Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

De vijf series die je onmiddellijk moet streamen op Apple TV+.

Het barst in Nederland inmiddels van de streamingdiensten en dan hebben ze ook nog eens allemaal een enorm aanbod. Onze schrijvers proberen je een beetje wegwijs te maken in dit landschap.

Lees hieronder welke vijf series jij volgens Dave Scholting onmiddellijk moet gaan streamen op Apple TV+.

De laatste jaren komen er steeds meer streamingdiensten uit in Nederland. Van grote spelers als Netflix en Disney+ tot kleinere telgen als Starzplay en Videoland. Apple TV+ is sinds november 2019 in zowel Nederland als België te bekijken. Hoewel de streamingdienst nog niet zoveel eigen content heeft als bijvoorbeeld Netflix of HBO Max zijn hun series wel van een behoorlijk goede kwaliteit. Althans, de series die ik tot nu toe gezien heb. Deze wil ik graag met jullie delen. Daarom geef ik hieronder, in willekeurige volgorde, de vijf series weer die ik intussen ontdekt heb.

5. The Morning Show - 2 seizoenen, 20 afleveringen
The Morning Show

Deze serie gaat over een succesvol, typisch Amerikaans ochtendprogramma op de Amerikaanse televisie, The Morning Show. Het wordt al sinds jaar en dag gezamenlijk gepresenteerd door de ervaren rotten Mitch Kessler (Steve Carell, The Office) en Alex Levy (Jennifer Aniston, Friends). Dan wordt Mitch plotseling ontslagen vanwege seksueel overschrijdend gedrag. Iedereen, van collega's tot media tot kijkers, zijn geschokt. The Morning Show is een serie met onderwerpen die helemaal van deze tijd zijn. Behalve seksueel overschrijdend gedrag stipt de serie bijvoorbeeld ook de cancelcultuur aan. Daarnaast stelt de serie aan de kijkers een interessante de vraag die iedereen voor zichzelf mag invullen. Verdiend iemand een tweede kans nadat hij gestraft is voor iets als overschrijdend seksueel gedrag? En zo ja, wanneer is de tijd daar dan rijp voor? The Morning Show is een uitstekende serie met verder ook Reese Witherspoon (Little Fires Everywhere) en Billy Crudup (Gypsy). De serie is intussen vernieuwd met een derde seizoen.

*****

4. See - 2 seizoenen, 16 afleveringen
See

Nadat een virus het overgrote deel van de mensheid heeft doen sterven, zijn degenen die het overleefden blind geworden. Duizenden jaren later is de bevolking nog steeds blind en is 'zien' niets meer dan een mythe geworden. Dan wordt er echter een tweeling geboren dat wél kan zien. See is een actievolle fantasyserie met in de hoofdrol Jason Mamoa (Game of Thrones). Gewapend met een flinke portie geweld, soms bizarre seksscènes en onverwachte plotwendingen is See in korte tijd één van mijn favoriete series geworden. De reeks kent ook nog een Nederlands tintje door de rol van de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks (Overspel). In het tweede seizoen wordt Dave Bautista (bekend uit de filmreeks Guardians of the Galaxy) aan de cast toegevoegd. Daarmee wordt de reeks nog een tikje beter en bruter dan het eerste seizoen. Ook See is tot mijn grote genoegen verlengd met een derde seizoen.

*****

3. Defending Jacob - 1 seizoen, 8 afleveringen
Defending Jacob

Hoe ver ga je als ouders om je kind uit de gevangenis te houden als datzelfde kind beschuldigd wordt van een zware misdaad? In de gelimiteerde serie Defending Jacob gaat om Jacob Barber die ervan verdacht wordt om een medescholier te hebben doodgestoken. Zijn ouders kunnen zich niet voorstellen dat hun zoon dit op zijn geweten heeft. Beiden geloven heilig in de onschuld van hun zoon, zelfs als er steeds meer dingen boven water komen die Jacob alleen maar meer verdacht maken. In de hoofdrollen spelen onder meer Chris Evans (beter bekend als Captain America uit het MCU) en Michelle Dockery (Downton Abbey). Tijdens deze serie kun je lekker meepuzzelen en steeds weer twijfelen of Jacob nu wel of niet schuldig is. Pas helemaal aan het eind van Defending Jacob kom je hier achter en daardoor blijft de serie onderhoudend.

*****

2. Truth Be Told (2019) - 2 seizoenen, 18 afleveringen
Truth Be Told (2019)

Poppy Parnell heeft een eigen true crime podcast. Jaren geleden werd een zestienjarige jongen veroordeeld voor een moord en Poppy was daar mede verantwoordelijk voor. Nu zijn er echter aanwijzingen dat erop doet lijken dat de inmiddels volwassen man wellicht onschuldig was. Daarop gaat Poppy zelf op onderzoek uit, terwijl ze ondertussen haar bevindingen deelt met de luisteraars van haar podcast. In het tweede seizoen onderzoekt Poppy een nieuwe zaak. Octavia Spencer (Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker) heeft de hoofdrol in deze serie en Aaron Paul (Breaking Bad) speelt in het eerste seizoen de veroordeelde. Ook Truth Be Told (2019) is alweer verlengd met een derde seizoen.

*****

1. Foundation (2021) - 1 seizoen, 10 afleveringen
Foundation (2021)

Deze peperdure sciencefictionserie speelt zich af over een tijdspanne van enkele duizenden jaren. Aangezien de serie vanaf de start al telkens flinke tijdsprongen maakt is het goed opletten om het verhaal te kunnen volgen. Even wegkijken of iets anders doen is er niet bij. Maar daar krijg je wel een uitermate goed geacteerde en prachtig uitziend sciencefiction-spektakel voor terug. Eén van mijn favoriete televisieacteurs, Jared Harris, speelt één van de hoofdrollen. Of het nu Mad Men, The Crown of Chernobyl is, deze man weet altijd mijn aandacht te trekken en vast te houden. Dat is in Foundation (2021) niet anders. Ook deze serie is door Apple TV+ vernieuwd, maar dan met een tweede seizoen.

*****

Ik hoop dat jullie iets hebben aan mijn tips en weer wat gevonden hebben om lekker te gaan bingen. Heb je alles al gezien of staat er wellicht voor jou niets interessants bij? Of heb je zelfs helemaal geen Apple TV+ (wat ik me goed kan voorstellen met de enorme keuze aan streamingdiensten)? Kijk dan voor meer serietips in de maandelijkse overzichten die elke één na laatste en laatste dag van de maand op deze site verschijnen.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (13)

avatar_Olga2000
19 Mei 2022 16:45 -
Ik vind Tehran een topper! Doet niet onder Truth Be Told of Defending Jacob.
Reageer
avatar_DAVE2804
19 Mei 2022 17:20
Tehran niet gezien, bedankt voor de tip.
Reageer
avatar_JanWillemK
19 Mei 2022 22:48 -
Ik ken de serie 'Truth Be Told' niet maar daar heb je het over Poppy Montgomery. Ik neem aan dat je Poppy Parnell bedoelt, de hoofdpersonage(?)
Reageer
avatar_Mandy1966
19 Mei 2022 23:34
Klopt helemaal, bedankt voor je oplettendheid. Ik heb het inmiddels aangepast.
Reageer
avatar_DAVE2804
20 Mei 2022 12:33
Oeps, helemaal gelijk. Geen idee waar ik Montgomery vandaan haalde, haha.
Reageer
avatar_TimGo10
23 Mei 2022 00:43 -
Truth be told valt me erg tegen, maar verder ben ik het eens met deze lijst, maar ik mis Severance hier toch echt wel bij. Dat was een serie waar ik niks van verwachtte terwijl het nu in mijn top 20 series staat, misschien wel in de top 10! De laatste aflevering gaf me enorme kippenvel!
Reageer
avatar_DAVE2804
23 Mei 2022 12:22
Bijgewerkt op: 23 Mei 2022 12:23
AppleTV+ zal heus nog wel meer goede series hebben, zoals Severance volgens jou. Maar totnogtoe zijn dit de enige vijf series die ik bij AppleTV+ gezien heb. En gelukkig vond ik ze alle vijf de moeite waard om ze in deze column met jullie te delen. Severance staat trouwens nog wel op mijn lange nog-te-kijken-lijst ;)
Reageer
avatar_BlackBiker
24 Mei 2022 21:55 -
Van de genoemde series heb ik er twee (deels) gezien.
See is een absolute aanrader. Heel origineel verhaal met een goede Jason Momoa.
Foundation daarentegen... Maar daar heb ik al genoeg gal over gespuugd en ik ga niet nog een keer herhalen waarom ik die serie zo slecht vind :-)

De andere drie ken ik niet en lijken niet helemaal mijn kopje thee. Maar Truth Be Told ga ik misschien wel eens proberen, al was het alleen al vanwege Octavia Spencer, waar ik sinds de film "Hidden Figures" wel een beetje fan van ben.
Reageer
avatar_DAVE2804
25 Mei 2022 15:53
Bijgewerkt op: 25 Mei 2022 15:54
Als ik me het goed herinner was jouw galspuwerij volgens mij voornamelijk dat de boekenreeks waarop Foundation is gebaseerd vele malen beter is dan de televisieserie. Ik heb het voordeel dat ik de boeken niet gelezen heb. Op die manier kan ik de serie dan ook niet vergelijken met de boeken, iets wat mensen al dan niet onbewust toch altijd doen. Dat gezegd hebbende, natuurlijk kent Foundation ook zonder de boeken te hebben gelezen wel wat minpunten. Maar van al de vijf AppleTV-series die ik gezien heb kon ik er niet echt één het label 'slecht' geven.
Reageer
avatar_BlackBiker
25 Mei 2022 16:17
Dat klopt inderdaad. De TV serie heeft, behalve de naam en de overall premisse, niets te maken met de fantastische boekenserie. En er zat nog wel meer fout in mijn ogen.
Maar dat eerste zat mij vooral dwars. Ik had voor de serie begon de boeken nog eens herlezen en verheugde me er echt op. Om dan helaas compleet teleurgesteld te worden.
En helaas ben ik dan zo'n figuur die daar niet meer doorheen kan kijken en zo'n serie niet meer als "gewone" SF serie kan zien. My bad :-)
Reageer
avatar_DAVE2804
25 Mei 2022 18:12
Nee, het is volkomen begrijpelijk dat je teleurgesteld bent als je eerst de boeken hebt gelezen, daar enthousiast over bent en de serie vervolgens een hele andere weg bewandeld.
Reageer
avatar_tweemaalh
24 Mei 2022 22:20 - 24 Mei 2022 23:02
Deze week is de documentaire Prehistoric Planet met David Attenborough als verteller begonnen op Apple TV. Tot nu toe is het echt om van te smullen.
Reageer
avatar_DAVE2804
25 Mei 2022 15:57
Prehistoric Planet lijkt mij ook een boeiende docu-serie. Ik wist dat de reeks eraan kwam, maar ik wist niet dat hij al erop stond bij AppleTV+. Bedankt voor de tip.
Reageer