When They See Us

8.4 / 10
74 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
1seizoenen/4afleveringen/2019 - 2019 
NetwerkNetflix
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:74 min20192019 (Beëindigd)
Genres:Miniserie
Netwerk:Netflix
When They See Us is een Amerikaanse miniserie van Netflix. De serie ging in première op 31 mei 2019.

When They See Us is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van vijf tieners in Harlem (Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana en Korey Wise) die waren veroordeeld voor een verkrachting die ze niet hadden gepleegd.
Serie van het Jaar1x in de prijzen bij de MijnSerie van het jaar verkiezing
2e plaats in Beste mini serie van 2019
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 4
Seizoen 1

Populaire reacties (6)

avatar gumstarr
8
15 jul 2019
When They See Us beroept zich op de Wet van Williams. Hoe klein zijn rol ook is, als je Michael Kenneth Williams opneemt in je cast, dan lijkt succes op voorhand gegarandeerd. Hij is een soort Clarence Seedorf die steeds de club wist uit te kiezen die aan het einde van de rit met de cup met de grote oren stond. The Wire, Boardwalk Empire, The Night Of, The Spoils Before Dying, er is eigenlijk geen serie met Williams die níét de moeite van het kijken waard is. Series met Williams zijn niet alleen goed, ze zijn vaak ook wat grimmig en When They See Us is wat dat betreft geen uitzondering. Halverwege de eerste aflevering zat mijn frustratielevel al vol in het donkerrood. Wat zit de wereld toch vol schofterige, gewetenloze klootzakken die – over de rug van de kwetsbaren – hun eigen ego proberen op te poetsen. Wat dat betreft is When They See Us eigenlijk een replica van The Kalief Browder Story, maar dan gegoten in de mal van American Crime Story. Een verhaal over onrecht, ongelijkheid en een opzichtig falend juridisch systeem. Deze nieuwste Netflix Original kijk je niet om lekker te ontspannen, maar om je te realiseren dat er nog veel werk aan de winkel is. Je kijkt ‘m om te zien dat de dood van Trayvon Martin, Tamir Rice, Willie McCoy en DeAndre Ballard geen incidenten zijn, maar een structureel falen van het politieapparaat. Je kijkt ‘m om te begrijpen waarom donkere jongens in een dure auto veel vaker aan de kant worden gezet en waarom dat niet okay is. Het is een lesje maatschappijleer die iedereen zou moeten volgen.
avatar GoonerJenny
9
8 jun 2019
Vanaf minuut 1 van deze serie was ik boos, gefrustreerd en nog meer boos. De vierde aflevering is het meest heftig, alleen maar een brok in me keel zitten kijken. Je ziet ook dat Wise het meest getekend is wanneer je de personen in het echt ziet. Deze zal nog lang in me hoofd zitten.

Vergelijkbare series

Breaking Bad
3 stemmen
Black Mirror
3 stemmen
House M.D.
2 stemmen
Friends
2 stemmen
Sherlock
2 stemmen
When They See Us