Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De vijf series die je onmiddellijk moet streamen op Starzplay

De vijf series die je onmiddellijk moet streamen op Starzplay

Het barst in Nederland inmiddels van de streamingdiensten en dan hebben ze ook nog eens allemaal een enorm aanbod. Onze schrijvers proberen je een beetje wegwijs te maken in dit landschap.
Lees hieronder welke series jij volgens Dave Scholting onmiddellijk moet gaan streamen op Starzplay.

De laatste jaren komen er steeds meer streamingdiensten uit in Nederland. Van internationale spelers als Netflix en HBO Max tot Nederlandse telgen als NPO Plus en Videoland. In navolging van mijn collega Lucas wil óók ik graag even aandacht geven aan Starzplay. Dit is een kleine streamingdienst met voornamelijk series van de Amerikaanse betaalzender Starz. Je kunt een abonnement op Starzplay nemen als extra dienst bij Amazon Prime Video. Een hoop series van Starz zijn echter ook te zien bij streamingdienst Viaplay. Een dubbele kans dus om onderstaande tips te bekijken. De vijf serietips hieronder staan in alfabetische volgorde.

1. The Act - 1 seizoen, 8 afleveringen
The Act

The Act is geen Starz Original, maar een serie uit de keuken van Hulu. De serie vertelt het verhaal van Gypsy, een meisje dat ernstig ziek is. Gypsy verschijnt regelmatig met haar moeder DeeDee in verschillende talkshows op televisie. Daardoor wordt zij al gauw in het hart gesloten van de Amerikaanse bevolking. Enkele jaren later wordt DeeDee dood op bed gevonden. Gypsy is spoorloos. Wat is er precies gebeurt? Dat mag je zelf gaan bekijken in dit uitstekende, op ware gebeurtenissen vertelde verhaal. The Act is een gelimiteerde serie, dus er komt geen vervolg.

*****

2. Animal Kingdom (2016) - 6 seizoenen, 75 afleveringen
Animal Kingdom (2016)

Animal Kingdom (2016) is een rauwe, gewelddadige misdaadserie over een tiener, Joshua 'J' Cody, die na de dood van zijn moeder intrekt bij zijn grootmoeder en zijn vier ooms. De hele Cody-familie zit tot over hun oren in de criminele zaakjes. Grootmoeder Janine 'Smurf' Cody staat aan het hoofd van deze levensgevaarlijke familie en probeert haar blowende en coke snuivende zoons in het gareel te houden. Animal Kingdom (2016) is een serie die even wat afleveringen nodig heeft om je in het verhaal te krijgen. Als dat eenmaal gelukt is houdt de serie je ook stevig vast om niet meer los te laten. Vijf seizoenen kun je bingen en het zesde, laatste seizoen gaat op 19 juni van start.

*****

3. Black Sails, 4 seizoenen, 38 afleveringen
Black Sails

Iedereen kent waarschijnlijk wel het boek of de verfilming van Treasure Island (Schateiland). De piratenserie Black Sails is een prequel hierop. Onder leiding van Kapitein Flint (hier gespeeld door Toby Stephens, Lost in Space) vechten de piraten in de 18e eeuw voor het voortbestaan van New Provence Island in de Carribean. Met een meer dan uitstekende cast die de ruige en soms zelfs sexy piraten vertolken is Black Sails een zeer aangename serie. Mooie exotische locaties, achtervolgingen op zee, woest wapengekletter en stomende seksscènes doen de rest. Black Sails liep van 2014 tot 2017, dus je kunt alle seizoenen meteen achter elkaar bingen. Hijs die piratenvlag maar snel en stream deze serie voordat je gekielhaald wordt.

*****

4. Dr. Death - 1 seizoen, 8 afleveringen
Dr. Death

Dr. Death gaat over de meest briljante neurochirurg van Amerika. Althans, dat vind Dr. Christopher Duntsch zonder gêne van zichzelf. In werkelijkheid is de chirurg echter levensgevaarlijk en maakt hij het ene na het andere slachtoffer. Soms zelfs met dodelijke afloop. Twee andere artsen, Dr. Robert Henderson en Dr. Randall Kirby (geweldig vertolkt door Alec Baldwin en Christian Slater) proberen de dodelijke chirurg te stoppen. Dr. Death is een bloedstollende serie die het kijken meer dan waard is. Behalve dan als je zelf binnenkort onder het mes moet. Dan zou ik toch even wachten met deze serie.

*****

5. P-Valley - 1 seizoen, 8 afleveringen
P-Valley

P-Valley volgt de belevenissen van de medewerkers van stripclub The Pynk in de (niet echt bestaande) Amerikaanse stad Chucalissa in Mississippi. De sexy dames die wel weten hoe ze met een paal moeten omgaan bestaan onder andere uit nieuwkomer Autumn, de afzwaaiende stripper Mercedes en de nieuwe rijzende ster Keyshawn. The Pynk dreigt achter ieders rug plaats te moeten maken voor een nieuw te bouwen hotel. Dat laat de non-binaire clubeigenaar Uncle Clifford niet zomaar gebeuren. De rol van Uncle Clifford wordt gespeeld door Nicco Annan, die deze rol al op het toneel speelde. P-Valley is namelijk een bewerking van het toneelstuk Pussy Valley van Katori Hall. De draaiende konten, verleidelijke lonken en vele dollarbiljetten vliegen je om de oren in deze hete, muzikale, maar zeer goed gemonteerde televisieserie. Het tweede seizoen wordt op dit moment door Starz uitgezonden.

*****

Heb je alles al gezien of staat er wellicht voor jou niets interessants bij? Of heb je zelfs helemaal geen Starzplay of Viaplay (wat ik me goed kan voorstellen met de enorme keuze aan streamingdiensten)? Kijk dan voor meer serietips in de maandelijkse overzichten die elke één na laatste en laatste dag van de maand op deze site verschijnen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

dknosp
dknosp 23 juni 2022, 18:07
Animal Kingdom is een geweldige serie. Echt een aanrader!
Log in om een reactie achter te laten