijn op the Arrowverse van The CW en de Marvel Cinematic Universe. Is dat helemaal gelukt? Smaken verschillen, maar Netflix zelf bepaalde dat deze serie niet meer terugkomt voor een tweede seizoen. Maar met veel stemmen op de maandelijkse poll én op het forum heeft deze serie toch een nominatie in de wacht gesleept!
Lees de recensies die geschreven zijn over Jupiter’s Legacy.

Marvel’s Hawkeye
Had er iemand verwacht dat Hawkeye eigenlijk zo'n leuke held was? Ik in ieder geval niet. Het down-to-earth van Jeremy Renner en de aanstekelijk energieke Hailee Steinfeld als Kate Bishop blijken een gouden combinatie. Even geen groot kosmisch probleem, maar gewoon de straten van New York. Dit is precies wat Marvel nodig had op dit moment, en daarom een terechte nominatie!
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel’s Hawkeye.

Marvel’s Loki
De reden voor de nominatie: Tom Hiddleston. Eigenlijk heb ik niet meer woorden nodig. Iedereen zou Loki stiekem als beste vriend willen hebben, want hoewel hij officieel natuurlijk een slechterik is, balanceert hij altijd precies op het randje waardoor je als kijker denkt: nou, dat zou ik ook nog wel overwegen om te doen. Een geweldige serie die absoluut een nominatie verdient.
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel’s Loki .

Marvel’s The Falcon and the Winter Soldier
Ik ga eerlijk met je zijn, deze stond niet op mijn persoonlijk lijstje als nominatie. Maar gelukkig beslis ik dit niet alleen, en vond het team van MijnSerie-schrijvers dat deze serie absoluut een nominatie verdiende. Toegegeven, Sebastian Stan was weer heerlijk op dreef in de serie, dus helemaal onterecht vind ik deze nominatie ook niet...
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel’s The Falcon and the Winter Soldier.

Marvel’s WandaVision
Laten we ons nieuwe serieavontuur van de Marvel Cinematic Universe starten met een komedie die over het verlies van liefde gaat. Ja natuurlijk, dat gaat werken. Niemand, ik herhaal, niemand had kunnen verwachten wat voor pareltje deze serie zou worden. Met werkelijk fenomenaal acteerwerk van Elizabeth Olsen en Kathryn Hahn. Ik mag geen stemadvies geven, maar ik zou op deze ste[...].
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel’s WandaVision.

Marvel’s What If…?
Niet vaak gebeurt het dat een animatieserie genomineerd wordt in deze categorie. Maar voor alles een eerste keer, en dan is het ook terecht dat het deze bijzondere serie is geworden. En met alle geruchten over animatie-personages die wellicht echt tot leven gaan komen wordt dit misschien wel dé 'must-see' van de komende tijd...
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel's What If...?.

Superman & Lois
Na al dat Marvel-geweld nu weer een DC-nominatie. De andersoortige aanpak van Superman & Lois, waarmee het zich definitief anders voordoet dan al zijn voorgangers op The CW, werkt hier uitstekend. Met een charismatische Superman in de hoofdrol is het niet gek dat deze serie een nominatie in de wacht heeft gesleept.
Lees de recensies die geschreven zijn over Superman & Lois.

Titans (2018)
Een beetje vreemde eend in de bijt, maar wát een heerlijke serie om weg te kijken. Rauw, hard en niet bang om te shockeren. Met zoveel favoriete karakters uit de Batman-familie is dit een genot voor de diehard comic-lover. In mijn ogen is dit op dit moment dé beste serie van DC. Maar ach, wie ben ik?
Lees de recensies die geschreven zijn over Titans.

En? Wie denk jij dat er deze keer vandoor gaat met deze prijs? Zijn er series opgewassen tegen het Marvel-geweld? Laat het me weten in de reacties! Een ding is in ieder geval zeker: als liefhebber van dit genre zitten we de komende jaren gebakken bij zowel Disney+, Netflix, Amazon Prime én HBO Max. 'What a time to be alive!'

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen! En vergeet niet: with great power, comes great responsibility!
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (21)

avatar_Hangmat
22 dec 2021 14:17 -
Ik ben benieuwd naar jullie reacties!
Reageer
avatar_tweemaalh
22 dec 2021 15:29 -
Ik vond alle Marvel-series van dit jaar best wel tof. Maar een superheldenserie die helaas niet genomineerd is, maar die voor mij met kop en schouders boven de rest uitstak is toch wel Invincible
Reageer
avatar_Hangmat
23 dec 2021 10:33
Zoveel keus en toch een ander, heerlijk!
Reageer
avatar_BingingBirgit
22 dec 2021 15:31 -
Loki!!!
Reageer
avatar_Hangmat
23 dec 2021 10:33
Wat was ie goed he?
Reageer
avatar_Tamino
22 dec 2021 15:34 -
Hawkeye!!
Reageer
avatar_Hangmat
23 dec 2021 10:34
Ik had echt niet verwacht dat het zo’n leuke serie zou worden! Jij?
Reageer
avatar_Lange
22 dec 2021 15:36 -
Denk dat mijn stem naar Loki gaat :-)
Reageer
avatar_Inter
22 dec 2021 15:44 -
Superman & Lois of Hawkeye... Lastige keuze. Waren beiden sterk.
Reageer
avatar_DAVE2804
22 dec 2021 16:10 -
Het is dat The Boys dit jaar geen nieuw seizoen had, anders had ik het wel geweten. Ik geniet erg van de Marvel-series, dus het wordt sowieso één van hen. En tot nu toe was Loki toch wel de beste. Dus mijn stem gaat naar Marvel's Loki.
Reageer
avatar_BlackBiker
22 dec 2021 17:24 -
Ik ben redelijk klaar met Marvel en de CW series. Die heb ik dit jaar niet gekeken. Maar, in absentie van The Boys, moet het voor mij dit jaar Doom Patrol worden. Briljante bizarre serie.
Reageer
avatar_Hangmat
23 dec 2021 10:34
Nu al klaar met de Marvel series? What happened?!
Reageer
avatar_BlackBiker
23 dec 2021 12:57
Sterker nog, ik heb ze niet eens gekeken. Wandavision geprobeerd, maar na 2,5 aflevering mee gestopt. Ik vond Endgame een mooie afsluiter en ben daarna mijn belangstelling voor Marvel verloren. I'm just to old for this shit ;-)
Reageer
avatar_Mario_3
22 dec 2021 18:06 -
Hawkeye
Reageer
avatar_TnTNL
23 dec 2021 13:27 -
Sorry Hangmat, superheldenseries zijn niet voor mij ¯\_(ツ)_/¯
Reageer
avatar_TnTNL
05 jan 2022 12:02
Ik wilde hier als Wildcard Invincible inzetten maar het wordt niet als superhelden-serie gezien. Why not? Het gaat letterlijk over superhelden.
Reageer
avatar_Mandy1966
05 jan 2022 14:57
Als het goed is kun je Invincible nu inzetten als wildcard bij superheldenseries.
Reageer
avatar_TnTNL
06 jan 2022 07:31
Thanks Mandy! :)
Reageer
avatar_JanWillemK
23 dec 2021 14:51 -
Ik moet nog 2 afleveringen van Hawkeye maar dat is tot nu toe wel mijn favoriet van de Marvel series.

Mijn stem gaat overigens wel naar Doom Patrol :D
Reageer
avatar_Megafluffy86
23 dec 2021 15:29 -
Hawkeye en Loki waren allebei leuk.
Reageer
avatar_Curuni
28 dec 2021 11:59 -
Ik vond Titans erg vermakelijk!
Reageer

Meer van Henk Vernout